• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Birikimin altın anahtarı "İsraftan kaçınma!"

karanfilcem sagol canim,cok sukur,dogru diyorsun.hayat var birseyler oluyor,geciyor.ama cok bunaldim inanki.Bunalmamim sebebi birazda esim,ben sahip olduklarimiza sukrettikce o sukursuz davraniyor.Belkide haklidir kendine gore,stresten hastalandi ustune jac haftadir isede gitmiyor.Ama bende bunaldim,bebegimi cok seviyorum,onunla her ani paylasmak yasamak istiyorum ve bazen bunu bana cok goruyor gibi hissediyorum,sonra oturup dusununce,parasizlik,hicbirsey yapamamak,en onemlisi kendi ekonomik ozgurlugum.Ne kadar zor olsada calismak hem bana hem ev butcemize iyi gelicek.Allahtan hayirlisi insallah.
bu arada,dusuncelerini R ye atlatman iyi olmus,karsisindakinin herseyin farkinda oldugunu ve hakkini yedirmeyecegini gorduyse,hareketlerine dikkat eder insallah.

karanfilcem sagol canim,cok sukur,dogru diyorsun.hayat var birseyler oluyor,geciyor.ama cok bunaldim inanki.Bunalmamim sebebi birazda esim,ben sahip olduklarimiza sukrettikce o sukursuz davraniyor.Belkide haklidir kendine gore,stresten hastalandi ustune jac haftadir isede gitmiyor.Ama bende bunaldim,bebegimi cok seviyorum,onunla her ani paylasmak yasamak istiyorum ve bazen bunu bana cok goruyor gibi hissediyorum,sonra oturup dusununce,parasizlik,hicbirsey yapamamak,en onemlisi kendi ekonomik ozgurlugum.Ne kadar zor olsada calismak hem bana hem ev butcemize iyi gelicek.Allahtan hayirlisi insallah.
bu arada,dusuncelerini R ye atlatman iyi olmus,karsisindakinin herseyin farkinda oldugunu ve hakkini yedirmeyecegini gorduyse,hareketlerine dikkat eder insallah.

Siz ne iş yapmayı planlıyorsunuz ? Çalışıyor muydunuz bebekten önce ? Eşiniz haftalardır işe mi gitmiyor gerçekten? Allah korusun çıkartmasınlar işten.. Nesi var ki gitmiyor işe özel değilse ?

Sen şimdilik hazır parçalanmış al canım.
Uygun fiyatlı buldum o yüzden aldım. Zaman zaman ben de parçalanmış alırım. Ya da.. Bizim burada marketteki elemanlar aldığın bütün tavuğu parçalıyorlar onlara da yaptırabilirsin. Kanat ve but kısımları ızgara olcak ona göre hazırlayın dersen döverler de.

Karanfilce eline saglik canim,hic denemedim ama lezzetunden eminim.Benim elektirikli izgaram var,icine su koyulan turden,senin mantigin aynisi.Butun tavuk gercekten hesapli oluyor ama ben tembelim sanirsam hep parca et aliyorum.
Bu arada saikano,hos gelmissin :) bence yapamam deme,biz kadinlar yeterki isteyelim,herseyi basaririz.sen al tavugunu ilkinde yapamazsan ikincisinde yaparsin,insan boyle boyle ogreniyor.

Siz ne iş yapmayı planlıyorsunuz ? Çalışıyor muydunuz bebekten önce ? Eşiniz haftalardır işe mi gitmiyor gerçekten? Allah korusun çıkartmasınlar işten.. Nesi var ki gitmiyor işe özel değilse ?
Yok canim ,hasta oldugu icin raporlu.Evet bebekten once calistim.yabanci bi ulkede oldugum icin,bu sefer bi meslek edinmeyi dusunuyorum,insallah birsey bulursan hemen baslicam.

Royemcim,
Keşke maddi anlamda sıkıntı olmasa erkek gitse çalışsa kadın evde doya doyaaa evladıyla vakit geçirse.
Bugün bi arkadaşla konuştuk erkek kardeşi hakim, eşi çalışmıyor çok süslü güzel bir bayan ben de görmüştüm iki kızı var ve nasıl özenle yetiştiriyor. Eşi karısına son model 80 bine yakın meblada otomatik vites araba almış. Bu da gelip görümceye hava basmış. Benim arkadaş karı koca öğretmen çatlasa 5-6 bin alırlar. Hakim kardeşi tek başına 8.5 alıyormuş. Gel de gıpta etme :) tabi ben herhalukarda şükrediyorum Rabbime. Hayatta daha iyilere değil kötülere bakıp şükretmeliyiz.

Bu arada benim elti çalışmaya başladı ya oğlunun öğretmeni demiş ki oğlun eskiye nazaran daha aktif sınıfta kendine güveni arttı. Sanki senin çalışmanın özgüveni ona yansıdı. Ama hakikaten benim elti kendini hep komplekse sokuyordu. Belki maddi anlamda olduğu gibi psikolojik yönden de ona iyi gelmiş olabilir.

Royemcim ben balık ızgarayı da bu şekilde yapıyorum. Ekstra ızgara ihtiyacını kaldırmış oluyorum.

karanfilce,aslinda calismaktan o kadar bikmistim ki,son seneler cok kotuydu benim icin,belkide saglik sorunlari yasadigim icin bu isteksizlik.
isi biraktiktan sonra,cok zordu benim icin.nede olsa kendi param,bii isim yoktu.Bayagi bi bocaladim,kendi paramim kazanamamak zoruma gidiyordu,gidiyorda.
birde calismak gercekten insana ozguven veriyor,suan o ozguvensizlik bendede var,kendimi cok kotu hissettugimde oluyor.

Merhaba kızlar. Ne güzel yazışıyorsunuz hep bir yazasım geliyor ama o kadar yoğunum ki :KK43: Bu gece de uyku yok bana yarın makale sunumum var hala bitiremedim ona çalışıyorum. Sizleri özledim. Cumaya da sunumum olmasına rağmen yarın bir nefeslik zaman vereceğim kendime, o zaman yazarım inşallah. Herkese iyi geceler, benim yerime de uyuyun :cry:

Yok canim ,hasta oldugu icin raporlu.Evet bebekten once calistim.yabanci bi ulkede oldugum icin,bu sefer bi meslek edinmeyi dusunuyorum,insallah birsey bulursan hemen baslicam.
İnşallah kısa zamanda sen de işe girersin canım , belli mi olur belki de eşin de moralman düzelir maddi sıkıntılarınızı beraber aştığınızda inşallah ?

Merhaba kızlar. Ne güzel yazışıyorsunuz hep bir yazasım geliyor ama o kadar yoğunum ki :KK43: Bu gece de uyku yok bana yarın makale sunumum var hala bitiremedim ona çalışıyorum. Sizleri özledim. Cumaya da sunumum olmasına rağmen yarın bir nefeslik zaman vereceğim kendime, o zaman yazarım inşallah. Herkese iyi geceler, benim yerime de uyuyun :cry:
Abooww :( Bir nefeslik vaktiniz yokmuş , benim de gani gani vaktim var ama sor ne yapıyorsun diye ? Hiç..
Hiç beceremiyorum şu vaktimi değerlendirmeyi :( odun geldim odun gideceğim bu gidişle

Günaydın kızlar
Lisa Simpson Lisa Simpson bu aralar ben de çok yoğun haldeyim.
Dün ne spor yapabildim ne de kitap okuyabildüm.
Çok işim var çok...
Ben de bu sabah belki azıcık geç giderim işe. Yarım saat kendime ayırsam yetecek sanki

Kızlarrrrrr siz nasılsınız....

Günaydın hanımlar.Özleştik yahu.Bu aralar evmanya evidea koctaş ikea sitelerinde sürtüyorum da azcık:D ondan gelemiyorum.Bide bir düzen topiği var oraya uğruyorum.ROYEM canım olur öyle arada pes eder insan.Erkekler para kıt oldu mu depresif agresif oluyolar.Çok şükürki çalışabilecek sağlığın var azcık daha büyüsün minik ,o zaman girersin işe.Üzülme geçer bu günler.Hangi gece sabah olmadı ki? PAPATYAM sen bizi kendine hasret bıraktin yahu .Bulunduğun şehre gelmişim ruyamda böyle göl mü bi su var kenarında bir mekanda yemek yiyoruz senin oğlanla benim oğlanda var öyle gerçekti ki...inşallah görüşürüz.KARANFİLCE kuzum iyiki dökmüşsün içini sana alıngan demeleri bir çeşit savunma mekanizması.içinde kalmamış valla iyi olmuş ,düşünme artik.TRLELLİ yaşam pınarım sabah içtimalarında hazırol yine eskisi gibi:D SAİKİNO en kolay yemekler et yemekleri ve çorbalardır.Tavuk pirzola al yıka teflon ya da seramik tencerye hic yağ filan koymadan koy onları tuz kekik karabiber bide kuru soganı dörde böl koy yanına ocak önce harlı yansın 10 dk .yeter sonra kıs iyicee altını 35 dk.kadar pişir tadına bak piştiyse söndür .Yanına bir salata bir çorba bitti.Çorbalardan en kolayıda şehriye çorbası canım .Yagla salçayı kavur üstüne su ekle size üç su bardağı yeter su kaynayınca içine iki çorba kaşığı dolusu şehriye at beş on dakka kaynat kapat üstüne incecik maydanoz doğra limon sık mis gibi çorba iki öğün yersiniz canım.

_sekerpare_ _sekerpare_ ayyy su görmek iyidir rüyada.
rabbim hayırlara çıkarsın inşallah...
inşallah hem senin bi dileğine hem benimkine çıkar...
keşke gelsen buralara. ne güzel olurdu...
ev dekorasyon siteleri harika oluyor.
bazen ben de takılırım oralarda...

Lisacım sunumunu bu saatlerde yapmış olmalısın ,iyi geçmiştir umarım .ugra ara sıra
1 buçukta yapacağım inşallah güzel geçer. Gece 5'te yattım 9 da kalktım. Uykusuzluktan stresten dağıldım kalbim güm güm. Hayırlısıyla bir atlatayım geleceğim. Deşarj olmak için okuyorum arada kaçamak sizleri, bir türlü yazamıyorum :KK43:

İnşallah kısa zamanda sen de işe girersin canım , belli mi olur belki de eşin de moralman düzelir maddi sıkıntılarınızı beraber aştığınızda inşallah ?

Abooww :KK43: Bir nefeslik vaktiniz yokmuş , benim de gani gani vaktim var ama sor ne yapıyorsun diye ? Hiç..
Hiç beceremiyorum şu vaktimi değerlendirmeyi :KK43: odun geldim odun gideceğim bu gidişle
Estağfirullah canım. Ben de doğru değerlendiremedim demek, o yüzden bu kadar sıkıştım zaten.

Merhaba kızlarr hepimiz bi yoğunuz şu sıralar desenize.
Allah sağlık versin hepimize..
Ben de yazılı okuyorum.
Hah şöyle özet de olsa haberimiz olsun sizden. İnsan merak ediyor.

Kızlar ev dekorasyon diye bi sayfa vardı ya orda bi ev eklenmiş bugün gördüm.çok ıncık cıncık var diye yorum yapmışlar. Benim KV nin 2 kat daha eşyası vardır.
Onları nasıl temizliyor siliyor anlamıyorum.

Merhaba kızlar, bi selam vereyim dedim. pek giremiyorum bu ara.
Alınacaklar, yapılacaklar, gidilecekler, işler, güçler bitmedi bu sıra.
Yoruldum mu hayır, bahar yorgunluğu falan yok bende. Enerji patlaması var.
az yememe rağmen halsizliğim yok nedense.
İnşallah birden çökkünlük gelmez

Karanfilce aldıklarını güle güle kullan.Annemde istikbalden nevresim bakıyodu.
Aldımı bilmiyorum.
Benimde çaydanlığımın dibi tuttu, kapağının tutacağı çıktı.
5 senedir hergün 2 posta çay demleyince eror verdi garibim.
Hisar markaydı. Şu ömür boyu garanti işini bi araştırayım.
Bu bilgi işime yaradı sağolun.
İşleri yoğun olanlara kolay gelsin.
Saikano hoşgeldin.

Civven canım,
Gönder bakalım canım firmaya.
Benimkini kullanıcı hatası diye yapmamazlık yapmadılar.
Belki de sadece parlatıp gönderiyorlar dır yanık da gidiyordur.
Ama eğer bir gün çaydanlık satın alacak olursam annemin ben çocukken aldığı misafirlik çaydanlığımdan alırım acayip güzel oluyor çayı da soğutmuyor. Kahraman zannediyordum çıray mış markası. Bilmiyorum artık eskisi gibi kaliteli yapmıyorlar hiç bişeyi.

Back