Birikimin altın anahtarı "İsraftan kaçınma!"

1 yıl 4 aylık evliyiz :)

meslek öğretmenleri de ona göre ekders alıyor aslında canım.yani ben yüksek lisans yaptım hiç bi şeye yaramadı milli eğitimde ekdersime bile yansımadı.bilmiyorum adaletsizlik olduğunu düşünüyorum.
enstitü ya da önlisans mezunu öğretmenler varken aramızda hatta alakasız bölümlerden mezun olup öğretmen olanlar varken bizlere haksızlık yapıldığını düşünüyorum.mesleki doyumumu azaltan seyler bunlar ne yazıkki.

Selam hanimlar
Gecmisi okuyamadan bi dalayim suraya
Annemdeydim yeni geldim
Kizim alisti donuste agladi
Kal dedim kalmadi illa bende kalcakmisim
Bende evisimi ozlemistim
Bi daha gitcez gibi gorunuyo bir sonraki hafta

Bi arkadasimla gorustum( uzun zamandir gormemistim)
Annemlerle orman deniz gezdik azcik
İyi oldu
Anne babama hediye aldim 75 lira
Sonra vergi odedim 80 tl
Pazar arabasi tuzluk ve su sisesi aldim 30 tl
Kizceye hediye 40 tl
Dogalgaz 135 tl
Market alisverisine gitmek gerek
Ufak tefek bitenler var
İndirimden kiza mont kazak pantolon aldim 155 tl
Bot 65 tl ( anneanne karne hediyesi aldi)
Kendime bi turlu sira gelmedi her zamanki gibi
Sacim boya istiyo
Ben pantolon bluz istiyorum
Sac maşasi lazim
Evde maşa var ama cok ince kıvırbaş oluyorum onla yapinca
Ayin 4-10 arasi alirim artikin
Salonun storu ben bittim degistir beni diye bagiriyo
Bakicaz bakalim zamani geldikce

Aslında insanın yiyeceği hayvana verilmezmiş. Önce insanın yemesi daha makbulmüş.
Amasen elinden geleni yapıyorsun yine artıyor ve yenmeyen bi kısım kalıyor. Napcaksın çöpe ddökmemek lazım.
Hayvanlar da şu soğukta yiyecek bulamıyor açlıktan ölebiliyor.
Biz insanlar hayvanattan da sorumluyuz.
Allah iyi niyet ile yaptığın iyiliklerin mükafatını versin inşallah.
Eskiden köylerde un bulgur üğütülür Ondan bi posa çıkardı. Babannemler ondan köpeklere yal kararlardı.

Canım dünya adaletin hükümran olduğu bi yer değil biliyorsun. Eğer adaletli bir yer olsaydı dünya balinalardan önce aylan bebeğe koşarlardı.
Milli eğitimde de çok eksiklikler var evet.
Benim çevremde çok farklı kurumlarda çalışanlar var. İnan öyle bozuk atama tayin maaş sistemleri var ki. Meb yine içlerinde bi nebze daha iyisi.
Yine de bir işimiz olduğu için tr standartlarına göre iyi bir maaşa sahip olduğumuz için şükredelim.
Şükür nimeti artırıyor. İsyansa bereketi kaçırıyor. Tabi haksıksızlıklara sessiz kalmayalım ama kendi kendimize hayıflanmak da bişeyi değiştirmiyor kendimizi üzmekten başka.

doğru canım haklısın bu ara bereket hıc yok bızde belki de bu yuzden. bana farklı bi açıdan bakmamaı sağladın bu sayede gercekten iyi oldu kendime gelmem için.şükretmek lazım doğru

doğru canım haklısın bu ara bereket hıc yok bızde belki de bu yuzden. bana farklı bi açıdan bakmamaı syediğinde,u sayede gercekten iyi oldu kendime gelmem için.şükretmek lazım doğru
Canım ben şükretmeyi çok seviyorum.
Her arabaya binişimizde, her ay maaşımız yattığında, eşim beni güzel bi yere yemeğe götürdüğünde, çok lezzetli bi yemek yediğimde, karnımı çok güzel doyurup da zevkaldığımda... Elhamdülillahhh, elhamdülillah.. Diyorum. Rabbimizin hangi nimetini yalanlayabiliriz.. Şu dünyada yedik içtik oturduk huzur ve güvenlik içinde evlerimizde oturduk. Öğretmen oldum kendi adıma her okula gidişimde önümde saygı duyan seven öğrencilerim oldu.. Kendi çapımızda makam da verdi işte şükür. Daha büyüğünde gözüm de yok. Hangi birini yalanlayalım. Şu halimle dünyadaki insanların %80 inden zenginimdir. Elhamdülillah.

Kırkımız çıktı kızlar
Kayinvalidem evine geçti
Ben kızımla ilgileniyorum gündüz
Oğlum iyi ki kreşte diyorum
Bi yandan da üzülüyorum
Daha çok küçüktü
Ama bizi mecbur bıraktı
Şimdi de bana vurmaya başladı
Bi yandan sarılıp öpüp seni çok seviyorum anne diyor
Kardeşini kıskandıgi için olabilir tabi
Ama oğlum kardeşinden önce de huysuzdu
Akşamları eşim evde durmaya çalışıyor artık
Buralar cok soğuk
-32lerdeyiz günlerdir
Çarşamba günü gidip doğum paramı aldık
Aldığımız gibi de borçlara gitti
Temmuzda eminevime borcumuz biticek inşallah
Sonra da elden aldığımız borçları veririz birkaç ay
Sizleri okuyorum
Yine yazarım inşallah

Oyy yavrum ya
Hem vurup hem opuyomu ahmetcik
Kucuk kardesi olup krese giden cocuklarda annem beni yollayip kardesimle ilgileniyo onu daha cok seviyo gibi bi algi olusabiliyo sevimli ondan yapiyo olabilir
Allah borcunuza kolaylik versin cnm

İyi geceler kızlar
Eşim bugün kaza yapmış
Okula giderken araba kaymış
Yolun yanına düşmüş
Araba ters dönmüş
O yol da ıssız üstelik
Kapıya elini atmış
Cok şükür açılmış ve çıkmış arabadan
Burnu bile kanamamis
Gerçi ben hastaneye git yine de dedim ama
Bişeyim yok dedi
Kazayı sabah geçirmiş
Ben paniklemiyim diye eve gelince söyledi

Oğlum da çok hasta
Ateşini düşüremiyoruz
Kreşin bu tatilde etkinlikleri vardı
Sinemaya, bovlinge vs götürdüler
Dağa kaymaya gidiceklerdi
Biz de izin verdik
İçine epey soğuk dolmuş belli ki
Ama eğlenmis bayağı
Bugün göndermedim
Yarın ve öbür gün de yollamiycam
Toparlansin bi
Durumlar böyle

Çiçekli entari Allah iyiliğini versin emi güldürdün beni :)
Napıyım annemin yanındayım yiyip içip yatıyom. Pek iyi oldu ama yine de insan evini özlüyor

Sevimlim çook geçmiş olsun kuzu
Allah beterinden korusun

S sevimsiz_25 geçmiş olsun hem eşine hem de oğluna

Yufka ekmeğim, buzluğumdaki yazlık sebzeler (bamya, taze fasülye, mısır, bezelye) bitti.
Şalgamım bitti. (memleket ortaya çıktı )
5 kiloluk sıvı yağım bitti.
Memleketten getirdiğim mor lahana, limon, portakal hariç tüm pazar öteberileri bitti.
Pekmez bitti.
Elma reçelim bitti.
Buzluğumdaki haşlanmış kuru fasülyelerim bitti.
Bir de memlekete gidip gelirken içinden geçtiğimiz Pozantı diye bir yer var (Hayatsu'yun doldurulduğu yer.) Ordan evdeki tüm su bidonlarına ve damacanalara (toplamda 127 lt) su doldurmuştuk. O da bitti
Hatta böyle gidip gelirken doldurduğumuz sular sayesinde Ekim'in başından beri yani 4 aydır şişe suya para vermiyoruz

Ben 1 hafta daha memlekete gidiyorum. Geldiğimden beri toplamda 50 tl'lik market alışverişi anca yapmışızdır ki 20 tl'si bebeğime bez ve ıslak mendil, 30 tl de gıdadır.
Bu sefer memleketimden pazar yapıp gelmeyi düşünüyorum. Sularımı da dolduracam :)
Bakalım başka nelerle dönecem?

Hayırlı akşamlar hatunlar Sevimli çook geçmiş olsun eşine canım Allah korumuş valla.Allah göstermesin b.idaha .Bilirsin gerçi ama bir sadaka verin canım.karanfilce anne evi ne güzel ye ic yat ohh miss .Kızlar bana cesaret lazım.Sürücü kursuna başvurcam ,maalesef şimdiye kadar nasip olmadı.Ama özgüvenim yok bu konuda başarabilirmiyim bilmiyorum.Ama almak zorundayım .Bu artık ciddi bir ihtiyaç eşim yeni görevine başladığından beri alışverişimiz bazı dışarı işlerimiz aksıyor sıkıntı oluyor.Oturduğumuz yer yeni yerleşim bölgesi bu yüzden çarşı pazar uzak.İste bakalım pazar günü gidip konuşcaz.hayırlısı.Şubat tatilide bitti.Pazartesi maraton başlıyor. sarıpisi sen baya kardasın arkadaşım .Allah ailelerimize zeval vermesin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…