• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Birikimin altın anahtarı "İsraftan kaçınma!"

papatya ,cok cok gecmis olsun canim,cok sukur burdasin,iyisin.Allah beterinden korusun.
karanfilce,kiz tarafi dugunu begenmemis galiba.zaten memleketler ayri oldugu icin,kiz tarafida kendi cevresine gore birseyler yapmak isteyebilir.Bu durumlarda,insan,Kuba gecesi Bi kerede yapilir,kiz gelinligini giyer,dugun gibi olur hersey.madem oyle yapsinlar kizlarina guzel bir seyler.Boyle muhabbetleri hic sevmiyorum kiz yada oglanin kendi parasi varsa herseyi kendi yapmali,kimseye yuk olmamali,ikisindede yoksa aileler ellerinden ne geliyorsa yapar zaten.cokta beklentiye girmemek lazim.Insallah alnizin akiyla cikarsiniz Bu dugun dernek isinden.
Son gecen,tartismaya cok uzuldum,olmasaydi keske,Insallah tekrar donersiniz aramiza.
Yok canım beğenmeme değil. Öyle olsa düğün hakkında bişeyler sorar nasıl yapcaksınız falan filan diye. Pek bilmiyor onu ilgilendirmiyor da çünkü akrabalarını kendi şehrinde ağırlıycak ve orda anlı şanlı düğün yapayım istiyor. Ve bunu da babama yıkmak.
Kadın düşüncesini öyle çok belli ediyor ki.. Madem oğlan tarafı düğün yapacak o zaman kendimin yapcağı düğünü de yıkayım gibi bi tavır hissettiriyor.
Altınları x alcaksa hiç almasın diyor mesela. Yani babası alsın demeye getiriyor. İyi de seni ilgilendirmez ki bu.
İnan ki canım herşey yolunda gidiyor düğünde güzel olur inşallah.
Baksana sözde bile koca bilezik taktık kıza.

Yok canım beğenmeme değil. Öyle olsa düğün hakkında bişeyler sorar nasıl yapcaksınız falan filan diye. Pek bilmiyor onu ilgilendirmiyor da çünkü akrabalarını kendi şehrinde ağırlıycak ve orda anlı şanlı düğün yapayım istiyor. Ve bunu da babama yıkmak.
Kadın düşüncesini öyle çok belli ediyor ki.. Madem oğlan tarafı düğün yapacak o zaman kendimin yapcağı düğünü de yıkayım gibi bi tavır hissettiriyor.
Altınları x alcaksa hiç almasın diyor mesela. Yani babası alsın demeye getiriyor. İyi de seni ilgilendirmez ki bu.
İnan ki canım herşey yolunda gidiyor düğünde güzel olur inşallah.
Baksana sözde bile koca bilezik taktık kıza.
Ayy,canim.Insallah iyi niyetinizin karsiligini gorursunuz.zor isler

Kızlar tam okuyamadim geçmişi, esimle tartıştık...2 saattir Ağlıyorum, ınanmazsiniz ortada hiçbişey yok:KK43:
İstanbul da olan arkadaşlar psikolog tavsiyesine ihtiyacım var, nolur yardimci olun..yoksa salı gün en yakın hastanenin psikoloğuna atıcam kendimi. .

karanfilce Allah kıymet bilen insanlarla karşılaştırsin hepimizi, umarım hatalarının farkına varirlar. .

tr_Lelli civen üzüldüm, noldu da bir an böyle patlama oldu anlayamadim..

Benim cok kaba ve cirkin bir uslubum var bikerem ahali tımam mı?
Bilinsin yani

Stamm sana kıyamam ben
İnisler cıkıslar her evlilikte bolca var olcakta
Yok diyen yalan söyler

O sinirle uyuyamazsında sen
Anlatmak istersen özele alim seni beybim

Günaydın kızlar.
Dün kigerginlikten sonra kimse yazmamış.
tr_lelli tr_lelli ve @civven üzüldüm. Yanlış anlama @civven ama sanki biraz fazla tepki verdin gibi.
M maviduvar1 çok geçmiş olsun.
karanfilce karanfilce her düğün öncesi olur bu gerginlikler ama hepsi boşuna. Yüzgöz olmaya gerek yok. Bence düğünle ilgili gelinle damat tavrını koymalı. iki düğün+kına çok anlamsız.

Kızlar düğün hakkında ertesi sabah hiç seslerini çıkarmadılar. Artık o konu üstüne konuşmadılar. Zaten kardeşim son sözü söylemişti. Muhtemelen baba aile içi tavrını koydu. Bize de kızım için üstümüze düşeni yapacağım dedi.
Ertesi gün tarih konuşuldu ve ayarlandı. Zaten tartışma o noktada başlamış ve dağılmıştı.
Biz demiştik ki cuma akşamı kına olsun cumartesi dinlenelim pazar da düğün. Annesi ise bizim burdaki düğün hangi güne gitti ya dedi. Onun düşüncesinde perşembe kına cuma düğün cumartesi dinlenme pazar da bizim burada düğün vardı. Anneme bir de şey demiş hani kına için onlara gitcez ya düğün de olursa orada iki gün orda biz ve birkaç akrabamız orda kalacak ya orda yediğimizin içtiğimizin parasını filan vercekmişiz pide ayran vs yaptırıp yaptırıp iste masraf olmayacakmışız. Direk söylemiyor da böyle yapıyorlar diye anlatmış anneme. Biz zaten bir yada iki otomobil insan olcaz orda böyle birşey denmesi çok ayıp geldi bize.
Kadın o kadar ikramkardı gittiğimizde yapmadığı misafirperverlik kalmamıştı. Bunları diyince hepsi gözümde değişik bi hal aldı. Biz de zaten düğünde onlara zahmet vermemek için elimizden geleni yapmaya çalışırken o bunları düşünmüş üzücü.
Ertesi gün kalktıklarında işte tamam kına cuma düğün de pazar olsun dediler. Ben buradan vazgeçtiklerini anladım doğru mu? Sanırım kınayı düğün gibi yapacaklar. Ayrı düğün isterseniz size aittir dedik ya. Vazgeçtiler sanırım.
Ama ben kadından çok tırstım. Yüzüne çok iyi konuşup konuşup arkada çok şeye kırılıyormuş ve kırıldığı boşeyi de gerçekten çok kırıcı ifade etti. Sanki gece yarısından sonra değişmiş gibi:KK53:
Ertesi gün sizin dediğiniz gibi gayet misafirperver davrandık zaten.
Kad8n da iyiymiş. Biz alısverise çıkınca anneme bulaşıklarda filan yardım etmiş.
Ama ben çok korktum yapıp da arkamdan konuşursa diye.
Son gün gelecekleri kesunleşti mesela ben onun gibi hazırl8klı olamadım. Ben onlara bu kadar bu kadar ikramda bulundum onlar bu kadar yapmış dermi ki.
Kızlar geçen çarşambadan sonra hergün 6 da kalktım gece yarılarından sonra yattım.
Tartışmanın :KK54:

Son düzenleme:
Kızlar düğün hakkında ertesi sabah hiç seslerini çıkarmadılar. Artık o konu üstüne konuşmadılar. Zaten kardeşim son sözü söylemişti. Muhtemelen baba aile içi tavrını koydu. Bize de kızım için üstümüze düşeni yapacağım dedi.
Ertesi gün tarih konuşuldu ve ayarlandı. Zaten tartışma o noktada başlamış ve dağılmıştı.
Biz demiştik ki cuma akşamı kına olsun cumartesi dinlenelim pazar da düğün. Annesi ise bizim burdaki düğün hangi güne gitti ya dedi. Onun düşüncesinde perşembe kına cuma düğün cumartesi dinlenme pazar da bizim burada düğün vardı. Anneme bir de şey demiş hani kına için onlara gitcez ya düğün de olursa orada iki gün orda biz ve birkaç akrabamız orda kalacak ya orda yediğimizin içtiğimizin parasını filan vercekmişiz pide ayran vs yaptırıp yaptırıp iste masraf olmayacakmışız. Direk söylemiyor da böyle yapıyorlar diye anlatmış anneme. Biz zaten bir yada iki otomobil insan olcaz orda böyle birşey denmesi çok ayıp geldi bize.
Kadın o kadar ikramkardı gittiğimizde yapmadığı misafirperverlik kalmamıştı. Bunları diyince hepsi gözümde değişik bi hal aldı. Biz de zaten düğünde onlara zahmet vermemek için elimizden geleni yapmaya çalışırken o bunları düşünmüş üzücü.
Ertesi gün kalktıklarında işte tamam kına cuma düğün de pazar olsun dediler. Ben buradan vazgeçtiklerini anladım doğru mu? Sanırım kınayı düğün gibi yapacaklar. Ayrı düğün isterseniz size aittir dedik ya. Vazgeçtiler sanırım.
Ama ben kadından çok tırstım. Yüzüne çok iyi konuşup konuşup arkada çok şeye kırılıyormuş ve kırıldığı boşeyi de gerçekten çok kırıcı ifade etti. Sanki gece yarısından sonra
Canim siz dogru olani yaptiniz
Allah askina ahalii bakin kizim koca buldu bakin evde kalmadi der gibi ne o oyle 2dugun falan ya
Amaclari size masraf baska bisi degil
Bu naz evinden cikmis
Benim kucuk eltim bizden sonra evlediler
K.v ninde ablasinin torunu
Hatun koyde dugun yaptirdi orda baska gelinlik giydi burda dugun istedi burda baska giydi
2gelinlik giydi yani hasbam
Ve burdaki dugunune babasi bile gelmedi
Kimseleri yoktu zaten esimin tarafi kalabalik degil toplasan 8masa ancak vardi
Bosa masraf
Gorgusuzluk yapti sonradan gorme
Sirf esimlere masraf ciksin diye yaptilar
Eltimin annesi takilan 2kurus parayi da kizinin yakasindan toplayip cantasina koymus
Amac biraz para takilsinda ben alayimmis.
Esim kavga cikardi
Dugun istediler salonun parasini o paradan verceksiniz siz ne bicim.akrabasiniz dedi
(İs ortakdi ya baba da yok baslarinda yani butce bizede dokunuyo)
Sizin dunurden de boyle bir performans bekliyorum

İnsanlar evleniyo birakin mutlu.olsunlar dimi
Dusmusler cul caput para eglence derdine

En guzeli kiycan nikahi gitcek
Ben dugun istemedim mesela nikah istedim
Benim esim.kemence caldirip silah attircam ben ne nikahi dedi
Adam laz kafa naapcan.anacım.
Dinlemedi beni arkadaslarida kemence bekliyomus gibi kudurular vurdular horonun gozune

Ne makyaj seti istedim.ne esya. Bedavaya gitmisim.be
Aksam esim gelince bunun icinde bi kavga edim durun hele

Tartışmanın olduğu gece 1 saat ya uyudum ya uyumadım. İki gün çarşılarda koşturdum.
Artık gitcekleri gece yüzüm gözüm kaymıştı acaba der mi ben bu kadar bu kadar ikram yaptım onlar yapmadı diye.
Çünkü gelin kıza hediye getirmediniz dediya çok tırstım.
Dün kendi adıma ve anneninadına iki kıyafet aaldım ve o kadar zorlandıkki baya kilolu ve vücut yapısı çok farklı giyinceği şeyler çok kısıtlı biz ona nasıl hediye alabilcektik ki bilmiyorum.
Vücuduna bisey demiyorum kesinlikle ama kafamızdan hediye almamız çok zor.

Günaydın kızlar.
Dün kigerginlikten sonra kimse yazmamış.
tr_lelli tr_lelli ve @civven üzüldüm. Yanlış anlama @civven ama sanki biraz fazla tepki verdin gibi.
M maviduvar1 çok geçmiş olsun.
karanfilce karanfilce her düğün öncesi olur bu gerginlikler ama hepsi boşuna. Yüzgöz olmaya gerek yok. Bence düğünle ilgili gelinle damat tavrını koymalı. iki düğün+kına çok anlamsız.
Sen nerelerdesin yahuu kacaklar radarima takiliyo ona gore cek kenara arama yapicimm bacim.

Bu arada sabahin saat 9unda kapima dayanan arcelik bayii burdan esefle kınıyorum.
İnsan bi arar beee! İnsafsizlar
Pijamalarimla gormeye ne meraklisiniz beni

Bulasik makineme sarildim öptum sarildim bagrima bastim.
Ona bise olmasin diye kendini siper edicim artik
Ne buyuk nimetmis.
Uzerine dantel bile seresim var o titizlikle anne sevkatiyle yaklasiyorum.

Bu arada sabahin saat 9unda kapima dayanan arcelik bayii burdan esefle kınıyorum.
İnsan bi arar beee! İnsafsizlar
Pijamalarimla gormeye ne meraklisiniz beni

Bulasik makineme sarildim öptum sarildim bagrima bastim.
Ona bise olmasin diye kendini siper edicim artik
Ne buyuk nimetmis.
Uzerine dantel bile seresim var o titizlikle anne sevkatiyle yaklasiyorum.

Burdayım kız. Çalışıyorum.
Kolay gelsin canım
Arama tarama ziynet esyalarini bana emanet et sen sonra devam edebilirsin
Arama bukadarr yani
Yani hani yuk olmasin bunun hirsizi var hirlisi var agirlik yapar hem
Hem sey diyolarki altin bunyeye,kalbe,cigerlere falan zararliymis
Kalp krizi sebebi

(Boyle ni yalan uydrsam soyup bas ucuma koysam inanirlarmi.ki)

Lelli kız gideceksin diye çok korktum.
Umarım Civven de geri döner.
Siz olmadan olmaz.
Ben onun hakkinda konusmak istemiyorum ona söz hakki dogsun istemiyorum
Hersey ortada.
Gitmeyide bilirim gitmeyede bilirim
Bana belli olmaz kuzu
Ben tr-lelliyim.
Hihihi:)

Kolay gelsin canım
Arama tarama ziynet esyalarini bana emanet et sen sonra devam edebilirsin
Arama bukadarr yani
Yani hani yuk olmasin bunun hirsizi var hirlisi var agirlik yapar hem
Hem sey diyolarki altin bunyeye,kalbe,cigerlere falan zararliymis
Kalp krizi sebebi

(Boyle ni yalan uydrsam soyup bas ucuma koysam inanirlarmi.ki)
Canımsın

x40sv1.gif
var icersen
ben var seversen
post-1-1138457836.gif

Back