• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Birikimin altın anahtarı "İsraftan kaçınma!"

Yorgunluktan bittim yine
Öğrenci evimi ziyarete gitcem
Epeydir gitmiyordum
Cayin yanına bir şeyler yaptım
Yazık onlar öğrenci dedim
Dün ev işlerimi halletmistim
Bugün de pasta börekle uğraştım
Haşhaşlı çörek, küllü kurabiye ve kakaolu kek yaptım
Mayalanan hamurun kalanını eşime kete yaptım
O arada bir arkadaşım aradi sana geliyorum diye
Buyur gel dedim
Biraz onunla oturdum
Ama oglum beni perişan etti
Hic durmadi huysuzlandi
Ben de komsuyu aradim, oglu var
Yolladim onunla oynadi epey
Almaya gittim gelmiyor
Cok seviyor onları
Bu komsumdan Allah razı olsun
Beni darda birakmaz
Haftasonlari bile alir bazen oğlanı
Sen işlerini yap der
tr_lelli tr_lelli yani mutfaktan cikamayanlardan biri de benim
Şimdi de oöğrencievime gidiyorum

Yorgunluktan bittim yine
Öğrenci evimi ziyarete gitcem
Epeydir gitmiyordum
Cayin yanına bir şeyler yaptım
Yazık onlar öğrenci dedim
Dün ev işlerimi halletmistim
Bugün de pasta börekle uğraştım
Haşhaşlı çörek, küllü kurabiye ve kakaolu kek yaptım
Mayalanan hamurun kalanını eşime kete yaptım
O arada bir arkadaşım aradi sana geliyorum diye
Buyur gel dedim
Biraz onunla oturdum
Ama oglum beni perişan etti
Hic durmadi huysuzlandi
Ben de komsuyu aradim, oglu var
Yolladim onunla oynadi epey
Almaya gittim gelmiyor
Cok seviyor onları
Bu komsumdan Allah razı olsun
Beni darda birakmaz
Haftasonlari bile alir bazen oğlanı
Sen işlerini yap der
tr_lelli tr_lelli yani mutfaktan cikamayanlardan biri de benim
Şimdi de oöğrencievime gidiyorum
Bugunun külkedisi senle ben demekki
Ooo iyi yetisiyosun sen ya valla bravo
Hem kucuk cocuk hem mamalar
Benim oglus annemde oluyo
Ya karismaz falan ama evi supuruyorum kapisini ortuyo paat diye
Silcem evi ortalikda geziyo
O annemdeyken herbisi hallettim.
Küllü kurabiyenin tarifini isterim kuzu.

Kızlar biz de geldik gezmelerden.
Güzel geçti şükür.
Akşam köye gittik kalmaya.
Teyzemlerde yemek yedik çaya da dayımlara gittik. Anneannem onlarda kalıyor. Dayımla halam da evli bu arada.
Halam biraz canımı sıktı.
Sanki KV lerle iyi geçinmemi kıskanıyor gibi.
Oyu oyyy içime daraltılar girdi bu akrabalar niye böyle.
Küçük yengemse halamın kuklası olmuş.
:KK43:
insanlar biriyle iyi oldu mu illa ki başkalarıyla kötü mü olmak zorunda..
:KK43:
Sonra mutfakta birşeyler hazırlarken teyzemin gelinine "niye gelmişler" diye sormuş. biz söylemedik mi niye geldiğimizi ne üzücü.. Sen sılayı rahim yapıyorum diyorsun insanlar yüzüne gülüp gelmene mutlu olmuş taklidi yapıp arkadan fokur fokur kaynıyor. Allah hidayet versin herkese...

Son düzenleme:
Bu halamın kızı çok kindar bir kocaya düştü.
Kuzenimi asla halamlara göndermiyor. Oysa ki 20 dk mesafe araları. Kuzenim resmen zulüm görüyor KV si ile alt üstlü oturuyor. Aynı zamanda annem de onun halası olur. Aynen annemin kaynana evinde zulüm görmesi gibi o da şu medeni devirde görüyor. Ve aynı annem gibi o da sesini çıkaramıyor. Ve kendini ezdirmesine çok kızıyorum.
Çok üzülüyoruz ama halamların onları nasıl alt edemediklerini de anlamıyoruz bi türlü.
Dün akşam halamlardayken mutfağa çıktık. Nerdeyse 9 aydır görüşmüyoruz 5 dk makineye bulaşık yerleştirme arasında eltimin düğünde yapıp benim görmediğim bazı olaylarından bahsetti.
Ne alaka bi türlü anlayamadım. Eltimle halamlar tanışık değiller hiç alakaları yoktur. Düğünümden beri de hiç görmemiştirler. Yani 6 yıl boyunca ne kadar zamanımız geçti şimdiye kadar demeyen kişi şimdi niye deme ihtiyacı duydu.
Fitneden nefret ediyorum. Çok huzurum bozuldu bu konuya.
Hiç gidesi gelmiyor insanın ama akrabayla ilişiği kesmek çok büyük günah. Böyle şeyleri görünce insan daha bi çok anlıyor imtihanın büyüklüğünü.

Bu halamın kızı çok kindar bir kocaya düştü.
Kuzenimi asla halamlara göndermiyor. Oysa ki 20 dk mesafe araları. Kuzenim resmen zulüm görüyor KV si ile alt üstlü oturuyor. Aynı zamanda annem de onun halası olur. Aynen annemin kaynana evinde zulüm görmesi gibi o da şu medeni devirde görüyor. Ve aynı annem gibi o da sesini çıkaramıyor. Ve kendini ezdirmesine çok kızıyorum.
Çok üzülüyoruz ama halamların onları nasıl alt edemediklerini de anlamıyoruz bi türlü.
Dün akşam halamlardayken mutfağa çıktık. Nerdeyse 9 aydır görüşmüyoruz 5 dk makineye bulaşık yerleştirme arasında eltimin düğünde yapıp benim görmediğim bazı olaylarından bahsetti.
Ne alaka bi türlü anlayamadım. Eltimle halamlar tanışık değiller hiç alakaları yoktur. Düğünümden beri de hiç görmemiştirler. Yani 6 yıl boyunca ne kadar zamanımız geçti şimdiye kadar demeyen kişi şimdi niye deme ihtiyacı duydu.
Fitneden nefret ediyorum. Çok huzurum bozuldu bu konuya.
Hiç gidesi gelmiyor insanın ama akrabayla ilişiği kesmek çok büyük günah. Böyle şeyleri görünce insan daha bi çok anlıyor imtihanın büyüklüğünü.
Onlardan her yerde var canım

Sahsen gidip moral bozcama hic görusmem
Günah tamamda ortada dedikodu varsa insanların mutluluklarına art niyet varsa bence günah degildir.
Benim baba tarafım böyle iste istisnasız hepsi diyebilirim.
Babamın mayası bozuklugu sulalesine dayanıyo yani..

Kötü ,fesat insanlara RAbbim dert versinde kimseyle ugrasamasınlar

iyi aksamlar kizlar,karanfilce,eger huzurun bozuluyorsa,mutsuz oluyorsan,dedikodu,fitne fesat varsa ,kendimi cekerim ben,hic gorusmemek olmasada,gorusme araligini aza indirmek en iyisi galiba.
Bugun burda hava cok guzeldi,full gunes,berrak bir gokyuzu,kizim sabah cok erjen kalkti,bizde cikip yuruduk.Bu guzel havada yapabildigimiz tek se yurumek oldu.daha tam iyilesmedigimiz icin ,bi aktivite yapamadik,halbuki ne cok sey yapmak istiyrdum.Boyle hava her zaman bulunmuyor maalesef.Aksam biraz kisisel bakim yapayim dedim,kizim genw sabote etti.uyutuyorum yarim saat sonra uyaniyor yaa,yarim yamalak halledebildimm anca.

Minimum tutcam canım ama ilişiği kesemem.
Hal hatır sorarım güleryüz gösteririm ama bir daha bu kadar uzun yani bi akşam çayı kadar da durmam artık. Orda anneannem var. Çıkar yarım saat hal hatır sorarım.
Zaten eskiye nazaran o kadar az kalıyoruz ki eskiden çocukluğumuz orda geçerdi. Ne günlerdi...Şimdi teyzemler hariç kimsede yatılı kalmıyoruz.
Halamın kızı mutsuz biz rahatlıkla gidiyoruz ya üzülüyor ve kıskanıyor. İnsanlara mutluluğunu ne kadar az yansıtırsan o kadar iyi. Ki zaten herkes çok mutlu da değil.
Ama komşunun tavuğu komşuya kaz görünür ya.. Bana da yanında evladıyla gezen anne babalar dünyanın ne büyük nimetine sahip kişiler hissi oluşturur oysa ki

iyi aksamlar kizlar,karanfilce,egesuzurun bozuluyorsa,mutsuz oluyorsan,dedikodu,fitne fesat varsa ,kendimi cekerim ben,hic gorusmemek olmasada,gorusme araligini aza indirmek en iyisi galiba.
Bugun burda hava cok guzeldi,full gunes,berrak bir gokyuzu,kizim sabah cok erjen kalkti,bizde cikip yuruduk.Bu guzel havada yapabildigimiz tek se yurumek oldu.daha tam iyilesmedigimiz icin ,bi aktivite yapamadik,halbuki ne cok sey yapmak istiyrdum.Boyle hava her zaman bulunmuyor maalesef.Aksam biraz kisisel bakim yapayim dedim,kizim genw sabote etti.uyutuyorum yarim saat sonra uyaniyor yaa,yarim yamalak halledebildimm anca.
Canım dedim ya zaten en son 9 ay önce gitmişim.
Bize bi saat uzaklıktalar. Zaten sık gitmiyorum. Bi yandan da gariptir ki seviyorum da onları aslında o da seviyor ama ahhh o kıskançlık..
Şeytan fitne nefs...
Neyse hava güzelliğinden bahsetmişken azcık da iyi şeylerden bahsedeyim.
Elhamdülillah Rabbim bize küçük minik bi araba verdi. Hem memleketine gittim hem bi gözümüz gönlümüz açıldı.
Bugün teyze kızıyla gezdik.
Yata bindik balık yedik cay içtik. Gün batımında gezdim tozduk.
Yarına pertim çıktı:KK45:

kizlar benim komsumla sorunum var gibi.simdiye kadar bi kac kez arabami verdim,isini halledip hemen getirdi.yarim saati gecmemistir arabanin onlarda kalmasi.Bu arada onlarinda arabasi var.
benim diyecegim,adam esime yarin arabayi alabilirmiyim,ise gidicem demis.Ben cok sinirlendim aslinda,kendisinin ise ulasimi zor ama karsisi toplu tasimayi kullanabulir,yada kocasini ise birakabilir,ayrica motoruda var,ama motorla zormus,sogukmus.
hani,acil isin olur tamam,ama arabayi ver ise gidicem ne demek,arabamin kapida durmasi insanlara dert olmus gibi,araba bana lazim dedim,esimde bugunu atlattin yarin ne dicen diyo,bende o kadar yuzsuz degildir dedim heralde,sasirdim.siz ne dusunuyorsunuz??

Canım dedim ya zaten en son 9 ay önce gitmişim.
Bize bi saat uzaklıktalar. Zaten sık gitmiyorum. Bi yandan da gariptir ki seviyorum da onları aslında o da seviyor ama ahhh o kıskançlık..
Şeytan fitne nefs...
Neyse hava güzelliğinden bahsetmişken azcık da iyi şeylerden bahsedeyim.
Elhamdülillah Rabbim bize küçük minik bi araba verdi. Hem memleketine gittim hem bi gözümüz gönlümüz açıldı.
Bugün teyze kızıyla gezdik.
Yata bindik balık yedik cay içtik. Gün batımında gezdim tozduk.
Yarına pertim çıktı:KK45:
Ohhh ne guzel yapmissin canim,gezmene eglenmene bak,bi iyileseyim,her guzel havayi değerlendirip biz de birseyler yapicaz insallah....

Canım o konularda ben de çok kötüyümdür ama eşim vermez. Yani arabayı komşuya vermez sanırım.
İşin aslı böyle şeyler tehlikeli de Allah korusunyarın bişey olsa suçlusu oolabilirsiniz.
Baştan olmasa olurmuş ama anlarlar sanırım. Bi daha olursa yine diyin acil bana da lazım olabilir veremeyiz diye.

Canım o konularda ben de çok kötüyümdür ama eşim vermez. Yani arabayı komşuya vermez sanırım.
İşin aslı böyle şeyler tehlikeli de Allah korusunyarın bişey olsa suçlusu oolabilirsiniz.
Baştan olmasa olurmuş ama anlarlar sanırım. Bi daha olursa yine diyin acil bana da lazım olabilir veremeyiz diye.
Evet,keşke baştan veemeseydim.Ama açıkçası bu.kadarunida beklemiyordum.Ben hergun bi yerlere gidip geliyorum ve öğleden sonram evde geçiyor,bazende yürümeyi tercih ediyorum.ama onlarin mantığı araba kapıda duracagina bana ver,çözdüm ben onlari.yani onlara neyse,ister durur ister surerim.Insallah bir daha istemez.
Eşime kalsa hemen vericen,hatta benden habersiz tamam dediginden bile suphelendim.esim cok fena bumkonularda,hemen vijdan yapıyor gereksiz yere.​

Canım hastane işi filan olsa vicdanlık durum olur da adam işe gitcekmiş.
Ki hastane de olsa aracı yine siz sürmeniz gerekir.
Biz bi kere eski arabamız varken yan komşunun kızını iğne yaptırmaya götürmüştük. Ama biz götürdük yani.
Yazık kadıncağız da sonra bana patik eşime atlet filan getirmiş zorla verdi ben de altında kalmak istemedim kızlarına elbise almıştım.
O Komşum pek iyiydi özledim bak şimdi. Bize çok pasta börek getirirdi ben çalışınca ona hiç götüremezdim.

hastanelik bir durumda vermistim,ama cocugum var oyle ha diyince,kosamam malesef.o yuzden kendisi kullanmisti.neyse birdaha vermicem arabami,beni dusunduren insanlarin kafalarinda donenler,neyse fazla konusmiyim en iyisi mi :)

Günaydın kızlar
royem royem o ne öyle ya. Ile gideceğim diye araba mı istenir. Bazı insanlar çok Yüzsüz oluyor. Benim de bi komşum var. O da hiç akla gelmeyecek şeyler ister. Şimdi pek görüşmüyoruz da kurtuldum artık. Bence tepkini koy ve sakın verme. Hatta bşraz mesafe de koyabilirsin.
Karanfilce bana göre en tehlikeli insanlar akraba olanlar. Ne bileyim akrabalar daha fesat geliyor bana. Benim yaşadığım şehirde hiç akrabama yok. Bayramdan bayrama gördüğüm için çok da ayrıntıya girecek muhabbetim olmuyor. Ama oradan buradan duyduğum hep benim kazandığım para konuşulurmuş öEllikle baba tarafımda. Size ne di mi????
Bu halan annene eziyet etmemişmiydi?
Hala kızının bu durumda olması belki de bunun sebebidir.
Ama tabi ki çok Üzücü bi durum
Sen de mesafe koyabilirsin canım.

Canım annemin 5 görümcesi var ve eziyet görmediği bi tanesi bile yok.
Ama asıl annemi bitiren bunla olan iliski durumu oldu.
Çünkü annemler evlenmiş bir yıl sonra da halam ve dayım evlenmiş. Babannem illa ki kızlarından birini Beğen demiş durmuş dedeme zorla vermiş bi nevi. Çünkü benim anne tarafın zenginmiş.
Neyse annem evliliğinin ilk yıllarında babannemin yanındayken esir kampı biliyorsunuz yiyecek hiç bi şey yok. Arada anneanneme gidermiş. Ana nolur bana bi çorba pişiriver de içeyim diye. EE tabi halam da orda. Her gelişinde laf, ssurat...
Yani annem halamların evliliğiyle anne tarafını da kaybetmiş oldu. Anneannem korkak ve pasiftir. Halam kızacak diye ödü kopar. İste annem senelerce sinir ola ola hastalık sahibi oldu.
Halanın çocuklarıyla yaşıtız ve köydeki en iyi arkadaşlarımız onlardı. Bi ara annem iyice bunaldı ve isyan etti halamın evi yönetmesine ama ne fayda.. Rahmetli dedem de çekiniyordu halamdan anneannem ise titriyordu..
Hala da öyle..
Yaptıklarını çekiyorlar diyemem Allah bilir. Ama yazın küçük halanın eşi öldü, kuzenim böyle.. Bu olaylarda insanlar için dersler vardır.keşke bıraksalar bu işleri. Aslında severler kendileri ezer ama ele ezdirmezler ama şeytanın fitnesine çabuk yenik düşüyorlar.

Günaydın kızlar ...Biz çok şükür sılai rahim diyoruz ama bazı insanlar öyle bir zorluyorki mecburen kesiyosun ilişkiyi. Benim bir teyzem var misal rezilin adinin fesatın ağzı bozuğun önde gideni...Seni telefonda bile bozar atar çok kırıcı bir insan. ne ana tanır ne baba ...dedem reddetti onunla görüşen beni aramasın dedi.keşke böyle olmasaydı.yapcak bişey yok. Royemcim öyle sey olurmu yaa ...Elini verdinmi kolunu alamazsin böylesinden.Benim bir komsum var binada Aman Allahım neler isterdi.Blendır,yemek takımının çorbalığı,gece gece bisküvi çikolata vs...Daha neler neler...Bir gün un istemeye geldi bende 4 kiloluk paketi yeni açtım kavanoza boşalttım .Abla al dedim kavanozuyla götürdüm kapiya ..Ben bunu aliyim dedi kavanozu aldi götürdü.Üstünden 3 yıl geçti .Baktım böyle olmayacak imadan surattan anlamıyolar ben de açıkça söyledim abla benim eşim akşama kadar o parayı zorla kazanıyo kusura bakma ama ben artik herşeyi senle paylaşamiycam dedim.Höh diye kaldı böyle..O oldu bi daha hiçbişi istemiyolar.Bide ne bi kahve içmişliğimizz var ne samimiyetimiz..Sadece hacet komşuşu .

Karanfilim üzülme diyemiycem kalp hüzünlenir göz yaşarır biliyorum.Sen de olmayanı çok istediğin bişeyi başkasınin sahip olduğunu görunce gıpta edersin.Aynı şey değil biliyorum ama bir arkadaşın ya da tanıdığın ev aldığını duyunca sabaha kadar ağlardım .Kıskandığımdan değil özendiğımden ,imrendiğimden...Ne yapalım her istediğimiz olsaydı bu azgın nefisleri zaptedemezdik.Rabbim ya gönlüne ferahlık versin ya gönlündekini versin.Amin..

Günaydıns!

Bir ev dagınıksa
cocuklar ordan oraya kosturuyorsa
börek kokusu kek kokusuna karısmıssa evin annesi hep yorgunsa
her aksam yemege baba bekleniyor, her sabah demli cay kokusu evi sarıyor kahvaltılar yapılıyorsa
her odanın ısıkları yanıyorsa
Kahkaha sesleri geliyorsa o evde hayat vardır
!

Böreklerim fırında pise dursun misfir beklemece acele etmece telase etmece mamaları yemece..
IMG_20150309_085856.jpg

Back