• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Birikimin altın anahtarı "İsraftan kaçınma!"

karanfilce karanfilce Lisa Simpson Lisa Simpson yazdıklarınızı okudukça yuhhhhh dedim ya...
Nasıl bi zalimliktir bu böyle. Ama nedense hiç şaşırmadım. Bi arkadaşımız var. Eşi Rus. Kv bu bayanı hiç istemedi. Maddi inkansızlıklar nedeniyle 4-5 yıl kadar kv ile beraber yaşadılar. Bu arada biz bu Rus bayanla çok samimi olduk. Hala da sık sık görüşürüz.
Evde kv ve kp in çamaşırları makinede yıkanıyordu. Rus gelin kendinin ve eşinin çamaşıtlatını elinde yıkıyordu. Çünkü kv izin vermiyordu makineyi kullanmasına. Neymiş o evlendiği zaman makine mi varmış. O elinde yıkamış.
Bende yıkasaydim k.v cok severdi beni
O da surekli simdikiler prenses makineler calisiyo diye laf sokuyodu
Bulasiklari mak. Yikayorum diye soyleniyodu
2tabagida yikamaya usenenden karı mi olur diyodu
İste zten fark bu onlar gorememis bizimde.oyle olmamizi istiyolar
Cocugu bezliyodum onun elinde boklu bez yikama olaylarini anlaymasindan bunalimlara giriyodum
Benn soyle yikardimm, boyle bakardim

Ee be kadin hazir bez duruken bahcede kazan yakip bez.mi kaynatim
Makine dururken niye elimde yikim
Denmiyo iste
Bunu zaten biliyo amaci zamaninda gormemis rahat olmamiz zoruna gidiyo

İnsanoğlunun insanoğluna bu kinini anlamak asla mümkün değil sadece gelin olması yeterli kin duymaları için.
Ben de çoğunu görmedim küçüktüm ama dahada fazlasıyla yaşandığını biliyorum. Ve kendini ezdirdiği için çok kızıyorum anneme.
Görseniz duruşunda bile var o ezilmişliğin izleri.
Yapılan eziyetleri ilerleyen yıllarda apaçık gördüm.
10 yaşındaydım en küçük amcama başka köyden bi gelin aldılar.
NNarin, çıtkırıldım, içi sevgi dolu bi köy kızıydı. Abi ve ablaları anakarada büyük memurlardı. O zamanlar hayal dahi eedemeyeceğimiz çikolatalar alıp bayramlaşmaya gelmişlerdi. O zaman bekar olan halamın burun kıvırmasını o şekerlere hiç unutmuyorum.
O birun kıvırmada neler yoktu ki kıskançlık çekememezlik...
Sonra bi gün dışarda iş yapıyorlar halam bana dedi ki eve gidin bakın yengeniz annelerini arayıp telefonda konuşurlar kontrol edin diye.
Konuşsa ne olacak zaten elin memleketinde garibim
O geline filan ne eziyetler edildi.
Sonra sırlarla dolu bir şekilde öldü gitti 10 aylık gelin.
Dertten kanser mi oldu ne oldu hiç bilmiyoruz.
Kızın o naif ailesi otopsi bile yaptırtmadılar kızımızı parçalamasınlar diye..
şok üstüne şoktayım cnm
bu kadarına da pesssssssssssss diyorum
ben de bana yapılanları anlatacaktım susayım dedim de,nereden geldiyse aklıma geldi bugün
40 lı bebeğimle kyınbabamlara geldim,eşim görev yaptığımız yerde kalmıştı
safra kesemin ağrısı tuttu
neyse keyınbabam dra götürdü,yol yarım saat sürüyor
bir yandan acıdan kıvranıyorum bir yandan cüzdanımdan para bulmaya çaılşıyyorum giriş yapmak için
kbabam uzaktan bakıyo öyle
neyse apartopar ameliyathaneye alındım
sonra öğrendim ,eşimden 50 tl almış,yol parası diye
insanlık bu kadar işte

şok üstüne şoktayım cnm
bu kadarına da pesssssssssssss diyorum
ben de bana yapılanları anlatacaktım susayım dedim de,nereden geldiyse aklıma geldi bugün
40 lı bebeğimle kyınbabamlara geldim,eşim görev yaptığımız yerde kalmıştı
safra kesemin ağrısı tuttu
neyse keyınbabam dra götürdü,yol yarım saat sürüyor
bir yandan acıdan kıvranıyorum bir yandan cüzdanımdan para bulmaya çaılşıyyorum giriş yapmak için
kbabam uzaktan bakıyo öyle
neyse apartopar ameliyathaneye alındım
sonra öğrendim ,eşimden 50 tl almış,yol parası diye
insanlık bu kadar işte

yuhhh diyorum insan yedi kat yabancıdan para istemez. afedersin ama açgözlülük de değil bu resmen çingenelik!

karanfilce karanfilce bu bahsettiğin olaylar nerede olmuş.
Çok üzüldüm k geline. Şimdi babaanne ve halalar ne yapıyor yaşıyor mu
Akıllarına geliyor mu acaba ettikleri bu eziyetler
Papatyacım sadece o insanlar ne yapıyor diye sorduğun için yazıyorum asla bağlantı kurmak istemem.
Çünkü en doğrusunu Allah bilir.
Bizim köyde oldu bu olaylar.
Babannem yatalak çok yaslandı belden aşağısı ttutmuyor gibi bişey.
O meşhur ambarı boşaldı kızlardan uğrayan eskisi kadar yok.
Annem geçen yıl Allah rızası için bakcaktı annemi tersleyivermiş huylu huyundan vazgeçmiyor annem de buraktı artık napsın.
Halam yazın eşi öldürülmüştü hatırlarsınız anlatmıştım 3 çocukla kaldı.
Diğer üç halam da yaşayıp gidiyorlar işte.

@poe cnm sok oldum
Nankörler el kızı ya ne de olsa.

Ama benimkilerde olsa yaparlar merak etme
Gorumcem bayramda esime "5tl verde oglunun eline verim" demisti
Gorustugumuzde
Boyle bi insanlik mi var ya

Toprak doyursun bunlarin gozlerini

ayyy kizlar,ne hikayeler var oyle :(kadinin dusmani gene kadin.Niye cekemezler birbirlerini.cok uzgunum cok,hele karanfilce ,o cicegi burnunda geline cok uzuldum :(zavallim kahrindan,o narinligi dayanamamis yapilanlara demekki.
Bu arada aldiklarini gule gule kullan.
Trlelli gecmis olsun,uzme kendini,cocugunu dusun,onun sana ihtiyaci var.Onun icin dimdik dur ayakta canim.
Esim hasta,benimde karnim agriyor,ne hastalikmis yaa,gecmedi kac haftadir.

changelife changelife seninkiler sana söz verip çocuğa bakacağız diye sonra da sizi sap gibi bırakıp gittiler ya zaten ben o zaman vermiştim onların notunu. Allah bildiği gibi yapsın onları. Çok ayıp yaptıkları.
karanfilce karanfilce huylu huyundan vazgeçmemiş baksana. Ne bileyim yaşlanmış. Insan kendine azıcık çeki düzen verir di mi ama.
Mutlaka aldıkları ah çıkar bşr gün. Ya bu Dünya'da ya öteki Dünya'da.

@poe cnm sok oldum
Nankörler el kızı ya ne de olsa.

Ama benimkilerde olsa yaparlar merak etme
Gorumcem bayramda esime "5tl verde oglunun eline verim" demisti
Gorustugumuzde
Boyle bi insanlik mi var ya

Toprak doyursun bunlarin gozlerini

o ne demek yani trlelli böyle bir küfrün erkeklerin ağzından çıktığına tanık oldum ama kadın söyleyince ne demek vallaha anlamadım

Bu arada uykum açıldı.
Zaten sabretsem açılcağını biliyordum
Ama bi uyusam da sabaha kadar uyurdum.

Lisacık ç.dışı mı takılıyon gözümden kaçmadı değil:KK8:

poecim,maalesefki oyle.Sunu bilir sunu soylerimki.insanin kendinden baska arkadasi,iyiligini isteyeni yoktur.Buna anne babada dahildir diye dusunuyorum.Ben senelerce esimin ailesine kizdim ama sonra gordumki kendi aileminde bana bi faydasini gectim,ihtiyac sahibi oldugum halde benden bekledikletini.Oyuzden kimseden beklentim yok,calisir kazanir varsa yerim yoksa otururum yerime.Esimin ailesiylede mesafeliyim,her iclerine girdigimde,trlelli gibi sinir kirizleri gecirir esimle tartisir mutsuz olurdum.simdi dugun dernek haric kimseyi gormem etmm.ohhh kafam rahat valla.Kim ne yaptiysa eninde sonunda cekecek,hic. suphem xok bundan.o gune kadar benden uzak olsunlarda.....

Back