Birikimin altın anahtarı "İsraftan kaçınma!"

Sahihuban kolaylıklar diliyorum.
Söylemesi de kolay değil ama üzme kendini. Allah çok büyük, eminim yardım edecektir. Eşinin bu konularda daha özenli olması için belki böyle bir şeyi yaşamanız gerekiyordu, bu açıdan bakmaya çalış.

İnşaallah faydası olur duam bu yönde

Bu ay günümüz eşimde borçlar için çeyreklerini bozduracak umarım hayırlarla son bozdurması olur

Altının yükselmesi de bu yöne itti aslında ..yoksa nakit verecektim ben...
Sence mantıklı mı..borcu nakit ödemek mi yoksa çeyreği nakde çevirmek mi?

Ben çok zorda kalmadıkça altın bozdurma taraftarı değil canım. Eğer nakit ödemek sizi zorlamayacaksa nakit değilse altınları bozdurmanızı öneririm. Çünkü altınlar gerçekten yükseldi.

Nakidiniz varsa çeyreği bozdurmak mantıklı mı? Özellikle fiziki altında?
Her alıp bozdurmada gram başı 10 TL zarar.
Ama altını şimdi bozdurcaksanız hazır çıkmışken sonra da elinize para geçince yerine koyarım fikriniz yoksa olabilir.

Ben çok zorda kalmadıkça altın bozdurma taraftarı değil canım. Eğer nakit ödemek sizi zorlamayacaksa nakit değilse altınları bozdurmanızı öneririm. Çünkü altınlar gerçekten yükseldi.

Piyasa değeri ilimiz için bozdururken 185 alırken 190 yazıyor ama kuyumcu 172bozdurm demiş .. Ben de hiç bozdurma dedim eşime...

Ben de altını bozdurma taraftarı değilim ama eşim fakir sundu olabilir dedi ama neyse ki bozdurmadı

Altınımızı bozarken düşük olduğu için bozdurmaktayız vazgeçtik

Borcu nakit olarak ödeyip altını kenara atmaya karar verdik

Ben de sürekli takip etmeye çalışıyorum. Altın şu anda düşüşe geçmiş. Doğru bir karar oldu sizinki.

Merhaba kızlar. En çok hoşuma giden vakit buldukça yazdıklarınızı okumak. Bana çok şey kattınız. Hepinize teşekkür ederim. Ben de elimden geldiğince tutumlu olmaya çalışıyorum. Evde elektrik ve su kullanımına dikkat ediyorum. Çocuklarıma da bu alışkanlığı kazandırdım. Evimizde hepimizin ayrı ayrı kumbarası var. Dışarıdan fazla yememeye çalışıyoruz. Her ne kadar bazen zorlansam da yemeklerimi kendim evde yapmaya çalışıyorum. Arada bir çocuklarla çıktığımızda onlar mahrum kalmasın diye istedikleri yerlere gidiyoruz ama o da ayda bir ya da iki defa. Yazın kışlık hazırlamanın çok faydalı olduğunu yaşayarak öğrendim. İki yıldır kurutma, salça, tarhana, konserve, turşu falan kendim hazırlıyorum ve çok büyük tasarruf sağladım. Ayrıca yine bezelye, fasülye, bamya, barbunya kış için dolabıma koyuyorum. Alışverişimi kampanyaları takip ederek yapıyorum ve evde genelde hep stoğum vardır. İndirime girince bozulmayacak türden olan ihtiyaçları bolca alırım. Şu an evimde sıvıyağ, deterjan, wc kağıdı gibi ürünler beni 4-5 ay bile götürür. Bunun haricinde haftalık alışveriş yaparım ki o da daha ziyade kahvaltılık şeylerdir. Evde israfın bereketi götürdüğüne inanırım. Mümkün mertebe bir şey ziyan etmem. o an yapamayacaksam ve aldığım ürün bozulacak gibiyse hemen değerlendiririm. Çalıştığım için yorgun bile olsam üşenmem yaparım. Dolabımda her zaman kurtarıcı olarak haşlanmış fasülyem, nohutum, köftem ve parçalanmış tavuğum bulunur. Bu ve benzeri şeylere dikkat etmenin faydasını mutlaka görüyorsunuz kızlar. Biraz uzun oldu kusura bakmayın. Hepinize hayırlı bereketli birikimler dilerim.

faydalandım, teşekkürler

Kızlar bugün kuaföre gittim 90 tl verdim ama bana iyi moral oldu. Kendimi daha iyi hissettim. Boya , kesim , kas bıyık olunca yenilenmiş gibi oldum. Yarın da pazara çıkacağım. Haliyle en az 50 tl gider. Sonraki birkaç günü en az harcamayla hatta mumkunse harcamasız kapatmak niyetim. Ayın 20 sinde burada bir yerel marketin indirim günü. O gün toplu alışverişimi yapar bu ayı başka harcama olmadan çıkarırım inşallah. Kredini kartını geçen ay düşürmeyi başardım. Bu ay da iyi gidiyorum. Faturalarım da abartılı değil. Hatta bugün ev elektrik 38.30 tl ödedim ki şu ana kadar gelen en az faturam oldu. Nasıl başardın derseniz buraları okuyarak , maksimum dikkat ederek...Hepinize bol birikimler, sevgiler...

Ohh bereketli olsun harcamaların.
Saçını da güle güle kullan.
Ben de dün doktora muayene oldum gitti 100 TL. Ki hemşeri indirimi yaptı 200 normalde. Çok kalabalık bi doktor akşam 9 da eve gelebildim. Daha da bi ton bekleyen vardı.
Bugün okuldan geldim hiç çıkmadı. Yorgundum uyudum. Ama aklım da dışarda kaldı hava çok güzeldi bugün.

Canım geçmiş olsun ne dr.una gittin?Kadındoğummu yoksa başka. Bir rahatsızlığınmı var?

Günaydın kızlar
Evce bi grip atlattık
Ben ilaç içmemek için meyveye dayadim kendimi
Miniğim de hasta oldu
İlaç vermek zorunda kaldım
Ateşi yükseldi çünkü
Burada havalar ısındı gibi
Yani işte 3-4 derece oldu
Geceleri halen eksilerde
Bazı odaların peteklerini kapatıyorum gündüz
Gerçekten çok sıcak oluyor benim evim
Tasarruf etmiş oluruz hem
Bi yerden borç alcaktik 7 bin
Ben iki ay ücretsiz izin düşündüğüm için bu parayı eminevime yatiracaktik
Eşim kaza yapmıştı biliyorsunuz
Yaklaşık iki bin masrafı olmuş
Geriye kalan 5bini eminevime yatircaz

Bu akşam misafirim var
Eşimin okuldan iki arkadaşi ve eşleri
Mantı aldık vakiftan
Komşum da çok ısrar etti tatlıni ben yapayım diye
Allah ondan razı olsun
Salata ve çorba yapcam bi de.

Haftasonu da benim okuldan arkadaşlarim gelcek
Kalabalık olur diye tahmin ediyorum
Ama onlar kendileri bişeyler getircek
Organize olmuşlar aralarında
Allah onlardan da razı olsun

karanfilce geçmiş olsun
Hayırdır?

hayırlı sabahlar kızlar..
bizim burda da havalar epey ısındı,2-3 gündür 15 derecenin altına düşmüyor.biz de pazar akşam kapattık kombiyi komple,evde hiç değişiklik yok. bakalım faturada ne kadar farkedecek?
sevimli bebeğine ve size geçmiş olsun. Allah şifa versin inşallah.
geztapo sen nasılsın,nasıl gidiyor hayat?
karanfilce sende iyisindir inşallah,umarım ciddi bir rahatsızlığın yoktur?

Günaydin Canlar,masallah ne güzel tasarruflu yazilar var öyle.Allah bereket versin.
Sevimsiz ve karanfilce cok gecmis olsun.
Sevimsiz, bebek görmeye gelenlerin düsunceli olmalari ne güzel,yanliz olunca hazirlik yapmak zor oluyor.
Digee arkadaslar hepiniz iyisiniz insallah.
Bu ay,eksideyiz ay sonuna toparlariz insallah.

Royem Allah kolaylık versin,her sene ocak ayı bizde de bi karışıklık oluşturuyor nedense,eksiye düşmesek de çok harcama yapıyoruz gibi geliyor.. bu arada sen çalışmaya başlamış mıydın?

Hasta olan arkadaşlara çok geçmiş olsun. Hepinize bereketli güzel bir gün dilerim...Ben de bugün işlerimi halledip pazara çıkacağım. Pazara çıkmadan eksikleri tesbit ettim ve oğlanların kumbarasından bozuk alıp yerine bütün koydum :) pazarda iyi oluyor ve para da bütünlenmiş oluyor :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…