Birikimin altın anahtarı "İsraftan kaçınma!"

kızlar merhaba :KK24:

birtürlü toparlanamadık gitti.

karanfilce karanfilce hadi gel artık da topla bizi :KK39:

ben kısaca özet geçeyim. biliyorsunuz evimizi aldık hayırlısıyla ama içinde eksiklikler olduğu için henüz kiraya veremiyoruz.tahminen 1,5 aya bitecek.üniversiteye yakın,öğrencilerin ağırlıklİstanb bir bölge.kiralar 700-750 civarıymış ama biz kiracının iyi olduğuna kanaat getirebilirsek 600-650 den vermeyi düşünüyoruz.

geçen sene bizim kiramız 650ydi. buaydan itibaren 715 e çıktı. evimden memnunum çok şükür ama yöneticiyle pek anlaşamıyoruz.otopark mevzusundan bize takmış durumdalar,ev sahibimiz de hiç karışmıyor maalesef,kavga çıkmasın diye alttan alıyoruz ama ne kadar dayanılır bilmiyorum. o sebepten Allah nasip ederse yaza doğru hayırlısıyla istanbuldan ev almak istiyoruz,o sebepten tam gaz birikime devam ediyoruz.

geçtiğimiz hafta tatile gittik. antalya tarafa,denize de girdik,şelaleleri de gezdik.parasailing yaptık. yaklaşık 1100 Tl harcadık ama değdi diyebilirim,güzel geçti çok şükür,kafamızı topladık ikimizde.:21::21:

benden haberler bu kadar :oops:
Merhaba canım..
Yazın biz de parasailing yaptık biliyor musun?
Binmeden önce o kadar heycanlandım ki, meğer korkulacak bişey yokmuş. Allahın nimetlerini izliyorsun ve şükretmemek imkansız o manzarada..
Biz bu yıl mebin uygulama otelinde kaldığımız için maddi anlamda rahat ettik ve bunun gibi ufak tefek kaçamaklar yaptık.
Bu yıl müzekartımız var. Bir de istanbul yaparsak çok iyi olacak

Gelip de bağlasınlar diye tam 20 gün bekledik.
Hani diyo ya reklamda "gelirler canım acelen ne?"
Başvurumuz sistemde görünüyormuş ama işleme hiç alınmamış.

Karanfilce hoşgeldin tekrardan .seni çok özlemiştik.Kış geldi harcamalara sınırlama kemer sıkma devri geldi.Malum bu yıl oğlan yine dersaneye gidiyor .Artı 400 liralık taksitimiz var kredi ödemesi dışında ...Allah yardım ediyor korktuğum gibi olmadı kızlar idare ediyoruz .

Allah yardımcınız olsun canım.
Biz eve taşındık taşınalı bir kuruş kenara atamadık. Oysaki kat farkından dolayı 4 aydır 1200 TLaidat ödemiyoruz 500 de kira..
Evi baştan aşağı yenileyenlere Allah yardım etsin.
TV
Eksik halılar
Mutfak masası
Sadece bi tane avize
Sadece bir odanın perdesi
Allah bütün isteyen mümin kardeşlerimize hem dünyada hem de ahirette güzellikler nasip etsin.
Çok şükür elhamdülillah.

Merhaba canım..
Yazın biz de parasailing yaptık biliyor musun?
Binmeden önce o kadar heycanlandım ki, meğer korkulacak bişey yokmuş. Allahın nimetlerini izliyorsun ve şükretmemek imkansız o manzarada..
Biz bu yıl mebin uygulama otelinde kaldığımız için maddi anlamda rahat ettik ve bunun gibi ufak tefek kaçamaklar yaptık.
Bu yıl müzekartımız var. Bir de istanbul yaparsak çok iyi olacak

geçen sene bizde almıştık müzekart ama hiçbiryere gidemedik :KK43: mağarada geçmiyor,şelale de geçmiyor.çok enteresan geldi bana. birtek alanya kalesine girdik geçen sene,orası da çok bakımsız :KK20:

Karanfilce hoşgeldin tekrardan .seni çok özlemiştik.Kış geldi harcamalara sınırlama kemer sıkma devri geldi.Malum bu yıl oğlan yine dersaneye gidiyor .Artı 400 liralık taksitimiz var kredi ödemesi dışında ...Allah yardım ediyor korktuğum gibi olmadı kızlar idare ediyoruz .

sen zengin mi oldun kız.kızarmışsın :cool:

[QUOTEİstanbul da çcian, post: 43225999, member: 313592"]geçen sene bizde almıştık müzekart ama hiçbiryere gidemedik :KK43: mağarada geçmiyor,şelale de geçmiyor.çok enteresan geldi bana. birtek alanya kalesine girdik geçen sene,orası da çok bakımsız :KK20:[/QUOTE]
Canım İstanbulda çok yerde geçer eminim.
Ayasofyada bile geçiyormuş.
Bizim şu an iki yere gitmekle kendini amorti etti zaten.

Evet kızlar kışa hazırmıyız? Kombiler yandımı?bizim merkezi sistem hala yanmadı.battaniyise aç sarınıp bürünüp oturuyoruz .
Canım bizim merkezi sistem pazar günü yaktılar. Ama payölçerli.
İlk defa kendim ayarlıycam.
Yatak odası ve oturma odasını yaktık kapılar ise açık koridorlar ısınıyor.
Şimdilik iyi gibi bakalım kaç gelecek.

İyi akşamlar kızlar
Biz yakmaya başladık tabi
Yine de burdaki birçok eve göre çok şansliyiz
Isınma problemimiz yok
Kontrollü yakıyorum tabi.
Gündüz gerek varsa oturma odasını
Geceleri de sadece bizim ve oğlanın odasını yakıyorum

Maddi durumlar pek iyi değil bu aralar
Bi toparlanamadik
Kayinvalidemden falan borç alıyoruz sürekli
Doğum da yaklaşıyor
Ben bi iyi bi kötüyüm
Bugün çok ağırım mesela
Yürüyemiyorum nerdeyse
Çok ağrım var

Çalışabilir raporumu aldım
Ders saatim 16 zaten
Üç gün gidiyorum
Diğer günler boşum
Oğlan da kreşte ne de olsa
Doktorum pek istemiyor çalışmamı ama...
Son üç haftaya kadar çalışabilsem de kalanı sonraya aktarsam

Durumlar böyle

Gunaydin kizlar
Biz daha hic kombiyi yakmadik
Sabaha karsi cam actigim oluyo
Yatamiyorum havasiz sicak geliyo ortam
Corap uzun kollu ve pijama esohman falan giyiyoruz
Ev yalitimli ondan sicak sanirim
Alt ustte dolu
Karanfilce geztapo sizin binalar yeni ilk yil biraz soguk olur yanmasi normal bence

Bizim kombi ara sıra yanıyor. Termostat var. Evin sıcaklığı 24 derecenin altına düşünce otomatik yanıyor.

biz de daha hiç yakmadık. t-shirtle ve çorapsız gezmediğimiz sürece üşümüyoruz. ama önümüzdeki hafta yakmaya başlıcaz muhtemelen, şirkette herkes grip,acayip salgın var dikkat etmemiz gerekiyor.

he buarada yarın Allah izin verirse Saraybosna'ya gidiyoruz. Daha hiç araştırma yapamadım,bugün ona bakıcam. ne giyilir,ne yenir,ne içilir diye.. şirketten hediye olarak gidiyoruz. uçak bileti-tur masrafı falan hep şirketten sadece kendi şahsi harcamalarımızı cebimizden yapacağız. çok para harcamadan döneriz inşallah :KK51:

biz de daha hiç yakmadık. t-shirtle ve çorapsız gezmediğimiz sürece üşümüyoruz. ama önümüzdeki hafta yakmaya başlıcaz muhtemelen, şirkette herkes grip,acayip salgın var dikkat etmemiz gerekiyor.

he buarada yarın Allah izin verirse Saraybosna'ya gidiyoruz. Daha hiç araştırma yapamadım,bugün ona bakıcam. ne giyilir,ne yenir,ne içilir diye.. şirketten hediye olarak gidiyoruz. uçak bileti-tur masrafı falan hep şirketten sadece kendi şahsi harcamalarımızı cebimizden yapacağız. çok para harcamadan döneriz inşallah :KK51:

Ay sta super
Balkanlar hep gormek istedigimiz biyer
İnsallah bize de nasip olur
Yeme icme sıkıntisi cekmezsiniz bence
İyi tatiller dilerim size
Gule gule gidin gelin

X