Birikimin altın anahtarı "İsraftan kaçınma!"

Selam Canlar,nasilsiniz.
karanfilce karanfilce ,kadinin yaptigi cok sinir bozucu ama olan olmus artik .Bazilari kendi mali olmadigi icin umursamiyor maalesef.
S sevimsiz_25 , canim Stress yapma,bebegini dusun.stres yaptikca sutun etlileniyor maalesef.

Patatesli kek sorulmus,yapmistim bir kac kere,guzel oluyor.

Diger arkadaslar hepiniz iyisiniz insallah .Bugun halsizim Hic Birsey yapacak halim yok.

Kızlar hayırlı akşamlar hepinize.Mutfağımı temizledim öyle ferahladım ki.Elhamdülillah baş dönmelerim daha iyi .yakınımızda bir köy var.Ordan manda sütü alıyoruz inek sütüyle birlikte mayalıyorum nefis oluyor kızlar.Süt alma şansınız varmı bilmiyorum ama hazır yoğurtlar yoğurt değil gerçekten.karnfilce sana bişey sorcam canım.Siyah zemine morlu bir eşarp arıyorum ama bulamadım netten alabilceğim bildiğin bir site varmı?

Canım ben netten eşarp hiç almadım. Hatta uzun zamandır eşarp da almadım. İpekler(şal olanlar değil) çok uzun ömürlü oluyor pek eşarp ihtiyacım olmuyor.
Sen onu staya sor.

Yoğurt ben de çoğunlukla kendim mayalarım. Ya vakıftan alırım, ya köyden gelen olur ya da annemlerin oradan getiririm.

Kızlar yarın bana bi misafir gelecek, özel, hassas, önemli bi insan benim için. Okuldan arkadaşım. Sakın bişey yapma dedi. Kahvaltı hazırla dedi ben olmaz diyince. Zaten pasta börek yapsam da pek yiyen seçici olduğunu düşündüğüm bi insan.
İlk defa evime gelecek benden baya büyük bi insan. Ne hazırlasam diye okuldan başka bi kişiye sordum. İnan ben olsam ben de ne yapacağını bilemezdim dedi daha çok heyecanlandım. . hiç yemeğe düşkün bi insan değildir. Hafif, özel bir şeyler neler önerisiniz?

Canım ben netten eşarp hiç almadım. Hatta uzun zamandır eşarp da almadım. İpekler(şal olanlar değil) çok uzun ömürlü oluyor pek eşarp ihtiyacım olmuyor.
Sen onu staya sor.

Yoğurt ben de çoğunlukla kendim mayalarım. Ya vakıftan alırım, ya köyden gelen olur ya da annemlerin oradan getiririm.

Kızlar yarın bana bi misafir gelecek, özel, hassas, önemli bi insan benim için. Okuldan arkadaşım. Sakın bişey
yapma dedi. Kahvaltı hazırla dedi ben olmaz diyince. Zaten pasta börek yapsam da pek yiyen seçici olduğunu düşündüğüm bi insan.
İlk defa evime gelecek benden baya büyük bi insan. Ne hazırlasam diye okuldan başka bi kişiye sordum. İnan ben olsam ben de ne yapacağını bilemezdim dedi daha çok heyecanlandım. . hiç yemeğe düşkün bi insan değildir. Hafif, özel bir şeyler neler önerisiniz?
Canım krep yapabilirsin içine kaymak bal sürüp yuvarla.Biber salçası ceviz zeytinyağla karıştırıp tost ekmeklerini üçgen kesip üzerine sürebilirsin.Az şekerli az yağlı kek yapabilirsin yumurta salatası (maydanoz ve yeşil soğanlı) yapabilirsin.patatesi elma dilimi yapıp hafif zeytinyağına pulbibere bulayıp fırına verebilirsin.Brokolinin köklerini ayırıp buharda haşlayıp üstüne sıcakken kaşar rendelersin harika oluyor.közlenmis kapya biberin içine rendelenmiş beyaz peyniri koyup sigara böregi gibi sarabilirsin.Anlatınca yorucu gelebilir ama inan çok basit şeyler .Hem de hafif atıştırmalıklar.kolay gelsin.

Canım krep yapabilirsin içine kaymak bal sürüp yuvarla.Biber salçası ceviz zeytinyağla karıştırıp tost ekmeklerini üçgen kesip üzerine sürebilirsin.Az şekerli az yağlı kek yapabilirsin yumurta salatası (maydanoz ve yeşil soğanlı) yapabilirsin.patatesi elma dilimi yapıp hafif zeytinyağına pulbibere bulayıp fırına verebilirsin.Brokolinin köklerini ayırıp buharda haşlayıp üstüne sıcakken kaşar rendelersin harika oluyor.közlenmis kapya biberin içine rendelenmiş beyaz peyniri koyup sigara böregi gibi sarabilirsin.Anlatınca yorucu gelebilir ama inan çok basit şeyler .Hem de hafif atıştırmalıklar.kolay gelsin.
Ne cevherler var kız sendee :-)

Adana ya en yakin antepe gittim ama Adana hep aklimda
Sen yazdikca benim gozumun onune kebaplar salgamlar gelcek simdi

Salgam demisken gecen aksam esim kiza zorla icirmeye kalkinca beyaz penyesi atleti hep salgam oldu
Gitti cikardi atti sepete bende unuttum
Bugun gordum baktim bu cikmaz deyip atacaktim az daha
Leke cikarici dokup makineye attim hic iz kalmadi
İyi ki atmamisim

Benim beyazlı halıma bir de grili bir halıma, ikisine de 1 bardak şalgam döküldü ikisi de çıktı.
Hatta beyazlı olana evlendikten 1 hafta sonra dökülmüştü :):)

Kızlar benim buzluğum da arka balkonum da tıklım tıklım dolu maşallah. Ama bu yıl elim kalkası gelmiyor bişey yapasım gelmiyor noluyo bana :-(

karanfilce karanfilce ben şöyle yapıyorum. 1 hafta dışardan hiç birşey almıycam yemeklik, evdekilerle (bakliyat, buzluk, konserve) idare edicem diyorum. Ve öyle de yapıyorum. Sonuçta bunlar kışlık hazırlıktı. Kış bitiyor diye bitirmeye çalıştım ben de.

The Black, benim de bugün diş bakım günümdü.
Tatilde dişimden biri kırılmıştı meğer içtenhafif çürümüş. Dolgu yapıldı.
Benim hiç kuaför masrafım yok iyi bişey mi kötü bişey mi bilmiyom

Benim de yılda 1 saç kestirme masrafım var. Bu yüzden kuaförüm yok. Her kestirdiğimde bi rezil oluyorum maalesef :KK43:

Kızlar hayırlı akşamlar hepinize.Mutfağımı temizledim öyle ferahladım ki.Elhamdülillah baş dönmelerim daha iyi .yakınımızda bir köy var.Ordan manda sütü alıyoruz inek sütüyle birlikte mayalıyorum nefis oluyor kızlar.Süt alma şansınız varmı bilmiyorum ama hazır yoğurtlar yoğurt değil gerçekten.karnfilce sana bişey sorcam canım.Siyah zemine morlu bir eşarp arıyorum ama bulamadım netten alabilceğim bildiğin bir site varmı?

Bizim de hep eşim yapar yoğurdumuzu. Çok da güzel yapar. Hatta şu anda masanın üstünde sofra bezlerine sarılı mayalanmasını beklediğimiz bir yoğurdumuz var :)

Hoşgeldin papatya, geçenlerde aklımdan geçtin. Allah iyilik versin.
Ben de iki ay önce gün paramı da katarak fiziki altın aldım elimdeki tüm paraya. Takınmak için bilezik. 95 ten. Ne bileyim şimdi şaşırdım bu kadar artınca. Hiç beklemiyordum.

Ganimetleri açıklıyorum.
Babamdan 30 tl harçlık, 70 tl yol parası
Kayınbabamdan 200 tl yol parası
Kaynımdan 200 tl bez parası

Kaynanamdan
Ispanak kökü, hoşaflık kuru meyve, mantı, tarhana, içli köfte, soğan, portakal, ıspanaklı börek, çörek, tereyağ, kıyma, haşlanmış boyun eti ve suyu

Tatlıya gittiğimiz köyden
Lahana (kendi tarlalarından)

Annemden
Pirinç, süzme peynir, tereyağ, yukardaki lahanayı sardılar halamla, şehriye

Kızıma 3 tshirt, 1 yelek. Bana da halam yelek işlemiş :)

Bu arada bizim evin borcunun bitmesine 28 ay kaldı. Biz de eşimle bu süre içinde hem krediyi hem de tüm borçları kapatma kararı aldık. 3000 eşimin abisine, 3000 amcasına borcumuz var. Ayrıca benim öğrenim kredisi borcum var 6500 tl civarı. Tam bilmiyorum çünkü Mayıstan beri ödemiyoruz faiz biniyor sürekli. Bir de işyerinde biriktirme fonu gibi birşey var. Ona üyeydim. Ücretsiz izinde olduğum için 8 ayda 170 tl ona borcum var.
Ayyy her yerim borçmuş.
İlk önce biriktirmenin borcunu kapatmayı düşünüyoruz. Tamamını ilk maaşımdan kesilmesini istiycem.
Sonra abisininki. Abisi evlenecek çünkü. Paraya ihtiyacı olabilir.
Sonra öğrenim kredisi. Aslında taksitleri küçük ama bitsin de elimize geçen tüm paraya göre kendimizi ayarlayalım.
En son amcası. Onun ihtiyacı yok. Hatta almamasından korkuyoruz.
Bir de bir köşe takımı almayı planlıyoruz 2000 tl civarı olur o da.

Eğer evin kredisi bitmeden borçlar biterse para biriktirmeyi düşünüyoruz. Çünkü evin borcu bitince evi satıp normal bir ev almak istiyoruz. Bakalım kısmet :)

Bizim için 2 dönüm noktası var. İlki 4 ay sonra ben işe başlayınca İkincisi de 2018 Haziran. Kredinin bitme zamanı.
Hayırlısı olsun bakalım.

İnanın çok üzgünüm şu an ..
Ay başı yaptığım Hesap ay sonunu tutmuyor bir türlü
Anlam veremiyorum bir türlü
On gündür evde yatıyorum rahatsızım
Hesapta 3200 var iken şimdi 80 tl kalmış
Eşimle atıştık haliyle
Nasıl bitti böyle bu para dedim
Açıklama yapmaya çalışıyor ama arada nerden baksanız 600 tl civarı açık var
Normal de bu ay zekatımızı da ödeyip kenara ayrıca 470 tl para kalacak iken
Eksilere Nasıl düştüğümüzü merak ediyorum
Ve bi ay raporluyum maaş gelmeyecek
Nasıl geçinecek bu Adam idare edecek bilmiyorum
Sinirden patlicam

Sahihuban Sahihuban o kadar para nereye gitmiş bçyle ya.
Ne diyor eşin bu konuda.
Bazı erkekler gerçekten paradan anlamıyor. Sürekli harcama modunda. Onları bi dizginlemek gerek.

Sahihuban Sahihuban o kadar para nereye gitmiş bçyle ya.
Ne diyor eşin bu konuda.
Bazı erkekler gerçekten paradan anlamıyor. Sürekli harcama modunda. Onları bi dizginlemek gerek.
Valla ne yapacağım bilmiyorum
Kızsam ne küssem ne
Ada'm Şen'den ayrı para harcamıyorum diyor
Sigara içki dışarı hayatı yok inan
Evden iş işten ev
Ama eli başkalarına karşı da açık
Sanırım ondan kaybediyoruz maalesef
Borçlara Ödemiş açıklama yapıyor ama 600 civarı açık var
Ne demek o kadar para yahu
Bizimki anlamıyor paradan eminim
Her ay bi sonraki ay için bu sefer toparlayacağız diyor ama nafile
Ben gizliden gizliye biriktirdim de kenar da 1500 paramız var ama şimdi çalışmıyorum maaş da gelmeyecek hemen
Nasıl geçinecez de bebeğimize birikim yapacağız bilmiyorum
Hayırlısı artık ne diyeyim
Sence ne yapmalıyım

Sahihuban Sahihuban benim eşim hiç anlamaz para pul işinden. Kendi ailesi de anca yemiş. Para biriktirmenin bile ne gereği var. Ne yapacağız biriktirip diyordu.
Eşim kendi isteği ile tüm bütçe işlerini bana verdi yıllar önce.
Maaşı ücreti yatar yatmaz benim hesabıma aktarır. Benim kartımı kullanır.
Ancak böyle ipin ucunu tutabiliyoruz.
Eğer eşin bu işleri beceremiyorsa konuş sana versin bütçe olayını. Eminim sen toparlarsın.

Sahihuban Sahihuban benim eşim hiç anlamaz para pul işinden. Kendi ailesi de anca yemiş. Para biriktirmenin bile ne gereği var. Ne yapacağız biriktirip diyordu.
Eşim kendi isteği ile tüm bütçe işlerini bana verdi yıllar önce.
Maaşı ücreti yatar yatmaz benim hesabıma aktarır. Benim kartımı kullanır.
Ancak böyle ipin ucunu tutabiliyoruz.
Eğer eşin bu işleri beceremiyorsa konuş sana versin bütçe olayını. Eminim sen toparlarsın.

Bu konuyu detaylı olarak akşam konuşacağım
Şimdi k validem de biz de rahat konuşamıyoruz...
Cidde'n oturdum ağladım
İkramiye maaş 5600 maaş aldım bu ay..2çeyrek ve 800 tl ayırma dışında bi alışveriş bile yapmadım
İstediğim bi kaç şey vardı onu bile yapamadım inan...
İçime batan bu

X