Birikimin altın anahtarı "İsraftan kaçınma!"

trlelli doktutmussun gene ellerine saglik canim.Bugun uzunca bi aradan sonra attim kendimi disarlara.Havada cok guzel gunesliydi.ama kizim cok yordu beni,benden baskasina gitmiyor,gidincede agliyor butun gun kucakta cok yordu beni.yarinda gezmelere gitsemmibdiye dusunuyom,cebimde son otuz liram var catir catir harcamayi dusunuyom :)

Royemcim aslında "hayır" demenin kibar ve karşı tarafı asla incitmeyen şeklini yapabilsek bunlar gelmez başımıza. Bazıları bunu çok güzel yapıyor.

Papatya geçmiş olsun darısı geri kalan tedavi ne.

Patilerimi uzattım tv izliyorum dün nasıl kosturduysam bugun pertim.
Ben en yakinim yada komsum bile gelse telase yapiyorum
İlla 3-4_cesit olcak
Habersiz gelene mahcup hissediyorum kendimi falan.
Esimin macı var bu aksam sonrada ts macini izlicekmis 10da gelcekmis

Tv yuzunden cok bagirdim (adamin ne sucu varsa) sonra cok pisman oldum adam benim sucum ne ? Dedi baska bisi demedi
Cırladım durdum niye.isimiz rast gitmiyo diye
Cok tezcanlıyım
Bu huyumdan nefret ediyorum
Hersey hemen olcak olmayıncada esime cemkiriyorum

Oglusla takılıyoruz bu aksam
Az sonra survivor baslar biz cigliklar atariz

Napim baska keyfim yok dizi izlemem bisi izlemem survivorun her sezonunu izliyorum sacmada olsa hosuma gidiyo

Kızlar gecen gün atak geldi yine oglum vardı yanımda
O bile anne kafana takma,dusunme,sakinles, babamda sana hep onu dusunme diyo sen dusunuyosun falan dedi
Okadar tuhaf oldum ki
Cocuk beni teselli ediyo resmen.
Sakinlestirmeye calisiyo bisiler soruyo sonrada bak gecti bile diyo

Ahh bebegim! Sen ne ara bukadar büyüdün be evlat!

(Bi ondan bi bundan oldu farkındayım ama azıcıkda böyle olsun aferin yüs puan bana)

En iyisini yapmıssın tatlım
Bazen okadar iyi geliyo ki
Kafan dagılıyo
Beynimize oksijen mi gidiyo nedir.
Ben dısarı cıkınca hep cikmak istiyorum evde duruncada hep evde durasım geliyo
Evini sevmeyip evde olmayı seven bi ben varımdır heralde.
Bi odada kendime bi dunya kurup yasayıp gidiyorum

Evet dogru diyorsun canim.Hele bir de tatli dille ıki iltifatla,ayy ne iyii insanmış dediklerimizde var.tabi sonra anliyon aradaki samimiyetsizligi ama o an Icin hersey süper olmus oluyor.
Trlellim gecmis olsun canim,dikkat et kendine

Ayy canim evet,bende cikinca eve girmek istemiyorum.yanlız olunca,ıki ınsan gorim diye,en cokta kizim Icin aktiv olmaya çalışıyorum,cocuk baska çocukları gorunce cok seviniyor yavrum,o yüzden çıkmaya calisiyom hergun.Bu yarınki buluşma içinde,aslında gitmicektim param yok diye,ama birden ammman bosver gideyim dedim.biraz bakinir bir sey görürüm,en fazla bi kahve içer geliriz.ıyi gelir en azindan.

M maviduvar1 ben diştemizliği yaptırdım
O arada diş taşlarını da temizledi tabi
Ama inan bana kanal tedavim daha kolay oldu
O temizlik cok acıtıyor
Sol alt dişimde de çürük varmış
Yarın randevum var
Bakicak, belki dolguyla kurtarir
Yoksa kanal tedavisi yapicak
Zaten diğer dişim için 2 aydır gidiyorum
Dolgunun ücreti ne kadar bilmiyorum ama kanal olursa 200 tl vercez
Digeri 200 idi ama indirim yaptilar
160 verdik
Umarım bunda da indirim yaparlar

S sevimsiz_25 ben çok korkuyorum bu kanaldan. Kanal yapılacak dişim ara sıra ağrıyordu. Diş hekimliği hastanesinde bize öncelik tanıyorlar. Hem de hocalar ilgileniyor bizimle. Dişim ağrıyınca bi gideyim dedim. 2 haftadır çıkamadım. Kanalı yapacak hoca fakültenin en iyisi imiş ama ben çok korkuyorum. Yarın dersim de var. Nasıl olur bilmiyorum. Randevuyu veren sekretere dersim var dedim. Yetişir dedi.
Senin söylediklerin yüreğime su serpti ya.
Perşembe de dolgum var. Daha önce de bi kere başlamıştım böyle tedaviye. Yarım bıraktım. Bu sefer yarım bırakmayacağım.

Benden de hepiciğinize günaydın..
Hayırlı sabahlar olsun..
Bizde stres tavan yaptı..
Büyük kızımın sınavı bu pazar..
hepimize bağırıp duruyor..acayip stres sinirli
Allah'ım inşallah kolaylıklar versin benim yavruma da tüm sınava girecek yavrularımızda..
Hayırlısı ile iyi sonuçlarla atlatırlar inş
papatyacım ve sevimszicim geçmiş olsun sizlere..
Lellicim tezcanlıyım demişsin aynen bende.. hemde çok
bende hiçç sevmiyorum bu huyumu
çok aceleyim herşeyde..
Royemcim bende evlendiğimden beri hep ev ev..
çok şükür evimiz kendimizin ama istediğim gibi olmadı hiçç
.Neyse Rabbim inş isteyen herkese banada hayırlı evler nasip eder inş..

Yaa royem beyza sevimli yani henüz ev almamış olan arkadaşlarım .Size bişey diyimmi bu hayatta hiçbişey dört dörtlük olmuyor.Eğer biraz istediğinıze yakın olsun istiyosanız para biriktirin kimseye muhtaç olmayın evinizi kendiniz alın.Bütçe yetmediği için iki hafta bitti sıkıntısız bir ev bulamadık maalesef.Tam biyer oldu diyoruz bir püruz çıkıyor.En son tamam dediğimiz yerin müteahhitin sgk ya bisürü borcu varmış ev sattığı kişilere ek ödeme demek bu da...O yüzden orasıda kaldı.Peki biz neden hummalı bir şekilde arıyoruz ?çünkü nisan ayında gurbetçiler ülkeye giriş yapmaya başlıyolar yavaş yavaş gelince de ev almak istiyolar bu da fiyatları arttırıyor ayrıca havalar ısınınca da fiyatlar artıyor.Nasipsizlik var ama hayırlısı .Hep hayırlısını diledim Rabbim de en hayırlısını vericek inanıyorum .Trlellim yoyudunmu şeeennn :) benim oğlum böyle bebek sever gibi sever beni bazen. Yorulunca daha sinirli oluyo insan gözü görmüyo bağırıveriyor işte.Olur öyle arada bişey olmaz.Royem kız gez valla en iyisi stresini at ama hastalıktan yeni kalktın dikkat et kuzu.Papiş sana da geçmişler olsun diş tedavisi uzun sürer bilirim .Sabretde bidaha uğraşmak zorunda kalma kuzu yaa..Biz birazdan çıkcaz mesai başlıyo bugün yine bakalım .

Canım ben evlendim evleneli birikim yapmaya çalışıyorum..
az buçuk kenarda paramız var..
Ben eşime diyorum burayı satalım üstünede birikimi katalımm
başka seveceğimiz bir ev alalım..
ama o yanaşmıyor..
Geçen diyor bana bikimimizi peşin verip kredi alıcakmışız.
ya alacağımızı kiaya verir yada burayı kiraya verip üstüne ekleyip bir ev daha alıcakmışız..
ben kredi çekmek istemiyorum.
borç beni boğar..Stres yaparım ben çok..
birde bu yıl ufaklık okula başlıyacak.büyük kızım kazanırsa ünv. gidecek bunlar hep masraf..
Bunları düşününce ben istemem öyle..
bu kezde kalan ömrümü kredi borcu düşünerek geçirmek istemiyorum..
bilmiyorum işte böyle böyle oyoyy...

Herkese merhaba kızlar. Ben de bu sabah erken kalktım evde biraz vakit geçirdim. Hazırlanıp işe geldim.

Kızlar sabahları nasıl erken kalkıyorsunuz, benim mesai saatim rahat. 10 civarı geliyorum (10'u geçirmemeye çalışarak), yazın bu 10.30 oluyor ve ben her iki durumda da ucu ucuna yetişecek şekilde kalkıyorum.
Mesela kışın 9.10 da kalkıyorum buçukta kendimi evden atıyorum 9.50 gibi işe gelmiş oluyorum. Ucu ucuna yani.

Oysa ki istediğim sabah kalkayım evde biraz bişeyler okuyayım, ufak tefek işlerimi yapayım, salınayım falan
Bugün 7.20 de kalktım mesela ohh ne rahat bir sürü işimi halletim evde.
Erken kalkınca vakit bereketli oluyor ama uyku çok tatlııııı

Canım ben çok erken kalkıyorum. Ama işe gidiş saatim seninki gibi olsa uyurum.
Beni kaldıran bişeyler olmalı
Mesela eşime kahvaltı hazırlarsam erken saatte bi daha uyuyamam.
Bugün 7 de işteydim. 11 buçukta bitti. Markete filan uğradım. Anca yeni gelebildim eve.

Lisa Simpson bende eskiden erken kalkamazdım. şimdi namaza kalkıyorum ve bazen yatmıyorum. çünkü çocuğum var okula giden ona kahvaltı hazırlıyorum.
erken kalkmak yaşam şekli ve şartlarla ilgili ama hafta sonu bile erkenj kalkmaya özen gösteriyorum. gün bereketli oluyor. bence bu neyde huzuru bulduğunla alakalı. ben uykudan çok ibadet etmek, kitap okumak, spor yapmaktanm keyif aldığım için bana yeteck kadar uyuyorum.
bundan 10 sene önce sorsaydın uyku uyku derdim...çok severdim uyumayı.....

Uykuu ah uykuu..
Ömrümüz uykularla geçiyor zaten..
Bende normalde çok severim uyumayı..
Çalıştığım için erken kalkıyorum..
Sabah namaza kalıyorum kılıp biraz daha yatıyorum..
Akşam erken yatıp sabah namazla kalkıp yatmamak en güzeli..Ama başarabilsek tabi.. nerdeee..
Şahsen uykumu alamayınca sersem gibi oluyorum.. sinirlerim harap oluyor.
ama alışmalı erken kalkmaya aslında.. Papatyamın dediği gibi erken kalkınca gün daha bereketli oluyor..
Erken kalkan erken yol alırmış..

Papatya, Canım yaş ilerledikçe uykuya düşkünlük azalıyor. Kendini ne kadar kassan da gençken belli bi derece azaltabiliyorsun uykuyu. Son iki yıldır ben de bi derece azaldığını hissettim. Bu yıllar geçtikçe azalacak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…