Birikimin altın anahtarı "İsraftan kaçınma!"

ooo sizde baya idarelisiniz

bende herşeyi büyük alırım çok karlı oluyor uzun süre gidiyor
yağ çok az kullanırım pasta börek pek yapılmaz tembelim azcık 5 litre yağ 3 3.5 ay zorlarsam 4 ay gider
bimin demlik çaylarından alıyoruz idareli oluyor 2 paket 1 ay yetiyor ama normal çay istiyorum artık deneme yapıcam evde stoklarım var normal çayda var bir paket ondan deneyim bir karlımı olacak
yumuşatıcı kullanmıyorum sıvı deterjan kullanıyorum sadece kazaklara havlulara nevresimlere
omo almıştım 5 kg ne zamanın omosu herhalde 1 yıl oldu iç çamaşırlarına sık değişen kıyafetlere onları kullanıyorum.
tavuk kıyma hep parça parça aldım artık evde olunca kendime fikirler üretiyorum aylık alırım zaten çok etçi bir aile değiliz tavuk çok daha az tüketiliyor kuşbaşı alırım biraz tavuğu yemeklere.
ıvır zıvır içeçek çekirdek fln çok tutuyor 60 70 tutuyor :KK43:
çekirdeği artık açık alıyorum 1 aylık 5 6 tl tutuyor yoksa paket paket bereketi olmuyor
o kartlar çok iyi oluyor canım eşime de ramazanda veriyorlar hediye kartı inş. bu yılda verirler
bakliyatımı fln alıyorum.
kredimiz çok değil ama az da değil o korkutuyor ama ne yapalım kirada olsa vercektik zaten
kredi kartı ödememiz 250 300 tl onlar faturalar başka masraf yok bu ay yüklü gelecek ama kombi 2 olan diğer hesaba yansımış eyvah eyvah..

net çok tutuyor ya 57 tl
d smart 12 tl
tel 23 tl
ben bu teli nasıl düşürcem kullanmıyorum ki sırf net için yani boşu boşuna
nette çok yüksek zaten

bulaşık mak. deterjanımda bimden
kullananlar memnun değil çiziyr fln diyorlar ben memnunum zaten ben iyice akıtıp koyuyorum mak.da uzun ömürlü oluyor öyle
50 tablet bana 5 ay fln gidiyor

bu aralar süte taktım aylık alacaklarım arasında ama sütçü bulamıyorum
çok yoğurt tüketiyoruz
sütü de dondurucuda saklıcam böyle yapanlar varmış 1 litre 1 litre koyarım dedim

yumurtalarda bizim orda bir teyze var evinin alt katında satıyor 15 tane organik 3 tl ordan alıyorum

ayy canım ben 10 yumurtayı 7.5 tl ye alıyorum :111:

ne bileyim cnm ben bu yıl yazdan alıcam patates soğan ay çok kötü oldu valla
eşimde direiyordu almıcam diye ama bitince almak zorunda kalıyorsun

eşim çok çamaşır çıkarır bu arada günde 2 evdeyse 3 4 defa çorap değiştirir takıntılı
çorap sayısı çok fazla bir mak. sadece çorapları için çalıştırdığım oluyor
birde onca çorabın eşlerini bulmak var ki işte işin en zor tarafı kabus gibi

canım aklında bulunsun.
patatesin az olduğu yılın ertesi çok olur sebil olur. millet patates eker.

ayy canım ben 10 yumurtayı 7.5 tl ye alıyorum :111:

canım aklında bulunsun.
patatesin az olduğu yılın ertesi çok olur sebil olur. millet patates eker.

cnm normalde yumurta pahallı oluyor hele organikse tmm ama bu teyze çok uyguna veriyor küçük boylar 2.5 ortalar 3 büyükler 4 tl
ben uzun süre girmedim oraya boşuna sormayım pahallıdır dedim birgün eşimle geçerken dedik soralım şaşırdım yani küçükler 2.5 diyor ben tanesimi diyorum kadına yok dedi 15 tanesi ortalar 3 diyince orta boy aldık hep ordan alıyrm artık

bunu söylediğin iyi oldu cnm valla bir çuvalı kaç kio gelir bilmiyorumda alıcam koyarım balkona sarar sarmalar kullanırım

Simdi arkadaslar ben internete mobil ap ile tablettren giriyorum.komsum boyle ikide bir kontor alacagina bizimle ortak kullan vereyim sifresini dedi faturayi ortak odemek odemek sartiyla kabul ettim.fakat cekmedi.modemi degistircekler simd.benim sorum o modemi benimmi almam gerekiyo yoksa onuda ortakmi almaliyim.cok samimiyiz benden istemez simdi ama kimsenin hakki kimseye gecmesin istiyorum.sonucta benim icin degistircek

elektriğim de bugün gelmiş 31 tl gelmiş :KK52:
maşallah diyim :KK1:

baya da elektrik süpürgesi çalıştırdım bu ay ama tv nin bozulması baya etki etti herhalde gerçi 3-4 aydır bozuk ama :111:

tr_lelli bi alemsin canım hem okudum hem güldüm. Allah bereket versin parana.
geçmiş olsun oğluna
ya dişlerinin yapılması için erken bi yaş değil mi??
şimdilerde dişçilerin stratejileri mi değişti yoksa hakkaten durum o kadar kötü çocukların dişlerine bi haller mi oluyor.
eltim de 3 yaşındaki çocuğuna dolgu yaptırdı.

benim 7 yaşlarımda dişlerim çürümeye başladı 10-11 yaşıma kadar hepsi döklüp yerine yenileri geldi.(çoğu da evde kendi döküldü) 20 yaşıma kadar da doktora gitmedim hayatımın ilk dolguları 20 den sonra başladı.
biri bana açıklasın niye böyle şimdi(öğrenmezsem çatlarım)

zeytincim saol cnm süt dişleri yerine gelir ama kök dişleri gelmez dedi bide çocuk doktoruna göstericem şuan ilaç kullanıyoruz

Karanfilim saol cnm bereketi hepberaber olsun inşallah
Gecen yıl kurban kesemedik biz çok üzülmüştüm :KK43: bu yıl daha sabah eşime dedim ki kurban parasını bana vericeksin yazdan biriktiricem bende duracak dedim. Tamam dedi (akıllı ol adam aklını alırım diyede ekledim)
Ben biriktirince oluyo işte bişiler yoksa hiç bişi yok.

Sevgililer gününde 55 tl baymış minnacık parfüme kokusuda bi köttüü bi kötüü bişe diyemedim.
Öyle bir anlattıkii

ben: Kim sattı sana bu parfümü
eşim: beğenmedin mi?
ben:yoo blakis hoşmuş da seni o elemanlar kandırmıştır sen seçmemişsindir.
eşim: vallahi ben seçtim onlar kandırmak istediler 3-5 tane çıkardılar ben dinlemedim onları
ben: tamam oldun sen (bee adam dinlesene sen ne anlarsın parfümden)

Çok hevesli anlattı çok büyük bişe yapmış gibi Uganda cumhurbaşkanı mübarek:KK42:

O parayla ben kendime kremler felan alırdım
Kokusu nasılll bişi yaa:KK25: haddiii süslü kutusuna kandında hiç mi koku zevkin yok bre adam.

Son düzenleme:
Simdi arkadaslar ben internete mobil ap ile tablettren giriyorum.komsum boyle ikide bir kontor alacagina bizimle ortak kullan vereyim sifresini dedi faturayi ortak odemek odemek sartiyla kabul ettim.fakat cekmedi.modemi degistircekler simd.benim sorum o modemi benimmi almam gerekiyo yoksa onuda ortakmi almaliyim.cok samimiyiz benden istemez simdi ama kimsenin hakki kimseye gecmesin istiyorum.sonucta benim icin degistircek

cnm benim komşumda öle istedi bize ortak olmak ben kabul etmedim çekmiyor o şekilde (çok mu ayıp ettim bilmiyorum)
yani zor olur ben modemi kaparım kullanmadığım zamanlar o var diye açık tutucam mesela
ben teli sadece net için bağlattım hiçbir şekilde kullanmıyrm ona ortak ol diyemiceğim için kabul etmedim
komşun kabul etmişse modemi senin alman lazım bence
çünkü siz nete rahat girebilin diye alınacak birşey sonuçta

zeytincim saol cnm süt dişleri yerine gelir ama kök dişleri gelmez dedi bide çocuk doktoruna göstericem şuan ilaç kullanıyoruz

Karanfilim saol cnm bereketi hepberaber olsun inşallah
Gecen yıl kurban kesemedik biz çok üzülmüştüm :KK43: bu yıl daha sabah eşime dedim ki kurban parasını bana vericeksin yazdan biriktiricem bende duracak dedim. Tamam dedi (akıllı ol adam aklını alırım diyede ekledim)
Ben biriktirince oluyo işte bişiler yoksa hiç bişi yok.

Sevgililer gününde 55 tl baymış minnacık parfüme kokusuda bi köttüü bi kötüü bişe diyemedim.
Öyle bir anlattıkii

ben: Kim sattı sana bu parfümü
eşim: beğenmedin mi?
ben:yoo blakis hoşmuş da seni o elemanlar kandırmıştır sen seçmemişsindir.
eşim: vallahi ben seçtim onlar kandırmak istediler 3-5 tane çıkardılar ben dinlemedim onları
ben: tamam oldun sen (bee adam dinlesene sen ne anlarsın parfümden)

Çok hevesli anlattı çok büyük bişe yapmış gibi Uganda cumhurbaşkanı mübarek:KK42:

O parayla ben kendime kremler felan alırdım
Kokusu nasılll bişi yaa:KK25: haddiii süslü kutusuna kandında hiç mi koku zevkin yok bre adam.

cnm güle güle kullan parfümünü valla erkekler bazen anlamıyorlar böyle parfüm işinden fln
baya da para vermiş arada sür de bari gönlü olsun.bizim burda beyler bayanlardan yardım alıyor parfüm alacakları zaman
keşke bir destek alsaymış ama kendi tercih etmek istemiş :KK70:

geçen yıl bizim baya borcumuz vardı
çok istedim kesemedik nasıl ağırlık hissettim o bayram günü
inş. kısmet bu yıla

ay kızlar ya bazen kendimi çok kötü hissediyorum üzerimde yük
bir bay ark. var evrak getirdi bir bayan gelmiş 23 yaşında 3 çocuğu varmış sen daha uyu pişman olacaksın sonra üzülceksin neden çocuk yapmıyorsun. ya sana ne be adam sana mı düşer bunun muhabetini yapmak sen ne patavatsız adamsın demek geldi içimden
evrak kayıtta bu geçen doktorun bandrolünü verdim ona kadın doğum yazıyor ya hamilemiyim değilsem birşey mi var onun derdindeler
geçende onun çok yakın bir ark. saçlarını neden boyamıyorsun hamilemisin dedi töbe Yarabbim millete dert olmuş
çok üzülüyorum ya neden böyle bu insanlar

Son düzenleme:
cnm benim komşumda öle istedi bize ortak olmak ben kabul etmedim çekmiyor o şekilde (çok mu ayıp ettim bilmiyorum)
yani zor olur ben modemi kaparım kullanmadığım zamanlar o var diye açık tutucam mesela
ben teli sadece net için bağlattım hiçbir şekilde kullanmıyrm ona ortak ol diyemiceğim için kabul etmedim

cok sagol cevapladigin icin.komsum kendi teklif etti.daha once alt komsumuzla kullaniyolardi simdi o komsumuz evini satiyo.oda bana teklif etti sagolsun.benimde isime geldi acikcasi ayda 25 odiycem ben simdi haftada bazen 3-4 gunde bir veriyorum o parayi oglumun oyun meraki yuzunden.ben alayim o zaman.peki ben en fazla eylule kadar kullanicam sonra o modemi ben alirsam onlar eski modemlerini kullanabileceklermi yine.gercekten hic bilmiyorum anlamiyorum.cok safca bir soru sormus olabilirim kusuruma bakmayin

Çok gerekli bir konu olmuş..
Salon ve kullanmadığım iki odanın kaloriferlerini kapatıyorum kimisi böyle daha çok yakıt gider ev ısınmaz diiyor ama sonuçta boş odayı yakmak çok gereksiz geliyor bana

selam kızlar
yoğun geçiyor günlerim
bazen sadece okuyup çıkıyorum

şu aralar yaptığım tasarruf doğalgaz yönünde
havalar ısındığı için benim oda çok sıcak oluyor, kapattım orayı
diğer yerleri de ara ara kapatıyorum
bakalım ne kadar gelcek

dün günüm vardı
kalabalıktık bayağı, atlattım çok şükür
parayı da bi arkadaşıma borç vercem, ihtiyacı var

Kizlar merhaba,bebegimiz bizimle ch cok sukur.bir turlu gelmek bilmedigi icin suni sanci ile dogum gerceklesti,dogum zor gecti ama cok sukur bb basardik ikimizde.allah tum evlat isteyenlerin kucagina,bir evlat versin insallah...

Kizlar merhaba,bebegimiz bizimle ch cok sukur.bir turlu gelmek bilmedigi icin suni sanci ile dogum gerceklesti,dogum zor gecti ama cok sukur bb basardik ikimizde.allah tum evlat isteyenlerin kucagina,bir evlat versin insallah...

aminnnn inş. Rabbim bizlere de tattırsın bu yüce güzel duyguyu
hayırlısı olsun canım Allah analı babalı büyütsün şansı bahtı açık olsun yavrunun

cnm benim komşumda öle istedi bize ortak olmak ben kabul etmedim çekmiyor o ş

cok sagol cevapladigin icin.komsum kendi teklif etti.daha once alt komsumuzla kullaniyolardi simdi o komsumuz evini satiyo.oda bana teklif etti sagolsun.benimde isime geldi acikcasi ayda 25 odiycem ben simdi haftada bazen 3-4 gunde bir veriyorum o parayi oglumun oyun meraki yuzunden.ben alayim o zaman.peki ben en fazla eylule kadar kullanicam sonra o modemi ben alirsam onlar eski modemlerini kullanabileceklermi yine.gercekten hic bilmiyorum anlamiyorum.cok safca bir soru sormus olabilirim kusuruma bakmayin

cnm kullanırlar eski modemlerini
sen neden eylüle kadar kullanıcaksın
ortak kullanmak istemediğin zaman alırsın modemini eski modemlerini takarlar.ama modem al fln aynı hesaba gelmez mi onu bilemedim şimdi eylüle kadar kullanacaksan o modemi almak sonradan gereksiz olabilir
6 ay var ne kaldı şurda
modem fiyatlarını bilmiyorum bu arada bir araştır tasarruflu oluyorsa alırsın.

cnm güle güle kullan parfümünü valla erkekler bazen anlamıyorlar böyle parfüm işinden fln
baya da para vermiş arada sür de bari gönlü olsun.bizim burda beyler bayanlardan yardım alıyor parfüm alacakları zaman
keşke bir destek alsaymış ama kendi tercih etmek istemiş :KK70:

geçen yıl bizim baya borcumuz vardı
çok istedim kesemedik nasıl ağırlık hissettim o bayram günü
inş. kısmet bu yıla

ay kızlar ya bazen kendimi çok kötü hissediyorum üzerimde yük
bir bay ark. var evrak getirdi bir bayan gelmiş 23 yaşında 3 çocuğu varmış sen daha uyu pişman olacaksın sonra üzülceksin neden çocuk yapmıyorsun. ya sana ne be adam sana mı düşer bunun muhabetini yapmak sen ne patavatsız adamsın demek geldi içimden
evrak kayıtta bu geçen doktorun bandrolünü verdim ona kadın doğum yazıyor ya hamilemiyim değilsem birşey mi var onun derdindeler
geçende onun çok yakın bir ark. saçlarını neden boyamıyorsun hamilemisin dedi töbe Yarabbim millete dert olmuş
çok üzülüyorum ya neden böyle bu insanlar
Canım benim sen çalışıyosun sanırım çocuğu hazır olduğunda yap
Çocuk demek sorumluluk demek
Banada sürekli diyolar ki neden 2. niye yapmıyosun? maddi sıkıntında yok. yok arasını çok uzatmışsın yok zor olur yok gençken bakılıyo yok zorlancaksın
Kimene yahuuu ellerinden gelse yatakodama gircekler
Benim annem olmasa ben bukadar iyi bakamazdım çok yardımcı oldu ki hala oluyo sağolsun.
Çocuk yapmak kolay bakmak sorun
Bak yazılıdan düşük almış onu kafama takıyorum (niye ben mi iyi anlatamıyorum acaba diye)
Dişi mafoldu(ben zorla fırçalatmıyorum ondan diye)
hasta oluyo(ben mi iyi bakamadım diye) herşeyi kafama takıp kendimi suçluyorum
servisi geliyo kendi elimle bindiriyodum 2. dönem eşim kızdı artık alışsın sürekli kollama içindesin yanlış yapıyosun dedi
Ama ben yine camdan yarı belime sarkıp evladım geç karşıya,bekle,geride dur,ileri gel duramıyorum
Onun sorumluluğunu almak şart ben 2. hazır değilim mesela yapmam
O sebepden vakti gelince gelsin güzel yavrun. sıkma canını
kızlar annem geldi bende kalıyo bikaç gün misafir zaman çok kıymetli o yüzden uzak kaldım geçmişi sonra okurum seviyorum sizi şekerler sonra görüşürüz:KK16::KK16:
Ohhhh gözün aydın cnm bol bol sohbet edin.
Çok gerekli bir konu olmuş..
Salon ve kullanmadığım iki odanın kaloriferlerini kapatıyorum kimisi böyle daha çok yakıt gider ev ısınmaz diiyor ama sonuçta boş odayı yakmak çok gereksiz geliyor bana
Fark ediyo test ettim onayladım.

Çok sevindim cnm Allah mis kokulunuzu size bağışlasın.:KK16:

Son düzenleme:
Tebrik ederim,Allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin.:nazar:

doğalgaz faturam 22 TL gelmiş..
tek oda hafta sonları ve gündüz kapalı :KK14: havaların soğuk olmadığı zaman yatarken de kapatıyorum..
ama çok az gelmiş bu kadar beklemiyordum

Canım benim sen çalışıyosun sanırım çocuğu hazır olduğunda yap
Çocuk demek sorumluluk demek
Banada sürekli diyolar ki neden 2. niye yapmıyosun? maddi sıkıntında yok. yok arasını çok uzatmışsın yok zor olur yok gençken bakılıyo yok zorlancaksın
Kimene yahuuu ellerinden gelse yatakodama gircekler
Benim annem olmasa ben bukadar iyi bakamazdım çok yardımcı oldu ki hala oluyo sağolsun.
Çocuk yapmak kolay bakmak sorun
Bak yazılıdan düşük almış onu kafama takıyorum (niye ben mi iyi anlatamıyorum acaba diye)
Dişi mafoldu(ben zorla fırçalatmıyorum ondan diye)
hasta oluyo(ben mi iyi bakamadım diye) herşeyi kafama takıp kendimi suçluyorum
servisi geliyo kendi elimle bindiriyodum 2. dönem eşim kızdı artık alışsın sürekli kollama içindesin yanlış yapıyosun dedi
Ama ben yine camdan yarı belime sarkıp evladım geç karşıya,bekle,geride dur,ileri gel duramıyorum
Onun sorumluluğunu almak şart ben 2. hazır değilim mesela yapmam
O sebepden vakti gelince gelsin güzel yavrun. sıkma canını

Ohhhh gözün aydın cnm bol bol sohbet edin.

Fark ediyo test ettim onayladım.

Çok sevindim cnm Allah mis kokulunuzu size bağışlasın.:KK16:

cnm ben hazırımda Rabbim ne zaman verirse o zaman artık
3 yıl olacak evleneli hep hazır olmadığımı hissettim erteledim
çocuk gerçekten çok büyük sorumluluk
insanlar senin gibi düşünmüyorlar sahip çıkmıyorlar (çevremde o kadar çok görüyorum ki ilgisiz anne babalar içim acıyor )
o yüzden çok kolaymış gibi hadi ne zaman ne zaman
Rabbim nasip etsin olsun inş.
ama insanda özel birşey bırakmamak için caba içindeler

cnm kullanırlar eski modemlerini
sen neden eylüle kadar kullanıcaksın
ortak kullanmak istemediğin zaman alırsın modemini eski modemlerini takarlar.ama modem al fln aynı hesaba gelmez mi onu bilemedim şimdi eylüle kadar kullanacaksan o modemi almak sonradan gereksiz olabilir
6 ay var ne kaldı şurda
modem fiyatlarını bilmiyorum bu arada bir araştır tasarruflu oluyorsa alırsın.

Dogru yaa ayni hesaba gelecek.iyisimi vazgeceyim ben.eylulde oglum okula basliycak.mecburen internet baglaticaz.ev tel yok bende.vinnlarda o zaman pahali gelmisti oglumda kucuktu pek vaktim olmuyodu zaten nete girmeye.ama bu yil kreşte ve ben çooook sıkılıyorum.eglence oluyo iste bana

Yaa bu arada konuyla cok alakasiz olacak ama 2009 dogumlu benim cocugum gecen yil anasinifina goturdum erken dediler.ama su an kucuk toplama cikarma islemlerini biliyo.harfleride taniyo.ben ilkokula baslasin istiyorum.hem maddi olarakta bir yil bir yildir.ama ozellikle cevrem 2.sinifta cok zorlanir diyo.ben 6 yasinda gitmistim 1e cokta zorlanmadim ama bilemedim simdi.
Sizcede cokmu zorlamis olurum

cnm ben hazırımda Rabbim ne zaman verirse o zaman artık
3 yıl olacak evleneli hep hazır olmadığımı hissettim erteledim
çocuk gerçekten çok büyük sorumluluk
insanlar senin gibi düşünmüyorlar sahip çıkmıyorlar (çevremde o kadar çok görüyorum ki ilgisiz anne babalar içim acıyor )
o yüzden çok kolaymış gibi hadi ne zaman ne zaman
Rabbim nasip etsin olsun inş.
ama insanda özel birşey bırakmamak için caba içindeler

Bende 4 yil yapmadim.bosverin kim nederse desin.sizin kendinizi hazirlamaniz en dogrusu.cocuk hayatta insanin basina gelecek en guzel sey ama bi o kadarda zor.hayatindan yasam tarzindan kendinden ödün vermeye hazirlamali once insan kendini...ggercek bir anne olacagina inanmali.cogu dogurmayi marifetten sayar.herkes cocuk yetistiriyoda İNSAN yetistirmekte asil marifet

X