Birikimin altın anahtarı "İsraftan kaçınma!"

biz de daha hiç yakmadık. t-shirtle ve çorapsız gezmediğimiz sürece üşümüyoruz. ama önümüzdeki hafta yakmaya başlıcaz muhtemelen, şirkette herkes grip,acayip salgın var dikkat etmemiz gerekiyor.

he buarada yarın Allah izin verirse Saraybosna'ya gidiyoruz. Daha hiç araştırma yapamadım,bugün ona bakıcam. ne giyilir,ne yenir,ne içilir diye.. şirketten hediye olarak gidiyoruz. uçak bileti-tur masrafı falan hep şirketten sadece kendi şahsi harcamalarımızı cebimizden yapacağız. çok para harcamadan döneriz inşallah :KK51:
Ooo çok güzel canım güle güle gezin.
Bizim yerimize de gezin.

Kızlar selam .Bizim de merkezi sistem ama bina tam dolu olmadığı için payölçer devrede değil dolayısıyla herkesin ki aynı yanıyor.Düşük ayarda gece gündüz yanıyor.Ve evin içi gayet sıcak.Ama yanmadan önce geçen hafta baya umutsuzdum.Bu ev ısınmayacak yine donacaz bu evde filan diye söyleniyodum.Çok şükür Rabbim olmayan herkese içinde huzur duyacağı bir ev nasip etsin.Sta balkanlar müthiş güzel yerler görmedim ama tv de alakalı programlar izledim Tadını çıkar ne şanslısın.Karanfilce memnunmusun canım evinden? foto atsana müsait olunca özelden?Çiçekli kız bacım ateşlimisin kış günü cam açıyon ? :KK70:

Kızlar selam .Bizim de merkezi sistem ama bina tam dolu olmadığı için payölçer devrede değil dolayısıyla herkesin ki aynı yanıyor.Düşük ayarda gece gündüz yanıyor.Ve evin içi gayet sıcak.Ama yanmadan önce geçen hafta baya umutsuzdum.Bu ev ısınmayacak yine donacaz bu evde filan diye söyleniyodum.Çok şükür Rabbim olmayan herkese içinde huzur duyacağı bir ev nasip etsin.Sta balkanlar müthiş güzel yerler görmedim ama tv de alakalı programlar izledim Tadını çıkar ne şanslısın.Karanfilce memnunmusun canım evinden? foto atsana müsait olunca özelden?Çiçekli kız bacım ateşlimisin kış günü cam açıyon ? :KK70:

Ateşli deilimde ne biliym darluk geleyi bağa:KK48::KK48:

Geztapocum şimdilik memnunum çok şükür. Ancak diğer evim 5. kattı ve karşımız boştu. Perdeleri dilediğiniz gibi çekebiliyorduk açabiliyorduk. Bu evde beni en çok zorlayan şey sürekli perdeleri düşünmek oldu. Bir de tam bizim altımızda hidrofor var o bazen gürültü yapıyor.
Önceki evim güneybatı cepheydi ve balkonlarımı kullanamıyordum. Buradaki evde kapalı balkon doğuya denk geliyor çok az güneş alıyor.herşeyimi oraya koyuyorum bu açıdan rahatım.
Allah herkese içinde huzurla imanla sağlıkla oturacağı evler nasip etsin.

Merhaba kızlar
Oy kullanıp geldik
Ülkemiz için hayırlı olur inşallah

Ağrılarım çok
Darbe almışım gibi ağrılarım var bazı bölgelerimde
Karnımin alt kısmında da ameliyat kesigi gibi ağrılar var
Ağırlığım yok ama zorlanıyorum
Halen daha bilmeyen biri anlamıyor hamile olduğumu
Gelişim olarak 8.ay da bitti

Oğlumun huysuzluklari epeyce azaldı
Ama tuvalet eğitimi hallolmadi
Altina yapıyor
Üstüne gitmiyorum artık
Çünkü çok zor günler geçirdik
Aynı günlere dönmek istemiyorum
Çişimi altima yapicam, sen temizle diyor
Seni üzücem diyor :KK51:

Komşularim bu hafta ev görmeye gelcekler
Bu hafta da çalışıp izne ayrilirim galiba
Daha doğrusu ben istemiyorum ama dr istiyor
Yazılı yapcam
Bi de sözlü notu verebilseydim...

Maddi olarak toparlanamadik hala
Ev taksidini de aksattik bu ay
Başka da yaklaşık 5000 lira ve 7 tam altin borcumuz var
Ben tasalaniyorum
Ama eşim çok takılmaz böyle şeylere
Dünya der...
Tabiki kimse borçlu olmak ya da borçlu ölmek istemez
Ama fazla da yipratmamak gerekir diye düşünür

S sevimsiz_25 ay ne kadar az kalmış doğuma. Zaman nasıl da akıp gidiyor. Gerçi kirli çıkılardan ben senin ilk hamileliğini de hatırlıyorum.
Şnşallah ağrıların geçicidir.
Çocuklar birer birey aslında. Onlarında seçimi var. Fazla üstüne gitme istersen. Eninde sonunda öğrenecek.
Borcu ben de çok kafaya takarım. Eşim hiç sallamaz.
Ocakta ev borcumuz bitecek inşallah. Aklıma geldikçe bi heyecanlanıyorum. Dile kolay 7 yıl Ödemiş olacağız. Bazen zor bazen kolay geçip gidiyor.
Bu aralar kemerleri sıktım iyice. Kılık kıyafet hiç almıyorum. Kartı pek kullanmıyoruz.
Bizimle oğluma altın borcumuz var. Onu ertelemeden koymak istiyoruz yerine.

Hayırlı günler kızlar.
Biz de oyumuzu kullandık geldik vatana millete hayırlı olsun bu seçim.
Biz de şu günler ya bi yere gidiyor ya misafir ağırlıyoruz. Baya çok gelen oldu ev hayırlı olsuna. Daha da gelecekler var okuldan bi grup daha gelecek.
Sevinlicim az kaldı inşallah bi solukta kurtulursun.

Bir yıllık evliyim. Bu bir yılın sonuna doğru öğrenebildim idareli olmayı ve ekonomi yapmayı.

İsraf evin, paranın bereketini kaçırıyor resmen.

Elektrik faturasından tasarruf etmeye niyetlendik, kullanılmayan tüm elektrikli cihazların fişlerini çekiyorum. Çamaşır ve bulaşık makinası aynı zamanda ütüyü 22.00 dan sonra yapıyorum. Kesinlikle boşa lamba yanmaz bizim evde. Bunlara dikkat ettiğimden beri 30 tl fark ettiğini söyleyebilirim.

Bunun yanında suyu da idareli kullanmaya çalışıyorum. Ama temizlik eşittir su olduğu için mümkün mertebe israftan kaçabiliyorum.

Eminim giymediğimiz bir sürü kıyafetimiz var. Onların eskimesini bekliyorum. Sonrasında dolabımı en yeni, en moda parçalarla renklendiriyorum.

Alış-veriş tutkunu iseniz ihtiyacınız olmadığı sürece avmleri, mağaza gezmelerini bırakırsanız farkı göreceksiniz.

Alış-verişe mutlaka listeyle çıkın ve liste dışına çıkmamaya gayret edin.

Kozmetik ürünlerini bittikçe alırsanız hem taze ürünler kullanırsınız hem israftan kaçmış olursunuz. 35 tane fara gerçekten ihtiyacımız yok.

Ekmek israfından gerçekten kaçının. Ekonomiyi doğrudan etkiler.

Çok güzel konulara değinmişsin black:KK5:
Benim bu ay elektrik faturam 53 geldi.
Standartım 40 dı oysaki.
Bu evde çok ışık yaktığımızı farkettim. Eve daha tam alışmadık herhalde koridor mutfak çok açık kalıyor. Bu ay hemen kendimize geldik. Lambaları hemen kapatıyoruz inşallah düşük gelor bu sefer. Ben israfa kendi ekonomimizden de çok ülke ekonomisi ve doğa için dikkat de edilmesi taraftarıyım.
Fişleri cekmek çok önemli. Ben diğer evimde fırın hariç hemen her fişi çekiyordum. Ama bu evde hepsi arkada uzanamıyorum. Ama tv laptop hep çekiyorum.

Su 63
Elektrik 83
Dogalgaz 23
İnternet 80
Cep tel 70
Geldi bu ay
İnternet cep sabitti
İnternet bir dahaki ay 10 lira dusecek
Dogalgaz artarak devam edecek

Ben fatura dusuremiyorum yaa
Olmuyo
Arti ssk prim okul servisi aidat vs gibi birsuru sabit giderimiz var

Ben epeydir her cuma kumbarama 20 lira atiyorum 5 lirada sadaka veriyorum

Bugun alisverise ciktim
Bi bot begendim 200 lira
Mecbur alicam indirimi bekleyemem botum yok cunku
Her ayakkabiyi giyemiyorum zaten
Kisliklar cok pahali şu ara
Kizima esime birer ikiser bisey aldim dondum
Yarin falan cikar botu birde bir kat pantolon ust alir donerim artik

Agirlamam gereken misafirler var
5 6 postada anca biter
Onumuzdeki haftadan sonra evsahibi modundayim
Sizi de beklerim efendim

Ay benim de gelir gideri yazasım geldi :KK48:
Eminevim 3250
Devremulk 260
Oğlanın kreşi 500
Elektrik su telefonlar 180
Doğalgaz 77
Uçak Bileti taksidi 288
Derin dondurucu taksidi 175
Araba tamir 250
Arkadaştan ceviz ve pekmez almıştım 120
Bebeğin ve benim ufak eksiklerimiz 150 civarı
Aylık gida alışverişi 150
Ersag 100

Maaş ve ek derslerimizin bu ayki toplamı yaklaşık 5800
Allah bereket versin
Ama hepsi gidici :KK14:

Üstelik aklıma gelmeyen bişeyler daha da vardır kesin.

Bu aya öyle hızlı giriş yaptık ki ay sonuna doğru zorlanabiliriz. : (

Evimizde ııklar spot ve biz loş kullanıyoruz , gündüz zaten çalıştığımız için, akşamları da yürüyüş yaptığımızdan evde pek vakit geçirmiyoruz elektrik o yüzden bu ay oldukça düşük geldi.

Elektrik 35 tl

İki kişiyiz o yüzden su faturası da bizi çok zorlamıyor.

Su 25 tl

Telefon faturaları ne yazık ki 135 tl, farkında olmadan uçmuşuz.

İnternet 70.

Şehir dışından ailelerimiz geldi onlara hediye aldık 200 tl.

Gıdayı saymıyorum bile.

Ayın daha 7 si.

Umarım borçsuz, kredi kartına saldırmadan ay sonunu getirebileceğiz.

Bu arada az da olsa kumbaramıza da para atıyoruz.

Ay sonunu görmeden çok fazla atmak mantıklı olmaz diye düşündüm.

Bak geldi aklıma
Gorumcemin kızının ve abimin oğlunun doğumgünleri bu ay
Hediye alırız
Ne alsak ki
Oğlan 3u doldurcak
Kız 4u doldurcak
Ne alsak ki
Her yıl lcw.dan bişeyler alıyoruz

Kızlar siz böyle yazınca gaza geldim.
Bu ay artık alacaklarımızı bitirdik. Bundan sonra daha çok çeki düzen vereyim kendime.

Hayırlı akşamlar kızlar.Fişleri takılı tutmamak hakkaten işe yarıyor.Bu eve geldik geleli masaüstü pc kullanılmıyor fişi hep çekili.Bundan dolayı olsa gerek 20 lira filan düştü elektrik faturası.Geldiğim evde klozeti kullanamıyoduk bu evde su faturası sifondan kaynaklı biraz arttı.Doğalgaz faturası tamamen sürpriz kaloriferler 10 gündür yanıyor burası merkezi sistem hiç bilmiyorum ne gelicek

Bulasik mak
Camasir mak
Firin
Sarjli supurgenin fisleri hep takili vaziyette
Cekemiyorum onlari
Tv vs birakmiyorum ama

Bende haftalik harclik olarak ayirip oyle alisveris yapamadim epeydir
Ekonomik duzenim bozuldu
Son aylarda maasi boluk porcuk alinca hesap sasti
Duzensiz para bereketsiz paraymis
İnsallah duzelir bundan sonra

Bugun bi akrabamin nisanina gittim
50 lira taktim
Dugunde daha fazla takarim bu sefer boyle oldu
Yakinda dugun nisan dogum vs yok

Dogalgazi da yakmadik dogru duzgun
Kis biraz gec ama sert gelicekmis
Bakalim fatura nasil gelicek

Hayırlı akşamlar kızlar.Fişleri takılı tutmamak hakkaten işe yarıyor.Bu eve geldik geleli masaüstü pc kullanılmıyor fişi hep çekili.Bundan dolayı olsa gerek 20 lira filan düştü elektrik faturası.Geldiğim evde klozeti kullanamıyoduk bu evde su faturası sifondan kaynaklı biraz arttı.Doğalgaz faturası tamamen sürpriz kaloriferler 10 gündür yanıyor burası merkezi sistem hiç bilmiyorum ne gelicek
Bazi merkezi sistemlerde yaktigin kadar oduyosun oyle biseymi sizinki yoksa fatura daire sayisinami bolunuyo

X