Birikimin altın anahtarı "İsraftan kaçınma!"

Allah razı olsun kızlar
İyiyiz çok şükür
Tabi zorlanıyorum
Ama oğlumdan dolayı alışkınım bazı şeylere
Evet uyumayabilir diyordum
Uyumuyor, sabretmeye çalışıyorum
Oglum bu konuda beni terbiye etmiş zaten
Oglum da kreşe gidiyor ya gündüzleri rahatım
Ama bana düşkün zaten
Akşamları genelde onunla ilgileniyorum
O da küçük sonuçta :KK36:
Sevimsiz Anali babali buyusun yavrunuz
Saglikla huzurla buyutun insallah
Allah isteyen herkese hayirlisiyla nasip etsin insallah

Iyi Aksamlar canlar ,sevimsiz adiyla buyusun canim.
Geztapo,sagol canim ,kizim iyi sagolasin.sizde durumlar nasil?
Ben bi aralar cok mutsuz ve agrasifim.Bi sebebi yok aslinda.Cok yoruluyorum,yanlizim.Bi taraftan iyi ,bir taraftan kötu.kizim,can yoldasim oldu cok sükür ama butun gün kostur ilgilen,cok yoruluyorum,kendimi yetersiz hissediyorum.Esimden tek istedigim,biraz yükumu hafifletip cocukla ilgilenmesi .Bazen yapsada yeterli olmuyor.Ne yapayim,nasil yapayim hic bilmiyorum .

Iyi Aksamlar canlar ,sevimsiz adiyla buyusun canim.
Geztapo,sagol canim ,kizim iyi sagolasin.sizde durumlar nasil?
Ben bi aralar cok mutsuz ve agrasifim.Bi sebebi yok aslinda.Cok yoruluyorum,yanlizim.Bi taraftan iyi ,bir taraftan kötu.kizim,can yoldasim oldu cok sükür ama butun gün kostur ilgilen,cok yoruluyorum,kendimi yetersiz hissediyorum.Esimden tek istedigim,biraz yükumu hafifletip cocukla ilgilenmesi .Bazen yapsada yeterli olmuyor.Ne yapayim,nasil yapayim hic bilmiyorum .
Canım benim süper olmaya çalışmayacaksın.Herşey vasat olsun sağlığın yerinde olsun.Kızına anne kocana eş olabilmen için bu şart.Süpürdün topladın dimi bitti.Bide sileyim bide toz alayım yok onlar da başka gün olacak.Bir yemek yaptın mı yanına bi salata bitti.Kızını hergün parka avmye götürcem diye yırtmayacaksın kendini bazen de evde oynayacaksınız .Ha o gün halin mi yok akşam yemekte bir çay bir menemen bitti.Ben bunu uygulamaya başladım artık biraz daha az yoruluyorum.Dünyanın yükünü sırtına alırsan altında ezilirsin .Bırak gittiği yere kadar.Ölümlü dünya boşver sıkma canını.

Canım benim süper olmaya çalışmayacaksın.Herşey vasat olsun sağlığın yerinde olsun.Kızına anne kocana eş olabilmen için bu şart.Süpürdün topladın dimi bitti.Bide sileyim bide toz alayım yok onlar da başka gün olacak.Bir yemek yaptın mı yanına bi salata bitti.Kızını hergün parka avmye götürcem diye yırtmayacaksın kendini bazen de evde oynayacaksınız .Ha o gün halin mi yok akşam yemekte bir çay bir menemen bitti.Ben bunu uygulamaya başladım artık biraz daha az yoruluyorum.Dünyanın yükünü sırtına alırsan altında ezilirsin .Bırak gittiği yere kadar.Ölümlü dünya boşver sıkma canını.
Haklisin canim,inanki evim du an dört dörtluk degil.Ben topluyorum,cocuk dagitiyor oyunu bitene uyuyana kadar ellemiyorum.ama kafam cok dolu belki ondandir bu yorgunlugum...

O kadar haklısın ki _sekerpare_ _sekerpare_
Dünya işi bitmiyor gerçekten
Dört dörtlük olmaya çalışırken ortada perişan oluyoruz
Yani kendi adıma konuşayım
Söylediğin şeyleri ben de uygulayabilsem...
Zaman çok değerli bi de
Harcayip gidiyoruz

Lohusa psikolojisine girdim kızlar hemencik
Oğlumun doğumundan sonra kirli çıkılarda dert yanıyordum
Şimdi de burda mı başlasam :KK53:
Hani başlayayım tamam ama önümü alamazsınız :confused:
Canım dediklerimi uygulamaya başlamam kendimi sevmemle eşzamanlı.Bencil değilim ama artık dünyalık hiçbişey için kendimi yormama kararı verdim.Buna arkadas,komsu,koca ,elti vs...hepsi dahil.Herkese ve herşeye ölçülü olmaya çalışıyorum.Yoksa ayakta kalamam gerçekten .Evladım için buna mecburum.Bu akşam haberli misafirim geliyor .Önce türk kahvesi yanında lokumla ,ardından hazır suböreği ve baklava,ardından meyve...Menü bu yani.Ha zenginmiyim de hazır alıyorum hayır.Ama boyun fıtığından dolayı kollarım çabuk yoruluyor bağı çözülüyor resmen.Kendime niye eziyet ediyimki sonuçta samimi komşularım geliyor(eski evden )ne bileyim böyle iyi ya valla ...:KK66:

_sekerpare_ _sekerpare_ hayatta mutluluğu kendimi sevmeye başladığım Zaman buldum. 2 yıl önce bunu bana söyleseler insanın Kendini sevmesi de neymiş derdim.
Psikoloğum sayesinde kendimi seviyorum kendimle vakit geçiriyorum ve çok mutluyum.
Çok geçmiş olsun Can'ım. Allah şifa versin.

Geztapo,gecmis olsun canim.menünde ne var,gayette güzel.En iyisini yapmissin.
Sevimsiz,anlat canim,konusmalari,anlatmak iyi .Lohusalik bambaska bir psikoloji.o dönem hem kendimi süper kadin gibi hissediyordum,hem de alingan,aglakli birseydim :)
Papatyacim,ne güzel kendini sevmeyi basarabilmissin.Darisi basimiza insallah.

Merhaba kızlar...
Bugün günüm vardı.
Ama iyiyim şükür çok yorulmadım.
Dün boştum annem de yanımda yardım ettisağolsun.
4 çeşit şartımız vardı.
Haşhaşlı, çiğ köfte, kurabiye ve üçgen kek yaptım. Çok güzel oldu çok şükür.
Baya kalabalıktı gün 11 kişiyiz toplam. Ayy evin önü ayakkabı doldu.
Ama çocuklar bi odada onca çocuk nasıl güzel oynadılar.
Hiç TV açmadılar, bi bakıyorum kitap okuyorlar bi bakıyorum tabletten bi şeye bakıyorlar bi bakıyorum uzatmışlar ayaklarını oyun oynuyorlar
Bilinçli anne babanın evlatları ne güzel.

Bir de eşimin arkadaşlarıyla çiğ köfte günümüz var. 2 çocuk evin altını üstüne getiriyorlar.
Ama onlar sırf erkek evlat olduğundan şımartılıyorlar. Bilgi bilinç sıfır.
İnşallah birgün ben de anne olursam inşallah güzel ahlaklı evlatlar yetiştirebilir im.

Merhabalar:) hayırlı kandiller :)
Birikim topiklerinde gezerken burayı keşfettim ve başladım okumaya, çok güzel bilgiler ediniyorum, henüz 65.sayfadayım,ne zaman yetişirim bilmiyorum ama kitap gibi okucam, herkese teşekkürler

Beni de aranıza kabul ettiniz değil mi? :oops:

DilberiRana: 44228952 .!.:
Merhabalar:) hayırlı kandiller :)
Birikim topiklerinde gezerken burayı keşfettim ve başladım okumaya, çok güzel bilgiler ediniyorum, henüz 65.sayfadayım,ne zaman yetişirim bilmiyorum ama kitap gibi okucam, herkese teşekkürler

Beni de aranıza kabul ettiniz değil mi? :oops:
Hoşgeldin canım,
Sefalar getirdin:)

X