Birikimin altın anahtarı "İsraftan kaçınma!"

kızlar ben kaçtım
evim çok dağınık işlerim var yapılacak

karanfilce

hep söyliycem unutuyorum
sabahları trt de böyle bitmesin in tekrarları var
bizde çok severek izlemiştik kızım bayılıyodu bu diziye
bugünde düğün takıları kaybolan çiftin trendeki hikayesini anlatan bölüm vardı
artık hep sen geliyosun aklıma diziyi görünce

tencerekapakmisali Akdeniz canım. Kıbrıs'a hiç gitmedim. Oralar daha sıcaktır. Sen Nerelisin. Karadeniz diyince sormak istedim.
Ben de tatil istiyorum ama ucuz yollu olmalı. Pahalı otelleri istemiyorum artık.
Belki okulların kapandığı hafta gideriz bir yerlere
Şu evle araba bitsin de ben neler yapacağım neler.
Bu sene ben de Çizme almadım ama eskiden sanki kaçacak gibi doldurmuştum. Sayısını söylesem beni bu topiğe almazsınız.

Ben sakaryalıyım canım,bölge olarak karadeniz de olmasa da,karadenizin dalgalı sularında büyüdük biz

benim 2 tane çizmem var.biri epey topuklu,evlenirken hangi akla hizmet aldıysam.hiç giymedim..
diğerini de giyiyordum ama bu sene ayak rahatsızlığımdan dolayı giyemedim..2-3 tane rahat ayakkabım var dönüp dolaşıp onları giyiyorum.çizme-bootie hevesim çok var ama alamıyorum..

Geçen gün eşime dedimki çok şanslısın .Ayakkabı çeşidi çok olur bayanların genelinde.Benim 7 yıldır giydiğim nike larım var bir çift.Bir taba rengi bir siyah mevsimlik ayakkabım var bir tanede kahverengi botum var .iki çiftde topuklu ayakkabım var ama kötü oldular,zaten ucuza pazardan almıştım.Çok mu sizce?

Merhaba kızlar
Bu haftasonu bize de iyi geldi gibi
Gerçi ben yoruldum
Hatta eşim iki gün daha uzatacakti tatili
Ama baktı ki ben dayanamıyorum, vazgeçti
Acayip kalabalikti orası
Büyük bir kermesti
Her şey vardı
Kendime ferace aldım
Burada feraceler 250 lira civarı iken ben 50 liraya aldım oradan
Birkaç ufak tefek şey daha aldım
Iki gün boyunca yine et yiyemedim tabi
Lokantalarda yoğurt salata ekmek vs yedim
Trabzon'da kuymak yedim bi de

Ev sahibi kiracı konusuna ben de degineyim
Ev sahibimiz ne dediyse ona göre hareket ettik
Bizden memnun olduğunu düşünüyoruz
Parayı hiç aksatmadik
Ufak tefek şeyleri söylemedik bile
Biz ödedik
Ama dış mantolamayi kiradan düştü
Ben doğum yapmadan klozet yaptirmasini istedik
Benim ihtiyacım yok dedi
Bozulduk biraz tabi
Ama eşim yaptırdı
Hem de iyi bişey
Bir aylık kira parasiydi
Her neyse
Şimdi bu evi satın alicaz inşallah

Kızlar arkadaş konusuna da değineyim
Ben nedense kimseyi pek istemiyorum çevremde
Yani kimseden zarar gördüğüm için falan değil
Yalnız olmayı sevdiğim için
Kendi kendime vakit geçirebiliyorum
Elişi yapmayı çok seviyorum biliyorsunuz
O da vaktimi dolduruyor
Cocuktan önce hep tek takılırdim
Dışarı çıkmayı da pek sevmem
Acayip evciyimdir
Eşim de evde çok az bulunurdu
Çocuktan sonra hep o günleri aradım
Bunalıma girdim
Şimdi hayalim çocukları büyütüp okula göndermek
Ve eski günlere dönmek biraz

Aslında anlayışsız insanlarla görüşmektense yalnız olmak daha iyi sanki.iyi niyetten maraz doğuyor .Sen şimdi bebişinin hayalini kur bence canım elişi melişi zor artık.:))

Kızlar napmışsınız böyle...
Sabah okulda şarjım bitti gelince de sarja takım
Eşim canımı sıktı biraz.
Kp emekli olalı olmuş 15 yıl KV dün biz gitmeden önce kavga etmiş kp ile.
Neymiş emekli olmadan önce bi bayan varmış okulda onla aranda ilişki var şimdi. Gelmiş gitmiş kp e çatmış evde kp in almad8ğı tek malzeme var TV. Neymiş onu izleme babamın parasıyla aldım diye adama çene yaptıkça adam kalkmış TV yi ikiye ayırıvermiş.
Şiddet yanlısı bi adam değildir normalde eşine hep sabreder eşim der çocukken babamdan hiç fiske yemedik diye. KV bin de onca yaptığ8na lafla münakaşa çok eder ama nefsine yenilip de dövmez.
Neyse dün biz gittik. Tartışılmış TV kırılmış sakinleşilmiş biz yemeğe gittik.
Evde iki çocuk onlar bile diyor ki babam haklı.
Ama biz orda ikisini de tutmadık normal yemek muhabbet geldik.
Bu her zamanki sıradan halleri.
Bizler hiç karışmayız ömürleri böyle geçiyor onların.
Bugün eşim annesine gitti TV yi tamir ettirelim diye. Annesi çağırdı çünkü. Dedim iyi gidin annenizi gönülleyin.
Afedersin büyük kaynımı bilirsiniz ona çok sinirliyim o sinsinin aklındaki başka şeyler tabi. Eşimi almış götürmüş Led TV almaya.
Neymiş babası annesine öyle yapamazmış TV alıp annesini onure edecekmiş.
Hepimiz biliyoruz ki annesi haketmiş adama zehretmiş otururken. Ona rağmen akşamleyin kp e kızdık TV yi pek sevmez harama giriyoruz diye ben dedim baba sen sinirlenince kırmışsın bak hz Ali bile kendine tüküren adamı öldürmekten vazgeçmiyor diye.
Yani haketse de KV biz yine de onu da kp i de k8rmadan aralarını bulmaya çalıştık.
Ki her zamanki halleri KV Allen eder gullem eder o TV nin parasını çıkarır ondan

Neyse bu sinsi kaynım demiş abisine parasını ben vercem anneme TV alcam. Ki hiç durumu yok bahsetmiştim ayın sonunu zor getiriyorlar.
Eltimin babası yakınlarda para vemiş damadına adam sen git annene tv al ona hem de sırf babana inat olsun diye.
Eltimi de biliyorsunuz yeni çalışmaya başladı ve halen stajer ayda 400 tl alıyor. Kocası da askari ücret.
Ve geçenlerde eltimden sunu duymuştum:kadroya gecersem buzdolabı için para biiriktircem.
Eltimin yerinde olmak istemedim. Baban iyi gün kötü için kovana para versin senin evinde buzdolabına yok 30 yıllık başkasının çıkmasınıkullan kkoçan gitsin led TV alsın.
Eşim de işin içinde o da verdi mi bilmiyorum ben almadım kardeşime de alma dedim diyor.
Almışlar TV yi en son aradığımda da kara kara düşünüyorlardı o TV yi eve nasıl sokcaz diye. Eşim dedi ki kardeşine demiş: sen bu TV yi ben aldım dersen babam sana kızar ve artıksana para yardımı yapmaz, ben de aalmanannemle babam arasına ggirmem.
Uyudum uyandım hala yok eşim mesaj attim cvp yok.
Çok sinirlendim eşime.
Sen şu uydumakıllıya ne uyarsın ki.
Havasını yesinler.
KV, kp i yumuşatır yine işlerine bakarlardı ki akşam küs de değillerdi.
Eşime çok kızdım salak saçma iş yapan kardeşine uyduğu için.
Büyük olarak o kendine uydurmalıydı.
Ne kasar uzun yazsam da konu karmaşık tam olarak kızg8nlığımı Anlatamadım.

Özet şu ki o sevmediğim huylu insan takmış eşini peşine kindar hareketlerinin birine daha ortak etmiş. Bu kaynım böyle bazen artisliğinden geçilmez.
Yazık değil mi çoluk çocuğunun rızkını veriyorsun. Üstelik KV parası oldukça taksitle ödermiş öyle demiş annesine KV alma demiş ama gitmiş alm8ış. Esim de diyor ki artık anneme ara ara para veririm öder İ ya borcunu.
Nasıl sinir oldum.
KV te anneler günü hediyesi alamadık eşim müsait olmadı. Ekmek makinesi alcaktık. Bu haftaiçi ona bakcaktık. İnanın mmutlu olacaksa diye hiç acımam ama şu salak insanın eşime yaptığı emrivakilere çok sinir oluyorum.

Son düzenleme:
sevimsiz"ost: 41017751 .!.:
karanfilce sayende kayinvalidene de kaynina da sinir oluyorum
Sizi de gaza getiriyom dimi
Varya iyi ki varsınız size anlatıyorum ya bi rahatlıyom önce, değilse eşime yakınlarıma anlatacam dedikodu artı can sıkıntısı...
Bazen böyle coşuyom işte.
Kaynımın oğlan hastlanmış ateşi varmış şimdi de ona üzüldüm
Bir de yan komşumun oglan apandist ameliyatı olmuştu gecmiş olsuna gidelim diye aradım ki tekrardan hastalanmış hastanedelermiş. Hsp diye bi teşhis konmuş mide kanaması geçitiyormuş
Allahım hastalik sıkıntı vermesin..
Ben böyleyim işte bahar gibi bi günde dört mevsimi yaşıyorum
Ruh hallerinden birini geçip diğerine atlıyorum.

karanfilce çok geçmiş olsun canım hastalara.

Eşimle konuştuk. Tatile gitmeyecek miyiz dedim. Mızmızlandı. 2 gün gidiyoruz da aylarca taksit ödüyoruz dedi. Ben otel istemiyorum dedim. Ege kıyılarında bi Apartta kalalım dedim. Geçen yıl öyle yapmıştık ama Eylül'de bi de otele gitmiştik. Olur öyleyse dedi.

Yaz akşamları size de çok bereketsiz geliyor mu kızlar. Bu saat oldu daha namaz kılınacak. Yatma saati geliyor neredeyse.

@geztapom,ayakkabilarin gayet makul sayida canim benim,ben yirtilmadikca ayakkabi almiyorum.coj sukur var bi kac cift zaten,bi ayakkabiya taktimmi hep onu giyiniyorum,huy iste.
sevimsiz,gezip gelmissin hosgeldin canim,aldiklarinida gule gule kullan.cocujlarinida saglikla buyut,cabuk buyusunler diye acele etme,ben yedi xirmidort kizimla koyun koyuna oldugum halde o ilk bebeklik hallerini cok ozluyorum.su anda o kadar guzel ki eminim bu gunleride ozleyecegim.
karanfilce ,canim yaa kizmakla cok haklisin bence.Hele kaynina cok gicik oldum.Bir insan kadin ya da erkek farketmez,once kendi ailesini dusunecek,once cocuklar ve esi oncelikli olmali.Annesine LCD alana kadar,karisina bi buzdolabi niye almiyor ki.Ahh ahh olanlar fedakar kadinlara oluyor,sahsen benim ihtiyacim varken esim Boyle salsa kiyameti koparirim.Ayrica gecen bi programdankadinin biri 65 yasijdaki kocam ,cocukluk askiyla gorusuyor diye iddia etmisti,acaba o kadin senin kv miydi yoksamm kizzz :)
M maviduvar1 ,canim yaa,esin hakli aslinda.Gecen sene ,Baskadan para alip oyle izine gittik.Hep boyle yapanlara kizardim ama oyle bir halindexdikki ozone ihtiyacimiz vardi.Izini yapip donduk,iyi hosta,gel gor ki odemesi daha bitmedi.o borc bitene kadar,tatil yapabilecegimizi sanmiyorum.Budurumu sevmedik biz,bundan sonra varsa yapariz insallah tatilimizi.Tatil donusu borc odemeyi hic sevmedik.

Royemim evet ya ihtiyaçları var işte o da ayrı bi durum. Eşim geldi dünanlatamadım bi türl dedi.
Neyse eve götürmüşler babaya demişler baba senin borcun sen kırdın sen ödeyecen diye.bi durmuş susmuş. Kp un parası çok ama inada bildirdi mi almaz genelde. İnşallah hem öder hem de kaynıma sinirlenip yardımı kesmez. Çünkü kp çocuklarının bi çok ihtiyacını gideriyor.
Size bişey anlatıyım mı bu kaynım böyle yapıyor da o masum çocukları napıyor.
Kızı var 5 yasında gecen birlikte namaz kıldık. Namaz sonrası dua ettik. Ve o esnada dedim ki bak Allah tan herşeyi isteyebilirsin mesela çok hoşuna giden bi elbise mi var onu bile isteyebilirsiniz çünkü herşeyin sahibi Allah
Demez mi yok elbise değil ben evimiz olsun dükkanımız olsun diye dua ettim diye.

Lisacım dün yazamadım hayırlı olsun eviniz.

Kızlar tatil konusunda biz hiç çok pahalı otelli tatiller gitmedik.
İşte ev ödüyoruz bir de arabamız yoktu ya.
Arabamız var elhamdülillah bu sefer naparız bilmiyorum. Ama yine papatyanın dediği gibi apart tutarız herhalde.
Daha arabanın borcunu da bitiremedik ama yaza Allah kerimdir.

Royemim ya söyliycem hep unutuyorum.
Hani tiplerimizi tahmin etmece yapıyoruz ya oyüzden bahsettim kapalı oolma durumundan yani hayalimdeki görüntü ister istemez tipe yöne elik olunca o da devreye girdi.yoksa hepiniz çok hassas insanlarsınız. Ben Allahın emrini küçümsememekle birlikte ölçüt olarak kullanmam başörtüyü. Hatta bişyleri ölçüt olarak kullanmak ne Haddimize.Hangimizin ne olacağını Allahtan başka kim bilir.
Rabbim burada toplandığımız gibi cennetinde toplasın bizleri inşallah.
Bu arada sizleri ben de çok seviyorum.
Hani uzun zamandır bi görüşemedik ya geçen akşam döktürdük. O gece eşim de yoktu içimde bi mutluluk gülümseyerek yattım. Düşündüm de beni mutlu eden özlediğim arkadaşlarım...

Lisacım kiracınız yazcaktım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…