Birikimin altın anahtarı "İsraftan kaçınma!"

Bugun ev silme supurme toz alma banyo akitma disinda bi isim yoktu
Bide dus aldim uzandim
Yemek isimde yok sayilir
Bi corba yapmam gerek o kadar
Sabah esim kizim gidince yattim 8.30 da
10 da uyandim ama zor kalktim
Karabasan basti beni
Dua okuya okuya zor attim.kendimi yataktan
Evde tekken sabah uykusu uyursam hep oluyo nedense
Zaten sevmiyorum o saatlerde uykuyu
Bioritmime uymadigindan beyin eror veriyo sanirim

kerahat vakti maalesef öyle oluyor ..
aslında sabah namazından sonra uyumamak gerek
üzerimize güneşin doğmaması gerek ama maalesef günlük telaşeden uğraşılamıyor böyle şeylerle...

Ciceklientari,
Ben şu ana kadar gittiklerimde annem oda tutardı. Odada sıcak su olurdu küveti doldurur girerdik.
Annem hasta olduğundan daha çok o giderdi.
Annem asla ortak havuza girmez çünkü gelene kadar saçı ıslak ya hemen hastalanır.
Ama bizim bu gittiğimiz baya lüks bi Oteldi.
Bayan-erkek-karışık bölümleri vardı.
Her bölümde sıcak şifalı su, ılık şifalı su, ve normal havuz vardı.
Ben klorlu havuza girmeyi hiç sevmem.
Ama eşim zorladı. Otelin içeri havuzu dışarıyada uzanıyor.
0 derecede karlı dağların karşısında da az bişey yüzdük. Su ılıktı.
Haftasonu pek çok tur geldi.
Çoğuna bakıyorsun şifalı suya değil klorlu havuza giriyorlar.
Bi nevi yazın gidilen otellerden bi farkı da yok.Kimisi o amaçlı geliyor.
Ama biz şifa niyetiyle gittik tabi.
Bizim oda bbalkonluydu biraz üşüttüm odada.
Sıcak sudan çıkınca kendini korumak da önemli aslında.

arkadaşlar öğleden sonra yaşadığım bişeyi paylaşcam nolur akıl verin bana bankaya çok sinirliyim

benim bi kredi kartım vardı ve ben tüm taksitleri,borçları ödeyip kartı bikaç ay önce kapattırmıştım, o bankanın internet bankacılığını da kapattırmıştım, tamamen ilişiğimi kesmiştim ve kartı da kesip çöpe atmıştım

bugün ekstre borcu var diye msj geldi, müşteri hizmetlerini aradım, bu taksitler ödenmemiş gözüküyo diyo ama ben borcumun bittiğini teyit ettirerek kapatmıştım hesabı, kullanılabilir limitim x tl, kalan borç sıfır görünüyodu

aklımın işi değil ya kaç ay sonra ödenmemiş borç niye çıkar ki kızlar, eğer borcuma dahilse niye toplu para yatırırken gözükmedi ki

72 tl ödeme yapmalıymışım uff

Hatunlar uzun süredir kredi kartı kullanmıyordum ancak artık karar verdim word kart çıkartıtracağım en azından ufak tefek ihtiyaçlarımı az miktarda taksitlerle öderim...

Sadece eşimin kartını kullanıyorduk ama her daim de ondan olmuyor...

İki gündür yemek yönünden rahattım ama bugün öğlene yemeğim yok; dışarıya para da harcamak istemiyorum açıkçası eve gidip bir şeyler atıştırabilirim...

İş yerine her gün su getiriyordum; marketten 6 lı 1,5 lt su alıyor ve işe her gün getiriyorum...uyguna geliyor..tanesi 50 krş..iş yeri kantinde yarım lt 50 krş...bugün bittiği için su şişeme damacanadan doldurup getirdim :)

Geç kalktığım için sıkma aldık bugün 4,5 tl artı çay : 5 tl harcama yaptık...

eşim öğlen yemeğini iş yerinde yiyor...

işte yavaş yavaş düzeni toparlıyoruz çok şükür

Ayni sey yillaaaar once bizimde basimiza geldi
Borc bitti kart kapandi derken o zamanin parasi 12 lira borc cikti
Odedik kurtulduk zaten o x banka da kapandi

Hayırlı pazarlar birikimciler.Nasılsınız inşallah?Biz şimdi marketten geldik paraları saçtık geldik.Ev boşalmış resmen eksikler al al bitmedi.Abur cuburu kestik almıyoruz artık.Onun yerine fındık ceviz filan alıyoruz .Bu hafta pazardan aldım kuruyemişi acayip tazeydi inanamadım.Neyse işte ona ver buna ver 200 tuttu alişveriş .Ama bize bayaa bir gider inşallah.bu hafta oğlan hastayd8 hiç iştahi yoktu esimde gec geliyo isten orda yemegini yemis oluyo bizde baya bir yemek arttı.Bazılarını buzluğa koydum bazılarınıda hayvanlara verdim .insallah bu israf degildir.

Ay biz de dün akşam gittik alışverişe
200u geçti
Ama kıza aldığımız bez de içinde bunun (37 lira )
Biz genelde annemlerde yiyip içtiğimiz için unutmuşuz alışveriş olayını
Şimdi evdeyiz ya
Kayinvalidemler de bizde
Ee iki aile için de epey harcama oluyor
Üstelik kayinvalidem de dışarı çıkınca alıyor sağolsun
Eşim de alıyor
Yani dün genel bi alışveriş yaptık
Ama her gün bisey alıyor nerdeyse
Bu ay arabanin vergisi ve sigortası da var
6 binin üzerinde ödememiz var
Ama toplamda o kadar para geçmiyor bile elimize
Yine borç yine borç...
Hamdolsun, borçları da ödeyebilcek gücümüz var.

merhaba
konuyu baştan sona okuma kararı almıştım. baya ilerledim. 1057. sayfadayım :)
ben bu konuyu çok sevdim ama son zamanlarda baya boşlanmış sanırım.

gelelim konumuza
1.5 ay boyunca memleketteydim. Geldiğimde de 1 hafta misafirim vardı. Şimdi boştayım.
Memleketten 550 tl para (kızımın dişi çıktı, diş hediyesi bu paralar) ve 2 çeyrekle döndüm

Ayrıca yine kızıma bir sürü kıyafet hediye geldi. Memleketten bir komşumuz da kendi torunun oynamadığı oyuncaklardan verdi bir poşet dolusu. Oyuncaklar hem çok kaliteli hem de iyi durumdalar. Kızımın oyuncak masrafı 3-4 yaşına kadar yok. Eşimin ablası kendi kızlarının küçülen kıyafetlerinden verdi bir poşet. Allah ondan razı olsun. Kızımın kıyafetlerinin yarısı ondan.

Ben evde olmadığım için 75 tl gelen elektrik faturam 31 tl gelmiş :)

Kayınvalidem 6 poşet mantı verdi. Ayrıca yufka ekmek verdi. Eşim ben evde değilken hiç ekmek almamış, onu yemiş. Ben geldiğimden beri de hiç ekmek almadık. 2 ay daha yeriz biz o ekmekleri. (4 aylık ekmek masrafımız yok)

Eve dönünce pazar yaparım demiştim. Annem ve kayınvalidem (hangisi ne koydu bilmiyorum) havuç, pırasa, ıspanak, soğan, mor lahana, turp, elma, portakal, limon, greyfurt koymuşlar. Pazar yapmama gerek kalmadı. :)

Ayrıca kurabiye kalıbı, kahve, kolonya, tshirt, çanta, bana ve eşime deodorant gibi hediyelerle döndük.

Ordayken kızıma ne bez ne ıslak mendil almadım :) Hatta birer pakette eve getirdim.

Böylece memleketten baya karlı durumda döndüm.
Sonuç: Biz böyle böyle ev aldık :):):):)

maşallah süphanallah !
hepsinden Allah razı olsun:)

:) çok eğlenerek okudum. Ne güzel. Aile olmak -gerçek- manada çok güzel. Başımızdan eksik olmasınlar.
Evinizde güzel günlerde yaşayın.
Ben aylık rutinim bozulmadan evime klima almak için uğraşıyorum. Ev o kadar ütopik geliyor ki, bin şükür yine de :)

Bu arada en önemlisini yazmayı unutmuşum. Eşime tam 500 tl zam yapmışlarrr :):):) Ben ücretsiz izinde olduğum için eş yardımı alıyordu. Ona da zam gelmiş :):)
Yani eski maaşından 800 küsür fazla alıyor. Allahıma bin şükür :)

Ayrıca benim kadroma da zam gelmiş 600 tl. Üstelik çalışmaya başladıktan 3 ay sonra kıdem alacağım. O da 400 civarı. Allahıma ne kadar şükretsem az.

Bizim maaşlarımız çok çok azdı. Canımız sıkılıyordu ama yine de şükrediyorduk. Sonuçta bir işimiz ve her ay gelen sabit bir gelirimiz var diye. Ama baya sıkışmaya başlamıştık. Çok şükür sabrımızın meyvelerini topluyoruz. Bin şükür.

İşe başladığımda, işten çıktığım zamanki maaşımızdan 1100, 3 ay sonrada 1500 fazla maaş giriyor olacak evimize :):)
Şükür şükür şükür Allahım

The Black sana cevap olarak yazdım. Alıntılayamadım kusura bakma

Canım bizim için de ütopikdi emin ol. Kiradaydık ve ev sahibi evi satmaya karar verdi. Hamileydim. Eşim ev alalım dedi. İmkanı yok dedim. Sonra ikna oldum ve en fazla 100bine kadar olur dedim.

Sonuçta geçen yıl Aralıkta 93 bine bahçe katı ağaçların gövdelerinden başka manzarası olmayan bu evi bulduk.(Kiradaki evimiz 9. kattaydı ve önü bomboştu. Manzara güzeldi ve en önemlisi güneş giriyordu.) Şimdiki evimizin her odasında üstten boru geçiyor düşün.

Ama yine de sevmiştim ben burayı. Sonuçta kendi evimdi. Ama Ağustosta sel bastı. Duvarlar kabardı. Salonun parkelerini değiştirmek zorunda kaldık. Ve maalesef selden sonra banyomda sürekli lağım kokusu var giderden gelen.

1 yıl boyunca eşimin maaşı olduğu gibi krediye gidiyordu. Şimdi kredi bitsin diye bekliyorum. 2.5 yıl kaldı. Biter bitmez satacağım ve daha üst katlarda ve daha oturulabilir bir eve gireceğim Allah izin verirse.

Yani standartların altında bir ev aldık. Böylece iyi kötü ev sahibi olduk. Ama bunu ödemeyi bitirdiğimizde satıp bu evin parasının üstüne kredi çekip daha normal bir ev almayı planlıyoruz(inşallah) ve daha küçük taksitle ödemeyi :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…