- 24 Kasım 2008
- 2.033
- 2.223
-
- Konu Sahibi karanfilce
şuanda bizde tek maaşa alıştırıyoruz kendimizi
benim maaşım yokmuş gibi sayıyoruz şimdi iyi güzel rahatız da 2 ay sonrası çok düşündürüyor beni hayat zor herşey pahallı
bir ara psikolojim bozulmuştu ne alsam 2 tane alıp kenara koyuyordum sonra toparladım kendimi
inş. biran önce hamile kalırım da bari evdeyken hamileliğimi geçiririm.yoksa tedavi olmam lazım işte o zaman ne yaparım bilmiyrm
Evet ilk bir kac ay cok zor oluyor,hem birikim acisindan hemde ekonomik ozgurluk acisindan zor bir surec.ama alisiyorsun.insallah sorunsuz hamilee kalirsin canim,bebegin bereketi vardir derlerdide inanmazdim.biraz buyusun zaten calisicam gene.o gune kadar da allah buyuk:)
Bu arada Karanfilce,aldiklarini gule gule giy.ayrica bizim bebegimiz oluyor ama,herkes bi taraflara kacti:) biseye ihtiyqcin eksigin var mi diyen yok,sans yok anacim bizde:).amann bosver diyom,allah beni kimseye muhtac etmesin.herseyim dort dortluk olmasada olur,allah guc saglik versinde gerisi bos...
Arkadaslar,iki maasli olmak uzerine konustugum icin biraz suclu hissettim kendimi,utandimda.dokuz ay oncesine kadar calisan bir bayan olarak,bu cift maas durumundan bende muzdariptim,hatta arabam ve cocugum olmadigi icinde cok konusulmustuk,sonucta masrafli seyler bunlar.
Benim anlatmak,istedigim,zorruma giden sey suki,biz hep ihtiyac ve borclarimiz icin calistik,bu calistigim donemde iyi kotu biriktirip,tedavimi oldum,botclarimi kapattim,tedavi madraflarini odedim,hatta evimi tasidim,kiralarini odedim.yani bunlar tek maasla olmadi.bunlari yaotiktan sonrada sagligim el vermedi calismaya,orda basladi hersey,insan iki.maasla
ister istemez cok iyi yasiyor bu bir gercek,e bu standart dusunce bende .esimde cok zorlandik haliyle.ama bu demek degilki tek maasla yasanilmaz,onu anlatmaya calisiyorum.ben zaten gelecegimiz icin iyi kotu birseyleer atardim kenara,ama harcanmasin,gereksiz yerlere gitmesin diye,kredi cekmeyi goze aldik.bazen birseylere sahip olmak icin,bazi seylerden gaz gecmek gerekiyor.benim akrabalarim elinde oldugu halde,yok diyenler ve ustune dedikodu yapanlar.yoksa herkesin kazandigi,yaptigi kendine,ben insanlarin ne kazandigini bile sormam beni ilgilendirmez yani,ne gerek var.
Karanfilce hosgeldin,cok tesekkur edelim,bwkluyoz bakalim dogumuAllah sanada o gunleti gostersin insallah.
Tr-lelli,paylaimin cok guzel,cok anlamli bir dua,tesekkurler paylastigin icin.
Sevimli,bende seni begeniyom canim:) ama buton hep olmaz diyor:)
Karanfilce,bende soyle takip takistiracagim guzel altin takilar istiyorum,oyle birikim amacli kenarda dursun istemiyorumbakalim o gunlerde gelir:)
demlik poşetleri ben de merak ediyorum okula bi arkadaş termosla getiriyor çok güzel oluyor. hangisinin karlı olduğunu bilmiyorum canım ama bana sanki diğeri daha doğalmış gibi geliyor daha az renk veriyor ya.karanfilciğim valla araba da çok masraf vergisi bilmem nesi hiç bitmiyor
araba işine hiç sıcak bakmıyorum ama iş bulur da girersem eşim ister onu biliyorum.
aldıklarını güzel günlerde kullan cnm
bizim ev alma işi durup dururken aklımızda yokken oldu valla evet eskiden anne babalarımız emekli olduğunda ev sahibi olmuşlar biz bugünlerimize şükür edelim
Rabbim haram yedirmesinde varsın çok olmasın paramız arttırmayalım
doğru diyorsun çocuğu olmayana nasılsa var kendine yettirir diyip destek olmuyorlar
bugün listemi yaptım bime gidip eksikleri almam lazım
kızlar biz çayı demlik çay alıyoruz şu içinde 48 li olan normal çay mi daha karlı demlik mi acaba
deneyen var mı?
şuanda bizde tek maaşa alıştırıyoruz kendimizi
benim maaşım yokmuş gibi sayıyoruz şimdi iyi güzel rahatız da 2 ay sonrası çok düşündürüyor beni hayat zor herşey pahallı
bir ara psikolojim bozulmuştu ne alsam 2 tane alıp kenara koyuyordum sonra toparladım kendimi
inş. biran önce hamile kalırım da bari evdeyken hamileliğimi geçiririm.yoksa tedavi olmam lazım işte o zaman ne yaparım bilmiyrm
:)))
İnşallah canım ne yalan söyleyeyim ben çok seviyorum hem de şöyle tek ya da iki tane en az 50 şer gramlık büklüm büklüm kilitli burma :))) zaten başka şey sevmem takmayı..
canım sen hem çalıştın hem çalışmadın her ikisini de bilirsin.
sevimsizin halini daha iyi anlıyorum ya o yüzden ona öyle söyledim.
elinde bişey olmadı mı millet söylenir durur iki maaşlısıın diye, fazla malın oldu mu yine söylenirler bu sefer de öekemezler.
ama ben hiç bi şeyimi söylemeyip hakkımda bişeyleri de yok demelerini tercih ederim. kem gözlü insan çok çünkü
eğer benim yazdıklarımdan dolayı bunu yazma gereği duyduysan affola canım tam ifade edilemeyebiliyor yazışarak konuşmanın dezavantajları işte
demlik poşetleri ben de merak ediyorum okula bi arkadaş termosla getiriyor çok güzel oluyor. hangisinin karlı olduğunu bilmiyorum canım ama bana sanki diğeri daha doğalmış gibi geliyor daha az renk veriyor ya.
hakketen bu konuda bilgisi olan biri bizi aydınlatsa pek iyi olacak
İnşallah tedaviye gerek kalmaz canım sizin bi sorun yok gibi görünüyor
hemen gelir bebişin merak etme canım
Tabiki cnm sizlerin okumasına vesile oldum ne mutlu bana..canım okudum duayı. Rabbim kabul etsin
sen okuduğun kitaplardan zaman zaman paylaşır mısın böyle çok güzel oluyor
Çok sağol canımcımArkadaslar,iki maasli olmak uzerine konustugum icin biraz suclu hissettim kendimi,utandimda.dokuz ay oncesine kadar calisan bir bayan olarak,bu cift maas durumundan bende muzdariptim,hatta arabam ve cocugum olmadigi icinde cok konusulmustuk,sonucta masrafli seyler bunlar.
Benim anlatmak,istedigim,zorruma giden sey suki,biz hep ihtiyac ve borclarimiz icin calistik,bu calistigim donemde iyi kotu biriktirip,tedavimi oldum,botclarimi kapattim,tedavi madraflarini odedim,hatta evimi tasidim,kiralarini odedim.yani bunlar tek maasla olmadi.bunlari yaotiktan sonrada sagligim el vermedi calismaya,orda basladi hersey,insan iki.maasla
ister istemez cok iyi yasiyor bu bir gercek,e bu standart dusunce bende .esimde cok zorlandik haliyle.ama bu demek degilki tek maasla yasanilmaz,onu anlatmaya calisiyorum.ben zaten gelecegimiz icin iyi kotu birseyleer atardim kenara,ama harcanmasin,gereksiz yerlere gitmesin diye,kredi cekmeyi goze aldik.bazen birseylere sahip olmak icin,bazi seylerden gaz gecmek gerekiyor.benim akrabalarim elinde oldugu halde,yok diyenler ve ustune dedikodu yapanlar.yoksa herkesin kazandigi,yaptigi kendine,ben insanlarin ne kazandigini bile sormam beni ilgilendirmez yani,ne gerek var.
Karanfilce hosgeldin,cok tesekkur edelim,bwkluyoz bakalim dogumuAllah sanada o gunleti gostersin insallah.
Tr-lelli,paylaimin cok guzel,cok anlamli bir dua,tesekkurler paylastigin icin.
Sevimli,bende seni begeniyom canim:) ama buton hep olmaz diyor:)
Karanfilce,bende soyle takip takistiracagim guzel altin takilar istiyorum,oyle birikim amacli kenarda dursun istemiyorumbakalim o gunlerde gelir:)
royem,
hayırlısıyla doğur gel canım inşallah..
Rabbim kolaylıklar versin
tr_lelli
hediyelerini güzel günlerde kullan canım
ben de dün eşime bana alış veriş yaptım. pijamalarım eskidi gitti çok da pijamam varmış evlendiğimden beri hiç almamıştım. en son öğrenciliğimde (6-7 yıl önce) aldığımda 9.90 dı pijamalar şimdi 19.90 olmuş :111: neyse adesede ikisini 35 e aldım artık. bir de eşofman tipli almam lazım ama onlar çok pahalı
sezon sonundan da hiiç bişey almadım alasım gelmedi
sezon başında önce 30 tl kazak almıştım şimdi onlar 25 e düşmüş. iyiki de önce almışım oh giyindimha iki çeşit olacağına 1 çeşit oldu
şu an ihtiyacımız eşime kaban lazım o var. süvari olsun diğerleri olsun indirim var mı bilen var mı kızlar.
zeytincim, geçen aynı şeyden ben de şikayetçi oldum bim bile pahalanmış artık
sevimlim canım,
sıkma canını hiç üzülme ev alamadık falan filan diye..
niyetin hayır akıbetin hayr olsun inşallah..
hem senin en büyük zenginliğin varlığın evladın Allah ona zaval vermesin..
gezatpo Allah yardımcınız olsun canım..
kızlar ya ben de bilezik yapmak istiyorum takıp takıştırmak isiyorum ya
ama araba almadan bilezik almam hiç olmaz
araba demişken benim de annemler bigün dedemlerde otururken dedem sormuş, karanfilce bu bayram gelmiyecek mi diye.
annem de araba olmayınca zor oluyor demiş. "iki maaşıla bi araba alamamışlar mı" diyivermiş. duyunca nasıl sinir oldum.(dedem biraz patavatsızdır çok bozar insanları)
o değil çok zengin olsak malımız olsa o da gözlerine batar..
bizim köyde herkesin inekleri var. hem de olanın en aşağı 15-20 tane oluyor.
bi satışta 4 dana satsalar 20 milyar para ediyor.
öyle olunca da birşey alabilmek için senelerce bizler gibi beklemelerine gerek olmuyor. işte biz de milletin ağzına sakız oluyoruz sonra.
sevimli canım hiç takma sen niyetini de bozma.
Allahın izniyle ev de alınır araba da. bu acelemiz ne ki ana babalarımız emekli olmaya saklarlardı ev hayalini. Rabbim harama düşürmesin kalbimizi sürekli mal hırsıyla meşgul ettirmesin yeter ki..
Allah için israf etmeden yaşamaya çalışıyorum yeri geliyor kıyafetimden kısıyorum 1 tane eksik giysem de olur.
ama sağlığımızdan yememizden yediğimizin kalitesinden hiç kısmıyoruz. Allah muhtaç etmesin inşallah.
Allahım tabi bişeyleri vesile edecek, nerde şifa duysak oraya koşuyoruz geçen yıl iyi dediler diye buranın en pahalı tüp bebek merkezine gittik ama nasibimizde yokmuş.
zeytincim, ben hep şunu söylerim bu devirde çocuğu olmayan olandan daha çok harcıyor.
benim kv ler kaynımlara çocukları var diye yardım ediyorlar. biz bir kuruş yardım görmedik. ama derim ki hep Rabbim biz muhtaç olmayalım varsın onların elinden de bize verme.
Şu savaştan kaçanları görüyorum, o kadar evin olsun araban olsun arsan olsun ne fayda? elin memleketinde 1 tas çorbaya muhtaçsın. arkadaşım var babası trafik kazasında vefat etmiş bunu suçlu bulmuşlar adam ölmüş gitmiş ama mahkemeyle adamın ne kadar mirası varsa almışlar.
diyeceğim o ki dualarımızı tam yapıp hiç bi şeyi de sıkıntı yapmayalım. verilenler bir gün bir anda yok olabilir. İsraf etmeyelim bereket zaten kendiliğinden gelir.
annem babamın hacdan getirdiği poşet çayları misafir gelince diğer çayın içine karıştırıyor daha çok dem çıkıyor.aminn cnm inş. ameliyat olmam gerekebilir ondan korkuyorum bakalım dua ediyorum Rabbime kurtarsın bu dertten
ben her akşam 2 demlik poşet kullanıyorum 2 paketi 1 ay gidio 4 liraya gelio
aslında avantajlı gibi ama diğerininde çöpü sinirime gittiğine almadım işsiz kalında mecbur çöpüne katlanmam gerekebilir
evlendiğimden beri hep poşet çay aldım bir pakette diğerinden durur misafir gelince ikisini karıştırıyorum ölece duruo pakette zaten
Prometheus(umarım doğru yazmışımdır) Onu göremiyorum bayadır
Çok da güzel yöntemleri vardı israfdan kaçma yollarında.
Gözler arıyo gelmeyenleri ona göre arada bir yoklama aliiicciimmm...
Zeytin bende cok korktum ama,cok abartmayip,orta halli seyler alirsan olur,zaten bebek cabuk buyuyor,bir kac sey yeterde artar bile.
Karanfilce yok canim,senin icin demedim genel olarak yazdim,sanki ben kendimi yanlis ifade etmisim gibi hissettim o yuzden.ahh canim bazi seyleri sen soylemesende,goruyor insanlar,araba,ev gibi seyler saklanacal seyler degilki,yoksa birikim yaptigimizi kimseye soylemwmistik,kimseyide ilgilendirmez gercekten.kem gozluler Evet cok,i yuzden basimiza hep birsey geliyor zaten.ben calistigim donwmde esim maasimizi soylemisti,yalan soyleyemez,yada hic soylememezluk etmez.inan o donem,para geldigi gibi cikuyordu,sonra kaza yaptim,birsuru sey geldi basimiza.gec oldu ama oda anladi,esim inanmazdi boyle seylere,simdi birsey demiyor.
Zeytin bende cok korktum ama,cok abartmayip,orta halli seyler alirsan olur,zaten bebek cabuk buyuyor,bir kac sey yeterde artar bile.
Karanfilce yok canim,senin icin demedim genel olarak yazdim,sanki ben kendimi yanlis ifade etmisim gibi hissettim o yuzden.ahh canim bazi seyleri sen soylemesende,goruyor insanlar,araba,ev gibi seyler saklanacal seyler degilki,yoksa birikim yaptigimizi kimseye soylemwmistik,kimseyide ilgilendirmez gercekten.kem gozluler Evet cok,i yuzden basimiza hep birsey geliyor zaten.ben calistigim donwmde esim maasimizi soylemisti,yalan soyleyemez,yada hic soylememezluk etmez.inan o donem,para geldigi gibi cikuyordu,sonra kaza yaptim,birsuru sey geldi basimiza.gec oldu ama oda anladi,esim inanmazdi boyle seylere,simdi birsey demiyor.
bir de canım bazı insanların nazar çekiciliği çok yüksek oluyor. eşime çabuk değer nazar.
bizde de o hiç sır küpüdür de benim çenem işte bazen ben söyleyveririm çok sinir oluyorum huyuma
cnm çocuğun yediği helal giydiği haram derler
zaten çabuk büyüyorlar 3 4 zıbın vs( ne kullanılır daha çok bilmiyorum en çok ne kullanılıyorsa o işte ) alınca yeterlidir herhalde
bizim kaç tane vardı ki zaten
ay bende takamadım düğün oldu da korkumdan takamadım geçen yaz
düğünde eşimin taktığı bileziğim var üstü taşlı yatırımlık değilde süslü bişiy onu takmıştım sadece ay millet ne bilezikler takmış iş arkadaşlarım benim tek bileziğimi laf yapmışlar birikim için aldıklarımı görseler ne yapcaklardı bilmem Allahım bozdurmasın inş. zar zor aldık zaten yaza düğün var yine bile takmayı düşünmüyorum.görmesin kimse kem gözden korkuyorum mezara sokar insanı
birde hep soruyorlar eşinin maaşı ne kadar 1.500 lira alıyormudur hıı şu kadar alsa ev kredisi aidat ooo size çok para kalır oturmuş hesap yapanını gördüm.daha ne diyim bu millete ben ne güzel yaratmış Rabbim kimsenin parasını pulunu düşünmeyiz.
karanfil bende denicem ya bu akşam öyle yapıcam hatta
zaten çok içmiyoruz sabahları da sallama yapıo eşim ben içmiorum yine ay ben ne hazırcıyım ya
Bunuda kendi anneannem yapıyo bana
Boç istedik vermedi bir de üzerine soruyo ödeyebiliyomusunuz? verebiliyor mu borcunuzu? nekadar alıyo maaş? gibi şaka gibiler ya yaşlı diye bişeyde demiyorum ama sanki dalga geçer gibi.
Hem borç vermedi bir de üzerine sinirimi bozuyo sorularıyla
Ben onu görmeye gittim geçen hafta yinede büyüğümdür diye hasta çünkü kocan para verdimi? yol paran var mı diyo
Diyene kadar Ya çıkar ver ya da sorma.
Daha öncede gecen sayfada yazmıştım durumu iyi diğer torunlarına çocuklarına harçlık dağıtır.
Üfff sinir oluyorum.
Hem vermeyip hemde hesap yapan tiplere kendi kanımdan canımdanda olsa ben sinir oluyorum.
Uzak olmaları en iyisi
Hep bir daha gitmicem diyorum arıyo napıyosun gelicekmisin diyo gidiyorum sonra pişman olup dönüyorum.
canım yaşlılar yapıo onu para konusuna çok önem veriorlar
ya ver işte torununa çoluğuna çocuğuna
hiç laf arasında şaka ile karışık dile getirdin mi canım diğer torunlara verion fln die
kesinlikle çok haklısın canım bende faize bulaşmak istemedim eşimin ailesi öküz gibi para yiyolar ama bize gelince anca yok yok diye ağlanıyolar.Allah görüyo bişey demiyorum hiç yüzgöz olmadım saygıyı kaybetmek istemiyorum .bugün kredi faizi belli oldu işleminiz üç dört gün sürer demişler inşallah hallolacak.Çok sağol cnm yazın baya kısmıştım Bu kışda üzerime + oğlumun üzerine vs hiçbişe almadım olanla idare ettim.
Nede olsa çalışmıyorum evdeyim oğlumda evden okula okuldan eve mantığıyla alma gereği duymadım.
Kısınca azıcıkda olsa arttırılıy Umarım daha çok arttırımlar yaparız.
Azıcık azıcık derken çok olur.
Önemli olan zaten yoklukda var etmek.
Helal rızk yiyelimde gerisi mühim değil.
Sizlere şunu söylicem bende hep köstek gördüm.
Tek destekcim annecim
Eşim iş batırdı benim ailesiyle koptuk (ortaktı işleri) 20-25bin kadar borcumuz vardı
Hayatım boyunca kimseden borç para istemedim ben
Krediye başvurduk çıkmadı
En son yüzümü kızartarak ananemi aradım (parası olduğunu biliyorum) Durumumuz bu bu (bu arada eşim 8 ay işsiz kaldı çok zor şeyler yaşadık evimizi taşıdık vs) bize 20bin tl ver sana her ay 1000tl 1000tl ödeyelim faiz yemeyelim dedim
Ki ananem yüzüme en sevdiğim torunum der (ama lafta) benim param yok dedi
Enişteme 15000tl verdi ve karşılıksız geri alamayacağını bildiği halde çünki durumları yok. Halada veriyo
Sustum sonra herşey düzeldi ve şuan 4 taksit borcumuz kaldı.
Ananemde o enişteme şimdi yine para vericekmiş iş açsın diye (daha önce verdi iş batırdı) Hiç bişe demiyorum.
Rabbim kimseyi kimseye muhtaç etmesin
Rızkımız geliyosa kullarından değil Rabbimden gelsin.
Ama okadar içime oturdu ki
En azındna 3000 tl faiz ödemezdik Diye düşünmüştük.
Kötü gününde herkes akrep iyi gününde akrabalar.
Hala annemide benide kayırıyo maddi anlamda
Diğerlerine para verir, alır, aldırır bize hiç.
Bu sebepden Tırnağınız varsa başınızı kaşıyorsunuz kimseden kimseye fayda yok
aynen öyle zeytinim yaa rabbim sağlık versin gerçekten ...Allah hayırlısıyla hepimize kolaylık versin biz bu ara boğazdan bile kısmak zorundayız bizim için önemli değilde oğlum sürekli bişiler istiyor bugün moralim çok bozukkızlar yazdıklarınızda kendimi görür gibiyim
bizde 2 kişi çalışıyoruz diye arkadaşlarımızın akrabaların gözü kalıyor
hiç unutmuyrm bir ramazan günü arkadaşları iftara aldık arkadaşın eşi bize de bekleriz iftara dedi kocası demez mi sen evde oturuyorsun milletin karısı çalışıyor iftara alır tabi ben kabul etmiyorum kimseyi iftara gelmesin demişti çok üzülmüştüm.
aileleri katmıyorum illa beklentileri oluyor elimizden geldiğince destek olmaya çalışıyoruz
evlenirken kimseden tek kuruşluk yardım almadık kıt kanaat yaptık çok şükür borçsuz hallettik
2 ay sonra sözleşmem bitiyor işsizim ama yinede şükrediyorum Rabbim elbet geçim verir birikim yapamam ama geçinirim.
idareli gideriz zaten lüksümüz yok giyim kuşan sigara vs. yok bir boğazımız var
gözümüzü kararttık girdik ev kredisine bir onu ödeyelim gerisi boş
haaa birde bebek bu aralar sağlık harcamalarım çıktı
Rabbim zorlanmadan bebek sahibi olmamızı nasip etsin
ben millet ne diyor öyle diyor böle diyor diye çok hırpaladım kendimi
çok üzdüm kızlar oluruna bırakıp kulakları tıkamak lazımmış sağlıktan gerisi yalan borç ödenir iş bulunur ama sağlık olmadımı birşey olmaz
Rabbim hepimize yardım etsin
cnm o zaman Allah görür diyip bırakcaksınDiğer torunlarınada veriyo diğer çocuklarınada veriyo annemi ve bizi kayırıyo.
Evli olan diğer torunlarıda var(teyzemin oğulları) benzin paralarını bile veriyo
Bir de yanımda diyoki teyzenin çocuklarına karne parası verdim 100'er lira (kücük teyzemin çocukları ilkokula gidiyo) bunu bana söylüyo ama demiyoki senin oğlunada verimde bişi alırsın demiyo
ozaman bana söyleme
Bana borç vermedi enişteme veriyo
Evlat kayırıyo hep kücük teyzemin çocukları için bankada hesap açtı
Teyzemle ortak hesapları var
Büyük teyzeme arsa verdi anneme hiç bişe yok hep böyle
Bişi demiyoruz annem bazen sinirleniyo söyleniyo boşver diyorum rızkını yiyen rızkından olsun
Ama insanın zoruna gitmiyo değil.
Bu arada ben hiç öyle laf arasında söylemedim kalbini kırmak istemiyorum yinede
aynen öyle zeytinim yaa rabbim sağlık versin gerçekten ...Allah hayırlısıyla hepimize kolaylık versin biz bu ara boğazdan bile kısmak zorundayız bizim için önemli değilde oğlum sürekli bişiler istiyor bugün moralim çok bozuk
İçini ferah tut cnm bende çok korkuyordum nasıl ödicez diyekesinlikle çok haklısın canım bende faize bulaşmak istemedim eşimin ailesi öküz gibi para yiyolar ama bize gelince anca yok yok diye ağlanıyolar.Allah görüyo bişey demiyorum hiç yüzgöz olmadım saygıyı kaybetmek istemiyorum .bugün kredi faizi belli oldu işleminiz üç dört gün sürer demişler inşallah hallolacak.
cnm o zaman Allah görür diyip bırakcaksın
art niyetinden yapmıyor belki ama haklısın insan alınır ama öyle arsa fln vermeler varsa bu hak yemeye girer