Birikimin altın anahtarı "İsraftan kaçınma!"

Bizim doğalgazımız bu güne kadar sırasıyla

86 (kota 86 idi)
130 (kota 130 du aslında bize 100 gelmişti)
285(en soğuklarda)(kota 240 idi
246( kota 200 idi)
Geldi.
Salon hariç hemen hemen bütün odaları yaktık. Evimiz çok güzel ısındı elhamdülillah. Salonu da misafir geleceği zamanlar 1 gün önce yakmaya başladım. Misafirlerim iyi sıcak olduğunu söyledi.
Zemin kat doğu cephe.
Kota dediğim minimum ödeme tutarı. Hiç yakmasak bile diget komşular ısı kaybetmesin diye ödiyecez yani.
Son ay daha düşük gelirdi ama hastaydım çok yüksek ısıda yaktım yine iyi geldiğini düşünüyorum.
Bundan sonra baya düşer faturalar.

Merhaba kızlar.
Bugün yine diş içim randevum var son kez gideceğimi umuyorum.
150 tl civarı harcarım sanırım. Onun dışında bir çift siyah baharlık ayakkabı almam gerekiyor aslında Mart ayı dahil alışveriş yapmayacaktım ama sanıyorum bu ayakkabıyı almam gerekecek çünkü havalar ısınmaya başladı buralarda.

Yaklaşık iki aydır kredi kartı kullanmıyoruz. Umarım bu ay eksiye düşsek bile kredi kartına hiç bulaşmayız. Şu an ki hedefim bu yönde. Önümüzdeki ay itibariyle her ay bir gram altın almaya çalışacağım.

Her ayın 20 sinde bakliyatları ve buzluktakileri eritmeye başlardım bu ay 15 inde başladım. Meyve alışverişi yaparım sadece diye düşünüyorum.

Bu arada elimde bir sürü fındık var belki 3 kilo kadar nasıl değerlendireceğimi hiç bilmiyorum. Tatlı yapamam bu aralar dikkat ediyoruz yediklerimize malum yaz geliyor. Ziyan etmekte hiç istemiyorum.

ayy bende de çok fındık var,tatlı pek yapmam da genelde akşamları çayın yanına ya da kahvaltıda yiyoruz.ama bazen onu kırmaya bile üşeniyoruz ne yalan söyliim

karanfilce aman canım hastalık birşeye benzemiyor,varsın 100 tl fazla gelsin fatura ama sağlığımız yerinde olsun..

biz geçen ay kombiyle hiç oynamadık,en düşükte 142 tl geldi(evim güney cephe ve ara kat onun etkisi çok var) bu ay daha düşük gelir diye bekliyorum

altının yükseldiği gün kırık ve tamir edilemeyecek bir bilekliğim vardı onu bozdurdum 400 tl tuttu.ne yapsam diye düşünüyorum.para cüzdanımda duruyor,biraz daha dursa harcanır kesin, hiç dolar yatırımımız yok dolar mı alsam acaba?

Royem Allah kolaylık versin,her sene ocak ayı bizde de bi karışıklık oluşturuyor nedense,eksiye düşmesek de çok harcama yapıyoruz gibi geliyor.. bu arada sen çalışmaya başlamış mıydın?
Aynen canim,Sene baslari bizde böyle karisikliklar ekstra ödemeler oluyor.can sagolsun bi sekilde ödeniyor cok sükur.

Kızlar hava bahar gibi. Bu, tezgahlara da yansımış pazar gayet uygundu. 1 kg hamsi , 1 kilo ıspanak , 1 marul , 3 adet yeşillik , 1 kilo havuç, 2 kilo patates, karnibahar ve muz aldım. Toplamda 25 tl harcadım. Bu gece balık yapacağım. Ondan sonraki günler sebze, bakliyat, köfte, buzluktan yaparak dönüşümlü olarak ayı çıkarırım. Buzlugumda daha 10 yemeklik sebzem var. Mart sonuna kadar biterse dolabimda da yer açılmış olur. Zaten artık yavaş yavaş stokları bitirmek gerek.

Ben evimde hiç üşütmedim şükür kaplıcada hastalandım.
Ama hastayken çok üşüdüm, hiç acımadım yaktım 4 de 5 de.
Cğerlerim bir ay acıdı. Onu eritmem baya uzun sürdü.

Günaydın hayırlı cumalar başkentten.Sta,karanfilce,papatya,çiçeklientari,sevimli,royem,sarıpisi,the black ve nikini hatırlayamadığım diğer kızlar.Başkent bildiğiniz gibi işte.Çok üzgünüm.Büyük korku yaşadım kuzumun dersanesinin çok yakınında oldu patlama.Çocuk ses hala kulaklarımdan gitmiyor diyor.Niyetim siyaset filan konuşmak değil.Mübarek cumanın hürmetine dua edelim hiç iyi değil sonumuz.

Hayirli cumalar cnm
Allah korumuş oglunu
İnsan gunlerce kendine gelemiyo
2004 istanbul patlamalarinda babam kilpayi kurtulmustu
Yolda rastladigi biriyle ayakustu sohbet etti diye
İnsani ölümden eceli korur sözü ne kadar doğru
Mavi çarşi katliaminda küçüktüm
Bir kiz cocugunun annesi ölenler arasindaydi
Hala gözlerimin önünden gitmiyo
Her daim dua edicez
Allah hepimizi korusun

Allahım şu mübarek günün hürmetine, memleketimize zarar vermek isteyenlere fırsat vermesin. Askerimizi polisimizi çocuklarımızı tüm vatandaşlarımızı korusun.

Geztapocum ekranda gördüğüm kadarıyla benim de bildiğim yerler dayımlar orda oturuyordu. Yukarı mı aşağı unuttum ama ayrancı diye bi yere yakın mı

Stacım sağolasın tatlım.bizim evde bi tek badem o şekilde kalır gider kırması zor olduğundan. Fındık ve ceviz uçar gider. Bu yıl 10 kg yakın ceviz almıştım. Yarısı bitmiştir. Fındığı ise bittikçe alıyoruz yine kabuklu ama buralarda orjinal köylüsünden fındık alamayız yetişmediğinden. Fındığı marketlerden alıyoruz.

Canim,gecmis olsun.olan masum insanlara oluyor kelimeler yetmiyor artik. Korkunun vahsetin olmadigi günler de gelir insallah.

kızlar nasılsınız?
ben çok seviyorum bu topiği. çok sık uğrayamıyorum ama çok şey öğrendim bu topikten. elimden geldiği kadar da onları uygulamaya çalışıyorum.

bitenler yazacağım yine :)
kurban bayramından kalma kavrulmuş kıymam,
erik reçeli, ayva reçeli, elma reçeli (birer kavanoz),
harnup pekmezi,
keçi ağzı bitti.

Neler öğrenip uyguluyorsunuz rica etsem yazabilir misiniz?

mesela kullanmadığım bütün fişleri prizden çekiyorum, kullanmadığım ışıkları kapatıyorum.

haftalık yemek listesi yapıyorum. böylece evdeki bozulacak türden yiyecekler israf olmuyor.

çamaşır yıkarken kısa programda (40 dk) ve 40 derecede yıkıyorum. makine tamamen dolmadan çalıştırmıyorum. az deterjan ve az yumuşatıcı kullanıyorum.

çok sıkılmadıkça ya da alacak birşey olmadıkça avm'ye gitmiyorum.

ihtiyaç olmadıkça yani bitmedikçe bakım ürünleri almıyorum.

ücretsiz izinde olduğum için bu kış giyecek olarak bir sweat bir tayt aldım. evdekileri giyiyorum.

şimdilik aklıma gelenler bunlar :)

Keçi ağzı nedir, cahilliğime verin, bilemedim :/

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…