Birikimin altın anahtarı "İsraftan kaçınma!"

Bu arada kısacık kendimi tanıtayım:)

Ben DilberiRana
26 yaşındayım
27 aylık evliyim 8 aylık hamileyim(ilk gebelik)
Devlet Hastanesinde fizyoterapist olarak görev yapıyorum eşim de özelde fizyoterapist
Evimiz kira,eşimle peşinat biriktirmeyi çok istiyoruz
Evimizin olması hayal gibi geliyo, bigün ben de buraya yazar mıyım acaba ev sahibi olduk diye

Karnımdaki peri kızını bereketiyle veren Rabbim inşallah bi kapı açacak bize

Bugüne dek düğün dahil herşeyi kendimiz yaptık aldık borç ödedik sonra da bebiş masrafları derken anca bugünlere geldik

Geç olsun güç olmasın hayırlısı:)

sadevehuzurlu hoşgeldin.
Rabbim sağlıkla kucağına almak nasip etsin inşallah
Hoşbulduk seni okumayı çok seviyorum
Sade yaşamı sayende buldum
Birikim yapabilmenin yollarında da okuyorum hep
Ne düzenli bir hayatın var gıpta ediyorum
Ben yeni evli sayılırım sizlerden öğreneceğim çok şey var

hayırlısı bereketli sabahlaaaar :)

nasılsınız hatunlar neler yaparsınız_?

hayırlı sabahlar:)
raporluyum işe gitmedim eşime kahvaltı hazırladım az evvel onu yolculadım

1 somun ekmek vardı misafirden kalan, küflenmesin diye kaç gündür buzdolabında tutuyordum, az önce rondodan geçirdim, bi kavanoz galeta unum oldu, köftelere atarım:)

evdeki büyük yumuşatıcıyı nihayet bitirdim artık almıcam vazgeçtim son zamanlarda yumuşatıcı kullanmamanın çok daha iyi olduğunu duyuyorum

bebişime hediye gelen cicileri yıkamıştım dün,kurumuş,topladım,biraz sonra ütüleyip yerleştircem
zaten hergün ütü açmam, biriktirip yaparım, daha az elektrik harcıyo

prizlerde bişey bırakmamaya çalışıyorum ama yerleşim nedeniyle çamaşır mk, bulaşık mk, tv hep takılı, buzdolabı zaten mecbur
faturalarım da eh işte, ttnet 63, su 20, doğalgaz 190, elektrik 42, telefonlarımız 30 ve 55 uuuu 400 oluyo yavv ama çoğu sabit değişmez ki

2 kişiyiz yemek dökmemek için günlük taze az yemek yapıyorum şükürler olsun meyve çok, katı meyve sıkacağında eşime sıktırcam, yazık, yenmiyo hepsi, misafirler getirmişti kilolarca

çamaşır ve bulaşık makinesine çoooook deterjan koyardım önce,sanki çok koyunca çok temizleniyo bunu değiştirdim bikaç gündür, kadınlar kulübü sayesinde:)

artık duş jeli kullanmıcam, banyo sabunu aldım, sabun hem ucuz hem daha sağlıklı

kumbara alışkanlığımız var çok şükür damlaya damlaya birikiyo işte:)

Allah hepimize bereketli ömürler versin

bi yerlerden israftan kaçınmaya çalışmak ne güzel...

sistemini oturtmuşsun oh mis <:)

ben de oturtmak istiyorum ama eşim çamaşr m.ne çok deterjan koyar yumuşatıcı da öyle...
bulaşığı da tam dolmadan çalıştırtır bana

nasıl engellicem bilmiyorum

sen makinenin startına basma, ertele, farkettirmeden yavaş yavaş bişiler daha yerleştir, gece çalıştır hem, bizimki akıllı sayaç biz hep 22den sonra çalıştırıyoruz daha uygun oluyo
eşin de zamanla alışır inş ben de deterjan çok koyuyordum işte bilip bilmeden ama çok koyunca da durulanmıyo kıyafette kalıyo

ben bu topikler sayesinde çok şey öğreniyorum gurbetteyim 2mizin ailesi de burda değil kimsemiz yok herşeyi de anneme soramıyorum hep okul ve çalışma hayatım oldu evlenince ilk aylar çok bocaladım ama zamanla herşey rayına oturuyor

ben çok aceleci bi yapıya sahiptim artık sabrediyorum istediğim şeyi hemen almam gerek diye diretiyodum eşim de kredi kartı kullanıyo hep indirim bonus kampanya peşinde beni o frenledi ve artık bekliyorum istediğim ürünü uyguna alıyoruz
bebiş alışverişinde de öyle son 1 yıldır 1500 tl kar etmişizdir sırf bu internet alışverişindeki kart kampanyasından

yakıt alcağı zaman da hep araştırır hemen depoyu fullemez bakar bi kart kampanyası var mı diye

eşim maşallah çok kafa patlatıyo Allah razı olsun internet başında herşeyi araştırır o benim herşeyim burda ondan başka kimsem olmayınca tek desteğim o kalıyo

başka biri olsa aman boşver der uğraşmaz alır geçen gün beğendiği bi tıraş makinesi vardı philipsin, burda sorduk 1000 küsür, 500küsüre aldı valla, kızımız olcak ya yüzüm onu tahriş etmesin diyo, herşey kızım için der:) 1buçuk ay önce hamileliğim vesilesiyle sigarayı da bıraktı, diyoki 2 aylık sigara param bile değil şu tıraş makinesi:)

zamanla erkekler de evliliği oturtuyo, herşeyi anlıyo:)

sadaka vermek de çok önemli her cumaya gittiğinde gönlünden ne koparsa inan çok bereketli oluyo ev
yardım etmeyi çok severiz

bazen diyorum da bu dünyada zaten kiracıyız evimiz olmasa da olur yeter ki dua alalım, ailelerimizin duasını çok aldık Allah razı olsun hiç ağrıyıp incimedik sırtımız yere gelmez diye düşünüyorum
hayatta neticede herşey para değil tamam kabul parasız bişi de olmuyo ama dua almak çok önemli:)

sen kaç yıllık evlisin bilmiyorum ama evlilikte düzen için yıllar gerekiyo bence biz önceden ne lazımsa hesapsızca alıyoduk şimdi aktüelleri market indirimlerini takip ediyoruz bu cimrilik pintilik değil bizce tutumluluk:)

bebiş doğunca her ay maaşımdan 1 gr altın alcam onun geleceği için

yarın nolcağımız belli değil

ayy çok uzun oldu kusura bakma daldan dala atladım sabah sabah:)

ay çok teşekkür ederim.
aslında ben de hala istediğim seviyede değilim ama elimden geleni yapıyorum.
37 yaşındayım. 10 yaşında bi oğlum var. 15 yıllık evliyim.
iyi bi işim var. yıllardrı tırnaklarımla kazarak elde ettiğim bi konumdayım.
bu konuma bağlı olarak bolca kazığım, sırtımda bıçağım var.
bunlara bağlı olarak da bolca hayat dersim var.
çok arkadaşım az dostum var.

vay maşaallah :)

aslında eskilerden üni zamanlarından felan ben ççok tutumluydum

240 tl burstan para arttırırdım...

ben maddi durumu zor ailede yetiştiğimden daha temkinliydim eşime göre..
o biraz daha rahattı ... 8 yıl içerisinde beni biraz rahatlattı ; alsında iyi de oldu değiştim geliştim güzelleştim :)
evlendik çok şükür ...kociş evinde bolluk görünce aynı şekilde devam ediyor..
bizim hatamız insanlara kıyaamamak ve herkese fazlasıyla yarıdm etmek...yani maddi yardım olarak değil sadece çok akıllıca düşünemioruz...mesela bi hediye alcaksak kaliteli olsun deriz paraya bakmayız ailelere yardım ederiz...borç isteyene veririz felan...ama sonrasında ya dönüşü olmaz ya da eksik döner...
bizi yıpratan en çok bu oldu...yeni yeni farkediyoruz maalesef...

Maşallah Allah planladığın günlere de kavuştursun, herşey gönlünce olsun :)

O bizde de oluyo canım, 2miz de kazanıyoruz, ayıp olmasın, işine yarasın, kullanışlı olsun diye en iyisini alırız ederiz ama geri dönüşü vefasızlık olunca insan dostunu düşmanını anlıyo gerçi bizim gönlümüz zengin karşılık için yapmıyoruz ama insan da bi manevi karşılık bekliyo
Hayırlısı olsun cnm, Allah'ın izniyle önümüzde uzun bi yaşam var(dır inş) yaşayarak öğrenicez

inşaallah canım :)

Tanıdığımıza memnun olduk :))
Fizyoterapistleri severim tanıdıklarımın hepsi sevecendir :)

Valla sadevehuzurlu hoşgeldin ama ben ya dilber derim ya da rana çok güzel yazmışsın.Allah evinizin bereketini artırsın.Allahın hazinesi çok büyük sizin de bir eviniz olur inşallah.Siz işin matematiğini çözmüşsünüz kısa zamanda peşinatı biriktirirsiniz bence.@kayacans sende hoşgeldin.Sen bikaç defa yazmıştın di mi ?Ben yaşlanıyorum unutuyorum bazen .İsraftan kaçmak dışında bir birikimimiz yok bizim.Evimizin borcunu ödüyoruz o da bir birikim ,deyip avunuyoruz.

Oooo geztapo hanim epeydir karsilasamadik topiklerde
Ozledik cnm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…