• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Birikimin altın anahtarı "İsraftan kaçınma!"

Belki gormussunuzdur okumaya yurek dayanmiyo

Lösemi annenin oglu Atakan a mektubu

Herkesin Atakan’a çok iyi davrandığı kesin, hatta davranacağı da. Annem, babam, kardeşim en başta hatta Emrah kendini toplayana kadar Atakan ilk dönemlerde kiminle kalır. Sevdiği alıştığı insanları yanında göremeyince ya da gördüklerinde ağlayan gözlerle gördüklerinde n’apar yavrum. İş seyahatine giden bir anne defalarca kafasından geçenleri söyler, yavrusunun bir şeyi eksik kalmasın diye.

Eskişehir’e göderirler belki bi süreliğine orası da çok soğuk, keşke annem göndermese.
Kalbi kırılırsa anlarlar mı?

Dudakları beyazlamış biraz, benzi sarı gibi gözüküyor deyip hemen kan testi yaptırmaya götürürler mi?

Anneyi sorduğunda ne cevap verirler?

Meyveler, sebzeler defalarca sirkeli suyla yıkanır mı?

Marketten alınanların özellikle Atakan’nın yiyeceklerinin son kullanma tarihlerine her defasında unutmadan kim bakar?

Her akşam ılık sütünün içilmesi, dişlerinin fırçalanması atlanılmaz mı?

Günlük taze meyve suyu sıkılır mı mevsim meyvelerinden?

Terleyince üşenmeden anında atlet değişir mi?

Nelerden mutlu olur diye düşünülür mü?

Değişik kitapları kim araştırır, kim alır peki?

Bıkmadan sıkılmadan kim oyun oynar onunla?

Bıkmadan sıkılmadan saçlara cici yapmasına kim izin verir?

Gideceği okuldaki eksiklikleri kim farkeder?

Öğretmeniyle sürekli yakın diyaloğa kim girer. O özel bi öğrenci iyi bir gözleme ihtiyacı var annesini kan kanserinden kaybettik der.

Evde televizyon seyretmeyip kim aktivite yapar el becerisi gelişsin diye hem de hergün?

Kendi çocuğuna ya da çocuklarına sabır gösteremeyen insanlar, Atakan’ıma nasıl sabır gösterir?

Bir varmış, bir yokmuş. Ömür bu iki kelime arasında geçen zaman. Zamansa bazen dost insana, bazen düşman. Bize düşman oldu.

Emrah’ım canım sevdiğim. Çok üzdüm seni en fazla kötü günlere, seninle göğüs gerdik. Hakkını helal et. Bundan sonra işin daha da zor olacak. Ama sana güvenim tam. Bir kaç gün önce demiştin ya bana, ’Parkta oynarken bizi birisi seyretse deli bu adam der ama ben oğlumla çocukluğumu tekrar yaşıyorum’ diye. Hep öyle deli baba ol olur mu? O zaman Atakan yokluğumu daha az hisseder belki.

Evde demiştim ya ben, sana sevdiğim, ’Atakan seninle gerçekten iyi vakit geçiriyor hep gülüyor. Sen iyi bir babasın’ diye. Ben hep bişeyler öğretme çabasındaydım, sense eğlence, öyle olduğu için o kadar mutluyum ki hep mutlu ve onu güldüren babasıyla birlikte yaşayacak diye. Öğretmenler zaten öğretir öğrenmesi gerekenleri. Gülmek daha iyi bir ilaç. Onu da sen hep verdin ve vericeksin canım sevgilim.
Canım annem, canım babam, canım kardeşim. Hakkınızı ödeyemem şimdiye kadar çok emek verdiniz bize. Asıl şimdiden sonra sizlere daha çok iş düşüyor dimdik durup Emrah’a destek verme zamanı.

Atakan başta ALLAH’a sonra Emrah’a sonra annem, babam, kardeşim size emanet.

Keşke herşey farklı olsaydı. Yaşam mutlu dolu günlerle dolsaydı.

Annem hediye kaban almak istedi. İstemedim çünkü seneye kışa çıkmam heralde.

Sabahleyin aradın annem.

Ne olur güçlü ol diye. Lütfen gel alalım dedin. İstemem annem dedim.

Ateşim var, öksürüyorum dışarı çıkmıcam dediğimde Atakan’ım koşarak geldi ne dedi biliyomusun: ’Ateşin olmasın, ne olur öksürme canım annem dayanamam sana’ dedi.

Telefonu kapadım çöktüm oğlumun yanına, ’Ben sana dayanamam merak etme geçer’ dedim. ’Geçsin annecim’ dedi. Dayancan annem diye haykırdım içimden.

Şuan ezan okunuyor. Yalvarırım rabbime evladım için bana yaşama şansı ver. Salı günü gireceğim operasyon sancısız geçsin, en önemlisi sonucu güzel gelsin. Çok bir şey istemem sadece sağlık. Ama artık o kadar yıkıldım, o kadar güçsüz kaldım ki. Savaşacak gücümü yitirdim. Emrah’ımın, annemin, babamın, kardeşimin gözünü yaşlı görmeye gücüm kalmadı.

Arayan eş, dost, akraba açamadım telefonları açamayacağım da. Biliyorum dualarınız benimle ama gücüm yok konuşmaya. Bir de tabi Atakan’ım anlamasın durumu diye.

Salı gününün güzel geçmesini bu kadar umutsuzluğun içinde yinede umut ediyorum.”

Slm kizlar.. Saddce son ssyfayi okudum da..
Lellicim hakkinizda hayirlisi..Anladigim kadsriyla ikinci bebek meseledi galiba..
Sanki srnde biraz istiyordun hibi geldi bana..
Kalbinin sedini dinle madfiyati takma..sevimsizcim kuzenin icin bende cok uzuldum..
Lellinin dedigi haberi bende okudum..
Gamze Akbasdi vefat eden anne..
O mektubu bende okufum icim parcakandi..aglayarak gozkerim yasli okudim..
Facede takibimdryfi.ger yaptigindan haberim okurdu nerdeyse..
Cok savasti mucadele etti acilar cekti..:(Rabbim ahiretini guzrl rylesin..Evladina esine sabirlar verdin..
Aslinda fonup bakinca hersey ne kadsrda boss..
Hayat cok cok kisa:(
Neleri takip uzuyoruz kendimizi birbirimizi..Aslinda hicde degmez bu dunya icindee:(
Yapabilsekk bunu takmassk hicbirseyi hickinseyi ":((

Slm kizlar.. Saddce son ssyfayi okudum da..
Lellicim hakkinizda hayirlisi..Anladigim kadsriyla ikinci bebek meseledi galiba..
Sanki srnde biraz istiyordun hibi geldi bana..
Kalbinin sedini dinle madfiyati takma..sevimsizcim kuzenin icin bende cok uzuldum..
Lellinin dedigi haberi bende okudum..
Gamze Akbasdi vefat eden anne..
O mektubu bende okufum icim parcakandi..aglayarak gozkerim yasli okudim..
Facede takibimdryfi.ger yaptigindan haberim okurdu nerdeyse..
Cok savasti mucadele etti acilar cekti..:KK43:Rabbim ahiretini guzrl rylesin..Evladina esine sabirlar verdin..
Aslinda fonup bakinca hersey ne kadsrda boss..
Hayat cok cok kisa:KK43:
Neleri takip uzuyoruz kendimizi birbirimizi..Aslinda hicde degmez bu dunya icindee:KK43:
Yapabilsekk bunu takmassk hicbirseyi hickinseyi ":KK43:(
Hastaligi oglu oldukdan sonrami ortaya cikmis?
Onu merak ettim

off off ,anne olmak boyle birsey iste :KK43: insan rahat rahat olemiyor bile.geride birakilan bir evladin olunca olum en zoru.Anne oldugumdan beri hep aklimda bu konular,esim kendine bakamayan biri,evladima bakar mi,bakamazsa kimlerin eline duser,neler olur.Allahim dusuncesi bile canimi yakmaya yetiyor.Allahim anneleriyle evlatlarini,babalariyla evlatlarini ayirmasin insallah.cok zor:KK43:
Trlellim hakkında hayirlisi canim.

KP benim saolsun 3 kilo çeri domates almış. Bende kabuklu yemem. Soymasıda zor oluyor diye pek el atmadık.. Ha bozuldu ha bozulacaktı. Hepsini soyup doğradım. Tuzlayıp biraz kaynatıp kavanoza doldurdum..

3 kişiyiz her hafta 3 kilo nasıl bitiricez KP !!

Bu arada bozulmadan domatesler kullanılmış oldu. :KK48::KK48::KK48:

Bir de hem maliyeti düşük hem de yapımı basit bir tatlı olan "sütlü irmik tatlısı" yaptım.
İçerisinde süt, irmik, şeker ve vanilin var sadece. Pişirik kaba döküyorsun, bu kadar.. Ayrıca çok da lezzetliii.:kk77::kk77:
Bu vesileyle KP ve KV ziyaretini düşük bütçeli bir tatlıyla geçiştirmiş oldum.

iyi akşamlar kızlar,

tr lelli ikinci bebek bizde de gündemde.
hem çevre baskısı hem yaşımız geçiyo hem kızım istiyo diye.
Ama hep bi erteleme peşindeyim bende niye bilmiyorum.
ha şu zaman ha bu zaman diye diye öteliyorum.
bi diyorum yapayım olsun ne güzel işte bi diyorum hiç rahatını bozma iyi böyle.
Yani bu konuda sana yardımcı olamıcam kelin ilacı olsa başına sürer durumu.

iyi akşamlar kızlar,

tr lelli ikinci bebek bizde de gündemde.
hem çevre baskısı hem yaşımız geçiyo hem kızım istiyo diye.
Ama hep bi erteleme peşindeyim bende niye bilmiyorum.
ha şu zaman ha bu zaman diye diye öteliyorum.
bi diyorum yapayım olsun ne güzel işte bi diyorum hiç rahatını bozma iyi böyle.
Yani bu konuda sana yardımcı olamıcam kelin ilacı olsa başına sürer durumu.
Bizim cocuklarimizda yasit senle
Ouuff bende kararsizim
Esimi hep gecistiriyorum
Bakalim hayirlisi

Lellicim ben yasak olmasaydı eğer hep çok istedim. Hatta olsa idi hem erkek hem de kız ismi bile hazırdı.
Rabbim hayırlı kararlar Almanı Sağlar inşallah.

Bizde kizimizin en azindan bi kardesi olsun istiyoruz ama zor biraz.kizima tedaviyle kavustuk.suan ikinci bir tedaviye kalkisamam,cok yiprandim hasta oldum,kaldiramam bedenen herseyi yeni bastan.Birde suan bakmakla yukumlu oldugum bir yavrum var,onlan beraber doktorlar,kontroller cok zor ve tabi bu isin maddi boyutuda var.suan hazir hissetsem bile parasiz kaljisamam bu ise.en azindan bir iki sene daha bekleyip otuzuma girdigimde bi kere daha sansimizi denemeyi dusunuyoruz insallah.olursa guzel olur,olmazsada Allahim kizima uzun omur saglik versin,e tabi en once olmayanlarada versin.

Bizde kizimizin en azindan bi kardesi olsun istiyoruz ama zor biraz.kizima tedaviyle kavustuk.suan ikinci bir tedaviye kalkisamam,cok yiprandim hasta oldum,kaldiramam bedenen herseyi yeni bastan.Birde suan bakmakla yukumlu oldugum bir yavrum var,onlan beraber doktorlar,kontroller cok zor ve tabi bu isin maddi boyutuda var.suan hazir hissetsem bile parasiz kaljisamam bu ise.en azindan bir iki sene daha bekleyip otuzuma girdigimde bi kere daha sansimizi denemeyi dusunuyoruz insallah.olursa guzel olur,olmazsada Allahim kizima uzun omur saglik versin,e tabi en once olmayanlarada versin.
Amin canım

Sol kaşımın ust tarafı cok hafif dökülmüs stresten sanırım

Badem yagi+sarimsak suruyorum

Esimde geldi napıyosun diyo
?
Kaşım dökülmüş ya diye dert yanıyorum
Cımbız elinden düsmüyo dökülür tabi diyo
Ne alaka be dedim ben orasınımı alıyorum!
Boşver millet onu özellikle yaptırıyo(kaslarina faca attiranlardan bahsediyo) diyo

Bu saatte bu adam hic cekilmiyoo be

Söndürün ısıkları yatsın bu dünya
İyi gecelers.

İstanbul daki kızlar siz alışkınsınız ben biz gibi suya hasret olanlar için ekliyeyim. :)
IMG_20150307_174148-1-1.jpg

Kızlar topiginizi bir aya yakındır takip ediyorum gecmisede baktım biraz ve kendiminde cok israf eden biri olduğunu gördüm malesef :KK57: dunde gaza geldim kalktım çürümeye yüz tutan ayvalarimi reçel yaptim. birkaç kalmış kuru incir vardı Bayadir bekliyordu dolapta onlarida muhallebi yaptim fln içim huzurla doldu resmen topiginizin takipcisiyim izninizlee hepimize sevgilerrr:KK45:

Oyhss nereye bayılsam acep.

Markete+pazara cıktım
Para harcamadim annem harcatmadı saolsun

Saat 2den beri mutfakdan cikamadım
Kuru patlican dolması
Elmali turta
Sebzeli borek yaptim yarin icin
Bi tatlim kaldi onu sabah yapcam
Usenmezsem bi de sutlac yapicam evde yeniyo

Kurufasulye ocakta pisiyo
Pilav yapcam
Tavuk sosladim dinlensin az aksam kizartcam

Daha evi supurup silmedim
Tatli,turta ve dolmayi sonra ikram ederim
Sabah kahvaltiya gelcekler cunku

Sabah kahvaltiya ne yapsam onu dusunuyorun
Kahvaltilik cikarcam zten ,borekleri de kahvaltiya pisircem degisik kahvaltilik bildiginiz kolay bisi varsa tarifinize talibim.

Pazar diye herkes mi geziyo ya
Benim gibi hic totosu yer yuzu gormeden kosturan yok mu?

Ev supurme silme iside tamamdir
Banyo-wc var daha bitmiyo bitmiyooo

Oglumun okumasi gereken kitabi var kursta yarismaya gircek
Eksik ödevi var daha onu yapcak
Banyo yaptırmam lazım
Ütümde var
Nee gözelll ne gözell

Benim zula 300oldu
Güne girmem lazım

Gecen üskudarda teyzemlere dedim ki gün yapalım olur dediler
Yarın bi konuscam.
Esime dun dedim ben güne gircem diye
Benide katın dedi olur ama oturmalı dedim
Pasta börek yapcaksın :-):-)
Senin gununde sana gelcez dedim
Ofisede geliriZ sorun degil lokanta da olur dedim
Yooook bana gelmeli olmasın diyo
Cakal ya uyanık :KK14:

Nerde kalmıstim ben
LaverLesSols.gif
gif0647sf6.gif

Kızlar dönüp dönüp duruyoruz.Bugün isyan ettim gitmiyorum biyere ne halin varsa gör dedim .Evi süpürdüm vc banyo yıkadım .Nohut bulgur pilavı yaptım.Yarına da yeter.Bu mevsimde insan kış yemeklerinden bıkmış oluyor.Yaz sebzeleri de henüz çıkmamış oluyo.Zaten bilmiyorum ne pişirecem derdi bitirdi beni.Kızlar geçen sene bu zamanlar bel fıtığından yatıyodum .Fizik tedavide terapist şey demişti seneye bu zamanlar yine gelirsin her sene hakkın var .Zaten ağrılar başlar demişti .Gerçekten başlïyor ayakata çok kalınca sızım sızım sızlıyor.Bu benim herif beni nasıl begenmiş bilmem :D O evin kılı var bu evin tüyü var tam beğeniyoruz bişey buluyor.Dünkü evden de vazgeçti gerçekten çatlıycam artık.Dudaklarım uçuk içinde kaldı.

Back