Birikimin altın anahtarı "İsraftan kaçınma!"

_sekerpare_ _sekerpare_ maşallah canım. Bayram boyunca kapımı Çalan bi Allah'ın kulu olmadı.
Kv ye gittik bi tek. O da neden geldiniz der gibi ne çay ne tatlı ikram etti. Başka odada et doğradı. Öyle kös kös döndük. Zaten burada başka akrabamız da yok.

Gunaydin kizlar
Bugun istanbulda tam benim havam var
Hafif serin ruzgarli gecede yagmur yagdi
Bi ince mont bir spor ayakkabi giyip gezilecek bi hava
Vapurda cay icme martilara simit atma havasi
Geztapo bizim bayramlarimiz da guzel gecer cok sukur
Annemin evinde mutfakta bi elim ayagim dolanmazsa bayramin geldigini anlamam
İlla ust uste misafir gelecek
Caylar tabaklar dolu gidip bos gelecek
Ben azcik salonda buyuklerle sohbet edip sonra mutfakta genclerle kikirdemeliyim
Ayagima dolanan bi minik olmali herdaim
Biz kalabalik bi sulaleyiz ailemin de insan iliskileri guzel o yuzden annemlerde bayram bayram gibi kutlaniyor
Bu bayram kvalideye gitmedik
Daha dogrusu esim yolu gozu kesmedigi icin daha sonra gideriz dedi
Diger kardeslerde gidemedi tek kaldilar kvalideyle cok samimi degiliz tatsizliklarimiz oldu ama ne bileyim uzuldum yinede
Biz bi bayram gider bi bayram gitmezdik
Ama mutlaka giden olurdu
Esimin de ablasiyla arasi acik gibiydi evdelerse ara gidelim dedim
Gittik cok guzel sohbet muhabbet oldu gulduk eglendik onlarda sevindi
En cok kizim icin gittim zaten kuzeniyle birbirlerini cok seviyorlar
Bugunu kendimize ayirdim pasa gonlum nereye isterse oraya gidicem insallah
Papatya senin kvalide bi enteresan
Araniz yok anladikda bayram gunu bisey ikram etmemek ne demek
İnsan oglunun hatirina yapar biseyler icinden gelmesede

slm..kızlar ben kredi kartımın 3 aydır asgarısını altında yatırdım...kartım kullanıma kapalı..baska ne yasal surec olur

Selam kızlar..
Çok yakında internet bağlanacak inşallah.
Dün okuldan bi grup arkadaşım ev görmesine geldi. Şu sıralar okul, ev eksikleri ve arada da gelen misafirleri ağırlamakla meşgulüm.
Harcamalar gırla gidiyor. Hesap mesap yok gelen gidiyor.
Perde, TV, mutfak masası ufak tefek züccaciye derken her ay bi eksikleri gideriyoruz.

Suefsan sorduğun konu hakkında bilgim yok.
Allah yardımcın olsun.

Hanımlar bu hastane cıkısı setının ıcınde neler oluyor bebek ıcın. Sımdı bı sıtede baya ındırım bar bakıyorum da fıyatlar cok uygun geldı kalıtesızmı acaba bılemedım. Neler olmalı bu sette

slm..kızlar ben kredi kartımın 3 aydır asgarısını altında yatırdım...kartım kullanıma kapalı..baska ne yasal surec olur
Suefsan sanirim bi sure sonra kanuni takipe giriyor kart
Bankadan ararlar mutlaka
Bence oncesinden sen arayip sureci ogren
Her bankanin farkli politilasi olabilir
İnsallah bir yolunu bulur oder kapatirsin
Allah kolaylik versin

Hanımlar bu hastane cıkısı setının ıcınde neler oluyor bebek ıcın. Sımdı bı sıtede baya ındırım bar bakıyorum da fıyatlar cok uygun geldı kalıtesızmı acaba bılemedım. Neler olmalı bu sette
Ozka hayirli olsun bebegin
Allah sag salim kucaginiza almayi nasip etsin
Bildigim kadariyla o setler iki cesiti oluyo
Parca sayisi yedek vs degisiyor
Bence bebek giysilerini dokunup secerek al
Penye pamuklu nakissiz dikissiz baskisiz seyler olmali
İstanbuldaysan eminonundeki hanlardan al bebek alisverisinin en guzel yeri

Selam kızlar..
Çok yakında internet bağlanacak inşallah.
Dün okuldan bi grup arkadaşım ev görmesine geldi. Şu sıralar okul, ev eksikleri ve arada da gelen misafirleri ağırlamakla meşgulüm.
Harcamalar gırla gidiyor. Hesap mesap yok gelen gidiyor.
Perde, TV, mutfak masası ufak tefek züccaciye derken her ay bi eksikleri gideriyoruz.

Suefsan sorduğun konu hakkında bilgim yok.
Allah yardımcın olsun.

Topikin sahibi issiz sessiz biraktin burallari
İnternetin baglasin da gel şenlensin buralar

Ozka hayirli olsun bebegin
Allah sag salim kucaginiza almayi nasip etsin
Bildigim kadariyla o setler iki cesiti oluyo
Parca sayisi yedek vs degisiyor
Bence bebek giysilerini dokunup secerek al
Penye pamuklu nakissiz dikissiz baskisiz seyler olmali
İstanbuldaysan eminonundeki hanlardan al bebek alisverisinin en guzel yeri
Boyle slm vermedne bodoslama yazmısım sımdı farkettım:KK43:

Haklısın sanırım netten almamak lazım, bır kac parca sey aldım 0-3 aylık fakat bu hastane takımına emınonunden bakarım sanırım. Baktım da gercekten kalıtelı olanları pahalıymıs benım gorduklerımın kalıtesı ıyı degıl sanırım

Eldiven zıbın şapka battaniye alt üst takım genelde 10 lü Yada 5 li takım şeklinde satılıyor canım bunlar oluyo

Boyle slm vermedne bodoslama yazmısım sımdı farkettım:KK43:

Haklısın sanırım netten almamak lazım, bır kac parca sey aldım 0-3 aylık fakat bu hastane takımına emınonunden bakarım sanırım. Baktım da gercekten kalıtelı olanları pahalıymıs benım gorduklerımın kalıtesı ıyı degıl sanırım

Ne kadar kaldi doguma

Hayırlı olsun ozka82, Allah kucağına almayı nasip etsin.
Çiceklientarim sağolasın. Şu an eşimin kotayı boşaltıyom. Nasılsa internet gelecek diye :)
Artık yavaş yavaş toplaşırız.

Canlarım hayırlı günler diycem ama diyemiyorum Ankara karıştı.Ülkenin gidişatı kötü.Şehrin ortasında patlamalra oldu.Allah sonumuzu hayreylesin.Son günlerdeki olaylardan motivasyonum öyle düşüyoki hiç burda laylaylom yapasım gelmiyo.Karanfilim özledik seni.Kızlar seviyorum hepinizi gelirim yine...

Canlarım hayırlı günler diycem ama diyemiyorum Ankara karıştı.Ülkenin gidişatı kötü.Şehrin ortasında patlamalra oldu.Allah sonumuzu hayreylesin.Son günlerdeki olaylardan motivasyonum öyle düşüyoki hiç burda laylaylom yapasım gelmiyo.Karanfilim özledik seni.Kızlar seviyorum hepinizi gelirim yine...

Kesinlikle çok kötü, odamdan çıkmaya korkar oldum şu an..

Ben de size katılmaya karar verdim, bunun sebebi vadesiz hesabımdaki parayı dikkatli kullandığımı düşünüyordum, ama şu an kredi kartı borcumu kapatırsam bu ay oda kiramı veremiyorum ve bu benim için bir problem. Kredi kartımı kapatmak istemiyorum çünkü vadesiz hesabımla birleştirdim ve oradan para transferi kullanıyorum, ama içinde aylık en fazla 50 TL gibi bir borç olursa beni strese sokmaz. Ayrıca en en en önemli para biriktirme taktiği para üstü olan madeni paraları biriktirmek. 2.5 haftada yalnızca kuruşlardan 34 TL biriktirmiştim ve bu mutlulukla gidip harcamıştım ne yazık ki. Bu da iyi bir başlangıç olsa gerek, geçen gün biriktirmeye başladığım kumbaramda şimdi 12 TL oldu.

kızlar merhaba :KK24:

birtürlü toparlanamadık gitti.

karanfilce karanfilce hadi gel artık da topla bizi :KK39:

ben kısaca özet geçeyim. biliyorsunuz evimizi aldık hayırlısıyla ama içinde eksiklikler olduğu için henüz kiraya veremiyoruz.tahminen 1,5 aya bitecek.üniversiteye yakın,öğrencilerin ağırlıklı olduğu bir bölge.kiralar 700-750 civarıymış ama biz kiracının iyi olduğuna kanaat getirebilirsek 600-650 den vermeyi düşünüyoruz.

geçen sene bizim kiramız 650ydi. buaydan itibaren 715 e çıktı. evimden memnunum çok şükür ama yöneticiyle pek anlaşamıyoruz.otopark mevzusundan bize takmış durumdalar,ev sahibimiz de hiç karışmıyor maalesef,kavga çıkmasın diye alttan alıyoruz ama ne kadar dayanılır bilmiyorum. o sebepten Allah nasip ederse yaza doğru hayırlısıyla istanbuldan ev almak istiyoruz,o sebepten tam gaz birikime devam ediyoruz.

geçtiğimiz hafta tatile gittik. antalya tarafa,denize de girdik,şelaleleri de gezdik.parasailing yaptık. yaklaşık 1100 Tl harcadık ama değdi diyebilirim,güzel geçti çok şükür,kafamızı topladık ikimizde.:21::21:

benden haberler bu kadar :oops:

Eveeet ben geldim
Ben de özet geçeyim
Çok zor günler geçirdik oğlumdan dolayı
Halen de geçiriyoruz
Ayrıntıya girmeyeyim
Çünkü kime anlattiysam ya abarttigimi düşündü ya da bizimkiler de böyle dediler
Sadece aynı sorunu yaşayan bi arkadasimla konuştum ve rahatladim
Çünkü benimle aynı cümleleri kuruyordu nerdeyse
Seni çok iyi anlıyorum dedi
Hah tamam dedim
Oglumu çocuk doktoruna, psikiyatriye ve hocalara götürdük
Velhasılı bunun bir süreç olduğuna kanaat getirdim
Şimdi Rabbimden sabır diliyorum

Oğlum kreşi sevdi
Sorunsuz gidiyor
Ve orada da sorunsuzmuş
Tam gün gidiyor
Ben de öğleden sonra eve gelince rahat ediyorum hiç değilse
500 lira vercez ayda
Eşim götürüp getiriyor
Benim ders saatim 16ya düştü
Ek dersim yok yani
Zaten dayanamıyorum da

Hamileligim 8.ayina girdi
50 kilo kadarim halen
Haftaya doktor randevumuz var
32.hafta oluyor
Çalışabilir raporu alip devam etmek istiyorum inşallah
Iznimi sonraya aktarayim diyorum
Oğlum bu sekilde devam ederse kreşe, ben de ikinci dönem iznim bitince başlarım okula inşallah
Çünkü ders saati de az
Taksitlerimiz de aksamaz

Bebek için alışveriş yaptık
300 lira kadar tuttu
Tabi alınacak şeyler var daha
Doğum için para ayiramadik
Ben yine özelde doğum yapmayı düşünüyorum
Oglumda gittiğim doktorumdan memnunum çünkü
Yine ona gidiyorum.

Amma özet oldu haa :KK53:

X