Kızlar merhaba,
Nasılsınız?
ben iyiyim çok şükür ayıptır söylemesi 4 günlük bir tatile çıktık eşimle.o kadar iyi geldi ki anlatamam..böylelikle deniz sezonunu da açtık.sezon dediysem bakmayın bir daha muhtemelen 1 ya da 2 kere daha gireriz.
L lisa yeni kiracı bulmanıza sevindim,inşallah o da diğeri gibi olur..
ciceklientari bence her sene zam olmak zorunda değil. zam yapmak hakkınız mı evet ama yapmayadabilirsiniz.
biraz uzun olacak birşey anlatmak istiyorum ikinize.
evleneceğimiz zaman eşim günlerce ev arayıp bulamadı,en son bir müşterisi vesileyle oturduğumuz eve gitti ve o dönemde şehir dışında kalan eski -sobalı evlere 450-500 tl istenirken biz şehir merkezindeki evimizi 350 tl ye tuttuk.(kaloriferli ve 0 sayılır) sağolsun hacı amca depozitoda falan da yardımcı oldu.
1 sene doldu ev sahiplerinden ses yok.2-3 ay geçti yine yok.en son eşim gitti zam yapmıyor musunuz diye? haci amca şimdilik öyle bir şey düşünmüyoruz,hele biraz geçsin öyle yaparız dedi.(o dönem eşim işsizdi muhtemelen ondan)
daha sonra şehir değişikliği sebebiyle biz yaşadığımız yere geldik,1 sene sonra ordaki evi boşaltmaya karar verdik,ama hiç kıyamıyoruz eve,napalım derken 4-5 ay sallantı da geçti.o dönemde de eşimin kuzeni düğün yapmaya karar verdi,bizde onlara teklif ettik.onlarda bizim evi beğeniyorlarmış ama ayıp olur diye söyleyememişler.neyse gittik evsahibimize durumu anlattık,biz hiç kıyamıyoruz ama böyle böyle onlarda yeni evleniyorlar ön ayak olmak istedik dedik,ev sahibi bize onları sizin oturduğunuz fiyattan sokamam yalnız dedi.biz korktuk çok söyleyecek diye,durdu durdu madem onlarda yeni evleniyor onlarında 370 olsun dedi.inanabiliyor musunuz? biz 1.5 sene zamsız oturduk,onlara da hepi topu 20 tl zamla oturttu..
biraz uzattım kusura bakmayın..ama diyeceğim odur ki onlar 500 e de verilecek bir evi daha uyguna verip kiracıyı yormamayı,onların duasını almayı tercih ettiler.ki biz hala onlara dua ederiz,1.5 sene boş eve kira verdik ama zerre aklımız kalmadı.
yani ne bileyim bir sürü kiracı,ev sahibini peşinden dilenci gibi koşturup üstüne birde borç takarken.kirasını zamanında ödeyen kiracıyı çok yormamak gerekir diye düşünüyorum ben