Birikimin altın anahtarı "İsraftan kaçınma!"

benim oglum adina hali hazirda bireysel emekligi var (100 lira) simdi birde kumbara hesabi actirayim diyorum.esim besi yukseltsen daha iyi olur diyo bense kumbara aliskanligi gelissin istiyorum.hemde bes gibi para yatirma zorunlulugun yok.18 yasina kadar istesenizde dokunamiyosunuz.siz olsaniz ne yaparsiniz.ikilemde kaldim.parayi harcamadan biseyler yapmam lazim.yoksa bu aralar kek kaliplarina falan taktim

çalışmadığım konulardan soruyorsunuz :KK1:

çalışmadığım konulardan soruyorsunuz :KK1:

benim oglum adina hali hazirda bireysel emekligi var (100 lira) simdi birde kumbara hesabi actirayim diyorum.esim besi yukseltsen daha iyi olur diyo bense kumbara aliskanligi gelissin istiyorum.hemde bes gibi para yatirma zorunlulugun yok.18 yasina kadar istesenizde dokunamiyosunuz.siz olsaniz ne yaparsiniz.ikilemde kaldim.parayi harcamadan biseyler yapmam lazim.yoksa bu aralar kek kaliplarina falan taktim

Cevabi buldum yazayim dedim.belki birileride faydalanir.bankaci bayan(ilk kez bi bankada bu kadar ilgili birine rastladim)kumbarayi istedigin zaman actirabilirsin dedi.dogru duzgunde bi getirisi olmaz dedi.bes baska bankadan oldugu halde ona devam etmemi mumkun oldugunca limitini yukseltmemi soyledi.ustelikte burdan acalim vs gibi zorlamalarda da bulunmadi.allah isini gucunu rast getirsin insallah.seviyorum ben boyle insanlari.bazen yuzune bile bakmiyolar insanin iste o zaman ben fena tirlatiyorum

Cevabi buldum yazayim dedim.belki birileride faydalanir.bankaci bayan(ilk kez bi bankada bu kadar ilgili birine rastladim)kumbarayi istedigin zaman actirabilirsin dedi.dogru duzgunde bi getirisi olmaz dedi.bes baska bankadan oldugu halde ona devam etmemi mumkun oldugunca limitini yukseltmemi soyledi.ustelikte burdan acalim vs gibi zorlamalarda da bulunmadi.allah isini gucunu rast getirsin insallah.seviyorum ben boyle insanlari.bazen yuzune bile bakmiyolar insanin iste o zaman ben fena tirlatiyorum

iyi akşamlar kızlar
sizleri uzun süredir takip ediyorum. karanfilce ve sevimsizi de kirli çıkılardan tanıyorum. hep okumakla yetindim. artık yeter bi mesaj yazayım dedim. birikimim yok ama sizleri okumak çok zevkli geliyor. :KK1:
canım emin msin 6 yaşında bes yapıldğına mümkün değil diye biliyorum ben. :26:

iyi akşamlar kızlar
sizleri uzun süredir takip ediyorum. karanfilce ve sevimsizi de kirli çıkılardan tanıyorum. hep okumakla yetindim. artık yeter bi mesaj yazayım dedim. birikimim yok ama sizleri okumak çok zevkli geliyor. :KK1:

bi de her halükarda 56 yaşını doldurduğunda o parayı kullanabilecek çok uzun süreli bi yatırım değil mi. kendi adına yaptırsan daha karlı gibi gözüküyor.:26:

iyi akşamlar kızlar

hoşgeldin canım :KK16:
çok iyi etmişsin gelmekle :KK16:

iyi akşamlar kızlar
canım emin msin 6 yaşında bes yapıldğına mümkün değil diye biliyorum ben.

Eminim siz boyle sorunca tereddut edip hemen kalkip okudum dosyalari.biri direk benim adima.digeride Benim adima lehdar olarak gorunuyo oglum.bes her yasa varda 18 yas altina devlet katkisi yok biliyorum bende.zaten %25 lik katki celdi benim aklimi yoksa yapmazdin

Son düzenleme:
bi de her halükarda 56 yaşını doldurduğunda o parayı kullanabilecek çok uzun süreli bi yatırım değil mi. kendi adına yaptırsan daha karlı gibi gözüküyor.:26:

10 yil sonra cekerim diye dusunuyorum.ben kendim icinde 56 yi beklemem heralde.acikcasi eskiden cok okurdum bu sayfalari.kk sayesinde para biriktirmeye basladim.sonra yine burdan bir altin hesabi hevesi sardi beni.gittim actirmak icin bankaci besi onerdi.banada mantikli geldi acikcasi.ama simdi aklim karismayami basladi ne

kızlar işin açığı çok araştırmadım ve tam olarak da bilmiyorum.
o yüzden tam bişey diyemem ama kendi adıma bes de şüphelerim var. ve birikim yaparken de olabildiğince şüpheli şeydenlerden uzak durmaya çalışıyorum, ama faizin hükmü kesin, ondan kesinlikle uzak duruyorum. Allah yemeyi ve yedirtmeyi nasip etmesin.
bunlar benim yatırım kriterleri..

şu sıralar sadece tl deyim.:KK14:
ama Allah izin verirse ilerleyen yıllarda kendime bilezik almayı isterdim:132:

10 yil sonra cekerim diye dusunuyorum.ben kendim icinde 56 yi beklemem heralde.acikcasi eskiden cok okurdum bu sayfalari.kk sayesinde para biriktirmeye basladim.sonra yine burdan bir altin hesabi hevesi sardi beni.gittim actirmak icin bankaci besi onerdi.banada mantikli geldi acikcasi.ama simdi aklim karismayami basladi ne

bes çok iyi karar aslında. tavsiye ederim. ama 18 yaş altına yok diye biliyorum. yanlış da biliyor olabilirm tabi. yarın soruşturucam sizin için:KK34:

kızlar işin açığı çok araştırmadım ve tam olarak da bilmiyorum.
o yüzden tam bişey diyemem ama kendi adıma bes de şüphelerim var. ve birikim yaparken de olabildiğince şüpheli şeydenlerden uzak durmaya çalışıyorum, ama faizin hükmü kesin, ondan kesinlikle uzak duruyorum. Allah yemeyi ve yedirtmeyi nasip etmesin.
bunlar benim yatırım kriterleri..

şu sıralar sadece tl deyim.:KK14:
ama Allah izin verirse ilerleyen yıllarda kendime bilezik almayı isterdim:132:

canım her bankanın bireysel emeklilk sistemi yok. ama çoğu bankanın var. katılım bankalarınında bazılarında da var. ama kendi sistemleri yok. mesela albaraka türk te bes var ama vakıfn kullanıyor. türkiye finansın var ama sanırım garantinin kullanıyor. yani onlar da biraz şüphe olabilir.
bankasya kendi bireysel emekliliği var. kuveyt türk kurulum aşamasında. bi kaç aya hizmet vermeye başlar. faiz konusunda çekincen varsa bankasyayı öneririm. yada kuveyttürkün hizmet vermesini bekleyebilirsin

karanfilce akıllıbıdık tan haberin var mı
ara ara aklıma geliyo napıyor acaba diye:26:
kirli çıkıların sıkı takipçisiydim.:KK1:
kalinkaselin. sunnyabla. banusultan. loveli. allrigth. seyyah. papatya. sirkecubin. derfat. farmasi daha niceleri ama şimdi kimse uğramaz oldu oraya. :KK5:

canım her bankanın bireysel emeklilk sistemi yok. ama çoğu bankanın var. katılım bankalarınında bazılarında da var. ama kendi sistemleri yok. mesela albaraka türk te bes var ama vakıfn kullanıyor. türkiye finansın var ama sanırım garantinin kullanıyor. yani onlar da biraz şüphe olabilir.
bankasya kendi bireysel emekliliği var. kuveyt türk kurulum aşamasında. bi kaç aya hizmet vermeye başlar. faiz konusunda çekincen varsa bankasyayı öneririm. yada kuveyttürkün hizmet vermesini bekleyebilirsin

zaten Kuveyttürk de altın hesabım var. İstediğim kriterlere uygun altın hesabı tek o bankada vardı ben de onu seçtim.
bizim kooperatif de kuveyte geçmiş iyi oldu bu arada.

paramı kenara koyarken katılım bankalarını tercih ediyorum ama yine de hiç katkı paylı ya da altına altın kazandıran gibi hesapları almadım canım. ne biliyim onlardan da şüphelerim var adam kırk kere anlattı ama yine de içime sindiremedim. ben daha çok ev kredikleri için gidip konuşmuştum. eskiden hep altın biriktirdim. elhamdülillah çok arttı çok işimize yaradı koop. satın alırken kullandık. ama artık altın eskisi gibi değil. ben de tl biriktiriyorum. olduğu yere kadar.

kalinkaselin. sunnyabla. banusultan. loveli. allrigth. seyyah. papatya. sirkecubin. derfat. farmasi daha niceleri ama şimdi kimse uğramaz oldu oraya. :KK5:

ooo maşallahın var canım :KK1:
ben boşuna saymışım az önceki mesajımda :KK1:
sen zaten ne düşündüğümü de bilirsindir..

inan akıllıbıdık nere gitti niye gitti hiççç bilmiyorum eğer gördüysen orda da sordum ama kimse cevaplamadı. İnşallah bi gün gelir ve cee der.
evet zaman zaman kızları takip ediyorum. İyiler sanırım.. yazdıkları çıkıyor profilimde. giriş yapmışlarsa sağ salim demekler :KK1: ama meyra hiç girmiyor sanki. bi ara bakmıştım profiline çok eskiden giriş yapmış..
Ayy bi de Yusum var hiç giriş yapmayan. çok endişeleniyorum onun adına.:18:

bes çok iyi karar aslında. tavsiye ederim. ama 18 yaş altına yok diye biliyorum. yanlış da biliyor olabilirm tabi. yarın soruşturucam sizin için:KK34:[/QUOTE

Çok memnun olurum.yanlız dediğim gibi hem benim hem oğlumun adı var dosya üstünde.eğer sizin dediğiniz gibiyse hemen dondururum.yada tek hesaba çeviririm mümkünse.halkbankası nda bu arada

Son düzenleme:
iyi akşamlar kızlar size ihanet ettim affedin beni:KK14::KK14:valla kötü bir niyetim yok yatıyorum ya şu bit pazarına bir bakayım dedim bağımlılık yaptı bakmayınca duramıyorum merak ediyorum.sizide özledim ben yokken bes muhabbeti dönmüş ama hiç bilgim yok bu konuda hiç birikim konusunda bişey yapamadık bugüne kadar işte 14 yıl sonra hepinizin malumu bir arabamız oldu onu ödemek için göbeğimiz çatlıyor haa birde yıllardır prof.lara yedirdiklerimizle neler neler yapılırdı ya neyse...arkadaş burayı okumaktan zevk alıyorum demiş hakkaten öyle ...insan tanımadığı insanlarla duygusal bağ kuruyor ben önceden korkardım böyle şeylerden kk dan sonra bu korku m geçti...kızlar dua edin iyileşeyim ne olursunuz artık yatmaktan çok sıkıldım ...

iyi akşamlar kızlar size ihanet ettim affedin beni:KK14::KK14:valla kötü bir niyetim yok yatıyorum ya şu bit pazarına bir bakayım dedim bağımlılık yaptı bakmayınca duramıyorum merak ediyorum.sizide özledim ben yokken bes muhabbeti dönmüş ama hiç bilgim yok bu konuda hiç birikim konusunda bişey yapamadık bugüne kadar işte 14 yıl sonra hepinizin malumu bir arabamız oldu onu ödemek için göbeğimiz çatlıyor haa birde yıllardır prof.lara yedirdiklerimizle neler neler yapılırdı ya neyse...arkadaş burayı okumaktan zevk alıyorum demiş hakkaten öyle ...insan tanımadığı insanlarla duygusal bağ kuruyor ben önceden korkardım böyle şeylerden kk dan sonra bu korku m geçti...kızlar dua edin iyileşeyim ne olursunuz artık yatmaktan çok sıkıldım ...

canımmm :KK16:
Allah yardımcın olsun.. sen de dua et kuzum yaa... okulumdan kofalıyorlar beni haksız yere norm fazlası yaptılar :KK43::KK43::KK43:
çok üzdüler çooookkk

iyi akşamlar kızlar
hoş geldin canım :KK3:
kimsin, nesin, ne iş yaparsın :KK1:
ben de çok severdim o topiği
doğum yaptığım zaman çatladım, ne yazdılar ne ettiler diye
vakit bulup da hepsini okuyamazdım, çok üzülürdüm :KK37:
Allah şifa versin
sen hastasın ya, bizlere dua et :KK16:

canımmm :KK16:
Allah yardımcın olsun.. sen de dua et kuzum yaa... okulumdan kofalıyorlar beni haksız yere norm fazlası yaptılar :KK43::KK43::KK43:
çok üzdüler çooookkk
oooyy, benim arkadaşımı üzmüşler
norm fazlası olmak bazen can sıkıcı oluyor böyle
okulumdaki en kıdemsiz kişi olduğum için böyle bi durumda ilk beni yollarlar
hayırlısı olsun yine de
ama bildiğim kadarıyla ilk atandığın yer ve memnundun bu okuldan :KK31:

kızlar bireysel emeklilik sektöründe çalışıyorum (büyük firmalardan birinde) sorularınız varsa yanıtlandırabilirim...

kızlar bireysel emeklilik sektöründe çalışıyorum (büyük firmalardan birinde) sorularınız varsa yanıtlandırabilirim...
Hemen sorayim o zaman.ben oglum icin yaptirdim.fakat aklim karisti arkadaslar 6 yasinda oldugu icin bes olmaz diyo esimde ayni sekilde demisti. aradim sizin adiniza hesap acildi zaten dediler.fakat oglum yararlanicakmis.belgelerdede lehdar olarak oglumun adi var.kafam karisti.
Simdi ben yanlis biseymi yapmisim.birde benim icinde acmistim ikisini bir hesaba bagliyabilirmiyim.

X