- Konu Sahibi karanfilce
- #11.321
Merhaba canim bnim annem yapiyordu eskiden cok guzel oluyordu yanlis hatrlamiyosam kabak da koyuyorduPatates keki deneyen varmı aranızda. Bi tv Programı'nda denk gelmişti çok beğenmişti herkes
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Merhaba canim bnim annem yapiyordu eskiden cok guzel oluyordu yanlis hatrlamiyosam kabak da koyuyorduPatates keki deneyen varmı aranızda. Bi tv Programı'nda denk gelmişti çok beğenmişti herkes
Canım krep yapabilirsin içine kaymak bal sürüp yuvarla.Biber salçası ceviz zeytinyağla karıştırıp tost ekmeklerini üçgen kesip üzerine sürebilirsin.Az şekerli az yağlı kek yapabilirsin yumurta salatası (maydanoz ve yeşil soğanlı) yapabilirsin.patatesi elma dilimi yapıp hafif zeytinyağına pulbibere bulayıp fırına verebilirsin.Brokolinin köklerini ayırıp buharda haşlayıp üstüne sıcakken kaşar rendelersin harika oluyor.közlenmis kapya biberin içine rendelenmiş beyaz peyniri koyup sigara böregi gibi sarabilirsin.Anlatınca yorucu gelebilir ama inan çok basit şeyler .Hem de hafif atıştırmalıklar.kolay gelsin.Canım ben netten eşarp hiç almadım. Hatta uzun zamandır eşarp da almadım. İpekler(şal olanlar değil) çok uzun ömürlü oluyor pek eşarp ihtiyacım olmuyor.
Sen onu staya sor.
Yoğurt ben de çoğunlukla kendim mayalarım. Ya vakıftan alırım, ya köyden gelen olur ya da annemlerin oradan getiririm.
Kızlar yarın bana bi misafir gelecek, özel, hassas, önemli bi insan benim için. Okuldan arkadaşım. Sakın bişey
yapma dedi. Kahvaltı hazırla dedi ben olmaz diyince. Zaten pasta börek yapsam da pek yiyen seçici olduğunu düşündüğüm bi insan.
İlk defa evime gelecek benden baya büyük bi insan. Ne hazırlasam diye okuldan başka bi kişiye sordum. İnan ben olsam ben de ne yapacağını bilemezdim dedi daha çok heyecanlandım. . hiç yemeğe düşkün bi insan değildir. Hafif, özel bir şeyler neler önerisiniz?
Ne cevherler var kız sendeeCanım krep yapabilirsin içine kaymak bal sürüp yuvarla.Biber salçası ceviz zeytinyağla karıştırıp tost ekmeklerini üçgen kesip üzerine sürebilirsin.Az şekerli az yağlı kek yapabilirsin yumurta salatası (maydanoz ve yeşil soğanlı) yapabilirsin.patatesi elma dilimi yapıp hafif zeytinyağına pulbibere bulayıp fırına verebilirsin.Brokolinin köklerini ayırıp buharda haşlayıp üstüne sıcakken kaşar rendelersin harika oluyor.közlenmis kapya biberin içine rendelenmiş beyaz peyniri koyup sigara böregi gibi sarabilirsin.Anlatınca yorucu gelebilir ama inan çok basit şeyler .Hem de hafif atıştırmalıklar.kolay gelsin.
Canım benim kahvaltıyı çok severim kahvaltı misafirini de ...kolay gelsinn. Bişey değilNe cevherler var kız sendee
Adana ya en yakin antepe gittim ama Adana hep aklimda
Sen yazdikca benim gozumun onune kebaplar salgamlar gelcek simdi
Salgam demisken gecen aksam esim kiza zorla icirmeye kalkinca beyaz penyesi atleti hep salgam oldu
Gitti cikardi atti sepete bende unuttum
Bugun gordum baktim bu cikmaz deyip atacaktim az daha
Leke cikarici dokup makineye attim hic iz kalmadi
İyi ki atmamisim
Kızlar benim buzluğum da arka balkonum da tıklım tıklım dolu maşallah. Ama bu yıl elim kalkası gelmiyor bişey yapasım gelmiyor noluyo bana :-(
The Black, benim de bugün diş bakım günümdü.
Tatilde dişimden biri kırılmıştı meğer içtenhafif çürümüş. Dolgu yapıldı.
Benim hiç kuaför masrafım yok iyi bişey mi kötü bişey mi bilmiyom
Kızlar hayırlı akşamlar hepinize.Mutfağımı temizledim öyle ferahladım ki.Elhamdülillah baş dönmelerim daha iyi .yakınımızda bir köy var.Ordan manda sütü alıyoruz inek sütüyle birlikte mayalıyorum nefis oluyor kızlar.Süt alma şansınız varmı bilmiyorum ama hazır yoğurtlar yoğurt değil gerçekten.karnfilce sana bişey sorcam canım.Siyah zemine morlu bir eşarp arıyorum ama bulamadım netten alabilceğim bildiğin bir site varmı?
Memleketten neler getirdin merak ediyorum canimMemleketten de çok karlı döndük yine. İlk fırsatta yazacağım onları da :)
Valla ne yapacağım bilmiyorumSahihuban o kadar para nereye gitmiş bçyle ya.
Ne diyor eşin bu konuda.
Bazı erkekler gerçekten paradan anlamıyor. Sürekli harcama modunda. Onları bi dizginlemek gerek.
Sahihuban benim eşim hiç anlamaz para pul işinden. Kendi ailesi de anca yemiş. Para biriktirmenin bile ne gereği var. Ne yapacağız biriktirip diyordu.
Eşim kendi isteği ile tüm bütçe işlerini bana verdi yıllar önce.
Maaşı ücreti yatar yatmaz benim hesabıma aktarır. Benim kartımı kullanır.
Ancak böyle ipin ucunu tutabiliyoruz.
Eğer eşin bu işleri beceremiyorsa konuş sana versin bütçe olayını. Eminim sen toparlarsın.