Birikimin altın anahtarı "İsraftan kaçınma!"

Yok canım Estağfurullah, kesinlikle doğru insan birşeyler bekler doğru.
Ama senin durumunla bizimki de farklı.
Bizim gelin kız çalışmıyor ve ev hanımı olacak. Ailesi o yüzden çeyizini yapıvercek. Çalışsa o da hiç masraf yaptırmıycaktı ailesine. Başta bile dediler bunu
Ve benim kardeşim 7 yıldır çıkıyor kızla kız biliyot ki kardeşim düğünü kendi uapcak. Üstelik borç ödememek için kaç yıl çalıştı biriktirdi çocuk. Ama bunlar altında filan aşırı isteyelim ki babası yardım etsin diye düşündüler. Şu haliyle 200 gr civarı altın takılacak canım inan ki okulda arkadaşlarla konuşuyoruz ki herkes çok az altınlarla evlenmiş. Benim 5 taneydi mesela bir de set. Kimi diyor benim 2 ydi. Geçen babamın senelerdir ahbabının oğlu evlendi doktor kızla 4 bilezik takmışlar. İnsan bunlar neyin kafasını yaşıyor diyeceksin. İnan bu şekilde kötü davranmamış olmasalardı bize niye hediye getirmediniz filan gibi görgüsüzlük bence daha ilk gelişiminde kıza ne hediye götürelim ki elimiz kolumuz dolu gitmişiz yiyecek tarzı şeylerle bu şekilde sert düşünmeyecektim ama şimdi o kadar iyi düşünemiyorum.
Yani kızın annesi ve erkek kardeşi her şeye karışıp canımızı çok sıkacak gibi duruyor.
Of ya kızlar bir de asla yanlış anlamayın.
Okulda bi arkadaşım var hemşeri onlarla. Dört gözle onların gelmelerini bekliyordu. Geldiler dedim fotolara filan baktı. Benim için hiç sorun değil herşeyden önce insanlık önemli ama birşeyler söyledi üzüldüm.
Düğüne kadar ve düğünde de hep buna benzer şeyler söylenecek özellikle bizim akrabalar tarafından ve kardeşimi değil hep beni bulacak laflar ona canım sıkıldı.
Aslında şu aklıma geldi. Bu nlar bize iyi davranırken bu sözler hiç etki etmiyordu ama bir de böyle davradiklarinda etki etti onu farkettim.

Canım biz gelinimize görücü giderken yanımızda bir aile dostumuz vardı .Gittik görme isteme gibi işte neyse.Dönüş yolunda o amca bize dedi ki (sözüm meclisten dışarı) bunlar hödük görgüsüzün kızını alırsan karnınıda gözünüde doyuramazsın benden söylemesi demişti.14 yıl oldu yedi bitirdi abimi .

Ki alışverişte eşya da hep istediği yapıldı düğün istediği gibi oldu ama bana hiçbisey yapmadınız der hala.Ben görümceyim diye böyle konuştuğumu sanmayın dolabı ağzına kadar doluyken bile evde hiçbişey yoktu deyip ramazan günü bize çorbayla iftar ettiren bir insan.herkes aynı değildir tabii ama çok fazla yumuşak yüzlü olmamak lazım .Bence kardeşin otoriteyi elden bırakmassa karşı taraf da kuyruğunu yan yatıracak mecbur.( ankara tabirleri)

Biz resti çekince düğün konusunda aynen dediğin gibi ertesi gün yan yatırdılar.
Ama kardeşim nişanlısının üzülmesine hiç dayanamıyor.
Kızın annesi efkarlanınca sigara içermiş buradayken de içti. Kardeşim kadının morali bozulmasın diye çok ilgiliydi.
İşin açığı ilk gün ben de ilgiliydim. Ama akşam anlayınca içindekileri mesafeli durdum. Artık kadının kendi elinde bizim ona nasıl davrancağımız.

Civven hoşgeldin canım.
Benim kafa yoğun ya şu sıralar unutmuşum geçmiş olsun demeyi :))
Evde gelin kıza aldığımız çamaşırlar var geçti artık ama kabul edersen getiteyim :)

karanfilce okuyorum günlerdir am ben akıl sır erdiremedim.
benim isteme olaylarım zaten tam bi fayasko idi. isteme, nişan vs doğru dürüst olmadı bile.
ben bana bohça getirildiğini bile hatırlamıyorum.
yani sorsan gelin bohçasında ne olur bilmiyorum.
zaten kv ile hiç bir zaman iyi ilişkilerim olmadı.
ama benim gördüğüm kızın annesi sizi yolma peşinde. ne yaptırırsam kardır diyor bence.
elinizi vermeyin kol gidecek gibi duruyor.

karanfilce kardeşin tek başına herşeyini yapabiliyosa daha ne. Karşı taraf gurur duymalı bundan. 200 gr altın az buz bişey değil. burda kıza da iş düşüyo yeri gelince nişanlısını üzmemek için ailesine karşı duruşunu belli edicek.
Kaynanadan çok umutlu değilim ne yalan söyleyeyim ama İnşaallah gelininizle aranız çok iyi olur.
Biz hiç bişey istemedik. Kayınpeder emekliydi evi yoktu ne isteyecektik (gerçi elinde yüklü bi miktar toplu para varmış sonradan öğrendik). Hemde ayıp geliyo aileme böyle şeyler. Herşeyi eşim yaptı yapabildiği kadar. Kimseye sözde düşmedi iyi oldu. İnsan mutlu, huzurlu olunca çokda öenemi yok böyle şeylerin. Adet yerini bulsun, kız onure olsun diye yapılan şeyler ama bunun pazarlığı çok ayıp

Günaydın kızlar. Hastayım dünden beri boğazım şiş, başım çok ağrıyor. İşe çok zor geldim, Ptesi gelmediğim için ve iş yerinde yapmam gereken işlerim olduğu için izin de alamadım. Eşim de motive etmek için işe git evde oturunca hastalık moduna girersin iyice dedi. Züğürt tesellisi
Karanfilcecim ben böyle ne koparsam kardır hareketlerine sinir oluyorum. Benim hiçbişeyde gözüm yoktu. Sağolsunlar borçsuz evlendik tüm eşyalarımızı aldılar. 2 tane düğün yaptık. Ben hiç bunu alın şunu alın demedim. Şimdi bakıyorum da millet anasının gözü. Kızların gözü çok açık. Biz safın önde gideniymişiz. Yani eşimn ailesi kendiliğinden bişeyler yapmış olmasa tam bedavaya gidecektim, ne ben ne de ailem hiçbişey istemedik çünkü.

Ben eşimden istedim 8 bilezik. Eşyalarımı da istedim. Erkektarafına düşenleri. Ama benim eşime dediğim şuydu 1 yıl bekleyelim kendimiz yapalım.
Eşim ve ailesi asla beklemedi eşim de kardeşime yaptılar bana da yapacaklar dedi. Biz tanıştık 3 ay sonra nişan oldu. nişandan 2 ay sonra evlendik. Eşim daha işe gireli 1-2 ay olmuştu tanışt8ğımızda. Ben de 7-8 ay olmuştu atanalı. Benim 2 bine yakın eşiminse 800 maaşı vardı.
Onu da düğüne kadar babasına vermiş.
Bir yılbeklesek yine babasına verecekti. Bilmiyorum beklesem alabilir miydi ona düşen eşyaları.
Sonra oldu düğün 5 bilezik bi set taktılar.
Eşya alışverişinde ise elti kotası vardı. Onun eşyaları ne kadarlıksa bana da o oldu. Bi üst model halı alcaksam misal farkı verdim aldılar.
Ama bohçaya filan hiç kar8şmadım ne getirdiyse o.
Ama kayınvalidem koyduğum yazmayı beğenmedi oysa kendim yapmıştım bizde iğne oyası yoktur. Neyse ona yaptırdığımız bi mekik oyası gönderdim eşimle sustu.

Amann neler yaşadık ama sonu güzel oldu şükür.
Benim istediğim kardeşim bu saçma sapan hengameleri yaşamasın.
Ama varsa kaderde yaşanıyor demek.
İnşallah bundan sonra yaşanmaz.
Ben bohça için çok güzel lifler ördüm. Annem ince iş bi şal ördü. Annem iğne oyası yazmalar aldı. Enn güzel havlukenarlı havlu koyduk. Patik koycak annem. Sonra uyku seti yün yorgan ve yastıklar da koycak. Ben bornoz takımı kendim almıştım. Annem onu da alayım diyor. İç çamaşırlarını kardeşim aldı. Ayakkabı ve çantayı da birlikte beğenip kardeşim alcak.
Yani onlar desin denesin biz düşünüp zaten koyuyoruz. Ama o geceki gibi ters davransalar sürekli insanın yapması gelmiyor ki.

Burası da çok güzel canım..insanın çalışası gelmiyor hiç..
bizim derneğin kahvaltısı vardı sabah oraya gittim,ayaklarım geri gide gide geldim işyerine..

dün misafirlerim geldi..yayla çorbası,sulu izmir köfte,bulgur pilavı,salata,yoğurt,bir de kadayıflı muhallebi ikram ettim..paçanga böreği de yapacaktım vaktim yetmedi.yemeklerim de kıtı kıtına yetti..ama o kadar garip bir ortam vardı ki anlatamam..biz 7.30 da evde oluyoruz dedik,7.20 de geldiler kapıya..birde 1 kişi fazla geldiler..hani ne bileyim sanki böyle yemeklerime mana verir gibi imalar oldu,o kadar gıcık oldum ki anlatamam..ben misafiri çok seviyorum aslında ama yanında kendimi rahat hissedebileceğim misafir istiyorum..hani ne bileyim yemek yetmedi mi,çıkartayım kahvaltılıkları zeytin-ekmek yiyelim ama gülüp konuşalım istiyorum.

civven hoşgeldin bu arada

sta,kusur arayan insanlari bende hic sevmiyorum,sen herseyi cok guzel ysptigin icin kiskanclik halleridir onlar :)kizlar bugun daha iyiyim,su dikislerimi aldirsam daha iyi olucam inssllah.esim de hasta,ne oluyor bize anlamadim,tamda ona ihtiyacim olan zamanda.sanirim,benim hastaligim,cocuk fazla geldi ona,alisik olmayinca boyle oluyor.cok sukur kalkip yemek yaptim,basit birseyler.ama ev cok pislendi,cok dagildi.pek dert etmiyorum ssgligim ve cocugum oncelikte ama genede biriken islerde eninde sonunda yapilmali.insallah bi kendime iyice geliyimde,detayli bahar temizligi lazim.
Para durumlari cok kotu bizde,bir suru odenmesi gereken faturalar ve Eksra faturalar.yeme icme,off off.eksideyiz,bakalim nasil cikacagiz altindan.

Canını sıkma herşey yoluna girer canım.Hastalık sağlığın zekatıdır.gurbettesin zor biliyorum ama Allah hep sıkmaz bazen de ferahlık verir.iyileşince yavaş yavaş yaparsın tatlım.

Üstüne düseni yapmışsın kusur bulan bulsun onların ayıbıdır bu.Sen calışan insansın yeter o kadar.

Saflık değil canım tokgözlülük,olgunluk.Avm ler kaçmıyorki düğün öncesi hepsini zengin etmeye ne gerek var.geçmiş olsun bu arada nasıl oldun?senin işyerinde sirkülasyon çok canım aman dikkat et.terzi kendi söküğünü dikemezmis ya o hesap.

Öyle diyelim di mi, bence de öyle. Hem elimizde, bak kıymetimi bil millet ne hendekler atlatıyor evlenirken deme kozu olsun Sabaha göre daha iyiyim çok şükür. Baş ağrısı devam ediyor geçmedi, bir de dişim ağrımaya başladı. Buna da şükür yatak döşek olmadan ayakta geçiriyoruz bir şekilde.
Sen ne zaman taşınıyorsun geztapocum?

Gerçekten de misafir dediğin yanında rahat olunca çok güzel. Öbür türlü hem temizlik hem hazırlık bir de güzel zaman geçirmeyince gittiklerinde dayak yemiş gibi oluyorsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…