Birikimin altın anahtarı "İsraftan kaçınma!"

Evt cnm haklısın bazıları epeyce gamsız.
İnşallah gönlüne göre verir Rabbim mübarek gün.

kızlaaaaarrrrr ben geldiiimm sizi çok özledim ben yaa...valla nasılda alışmışım hergün mektup ya da günlük yazar gibi buraya yazmaya sizlerle dertleşmeye paylaşmaya...anacığım gitti evine yetişti sağ salim çok şükür.Ayrılık zor ama alıştım artık 4 sene üniversite 14 senedirde evliliğim artık sağ sağlıklı olsunlarda herkes yerinde sağolsun .eşimin çektiği ek krediyle mevcut olan iki kartı tamamen temizledik üçüncüden az bişey kaldı bide ufak tefek sağa sola var ama gaz parası filan azalıcakya artık düze çıktık say diyor üzülme artık diyor.yıllardır bütün ihtiyacımızı kredi kartıyla görüyoduk şimdi ise hiç ellemiyoruz o tekk kalanıda temizliycek o da kenarda kötü gün için durcak böylesi daha iyi gerçekten insanın parasının bereketi kalmıyor.
kızlar hepinize tek tek hatır sorcam ama çoklu alıntı nasıl yapılıyor bilmiyorum .
ROYEM güle güle büyütün cennet kuşunuzu süt kokan yanaklarını öpüver benim için Allah hayırlı evlat eylesin.
TRLELLİ canım annelik böyle bişey işte herşeyde kendimizi suçluyoruz kader faktörünü unutmamalıyız ne yapalım Rabbim acılarını göstermesin evlatlarımızın.
SEVİMLİ canım ne kadar hayırlı bir iş yapmışsın cenabı ALLAH "kim dünyada bir mümin kardeşinin sıkıntısını giderirse ,ben de ahirette kulumun sıkıntısını gideririm" buyuruyor .
KARANFİLİM ne güzel bir hediye almış sana kocacığın beğenmemişsin gerçi ama olsun düşünmesi de güzel öyle değil mi?sana parasını verseydi o zaman kendi kendine hediye almış olcaktın anlamlı olmazdı boşver.
SOLİTARY hoşgeldin canım yeni evli bir gelin olarak çok dikkatlisin tutumlusun maşallah canım sana ...aferin böyle devam et otur 100
GARFİELD valla canım bana sorarsan komşuyla ortak internet olayına hiç girme derim ne biliyim ben hiç sevmem böyle ortak işleri sonradan başın ağrımasın .
kızlar bu rada burda bit pazarı topiği var ya oraya takılıyorum ara sıra güzel şeyler satılıyo bazen bakın tavsiye ederim .ben şimdi kaçıyorum hadi öptüm hepinizi

Royemmm
Allah analı babalı büyütsün, sizlere hayırlı evlat etsin inşallah..

nabersiniz kızlar
dün yine eve uğramadığım günlerden biriydi. bu haftasonu bir dinlenesim var ki sormayın.

Royemmm
Allah analı babalı büyütsün, sizlere hayırlı evlat etsin inşallah..

nabersiniz kızlar
dün yine eve uğramadığım günlerden biriydi. bu haftasonu bir dinlenesim var ki sormayın.

dedim ikindine yatılı misafirim geliyor
ama kesinlikle gocunmam misafiri severim. zaten gelecekler lise okuyan iki kuzenim.
İnsanı evde yaptığı iş yormuyor hatta dinlendiriyor sanki. ben dışarda çok gezip tozduğuma yoruluyorum.

ne yapmaya karar verdin canım modem işini.
modem fiyatıyla aynı yere gelecekse kendin al.
ama ortak kullanımda komşuna göre memnun da kalabilirsin.
benim kv ler ayda sınırsız 21 tl ödüyorlar. ve bunu ttnete bildirmişler. bence güzel bi fiyat.
biz de 20 tl ödüyoruz ama bizimki her yerde olmuyor sanırım. kablonet.
yine güldürdün beni Allah iyliğini versin.
benimki de çiçek alırdı ilk yıllar. benim içinse 1-2 gün sonra solacak çiçeğin çok önemi yoktur. beni gezdirsin yedirsin içirsin
arada ben kaynamışım ama

Allah kavuştursun canım
İnşallah en kısa zamanda diğer kartı da kapatırsınız. kredi kartı esaret olabiliyor bazen.

kızlar doğumgünü kutlayan var mı aranızda
oğlumun doğumgünü birkaç gün sonra, 1 yaşlık oluyor
ben kutlamayı düşünmüyorum
eksikliğini hissetmiyorum çünkü kutlanmayınca
ben ve eşim hariç herkes "kutla" diyor
biliyorum hediye alcak iki taraf da
ee önemli olan da hediye daha niye kalabalık edeyim

şaka bi yana istemiyorum kısacası

Ömrüm boyunca hiç kutlamadım.ama şimdi 6 yıldır kutluyorum oğlum için ve içimdende geçmiyo değil hani,benimkilerde kutlasamıydılar acaba zamanında..

Kizlaaar mrbn
Biz bu ara ipin ucunu kacirdik. Kenara atmak degil acik cikmasa bari diyorum. O yuzden yazacak biseyimde yoktu. Maasallah hepiniz formunuzdasiniz,
Hediyeler bilemm havada ucusuyoo wuuuu parfum marfum biz unuttuk o isleri, bizimki zamaninda yarim kamyon cicek doktuydu kapima tabi cikioruz ozaman, simdi 8 yillik evliyiz, ilk evlilik yildonumumuzde hediye aldi bidaha bekleme dedi. Simdi kamyon degil tek cicek sitemi ederim bazen, e alsam niye para verdin cocuklara bisey alirdik dersin diye almiyorum diyor. Sanki cocuklar dogmadan aliyodu, bahane iste, tatlinsoz yeter diyorum, simarmak isine gelmiyomus, neyse cani sagolsun zaten bu saatten sonra civimasakta olur ben zaten yorgunluktan romantizme sira getiremiyorum

Bu arada elektrik, dogalgaz, su faturalariniz ne kadar geliyor.

canım muhtemelen eşin de senden yana olur.
ben de taraftar değilim aslında, ama ne yazık ki moda olmuş.
ama gün gelir evladım olursa ne olur bilmiyorum.
mesela ben kına gecem eğlenceli olur ama erkek asla olmaz diyordum. ve kv zorla vokalist tuttu. ne yaptıysam vazgeçiremedim. nerdeyse ipler kopuyordu. adam arkası dönük şarkı söyledi sonra.

etraf aşırı derece baskı yapmayacaksa bence yapma.
etrafınız dindar bildiğim kadarıyla o gece toplanıp önce bi Kuran okuyabilir sonra da pasta börek yiyebilirsiniz eşiniz dostunuzla.
en nihayetinde kutlu doğumlar da öyle oluyor ya.
İnşallah çocuklarım olur ve Rabbim böyle şeyler yapmayı bana da nasip eder.

Son düzenleme:
Kizlar merhaba,bebegimiz bizimle ch cok sukur.bir turlu gelmek bilmedigi icin suni sanci ile dogum gerceklesti,dogum zor gecti ama cok sukur bb basardik ikimizde.allah tum evlat isteyenlerin kucagina,bir evlat versin insallah...

Royem gozunuz aydin, Allah anali babali buyutmeyi nasip etsin. Sanada bebisede esinede cok gecmis olsun buyuk strres ve buyuk bi mutluluk,tekrara gozunuz aydin, saglik, sihhat, huzur, mutluluk, hayirlimomur diliyorum

hoşgeldin canım
benim genelde;
elektirik 35
su 22
doğalgaz 20
civarı gelir.
yakıt ise ayrı gelir o merkezi doğalgaz bu ay 263 geldi

doğumgünü kutlamak çocukları mutlu ediyor ama kuran okunup özel bir yemek yapılabilir bunun dışındakiler cıkssbaşka bize doğalgaz en son üç haftalık geldi 165 lira su 35 elektrik 50 geldi.yasemin hoşgeldin arkadaşım.karanfilim hatlar karışmış kusura bakma canım yaa...ben bu hafta sonunu bel fığımın azmasından dolayı yine yatakta geçirdim şu anda da yatktan canlı bildiriyorumdokuz şekle girerek yazdığım için yayınımıza bu akşamlık ara veriyoruz

çook geçmiş olsun canımm..
kendimden değil de annemden iyi bilirim o hastalığı Rabbim acil şifalar versin

evet doğumgünü kutlamak çok mutlu ediyor çocukaları. ama herkes yapıyor da o yüzden heves ediyolar. bizim zamanımızda çok nadir kişiler yapardı ondan istemezdik.
kesinlikle kutlayanlara bişey diyemem ama kutlanmasa nolur da dimi..

Uff bel fitigimi cok gecmis olsun bacim, bazen bel agrisindan uyuyamam bide dun sirtim tutuldu uuuuu ne cektim beee bide kuzular kucak istiyo, kizim o kadar etkilenmiski uzuldu sanirim gece uyaninca bile anne sirtinmi agrio diyo bebisim

Fatura su 20 lerde, dogalgaz gecenay 185 geldi, arada kombiyi kapatip acarim belli bi derecede tutmak icin evi. Dijital degil kombimiz dijital olsa bluetut lu termostat alirdim, digerinden alsak taktirmakda para. Evi belli bi derecede tutmak 3 te 1 tasarruf ettiriyor. Mesela onceki ay aile boyu grip olduk fazla yapmadim o uyguilamayi 275 geldi.
Neyse elektrik faturasiyla basim belada, 100 u gectigi oldu, en sonki faturada 80 lerdeyi. Tamam supurge ve cam.mk. cok calisiyor bizde, ama buzdolabimda acayip bi ses var net den arastirim. Sogutmasina baktim olmasi gerekenden 2 derece sicak. Nasil bi gicik sess cikariyor konduktor gibi duduk caliyor mubarek.
Acaba buzdolabim iyi sogutmadigi icinmi faturam cok geliyor, basina gelen varmi boyle bisey

Dogum gunu ben kuzularima 1 yasinda yaptim, 1. Derece akraba,kuran okundu, ye ic azda fotograf kamera kaydi. Bunuda ilerde sorarlar hatira olsun diye istedim. 2 yasta yapmadik. 3 u bilemicem napcaz kismetse

çaktımda çaktırmadım oluyo öyle konu aralarında karanfilim
Biz oğlumun doğum gününü kendi aramızda kutluyoruz
Gecen yıl sadece kutlamadık hala bozuk atıyoo:18:
laf arasında hep yüzümüze vuruyo

zaten siz benim doğum günümü kutlamadınız niye yapıcakmışım?
zaten doğum günümü kutlamadınız banane getirmiyorum?
zaten doğum günümü kutlamadınız ben gelmem!

Ne ara bukadar büyüdüde atar yapıyo bazen şaşırıyorum

Bu yıl sana süprizler büyük ama söylemesi benden diyip heveslendiriyorum

evi süslicem babası gitar alıcak bende tabu ve monoply(çok istiyodu) (tabuu kendime bahane)
akşama ufak çaplı parti yapılır o gün

sizin çocuğunuz henüz kücük belki gerekmeyebilir ama büyüyünce zorla yaptırtıyolar vallahi.

günaydın güzellikler ...ben şu çoklu alıntıyı bilmiyom ya ondan bazen hatlar karışıyo kızlar kusura bakmayın olur mu bugün itibariyle yataktan kalkıp mutfağa kadar gelebildim yupppiii hatta bu mesajı oturarak yazıyorum akşama doktora gitcez bakalım ne diycek? çocuklar trlelli cim valla hiçbişeyi unutmuyolar hele bizimki 12 oldu ergenlik şeysi geliyolar kendisine bazen iyi saatte olsunlarbende kızsammı gülsemmi neyse alttan alıyoz mecbuuurrr ....yasemin valla sırt bel boyun her türlü omurga ağrısı elimizde mevcut o yüzden gayet iyi anlıyorum Allahım hepimize eyüp a.s e verdiği şifadan versin amin ....buzdolabım benimde eski ama sesi inşaat varmış gibi taaakkk tuuuukkkk şeklinde ...etkisi vardır faturaya muhakkak .bir servis çağırdınmı ?ben çağırdım abla bu bitmiş uzatmaları oynuyo dedi şimdilik idare etmek zorundayım..
belime yine ağrı giriyo sonra yine gelirim

Güle güle giy canım aldıklarını...
benim de geçen baya pahalıya aldığım eteği cuma günü okula giymiştim 2 arkadaş beğendi. hele biri giyimci. içim rahatladı biraz. çünkü çok sıradan gibi malı da kötü çıkarsa diye içimde bi şüphe vardı
İnsan indirimden almışsa ve bir de sürekli giyeceği şeylerse(kot, gömlek, bluz gibi) bi kaç tane de alsa üzülmüyor..
Allah kavuştursun canım.
biz de elimizdeki parayı sıfırladık sayılır. bugünlerde ekders ücreti yatcak. sürekli hastanelerdeydim ya biraz düşük yatar ama olsun Allah bereket versin.

eski buzdolapları çok yakıyor.
benimkinin litresi çok yüksek büyük bi dolap ama ben evimde en büyük tasarrufun dolabımın yaptığını düşünüyorum.
İnşallah uzun süre idare eder bizi.

canım siz de idare ettiği yere kadar kullanın. mecbur kalınca da A sınıfı almaya çalışırsınız artık.

hani alıntı ile cevapla yapyoruz ya onun sağında " işaretli bi yer var. ona tıkla başka kişilerde de tıkla, en son yukardan konuya cevap ver e tıkla hepsi tak tak gelir. hepsinin / işareti ile başlayan qoute etiketinin sonundan yazmaya başla canım.

Ayy buzdolabim elden gidiyormu eyvaaah cokda severim kendisini. Kombide alarm verip duruyo masraflar kapida demekki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…