Birikimin altın anahtarı "İsraftan kaçınma!"

bir kiracımız vardı bizim düşman başına,
her kira zamanını hatırlatırdık
insan kirasını her ay unuturmu
38 40 kere (abartmıyorum) aradığını biliyorum eşimin
eni sonu açıncada teli
ne var altı üstü kaç para niye bu kadar arıyosun diyodu
güler misin ağlar mısın
Hem suçlu hem güçlü dediklerinden :KK70:

Kızlar merhaba,:KK25::KK25:
Nasılsınız?
ben iyiyim çok şükür ayıptır söylemesi 4 günlük bir tatile çıktık eşimle.o kadar iyi geldi ki anlatamam..böylelikle deniz sezonunu da açtık.sezon dediysem bakmayın bir daha muhtemelen 1 ya da 2 kere daha gireriz.

L lisa yeni kiracı bulmanıza sevindim,inşallah o da diğeri gibi olur..
ciceklientari ciceklientari bence her sene zam olmak zorunda değil. zam yapmak hakkınız mı evet ama yapmayadabilirsiniz.

biraz uzun olacak birşey anlatmak istiyorum ikinize.

evleneceğimiz zaman eşim günlerce ev arayıp bulamadı,en son bir müşterisi vesileyle oturduğumuz eve gitti ve o dönemde şehir dışında kalan eski -sobalı evlere 450-500 tl istenirken biz şehir merkezindeki evimizi 350 tl ye tuttuk.(kaloriferli ve 0 sayılır) sağolsun hacı amca depozitoda falan da yardımcı oldu.

1 sene doldu ev sahiplerinden ses yok.2-3 ay geçti yine yok.en son eşim gitti zam yapmıyor musunuz diye? haci amca şimdilik öyle bir şey düşünmüyoruz,hele biraz geçsin öyle yaparız dedi.(o dönem eşim işsizdi muhtemelen ondan)

daha sonra şehir değişikliği sebebiyle biz yaşadığımız yere geldik,1 sene sonra ordaki evi boşaltmaya karar verdik,ama hiç kıyamıyoruz eve,napalım derken 4-5 ay sallantı da geçti.o dönemde de eşimin kuzeni düğün yapmaya karar verdi,bizde onlara teklif ettik.onlarda bizim evi beğeniyorlarmış ama ayıp olur diye söyleyememişler.neyse gittik evsahibimize durumu anlattık,biz hiç kıyamıyoruz ama böyle böyle onlarda yeni evleniyorlar ön ayak olmak istedik dedik,ev sahibi bize onları sizin oturduğunuz fiyattan sokamam yalnız dedi.biz korktuk çok söyleyecek diye,durdu durdu madem onlarda yeni evleniyor onlarında 370 olsun dedi.inanabiliyor musunuz? biz 1.5 sene zamsız oturduk,onlara da hepi topu 20 tl zamla oturttu..

biraz uzattım kusura bakmayın..ama diyeceğim odur ki onlar 500 e de verilecek bir evi daha uyguna verip kiracıyı yormamayı,onların duasını almayı tercih ettiler.ki biz hala onlara dua ederiz,1.5 sene boş eve kira verdik ama zerre aklımız kalmadı.
yani ne bileyim bir sürü kiracı,ev sahibini peşinden dilenci gibi koşturup üstüne birde borç takarken.kirasını zamanında ödeyen kiracıyı çok yormamak gerekir diye düşünüyorum ben:KK51::KK51:

Canım işte bu dediklerin yüzünden üçü beşi aramayalım eskisi gibi devam etsin, yeter ki zamanında kirasını ödesin ve ev boş kalmasın dedik.
Ben çevremde hep 50 tl de olsa artış olduğunu duyuyorum belki çok küçük ve kira piyasası stabil yerlerde sizin kiracının dediği gibi olabilir ama istanbulda millet çatır çatır artış yapıyor.
Allah iyi insanlarla karşılaştırsın hep diye boşuna denmiyor. Yoksa dertsiz başına dert alıyorsun.
Sizin kiracı da fenaymış yalnız :KK53:

ev istanbulun göbeği diye tabir edebileceğimiz değerli bi noktada
boş kalmaz kesinlikle ama iyi bir insana denk gelmek önemli
zaten 50 lira civarı zam yapmaya çalışıyoruz
kendi kiramızla başa baş başladı ama şuan 100 lira fark oluştu
eksik alıyoruz yani

arkadaşlarla gezme konusunda ben de çok muzdaribim,
hiç kafa dengi arkadaşımız,geliş-gidiş yapacağımız arkadaşımız yok malesef..bazen çok sıkılıyorum bazen de amann en iyisi diyorum.Allah herkesi iyi insanlarla karşılaştırsın

Nasılsınız?
ben iyiyim çok şükür ayıptır söylemesi 4 günlük bir tatile çıktık eşimle.o kadar iyi geldi ki anlatamam..böylelikle deniz sezonunu da açtık.sezon dediysem bakmayın bir daha muhtemelen 1 ya da 2 kere daha gireriz.

ciceklientari ciceklientari bence her sene zam olmak zorunda değil. zam yapmak hakkınız mı evet ama yapmayadabilirsiniz.

evleneceğimiz zaman eşim günlerce ev arayıp bulamadı,en son bir müşterisi vesileyle oturduğumuz eve gitti ve o dönemde şehir dışında kalan eski -sobalı evlere 450-500 tl istenirken biz şehir merkezindeki evimizi 350 tl ye tuttuk.(kaloriferli ve 0 sayılır) sağolsun hacı amca depozitoda falan da yardımcı oldu.

1 sene doldu ev sahiplerinden ses yok.2-3 ay geçti yine yok.en son eşim gitti zam yapmıyor musunuz diye? haci amca şimdilik öyle bir şey düşünmüyoruz,hele biraz geçsin öyle yaparız dedi.(o dönem eşim işsizdi muhtemelen ondan)

daha sonra şehir değişikliği sebebiyle biz yaşadığımız yere geldik,1 sene sonra ordaki evi boşaltmaya karar verdik,ama hiç kıyamıyoruz eve,napalım derken 4-5 ay sallantı da geçti.o dönemde de eşimin kuzeni düğün yapmaya karar verdi,bizde onlara teklif ettik.onlarda bizim evi beğeniyorlarmış ama ayıp olur diye söyleyememişler.neyse gittik evsahibimize durumu anlattık,biz hiç kıyamıyoruz ama böyle böyle onlarda yeni evleniyorlar ön ayak olmak istedik dedik,ev sahibi bize onları sizin oturduğunuz fiyattan sokamam yalnız dedi.biz korktuk çok söyleyecek diye,durdu durdu madem onlarda yeni evleniyor onlarında 370 olsun dedi.inanabiliyor musunuz? biz 1.5 sene zamsız oturduk,onlara da hepi topu 20 tl zamla oturttu..

biraz uzattım kusura bakmayın..ama diyeceğim odur ki onlar 500 e de verilecek bir evi daha uyguna verip kiracıyı yormamayı,onların duasını almayı tercih ettiler.ki biz hala onlara dua ederiz,1.5 sene boş eve kira verdik ama zerre aklımız kalmadı.
yani ne bileyim bir sürü kiracı,ev sahibini peşinden dilenci gibi koşturup üstüne birde borç takarken.kirasını zamanında ödeyen kiracıyı çok yormamak gerekir diye düşünüyorum ben:KK51::KK51:

ohh ne güzel olmuş tatiliniz devamı gelsin inşallah

her zaman öyle denk gelmiyo işte sta
zam yapmasam da hay Allah razı olsun diycek bi tip değil zaten
geliri çok çok iyi tek yaşayan biri
50 lira zam ona dokunmaz
müşkül bi durumu olsa yeni evli borçlu harçlı olsa
3 4 sene olmasa da arada zam yapmadan oturturdum
50 lira zammı yapmamak için direnmesi ya da 20 ye düşürmeye çalışması bana itici geliyo
ben ev sahibimi hiç üzmüyorum
evimi çok seviyorum zarar vermediğim gibi
kira zammına da asla ses çıkarmıyorum
ordan alıp buraya verirken onun vermediği zam benim cebimden çıkıyo
aradaki farkı kapatamayız artık
ama haziran da yine zam yapmamız gerek 50 lira için gene kırk takla atacak
ev sahibim yapmasa bende ona yapmazdım
üstü cebime kalsın diye düşünmedim hiç
başa baş karşılasa yeterdi
diafon bozulmuş 10 lira vermemiş tamir için
kiradan kes dedik bizde ne diyelim
ben 10 lira için ev sahibimi aramam aranmaz bence ayıp

Nasılsınız?

Bizim düşündüğümüz şeylerin canlı kanlı örneği oldu anlattığın.
İlk evlendiğimizde oturduğumuz evde ev sahibi aç gözlülük yaptı fazla artış istedi, biz orada oturmaya devam etmek istiyorduk lojman hakkımız olmasına rağmen. Sonra kirasını 15'i sabahında yatıran eve tertemiz bakan çivi bile çakmayan kiracının kıymetini blmedikleri için kızdık çıkıyoruz öyleyse dedik lojmana çıktık. Biz çıktıktan sonra aylarca boş kaldı evleri ve bizim çıktığımız rakama zor verdiler. Yani ev sahibiyim diye triplere girilmesini hiç hoş bulmuyorum evine gül gibi bakan, borcuna sadık insanları üzmemek gerek. Söylediklerine sonuna kadar katılıyorum.

Yani iki uçlu düşünüyorum ben hem ev sahibi hem kiracı olduğum için
ev sahibi zam yapmasın tamam yapmasın ama yeni kiracı alsa evini çok daha fazlaya verebilecekken
neden yapmasın
gelir elde etmek için aldı sonuçta evi
her geçen gün değeri artarken neden yapmasın
kiracı açısından baksak ay dediğin hemen geliyo o da haklı

en güzeli kendi evinde oturmak başı ağrımaz insanın ama benim şartlarım uymuyo
iki evimde de kiracı var semt metrekare sorunları yüzünden oturamıyorum
diğer kiracım çok efendi
ordanda alıp üstüne katıp ev kredisini ödüyoruz

50 lira olsun deriz yok 40 yapalım der tamam deriz hiç lafı uzatmayız
kırmayız hiç onu
eve bişey yaptırmak istese yaptırırız
site ile ilgili kararlarda fikrini sorarız
kesinlikle onun tavrıyla ilgili bi durum
İnşallah ev sahibi olur öyle çıkar

yani tabi kişiden kişiye değişiyor gerçekten. ki 50 lira da zam bile sayılmaz bence.haklısın ciceklientari ciceklientari

bir de bazıları var ki evim boş dursun daha iyi mantığında,onları anlamak hiç mümkün değil Lisa Simpson Lisa Simpson

Allah hepimizi hayırlı insanlarla karşılaştırsın inşallah .bizim henüz bir evimiz yok ama eşimle şöyle bir hayalimiz var.Allah nasip ederde kiracımız olursa, Ramazan ayında hiç kira almıcaz. birinde duymuştuk çok hoşumuza gitmişti,güzel bir yardımlaşma örneği bence.

Kiracının da ev sahibinin de hakları var.Herkes birbirinin hakkina saygı göstermek zorunda .Kiracı kirasını ödediği muddetçe o evin sahibidir kırarsa kırdığını,bozarsa bozdugunu onarmak zorunda.Bunun yanında tablosunu asmak icin civide çakar istedigi gibi yaşar karışma hakkı yoktur ev sahibinin .Çünkü parasını veriyor hizmetini alıyor.Ama ev sahibide ihtiyacı olmasa kiraya vermez zaten evini .O yüzden işin özeti saygı bence.10 yıl defalarca ev değıştirdim hiçbir ev sahibiyle sorun yaşamadım .Her giirdiğim eve boya badana yaptım kırığını çıkığını yaptım.Allah herkesi kendi evinin sahibi yapsın zira kiracılık zor.

Bizim düşündüğümüz şeylerin canlı kanlı örneği oldu anlattığın.
İlk evlendiğimizde oturduğumuz evde ev sahibi aç gözlülük yaptı fazla artış istedi, biz orada oturmaya devam etmek istiyorduk lojman hakkımız olmasına rağmen. Sonra kirasını 15'i sabahında yatıran eve tertemiz bakan çivi bile çakmayan kiracının kıymetini blmedikleri için kızdık çıkıyoruz öyleyse dedik lojmana çıktık. Biz çıktıktan sonra aylarca boş kaldı evleri ve bizim çıktığımız rakama zor verdiler. Yani ev sahibiyim diye triplere girilmesini hiç hoş bulmuyorum evine gül gibi bakan, borcuna sadık insanları üzmemek gerek. Söylediklerine sonuna kadar katılıyorum.

benim ilk evsahibimde istediğiniz kadar oturun dedi
evle ilgili yakın zamanda planım yok
emeklilik yatırımım dedi
çünkü biz hemen çıkamayız uzun vadeli oturcak bi yer arıyoruz dedik
eve girdik, ikinci ay evi satma planlarının olduğunu duyduk sağdan soldan
sorduğumuzda yok öyle bişey dedi
ve sonunda 1,5 yıl sonra sattı
ama ağzının payını aldı
yaşlı başlı adamdı ama eşim bi güzel azarladı

ohh ne güzel olmuş tatiliniz devamı gelsin inşallah

her zaman öyle denk gelmiyo işte sta
zam yapmasam da hay Allah razı olsun diycek bi tip değil zaten
geliri çok çok iyi tek yaşayan biri
50 lira zam ona dokunmaz
müşkül bi durumu olsa yeni evli borçlu harçlı olsa
3 4 sene olmasa da arada zam yapmadan oturturdum
50 lira zammı yapmamak için direnmesi ya da 20 ye düşürmeye çalışması bana itici geliyo
ben ev sahibimi hiç üzmüyorum
evimi çok seviyorum zarar vermediğim gibi
kira zammına da asla ses çıkarmıyorum
ordan alıp buraya verirken onun vermediği zam benim cebimden çıkıyo
aradaki farkı kapatamayız artık
ama haziran da yine zam yapmamız gerek 50 lira için gene kırk takla atacak
ev sahibim yapmasa bende ona yapmazdım
üstü cebime kalsın diye düşünmedim hiç
başa baş karşılasa yeterdi
diafon bozulmuş 10 lira vermemiş tamir için
kiradan kes dedik bizde ne diyelim
ben 10 lira için ev sahibimi aramam aranmaz bence ayıp
çiçekli sizinki de numunelikmiş o ne öyle ya :KK57:
Biz toplam 2 sene kirada oturduk. 1 ilk evlendiğimiz de bir de ev almadan önce. Ev almadan önceki yerde ev sahibimiz ben sizden çok memnunun inşallah kendi evinizi alır da çıkarsınız diye dua ediyordu. Gerçekten öyle oldu tam 1 yılın sonunda evimizi aldık. Yani 2 taraflı birbirinden razı olmak çok önemli. 3 günlük dünyada abuk subuk tipler yüzünden stres yaşamak sinir bozucu.
Siz de bu kiracıdan sonra kendiniz gibi iyi kiracılar bulursunuz inşallah. Aslında o adam da kendi gibi bir ev sahibine denk gelecekti ki görürdü o zaman el mi yaman bey mi yaman :KK48:

tencerekapakmisali tencerekapakmisali be güzel olmuş. Tatil iyidir.
Seni nasıldı canım. Eşim yarın denize gidelim diyor ama ben daha ısınmamıştır diye kArarsızım.
Arkadaş olayından vazgeçtim ben. Dün öyle güzel gezdik ki eşimle de konuştuk. Istemiyoruz biz kimseyi. Iyi böyle. Hani piknik gibi ya da bş akşam yemeği gibi kısa Süreli şeyler olabilir ama uzun Süreli tatillerde özgürlük iyidir.

Ayakkabı çizme değişimi yaptım. Bütün Kemal tanca ve arowu eve tŞımışım ben. :KK53:o_OKendime yıhhhh diyerek bitirdim. Oğlışuma yemek yaptım. ( ben evde iken yardımcımı asla evde istemiyorum. Yalnız olmak Hoşuma gidiyor) ohhhh ne güzel oğlışum gelecek şimdi yemeğimizi yiyeceğiz.
Öğleden sonra da namazdan sonra giyinme odamı temizleyeceğim.

çiçekli sizinki de numunelikmiş o ne öyle ya :KK57:
Biz toplam 2 sene kirada oturduk. 1 ilk evlendiğimiz de bir de ev almadan önce. Ev almadan önceki yerde ev sahibimiz ben sizden çok memnunun inşallah kendi evinizi alır da çıkarsınız diye dua ediyordu. Gerçekten öyle oldu tam 1 yılın sonunda evimizi aldık. Yani 2 taraflı birbirinden razı olmak çok önemli. 3 günlük dünyada abuk subuk tipler yüzünden stres yaşamak sinir bozucu.
Siz de bu kiracıdan sonra kendiniz gibi iyi kiracılar bulursunuz inşallah. Aslında o adam da kendi gibi bir ev sahibine denk gelecekti ki görürdü o zaman el mi yaman bey mi yaman :KK48:

ben eşime hep diyorum Allah sana senin gibi kiracı versin diye
çok naif çok kibar bi insan ilişkilerinde çok uzlaşmacı ama zor tiplere çok sık rastlıyo

tencerekapakmisali tencerekapakmisali be güzel olmuş. Tatil iyidir.
Seni nasıldı canım. Eşim yarın denize gidelim diyor ama ben daha ısınmamıştır diye kArarsızım.
Arkadaş olayından vazgeçtim ben. Dün öyle güzel gezdik ki eşimle de konuştuk. Istemiyoruz biz kimseyi. Iyi böyle. Hani piknik gibi ya da bş akşam yemeği gibi kısa Süreli şeyler olabilir ama uzun Süreli tatillerde özgürlük iyidir.

Ayakkabı çizme değişimi yaptım. Bütün Kemal tanca ve arowu eve tŞımışım ben. :KK53:o_OKendime yıhhhh diyerek bitirdim. Oğlışuma yemek yaptım. ( ben evde iken yardımcımı asla evde istemiyorum. Yalnız olmak Hoşuma gidiyor) ohhhh ne güzel oğlışum gelecek şimdi yemeğimizi yiyeceğiz.
Öğleden sonra da namazdan sonra giyinme odamı temizleyeceğim.

güle güle kullan
indirimleri kaçırdım ben papatya ya
çizme bot bişeyler alamadım kendime numara kalmamıştı
kızıma aldım o kadar

M maviduvar1 nerde oturduğunu bilmiyorum ama akdeniz civarı ısınmıştır bence.

biz kıbrıstaydık,çok güzeldi bence tam girmelikti normalde çok sıcak oluyormuş suyu,ben karadeniz kızı sayıldığım için pek sıcak suyu sevmiyorum.su dediğin az serin olacak,girdim mi ferahlıcaksın. :confused:
Ben de tatil istiyorum sen dedikçe heveslendim.

ben eşime hep diyorum Allah sana senin gibi kiracı versin diye
çok naif çok kibar bi insan ilişkilerinde çok uzlaşmacı ama zor tiplere çok sık rastlıyo
Zaten öyledir iyilere hep aksi tipler denkgelir. İlk oturduğum gelin geldiğim ev onlarca kiracı değiştirmiş ,ben şehirdışından gelin geldiğim için evi görmedim görümcem tutmuş.Allahım berbat bir evdi anlatılmaz yasanir.7 sene oturdum.oğluma sünnet yapacagim zaman dedimki Allah rızası için şu mutfağa en ucuzundan bir dolap yaptır .Beni resmen ağlatmıştı hüngür hüngùr .Ki kaç tane evi olan bir adamdı ama adam değildi .

X