Birikimin altın anahtarı "İsraftan kaçınma!"

Evet ilk bir kac ay cok zor oluyor,hem birikim acisindan hemde ekonomik ozgurluk acisindan zor bir surec.ama alisiyorsun.insallah sorunsuz hamilee kalirsin canim,bebegin bereketi vardir derlerdide inanmazdim.biraz buyusun zaten calisicam gene.o gune kadar da allah buyuk:)

Bu arada Karanfilce,aldiklarini gule gule giy.ayrica bizim bebegimiz oluyor ama,herkes bi taraflara kacti:) biseye ihtiyqcin eksigin var mi diyen yok,sans yok anacim bizde:).amann bosver diyom,allah beni kimseye muhtac etmesin.herseyim dort dortluk olmasada olur,allah guc saglik versinde gerisi bos...

zaten öyledir bebek bebek derler sonra da ses etmezler
hep derdim işsizken bebeğim olursa ne yaparım dr u var kılığı kıyafeti sütü fln artık takmıyorum Rabbim yardım eder hele bir olsun da
genelde paramı harcamam eşime veririm sanırım en çok o zorlanacak
ben ihtiyacım kadarını alırım daha istemem
telefonuma kontör bile almıyorum ne zamandır

:)))
İnşallah canım ne yalan söyleyeyim ben çok seviyorum hem de şöyle tek ya da iki tane en az 50 şer gramlık büklüm büklüm kilitli burma :))) zaten başka şey sevmem takmayı..

canım sen hem çalıştın hem çalışmadın her ikisini de bilirsin.
sevimsizin halini daha iyi anlıyorum ya o yüzden ona öyle söyledim.
elinde bişey olmadı mı millet söylenir durur iki maaşlısıın diye, fazla malın oldu mu yine söylenirler bu sefer de öekemezler.
ama ben hiç bi şeyimi söylemeyip hakkımda bişeyleri de yok demelerini tercih ederim. kem gözlü insan çok çünkü

eğer benim yazdıklarımdan dolayı bunu yazma gereği duyduysan affola canım tam ifade edilemeyebiliyor yazışarak konuşmanın dezavantajları işte

demlik poşetleri ben de merak ediyorum okula bi arkadaş termosla getiriyor çok güzel oluyor. hangisinin karlı olduğunu bilmiyorum canım ama bana sanki diğeri daha doğalmış gibi geliyor daha az renk veriyor ya.
hakketen bu konuda bilgisi olan biri bizi aydınlatsa pek iyi olacak

İnşallah tedaviye gerek kalmaz canım sizin bi sorun yok gibi görünüyor
hemen gelir bebişin merak etme canım

aminn cnm inş. ameliyat olmam gerekebilir ondan korkuyorum bakalım dua ediyorum Rabbime kurtarsın bu dertten

ben her akşam 2 demlik poşet kullanıyorum 2 paketi 1 ay gidio 4 liraya gelio
aslında avantajlı gibi ama diğerininde çöpü sinirime gittiğine almadım işsiz kalında mecbur çöpüne katlanmam gerekebilir
evlendiğimden beri hep poşet çay aldım bir pakette diğerinden durur misafir gelince ikisini karıştırıyorum ölece duruo pakette zaten

canım okudum duayı. Rabbim kabul etsin
sen okuduğun kitaplardan zaman zaman paylaşır mısın böyle çok güzel oluyor
Tabiki cnm sizlerin okumasına vesile oldum ne mutlu bana..
Çok sağol canımcım

Teşekkür ederim cnm seninde cicilerin hayırlı olsun güle güle giy
Hepsinde sonuna kadar haklısın çok katılıyorum.
Benim bilezikler kutusunda duruyo gündelik kullanmak için ben takı sevmiyorum düğün vs ancak takarım.
Kimsede evlenmiyo yahu bi havasını atamadım şaka bir yana sağlık olsun herşey olur.

Prometheus(umarım doğru yazmışımdır) Onu göremiyorum bayadır
Çok da güzel yöntemleri vardı israfdan kaçma yollarında.
Gözler arıyo gelmeyenleri ona göre arada bir yoklama aliiicciimmm...

Zeytin bende cok korktum ama,cok abartmayip,orta halli seyler alirsan olur,zaten bebek cabuk buyuyor,bir kac sey yeterde artar bile.

Karanfilce yok canim,senin icin demedim genel olarak yazdim,sanki ben kendimi yanlis ifade etmisim gibi hissettim o yuzden.ahh canim bazi seyleri sen soylemesende,goruyor insanlar,araba,ev gibi seyler saklanacal seyler degilki,yoksa birikim yaptigimizi kimseye soylemwmistik,kimseyide ilgilendirmez gercekten.kem gozluler Evet cok,i yuzden basimiza hep birsey geliyor zaten.ben calistigim donwmde esim maasimizi soylemisti,yalan soyleyemez,yada hic soylememezluk etmez.inan o donem,para geldigi gibi cikuyordu,sonra kaza yaptim,birsuru sey geldi basimiza.gec oldu ama oda anladi,esim inanmazdi boyle seylere,simdi birsey demiyor.

annem babamın hacdan getirdiği poşet çayları misafir gelince diğer çayın içine karıştırıyor daha çok dem çıkıyor.
ama kuru çay daha ayarlanabilir tabi mesela ben eşime sabhları yarım kaşık dem atıyorum tam ona yetiyor.
Prometheus(umarım doğru yazmışımdır) Onu göremiyorum bayadır
Çok da güzel yöntemleri vardı israfdan kaçma yollarında.
Gözler arıyo gelmeyenleri ona göre arada bir yoklama aliiicciimmm...

evet evet ben de merak ettim hatta az önce aklımdan geçti..

ay ben sizleeri çok özlemişimmm

bir de canım bazı insanların nazar çekiciliği çok yüksek oluyor. eşime çabuk değer nazar.
bizde de o hiç sır küpüdür de benim çenem işte bazen ben söyleyveririm çok sinir oluyorum huyuma

cnm çocuğun yediği helal giydiği haram derler
zaten çabuk büyüyorlar 3 4 zıbın vs( ne kullanılır daha çok bilmiyorum en çok ne kullanılıyorsa o işte ) alınca yeterlidir herhalde
bizim kaç tane vardı ki zaten

ay bende takamadım düğün oldu da korkumdan takamadım geçen yaz
düğünde eşimin taktığı bileziğim var üstü taşlı yatırımlık değilde süslü bişiy onu takmıştım sadece ay millet ne bilezikler takmış iş arkadaşlarım benim tek bileziğimi laf yapmışlar birikim için aldıklarımı görseler ne yapcaklardı bilmem Allahım bozdurmasın inş. zar zor aldık zaten yaza düğün var yine bile takmayı düşünmüyorum.görmesin kimse kem gözden korkuyorum mezara sokar insanı
birde hep soruyorlar eşinin maaşı ne kadar 1.500 lira alıyormudur hıı şu kadar alsa ev kredisi aidat ooo size çok para kalır oturmuş hesap yapanını gördüm.daha ne diyim bu millete ben ne güzel yaratmış Rabbim kimsenin parasını pulunu düşünmeyiz.

karanfil bende denicem ya bu akşam öyle yapıcam hatta
zaten çok içmiyoruz sabahları da sallama yapıo eşim ben içmiorum yine ay ben ne hazırcıyım ya

bir de canım bazı insanların nazar çekiciliği çok yüksek oluyor. eşime çabuk değer nazar.
bizde de o hiç sır küpüdür de benim çenem işte bazen ben söyleyveririm çok sinir oluyorum huyuma

kimiside çok nazar değdirior karanfilce benim bir ark.ım var önden giden kadının ayakkabıları ne güzel dedi kadın 2 adım sonra yere düştü ayağını inciltmiş kadın
annem için sölemişti elleri çok güzel die annemin eli kırıldı
böleside günahmıdır bilmem

Bunuda kendi anneannem yapıyo bana

Boç istedik vermedi bir de üzerine soruyo ödeyebiliyomusunuz? verebiliyor mu borcunuzu? nekadar alıyo maaş? gibi şaka gibiler ya yaşlı diye bişeyde demiyorum ama sanki dalga geçer gibi.
Hem borç vermedi bir de üzerine sinirimi bozuyo sorularıyla
Ben onu görmeye gittim geçen hafta yinede büyüğümdür diye hasta çünkü kocan para verdimi? yol paran var mı diyo
Diyene kadar Ya çıkar ver ya da sorma.
Daha öncede gecen sayfada yazmıştım durumu iyi diğer torunlarına çocuklarına harçlık dağıtır.
Üfff sinir oluyorum.
Hem vermeyip hemde hesap yapan tiplere kendi kanımdan canımdanda olsa ben sinir oluyorum.
Uzak olmaları en iyisi
Hep bir daha gitmicem diyorum arıyo napıyosun gelicekmisin diyo gidiyorum sonra pişman olup dönüyorum.

Son düzenleme:

canım yaşlılar yapıo onu para konusuna çok önem veriorlar
ya ver işte torununa çoluğuna çocuğuna
hiç laf arasında şaka ile karışık dile getirdin mi canım diğer torunlara verion fln die

canım yaşlılar yapıo onu para konusuna çok önem veriorlar
ya ver işte torununa çoluğuna çocuğuna
hiç laf arasında şaka ile karışık dile getirdin mi canım diğer torunlara verion fln die

Diğer torunlarınada veriyo diğer çocuklarınada veriyo annemi ve bizi kayırıyo.
Evli olan diğer torunlarıda var(teyzemin oğulları) benzin paralarını bile veriyo
Bir de yanımda diyoki teyzenin çocuklarına karne parası verdim 100'er lira (kücük teyzemin çocukları ilkokula gidiyo) bunu bana söylüyo ama demiyoki senin oğlunada verimde bişi alırsın demiyo
ozaman bana söyleme
Bana borç vermedi enişteme veriyo
Evlat kayırıyo hep kücük teyzemin çocukları için bankada hesap açtı
Teyzemle ortak hesapları var
Büyük teyzeme arsa verdi anneme hiç bişe yok hep böyle
Bişi demiyoruz annem bazen sinirleniyo söyleniyo boşver diyorum rızkını yiyen rızkından olsun
Ama insanın zoruna gitmiyo değil.

Bu arada ben hiç öyle laf arasında söylemedim kalbini kırmak istemiyorum yinede

Son düzenleme:
kesinlikle çok haklısın canım bende faize bulaşmak istemedim eşimin ailesi öküz gibi para yiyolar ama bize gelince anca yok yok diye ağlanıyolar.Allah görüyo bişey demiyorum hiç yüzgöz olmadım saygıyı kaybetmek istemiyorum .bugün kredi faizi belli oldu işleminiz üç dört gün sürer demişler inşallah hallolacak.

aynen öyle zeytinim yaa rabbim sağlık versin gerçekten ...Allah hayırlısıyla hepimize kolaylık versin biz bu ara boğazdan bile kısmak zorundayız bizim için önemli değilde oğlum sürekli bişiler istiyor bugün moralim çok bozuk

cnm o zaman Allah görür diyip bırakcaksın
art niyetinden yapmıyor belki ama haklısın insan alınır ama öyle arsa fln vermeler varsa bu hak yemeye girer

ayyy cnm ya çocuk işte bilmez ki
bozma be canım moralini insanın illa böyle zor geçen dönemleri oluyor
Rabbim yardımcımız olsun

karanfilce hoşgeldin canım güle güle giy aldıklarını canım .trlelli dua çok güzelmiş çok güzel paylaşımlar yapıyosun beğenmek istiyorum sistem izin vermiyo ne saçma yaa valla tek maaş çift maaş önemli olan hesapsız gitmemmek birde Allah rızkımızın bereketini versin gerçekten ...

İçini ferah tut cnm bende çok korkuyordum nasıl ödicez diye
Eşim ozaman maaşlı çalışmıyordu sigortamız bile yoktu ve biz havaya para ödüyoruz
İş batırdı benim akıllı kocam daha doğrusu kardeşleri yedi eşimi ve 25bin kadar mebla bizi borca soktular çok içim acıdı.
ama 4 taksidimiz kaldı faizlerine acıdım
Ama inan rabbim kolaylığını veriyo hatta biz o taksitleri öderken birde üzerine arbamızı yeniledik onun taksidinede girdik ödüyoruzda çok şükür eşimin işi yükseldi falan.
Kul sıkışmayıncaa hızır yetişmezmiş.
cnm o zaman Allah görür diyip bırakcaksın
art niyetinden yapmıyor belki ama haklısın insan alınır ama öyle arsa fln vermeler varsa bu hak yemeye girer

Orası öyle o arsayı aldı teyzem diğer arsadan hak almıcam dedi öyle anlaşmışlardı şimdi annem ölünce alıcaz hakkımızı diyo hala mal peşinde gözlerini toprak doyursun.
Annem biraz kinleniyo bende boşver kimse mezara götürmüyo bak gelininden çekiyo oda diyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…