- Konu Sahibi karanfilce
- #8.861
Artık sakince dizilerimi izlemek ,kitaplarımı okumak,pastalarımi böreklerimi yapmak tertemiz evimde misafirlerimi ağırlamak istiyorum .Parayla iş bitmiyomuş onu anladım.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Bugunun külkedisi senle ben demekkiYorgunluktan bittim yine
Öğrenci evimi ziyarete gitcem
Epeydir gitmiyordum
Cayin yanına bir şeyler yaptım
Yazık onlar öğrenci dedim
Dün ev işlerimi halletmistim
Bugün de pasta börekle uğraştım
Haşhaşlı çörek, küllü kurabiye ve kakaolu kek yaptım
Mayalanan hamurun kalanını eşime kete yaptım
O arada bir arkadaşım aradi sana geliyorum diye
Buyur gel dedim
Biraz onunla oturdum
Ama oglum beni perişan etti
Hic durmadi huysuzlandi
Ben de komsuyu aradim, oglu var
Yolladim onunla oynadi epey
Almaya gittim gelmiyor
Cok seviyor onları
Bu komsumdan Allah razı olsun
Beni darda birakmaz
Haftasonlari bile alir bazen oğlanı
Sen işlerini yap der
tr_lelli yani mutfaktan cikamayanlardan biri de benim
Şimdi de oöğrencievime gidiyorum
Onlardan her yerde var canımBu halamın kızı çok kindar bir kocaya düştü.
Kuzenimi asla halamlara göndermiyor. Oysa ki 20 dk mesafe araları. Kuzenim resmen zulüm görüyor KV si ile alt üstlü oturuyor. Aynı zamanda annem de onun halası olur. Aynen annemin kaynana evinde zulüm görmesi gibi o da şu medeni devirde görüyor. Ve aynı annem gibi o da sesini çıkaramıyor. Ve kendini ezdirmesine çok kızıyorum.
Çok üzülüyoruz ama halamların onları nasıl alt edemediklerini de anlamıyoruz bi türlü.
Dün akşam halamlardayken mutfağa çıktık. Nerdeyse 9 aydır görüşmüyoruz 5 dk makineye bulaşık yerleştirme arasında eltimin düğünde yapıp benim görmediğim bazı olaylarından bahsetti.
Ne alaka bi türlü anlayamadım. Eltimle halamlar tanışık değiller hiç alakaları yoktur. Düğünümden beri de hiç görmemiştirler. Yani 6 yıl boyunca ne kadar zamanımız geçti şimdiye kadar demeyen kişi şimdi niye deme ihtiyacı duydu.
Fitneden nefret ediyorum. Çok huzurum bozuldu bu konuya.
Hiç gidesi gelmiyor insanın ama akrabayla ilişiği kesmek çok büyük günah. Böyle şeyleri görünce insan daha bi çok anlıyor imtihanın büyüklüğünü.
Canım dedim ya zaten en son 9 ay önce gitmişim.iyi aksamlar kizlar,karanfilce,egesuzurun bozuluyorsa,mutsuz oluyorsan,dedikodu,fitne fesat varsa ,kendimi cekerim ben,hic gorusmemek olmasada,gorusme araligini aza indirmek en iyisi galiba.
Bugun burda hava cok guzeldi,full gunes,berrak bir gokyuzu,kizim sabah cok erjen kalkti,bizde cikip yuruduk.Bu guzel havada yapabildigimiz tek se yurumek oldu.daha tam iyilesmedigimiz icin ,bi aktivite yapamadik,halbuki ne cok sey yapmak istiyrdum.Boyle hava her zaman bulunmuyor maalesef.Aksam biraz kisisel bakim yapayim dedim,kizim genw sabote etti.uyutuyorum yarim saat sonra uyaniyor yaa,yarim yamalak halledebildimm anca.
Ohhh ne guzel yapmissin canim,gezmene eglenmene bak,bi iyileseyim,her guzel havayi değerlendirip biz de birseyler yapicaz insallah....Canım dedim ya zaten en son 9 ay önce gitmişim.
Bize bi saat uzaklıktalar. Zaten sık gitmiyorum. Bi yandan da gariptir ki seviyorum da onları aslında o da seviyor ama ahhh o kıskançlık..
Şeytan fitne nefs...
Neyse hava güzelliğinden bahsetmişken azcık da iyi şeylerden bahsedeyim.
Elhamdülillah Rabbim bize küçük minik bi araba verdi. Hem memleketine gittim hem bi gözümüz gönlümüz açıldı.
Bugün teyze kızıyla gezdik.
Yata bindik balık yedik cay içtik. Gün batımında gezdim tozduk.
Yarına pertim çıktı
Evet,keşke baştan veemeseydim.Ama açıkçası bu.kadarunida beklemiyordum.Ben hergun bi yerlere gidip geliyorum ve öğleden sonram evde geçiyor,bazende yürümeyi tercih ediyorum.ama onlarin mantığı araba kapıda duracagina bana ver,çözdüm ben onlari.yani onlara neyse,ister durur ister surerim.Insallah bir daha istemez.Canım o konularda ben de çok kötüyümdür ama eşim vermez. Yani arabayı komşuya vermez sanırım.
İşin aslı böyle şeyler tehlikeli de Allah korusunyarın bişey olsa suçlusu oolabilirsiniz.
Baştan olmasa olurmuş ama anlarlar sanırım. Bi daha olursa yine diyin acil bana da lazım olabilir veremeyiz diye.