Birikimin altın anahtarı "İsraftan kaçınma!"

Ben bilemedim nerde hata yapıyorum

Biriktiriyorum harcamıyorum

Ama eşim iki kez trafik cezası yemiş

Gidecek 500 tl

Hem de kırmızı da geçtiği için bugün

Gelde dellenme

Napayım ne deyim bilmiyorum

Üzülmekte haklısınız ben olsam ben de üzülürüm. Ama hamilesiniz. Lütfen kafaya takmamaya çalışın. Bazen oluyor öyle ne kadar gayret etsek illa birseyler çıkıyor. Az para da degil cunku. Eşinizi daha dikkatli araç kullanması için uyarabilirsiniz. Hem bu can güvenliği açısından da önemli. İnşallah bir daha olmaz.

Üzülmekte haklısınız ben olsam ben de üzülürüm. Ama hamilesiniz. Lütfen kafaya takmamaya çalışın. Bazen oluyor öyle ne kadar gayret etsek illa birseyler çıkıyor. Az para da degil cunku. Eşinizi daha dikkatli araç kullanması için uyarabilirsiniz. Hem bu can güvenliği açısından da önemli. İnşallah bir daha olmaz.
Uyardım daha önce olduğu gibi
Ama her şey gibi bu da iki ay sonra unutulur maalesef
Ayrıca pişmanlık duymadan olmuş ödeyeceğiz yapacak bi şey yok yorumu benim Can'ımı sıkan

Merhaba kızlar
Geçmişe pek bakamadım. Ocak ayı sıkıntılı geçti bizde de. Ev kredimiz bitti. Uzun zamandır 2. Araba almak istiyorduk. Onu aldık. Kaskosu sigortası evin daskı derken açıldık biraz. Bu ay kartta çok geldi. 4900 TL ödedik.
Şubat 15 de 2 gram altın aldım. Biri oğlum için biri bizim için.
Karta savaş açtığımız için şu anda sadece nakit alışveriş yapıyoruz. Sadece mazot ve marketi karttan geçiriyoruz. Ama yine de kartta 2000 TL taksit var.
Eskiden olduğu gibi gereksiz alışveriş yapmıyoruz. O nedenle bu kadar çok taksit beni rahatsız etmiyor. İçinde uçak bileti, anneme babama eşime ve kendime aldığım hediyelerin, arabanın Kasko taksidi var.
Arabayı da alırken bir kısmını kredi çektik. Diğer arabanımda kredisi haziransa bitecek.
Yeni terfimle beraber maaşımda da ciddi anlamda artış oldu.
Benden haberler bunlar. Siz de ne var ne yok Can'lar.

Günaydın kızlar
T theblack allahtan gelen herşey de mutlaka bi hayır aramak gerek canım. Elbette ki can sıkıcı bir durum ancak Rabbim senin için başka bir kapı hazırlamıştır inşallah.
Gönlünü refah tut.

Günaydın hanımlar
15inde maaş aldım doğum izninde olduğum için hastanenin performans ve döner sermayesini alamıyorum haliyle ama sabit maaşım da iş görecek kadar:) şükürler olsun izin bitince 3 ay ücretsiz izin almayı planlıyorum hayırlısı inşallah

The Black, üzülme canım...Allah bir yerden kapıyı kaparsa başka yerden açar...Umudunu yitirme...İnşallah yakın zamanda güzel haberlerini bizlerle paylaşırsın...
Dilberi Rana, bebeğini güzel günlerde büyüt. Bu dönem çok zevklidir tadını çıkar...Çok çabuk büyüyorlar...Ben oğullarım ard arda olunca birkaç yıl çalışmamış onlara bakmıştım...Onların gelişim sürecine tanıklık etmek çok harika...

M maviduvar1 tebrik ederim canım, Allah bereketini versin.

The Black The Black hayırlısı olsun hakkınızda,sıkma canını bir yerden kapı açılır inşallah.

ben ilk evlendiğimde eşim hayatta işten çıkmayacağı bir yerde çalışıyordu ve binlira alıyordu,bir sene sonra işyeri kapattı ama çalışanlarına sahip çıkmadı,tazminat bile vermedi. 3 ay işsiz kaldı işsizlik maaşıyla geçindik. daha sonrasında 2000 tl ye yeni bir iş buldu.şuan hem mevki olarak hem de gelir olarak oraya göre kat kat yukarıda elhamdülillah.

Günaydın kızlar
T theblack allahtan gelen herşey de mutlaka bi hayır aramak gerek canım. Elbette ki can sıkıcı bir durum ancak Rabbim senin için başka bir kapı hazırlamıştır inşallah.
Gönlünü refah tut.

The Black, üzülme canım...Allah bir yerden kapıyı kaparsa başka yerden açar...Umudunu yitirme...İnşallah yakın zamanda güzel haberlerini bizlerle paylaşırsın...
Dilberi Rana, bebeğini güzel günlerde büyüt. Bu dönem çok zevklidir tadını çıkar...Çok çabuk büyüyorlar...Ben oğullarım ard arda olunca birkaç yıl çalışmamış onlara bakmıştım...Onların gelişim sürecine tanıklık etmek çok harika...

M maviduvar1 tebrik ederim canım, Allah bereketini versin.

The Black The Black hayırlısı olsun hakkınızda,sıkma canını bir yerden kapı açılır inşallah.

ben ilk evlendiğimde eşim hayatta işten çıkmayacağı bir yerde çalışıyordu ve binlira alıyordu,bir sene sonra işyeri kapattı ama çalışanlarına sahip çıkmadı,tazminat bile vermedi. 3 ay işsiz kaldı işsizlik maaşıyla geçindik. daha sonrasında 2000 tl ye yeni bir iş buldu.şuan hem mevki olarak hem de gelir olarak oraya göre kat kat yukarıda elhamdülillah.

Hepinize teşekkür ederim. Hiç tanımadığınız bir insana karşı iyi niyetiniz bile kendimi iyi hissettirdi. Eşim de hep bunları söylüyor. İyi ki Sonsuz güveneceğim Rabb'im daima bizimle.

Aslında bugün bir gelişme oldu bile akşama kesinleşecek. Eğer olumlu olursa biraz maaşım düşecek ama daha kolay yükselebileceğim bir işim olacak.

Allah büyük.

Sevgiler.

The Black mobbing, haklı fesih sebebidir ve kıdem tazminatı hakkının yanında maddi ve manevi tazminat davası açma hakkın var hatırlatmış olayım...Allah yardımcın olsun canım...Hakkında hayırlısı...

Huzurumu aldım çıktım canım. Maaş dönemini bekleyeceğim. Çok teşekkür ediyorum.

Hava mis gibi. Bütün camları açtım. Erken bahar temizliğine başladım. Bu süreçte kağıt para birikimlerini kullanmak durumunda kalabiliriz. Tabii bir kısmını.

Selam canlar,ugrayamiyorum eskisi gibi.nasilsiniz ,herkes iyidir insallah.
Az kenarda birikmis paramla bankadaki eksiyi kapattik.Hersey üst uste geliyor bi aralar,Helen gidiyor birsey de yok görunurde.moralim bozuldu esimden dolayi.evimiz olsun diye,gidim gidim yaptigiim birikim batiyor ona.Ben sesimi cikarmadan ihtiyaclarimi erteleyip ,birseyler yapalim diyorum ya da dunya hali ,olurda kimseye
Muhtac olmayalim diye cirpiniyorum.ama Ben citpindikca batiyorum,hevesim,haallerim yok oldu gitti.
Üstune esimin iside sallantida,zor günlerden sonra duze ciktik derken tekrar Basa dönmek zorunda kalmayiz insallah.
Herseyi Rafa kaldirdim,su borclari kapatip az cok kizimin gelecegi icin elimden geleni yapman lazim.

royem royem Rabb'im yardımcınız olsun İnşallah. Yine O'na sığınmaktan başka çaremiz yok. Kendinden başkasına muhtaç etmesin hiçbirimizi.

İşle ilgili bir gelişme vardı, olumlu sonuçlandı. İnşallah 20 Mart'ta başlıyorum. Rabbim utandarmasın. Bin şükür.

Uyardım daha önce olduğu gibi
Ama her şey gibi bu da iki ay sonra unutulur maalesef
Ayrıca pişmanlık duymadan olmuş ödeyeceğiz yapacak bi şey yok yorumu benim Can'ımı sıkan

Canım tek başına birikim olmuyor. Daha doğrusu biri idare etmeye çalışıp diğerinin umrunda değilse olmuyor. Bu yüzden önce eşinde de birikim bilincini uyandırmalısın. Neden biriktirmek istediğini nasıl biriktirdiğini eşine güzelce anlat.

En başlarda benim de eşim böyleydi. Ben idare etmeye çalışıyordum o resmen para harcamaya çalışıyordu. Sonra güzel güzel konuşup anlattım, şimdi o bile gereksiz lambaları söndürüyor, fişleri çekiyor :KK70:

İşten ayrılmak durumunda kaldım. Karmakarışığım. Allah'ım sen büyüksün.

Allah yardımcın olsun canım. Ama Allah daha güzel daha mutlu olacağın bir iş verir inşallah.

Selam canlar,ugrayamiyorum eskisi gibi.nasilsiniz ,herkes iyidir insallah.
Az kenarda birikmis paramla bankadaki eksiyi kapattik.Hersey üst uste geliyor bi aralar,Helen gidiyor birsey de yok görunurde.moralim bozuldu esimden dolayi.evimiz olsun diye,gidim gidim yaptigiim birikim batiyor ona.Ben sesimi cikarmadan ihtiyaclarimi erteleyip ,birseyler yapalim diyorum ya da dunya hali ,olurda kimseye
Muhtac olmayalim diye cirpiniyorum.ama Ben citpindikca batiyorum,hevesim,haallerim yok oldu gitti.
Üstune esimin iside sallantida,zor günlerden sonra duze ciktik derken tekrar Basa dönmek zorunda kalmayiz insallah.
Herseyi Rafa kaldirdim,su borclari kapatip az cok kizimin gelecegi icin elimden geleni yapman lazim.

Allah yardımcın olsun canım. Allah evinize bereket versin :KK43:

royem royem Rabb'im yardımcınız olsun İnşallah. Yine O'na sığınmaktan başka çaremiz yok. Kendinden başkasına muhtaç etmesin hiçbirimizi.

İşle ilgili bir gelişme vardı, olumlu sonuçlandı. İnşallah 20 Mart'ta başlıyorum. Rabbim utandarmasın. Bin şükür.

Çok şükür çok sevindim. Hatta üstte dua etmiştim sana :)

3 haftadır yemek listesi yapamıyorum maalesef. Çünkü çok yoğunum bu aralar. Üstüne bir de çok halsizim.
8 gün boyunca detaylı ev temizliği yaptım. Üstüne 2 gün içinde 3 misafir karşıladım. Cuma akşam çaylı misafir, pazar sabah kahvaltı misafiri, pazar akşam yemeği ve çaylı misafirim vardı.

80 tl'lik alışveriş yaptık A101'den. Artık bu ay ekmek ve süt dışında hiç bir şey almamayı planlıyoruz.

Memleketten gelirken 6-7 demet kadar maydanoz getirmiştik. Maalesef birazı sararmış. Ben de sararanları ayıkladım kalanını da doğrayıp buzluğa attım. Bir çuval portakal getirmiştik. 7-8 tanesi küflenmiş. Kalanını da sıkıp sıkıp içiyoruz. Hatta kahvaltıya gelen misafirlerimize bir sürahi portakal suyu, 1.5 litrelik şişede de portakal-mandalina suyu hazırlamıştık.

Bende durumlar böyle bu aralar. Bugün de eşimin doğum günü. Hediyesini cumartesi almıştım. Bugün de güzel bir yemek hazırlayacağım. Çocukla başka birşey yapamayacağım maalesef :KK43:

Unutuyordum. 1350 tl para biriktirdim. 350 de çalışırken biriktirmiştim. Eşimin dediğine göre gelecek ay iyi para kalacak elimizde. Onu da birleştireceğiz. 3000 tl olunca eşimin abisinin borcunu ödeyeceğiz inşallah :)

Ben haftalık yemek listesi hiç yapmadım, gerek de görmüyorum. Evde ne varsa tercihe göre onu yapıyorum. Bozulabilecekleri önce yapıyorum. Bazen de çocuklar anne şunu yap falan deyince istediklerini yapıyorum. Genelde bir gün sebze, bir gün et veya köfte, bir gün bakliyat, bir gün dondurucudan hazırladığım kışlıklarım oluyor. Yanına bir makarna ya da pilav, turşu ve yoğurt tamamdır. Bir gün önceden artan bir yemek olursa ertesi gün onu da tüketiyoruz. Bazen börek, pide, poğaça gibi şeyler yapıyorum o zaman da hem ekmek hem yemek yerine geçiyor :)

Bu arada üç dört günden beri ekmeği 60 kuruştan alıyoruz, çevrede 75 - 90 kuruşa da satan var. Oğlum üşenmeyip gidip alıyor sağolsun. Bazen küçük küçük de olsa indirimleri kaçırmamak lazım, niye daha fazlasını ödeyelim ki?

Birikime önem vermeye başlayalı nerelerden kısabiliriz diye düşünüyorum hep. Gerçekten çok tasarruflu olduk. İş hayatında olmama rağmen çoğu zaman çok fazla harcama yapmadan günü geçirmeye bakıyorum. Evde olsaydım bu daha da çok olurdu.

Yarın elime bir miktar para geçecek. Hemen dolar alıp kenara koyacağım. Altının yüksek olduğu zamanlar tercihim dolar oluyor. Zaten her ay 2 gr altın bankadan alıyorum. Bunun haricinde biriktirdiğim parayı da bankaya yatırıyorum. Kumbarada zaman zaman biriken paralarla da çeyrek yada gram alıyorum.

Çalıştığım halde birçok bayan gibi ev temizliğimi kendim yapıyorum. Yoğurdumu evde yapıyorum. Pazara çıkıyorum. Yazdan kışlıklarımı hazırlıyorum. İndirim takip ediyorum. Allah birikimlerimize bereket versin inşallah...

Canım tek başına birikim olmuyor. Daha doğrusu biri idare etmeye çalışıp diğerinin umrunda değilse olmuyor. Bu yüzden önce eşinde de birikim bilincini uyandırmalısın. Neden biriktirmek istediğini nasıl biriktirdiğini eşine güzelce anlat.

En başlarda benim de eşim böyleydi. Ben idare etmeye çalışıyordum o resmen para harcamaya çalışıyordu. Sonra güzel güzel konuşup anlattım, şimdi o bile gereksiz lambaları söndürüyor, fişleri çekiyor :KK70:

Allah yardımcın olsun canım. Ama Allah daha güzel daha mutlu olacağın bir iş verir inşallah.

Allah yardımcın olsun canım. Allah evinize bereket versin :KK43:

Çok şükür çok sevindim. Hatta üstte dua etmiştim sana :)

Konuştum anlattım dibledi anladığımı söyledi..
İniaallah Zaman'la değişir ama bundan önceki yaşamında harcayan biri kolayca vazgeçemiyor maalesef
Ama inşaallah Rabb im nasip etsin idareli olmayı tutumlu olmayı inŞaallah

X