Birikimin altın anahtarı "İsraftan kaçınma!"

evde eskimiş çökelek ve epeydir duran köy peyniri vardı maydonozlu harç yapıp poğaçaya koydum değerlenmiş oldu
yanına da bi salata bi çay yaptım dün akşam da böyle geçti
her gün sulu yemek de sıkıyo

çok fazla alışveriş yapmıcam bu ara
buzluktakileri bitirmeye bakıcam hem yer açılsın hem yemeğimiz çıksın

Günaydın hayırlı haftalar.Kızlar eşim güzel bir konuma terfi etti.Bu çok güzel bişey.Kendisi için hayırlı bişey olduğunu düşünüyor.Ben de o mutlu olduğu için mutlu oluyorum ama ...işte aması var.Şimdi biz 15 senedir alışmışız babamız 6 gibi evde olur ve hafta sonu iki gün evdedir.Ama bu iste mesai kavram8 yok.Eşim akşam yemeklerinde evde yok.Her akşam 10 da 10.30 da evde oluyor.Cumartesileride çagırıyolar. alışırız umarım.size döktüm içimi hakkınızı helal edin.Şimdi benim israf etmeme konusuna daha dikkatli olmam gerek.Benim oğlum kuş kadar yiyen bir çocuk delikanlı oldu ama hala aynı.Benimde kısıtlı beslenmem gerek biliyosunuz zaten.Çok az pisirmem gerek yemekleri.Yedicücelerin yemeği gibi oluncada canım hiç istemiyor yemek pişirmek.k.v tuzlu süzmeyoğurt yollamış iki kilo var hemen hemen.Ee benimde haberim yoktu 3 kilo sütten yoğurt mayalamış iki kiloda içeriz diye ayırmıştım .İsraf etmeyim etmeyimde ne, yapayım.Yoğurtlu tarifleriniz var mı?

DilberiRana afiyet olsun canım.
Çok şükürşu sıralar bizde de yemek artmıyor. Görümcem bizde ne güzel yiyip içiyoz işte.

Geztapom hayırlı olsun canım
Erkeklerin her zaman fazla çalışması ek mesai yapması maddi anlamda da rahata çıkaracak işler bulması taraftarıymdır.
Benimki boşluklarında ne yapacağını şaşmış durumda. Üstelik de habire masraf çıkartıyo

hakkinizda hayirlisi olsun canim,Tebrik ederim ne guzel,esinin istegi hayalleri gerceklestiyse ne mutlu.Evet yeni durumlara alismak zor olabiliyor ama sonucta oda sizin icin calisiyor.calisan bir insan icin,uzun saatler calismak cok zordur,sizin icin severek ,isteyerek yapiyorsa ne guzel...zamanla oturur hersey yoluna.

Kızlar vbugün yemekte ne var?
Benim ıspanak kavurması yapcam.
Eşim de yok.
Yarın için de şimdiden buzdolabının altına kıyma çıkardım.
Köfte yapmıyorum uzun zamandır bi köfte yapiyim.
Soruna cevap veriyorum

Hicbisey

Ben tokum kizimda yedi
Esimde dunden artan yemegi yerim dedi

Bugunde boyle olsun bakalim
Yarin girerim mutfaga

Hayirli olsun geztapo
Esin mutluysa yapcak bisey yok
zamanla alisirsiniz insallah

Soruna cevap veriyorum

Hicbisey
fasulye.kum kizimda yedi
Esimde dunden artan yemegi yerim dedi

Bugunde boyle olsun bakalim
Yarin girerim mutfaga
Dün biz de öyle yaptık.
3 çeşit yemek vardı az bişey pilav az bişey pırasa az bişey kuru fasülye
Hepsini bitirdik.
Ayy kızlar kar geliyormuşçok sevindim
Ama bi yandan da ülkemizde yasayan oonca yoksul için de üzgünüm

Günaydın hanımlar.İyi dileklerinize ,hayır dualarınıza çok teşekkürler. Umarım alışmak uzun sürmez.Bunalıyorum çok.şımarıklık olarak algılanmasın kızlar.Burda akrabam annem kimsem yok bu evede yeni taşındık sayılır nazım geçicek kimse yok.Gece filan bir acil durum olsa ne eşim var ne de araba.Birde çok yoğun çalışınca banada hiç yardımcı olamıyor.Benide yorulmak ve üzülmek hemen nakavt ediyor ne yapcaz bakalım.Alıştırdı beni 15 yıldır her zor işi birlikte yaparız.Haftasonu alışveriş beraber pazar beraber temizlik beraber yapardık.Şimdi haftasonuda gittiği olacak göreve bilmiyorum.Haa kızlar maaşa sadece 200 lira zam oldu.Çocuğumun baba beklemesinin bedeli ...

Allah bereket versin canım ne diyelim.
Şükür, şükür, şükür...
Zaten çocukların anne baba beklemelerinin bedeli olamaz, milyarlarca olsa nolcak.
Allah hem yokluk hem hasret vermesin.
Benim öğrencilerimin bi çoğunun babası sanayide çalışıyor. Günde 12 saat haftada 6 gün, asgari ücret

sevgili birikimci hatunlar :)
bu sabah güne parça parça başladım..gece boyunca birbirinden farklı senaryolara sahip kabuslarla uyandım hem de defalarca.
Ardından sabah da geç kalktık; kahvaltıyı yapamadık o yüzden yufkadan gözleme yaptım iş yerlerimize götürdük eşimle. çok şükür bu sabah da doyduk :)
bu hafta 4 iş günümüz var.
Yarın sabah görümcemle nişanlısı gelecek ..
bikaç gün kalabalığız.
o yüzden bu akşam börek çörek bişeyler yapmam gerek :)

bereketli günlerimiz olsun...

Kızlar vbugün yemekte ne var?
Benim ıspanak kavurması yapcam.
Eşim de yok.
Yarın için de şimdiden buzdolabının altına kıyma çıkardım.
Köfte yapmıyorum uzun zamandır bi köfte yapiyim.

canım dün bizde yeşil mercimekli erişteli çorba(biz bacaklı çorba deriz) vardı
bir de annem memleketten ev ekmeği getirmişti bayatlamasın diye dilimledim üstüne Allah ne verdiyse koydum pizza yaptım yanına da ayran

bugünse arkadaşıma davetliyim pasta,börek,çay,sohbet ohh çok özledim

eşime de buzluktan köfte çıkardım çorba da arttı yeter ona:) isterse yanına patates kızartsın

_sekerpare_ eşinin işi hayırlı uğurlu olsun ilk başta alışmanız belki zor olur ama herşey rayına oturur inş
zam az gibi düşünme, Allah bereket versin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…