Birikimin altın anahtarı "İsraftan kaçınma!"

Bugün eşim evde. Sabah çay içmedik. Akşam yemeği yerine birazdan yemek yiycez.
Patateslerin küçükleri kaldı onları haşlayayım. Dolapta yeşilliklerin de var. Patates salatası yapayım diyorum hepsi değerlenmiş olsun. Yanına da çay zeytin kahvaltılık vs.

Ahh papatya sorma bazen işler hep üstüste geliyor.
Ama şu anda tüm yorgunluğa rağmen çok keyifliyim. İşten alnımın akıyla çıktım, herkes gördü sunduğum çalışmanın ne kadar zor olduğunu. Emeklerimin karşılığını aldım Allah'a çok şükür.

Karanfilcecim senin R ye karşı içindekileri dökmene çok sevindim. Hem ikili olarak onunla da konuşmadığın genel olarak herkes haberdar olduğu için durumlardan daha iyi olmuş bence herkes neyin ne olduğunu görmüş. R de sen dobra dobra konuşunca seni öyle kolayca sindirip harcayamayacağının mesajını almıştır
Çok iyi yapmışsın ağzına sağlık.

Ben de böyle sırası geldi mi lafı söylemeyi severim. Yani bir nevi top ayağına geliyor sen golü atıyorsun. Çok şükür benim de bazen tüh bu konuyu nasıl açsam dediğimde konu kendi açılıyor ben de yapıştırıyorum lafı, döküyoum içimdekileri.

Merhaba kızlar
Evet aslında yoğun da olsak bi selam atmak
Varlığımizdan haberdar etmek en güzeli
Bugün pazara gittim
bi bag spanak 2.5
1 kg Kabak 2
bir bag Taze soğan 2
1 kg Kivi 3
1 kg.dan biraz ffazla muz 5.5
1 kg armut 2.5
Bir ttuvalet fırçası 5
Bir yumurta fırçası 2 lira
Bu en az olan alışverişimdi
Çünkü gecen haftadan karnabahar ve pirasa duruyor
Bal kabağı da almıştım geçen hafta
Bugün pisirdi annem sağolsun
Biliyorsunuz burdayim genelde
O yüzden pazar alışverişimin büyük çoğunluğunu buraya bırakıyorum

Genel durumumdan bahsedeyim
Okula gidip geliyorum
Oğlumla uğraşıyorum
Zaman çok çabuk geçiyor
Arada yine dantel yapmaya uğraşıyorum
Eşimin geliri karanfilcenin anlattığı gibi olsa ben de çalışmazdim galiba
Ama okula gitmek iyi oluyor bazen
Sosyal bi ortama karışıyorum
Ay aklımda bi sürü şey oluyor
Ama yazmaya gelince uçuyor
@Saikano hoş geldin
Hah yemekten de bahsedeyim
Annem.karnabahari çiçek çiçek hasladi
Üzerine yogurt ve sos döküp yicez
Mantı misali

Afiyet olsun hanımlar ben de dün akşam fırında patates , patlıcan ( bozuldu bozulacak kıvamdaydı çürük yerleri atıp pişirdim ziyan olmasın diye ) pişirdim. karanfilce'nin anlattığı gibi fırın tepsisine su koydum üstteki rafta pişirdim. çok lezzetli oldu :) şimdi 2 patlıcanım daha var dolapta. Akşama da onları yapmak istiyorum karnıyarık gibi ama kıymam yok acaba yine de güzel olur mu ki.. Bu arada tebrikler Lisa Simpson sevindim iyi geçmesine sunumunun. Uykusuz kalmana değmiş ne güzel :)

Canım patlıcanları kızartıp başka biyerde kavurduğun sogan biber domatesi içine doldurabilirsin .kıyma olmasada güzel olur.

Lisa çookk geçmiş olsun canım.
Çok sevindim. Allah başarılarını daim etsin.
Seni böyle görünce kardeşim geldi bi an aklıma. Bizim ufaklığın kurullarından biri kötü geçmiş 55 civarı bekliyorum diyor. İnşallah finallerde kurtarır.
O da nişana gelecek kavuşcaz inşallah.
Aslında insanların hatalarını direk yüzüne söylemek hoş değil ama iş raddesini aştı 5 yıldır birlikte çalışmak çok şey biriktiriyordum insanda.
Ayy neler dedim bir bilseniz. Hocam sen çok mu mükemmelsin ki başkasını eleştiriyorsun filan. Kuzu gibi dinledi. Aslında ben kısaca dedikodudan ve başkasının yaptığı işe karışmamaktan bahsedip konuyu kapatcaktım. Ama ısrarla hadi söyle yaptılar o derece yani. Ben de bütün rahatsız olduğum konuları söyledim.
Benim dedikodumu da yapıyorlar ya mesela bundan rahatsız olduğumu söylüyorum. Kim söyledi belki aktaran yanlış söylüyordur dedi. Hocam birinin söylemesine gerek yok içimizden biri ayrılsa hemen arkasından dedikodusunu yapıyorsun benim için de aynısını yaptığını tahmin etmek zor değil dedim.
Bu arada hani bi konu vardı ya çocuklara sordum geçen yıl işlememişsiniz dedim neden bana işlemedim olmadı üstünden geçtik gittik demek yerine sanki geçen yıl yapmışsınız da bu yıl bi türlü olmamış gibi gösterdiniz. Madem bu tarz şeylerde bi gocunmanız yok pat diye niye demediniz. Çünkü insanları hep bu yönleriyle eleştiriyorsunuz da ondandedim.
Dedi ki öğrencilerin sözüne ne bakıyorsunuz. Onlar nankör geçen yıl kaç hafta uğraştım size öyle demişler. Öğrencilerin sözüne ne bakıyorsunuz dedi. Artık demedim geçen yıl öğlenci öğretmenlere bu konuyu atlatmayalım dediklerini. Nasılsa gerçeği bildiğimi biliyorlar.
Velhasıl buna benzer bir çok konuşma..

Saiko, (yanlış yazdım galiba) afiyet olsun canım. Bu gidişle yavaş yavaş uzman olacaksın.

Vayyyyy karanfil ne var ne yok saymışsın adama dedikodu konusunda falan da çok iyi demişsin helal olsun

Teşekkür ederim canım senin de ellerine sağlık, patlıcana bayılırım

Güle güle pişirin afiyetle yiyin canım
Sen bide bu koşturmanın içinde danteldemi yapıyosun. Aferin sevimliye

Oğlum ne ders çalışmayı ne de kitap okumayı seviyor. Artık çok yoruldum. Çıldırmak üzereyim.

Eline sağlık, afiyet olsun.
bende ilk evlendiğim zaman yemek yapmayı bilmiyordum.
Hatta sebzeleri doğru düzgün tanımıyordum bile.
Evlenmeden bir gece önce annemden şehriye çorbası, pilav, mercimek çorbası ve fırın tavuk tarifi almıştım.
Tarifleri yazdığım kağıdı da anneme bıraktım noluurr yarın ben kuaförden gelene kadar evime bırak dedim.
Uzaktan gelen , düğünden sonra dönecek misafirlerime evimi gezdireceklerdi düğün günü.
Eşimin mutfak yemek kültürü iyi en azından aç kalmayacak bişeyler yapayım dedim tatilden dönüşte.
son güne kadar , evleniyorum ama biz ne yicez acep diye hiç düşünmemişim demekki son gece o nasıl bi tutuşmaktı yarabbim hiç unutmuyorum.
bigün işten izin almışım evdeyim. Eşim madem evdesin bugün bamya yap yiyelim dedi.
Tamam dedim pişirdim. Akşam eşim geldi tencereyi bi açtıııııı
tatatatataaaaaaam Bakla
Ben bamya bakla barbunya üçlüsünü hiç tanımıyomuşum ki.
Ama artıkın geçti o günler. Her yemeği pişiririm elim lezzetlidir.
Mutfağı seviyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…