• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Birikimin altın anahtarı "İsraftan kaçınma!"

İyi akşamlar .Karanfilce atlatmışsın geçmiş olsun.bugün burası çok soğuk acayip ayaz. Dondum elektrik sobasını yaktım oturuyorum .

Pazar günü ben de alışveriş yaptım.
Uzun mavi bi gömlek kalın ve yumuşak 30 TL.
Yine koyu mavi bir şal. 15 TL.
Eşime de bi pantolon yine mavi 30 TL
Bir de lacivert sweat tarzı bisey aldık. 15 TL
Şal hariç hepsi defacto dan bu sefer maviş maviş olduk.
Her şeyim pembemsi bu sefer değişiklik olsun dedim.
Annem yanımda bir de evde yemek hazır ooluyor annem olmasa napardım bilmiyorum.
Her gün geç geliyorum okuldan annemle oturamıyoruz doğru düzgün.
Yarın da doktora gitcez. Annemin sonuçları göstercez yoğun bi gün bizi bekliyor.

Geztapom kanepede oturuyom ayaklarım nasıl hamlık tutmuş.
Bi kafam da müsait olduğunda PC den bakcam şu ayarlara.
Eski mesajlaşmalarımızın birine girip oradan cevapla desene çok merak ettim.:KK60:

karanfilce karanfilce güle güle kullan aldıklarını.
Inşallah annenin sonuçları da iui çıkar.

Bu saat oldu. Daha ödev bitmedi. Akşamlar yetmiyor bana ya.
Kitap okumak istiyorum. Spor yapmak istiyorum.

Papatyam bırak sporu kitabı gözlerim gidiyooorrr.. Ama uyumak istemiyorum. Mudurle yardımcısı birazcık frene bassalar çok iyi olacak

Canım sen sabah kaçta kalkıyorsun.
Gün içinde çok mu koşuyorsun.
6 da kalktım 7 ye doğru okula gittim 7 de derse başladım.
2 saat dersim vardı bitti 8 buçuk ta.
Ama 11 de toplantı vardı eve gelmedim.arada müdürün verdiği bazı görevleri yaptım.
11 de başlayan toplantı bol gürültülü bir şekilde 2 civarı bitti. Eve geldim ama çok Yoruldum. Dün de Yoruldum.
Çok erken de yatamadım kaç günlerdir.

Ha bir de okuldan gelip uyumak için uzandığımda eşim aradı.bi iş için de tekrar giyindim dışarı çıktım bi saat sonra geri döndük

Bu akşam benimde gözlerim kapanıyo.Ama şimdi uyusam sabah olmak bilmez .Yatağa gitsem uykum kaçar zaten.Dişimi çektirmem lazım ama hava çok soğuk gidiyor.Soğukta çıkmak ostemiyorum hele bi sabah olsun da bakalım

Bu adudakların çatlafde gözlerim kapanıyo.Ama şimdi uyusam sabah olmak bilmez .Yatağa gitsem uykum kaçar zaten.Dişimi çektirmem lazım ama hava çok soğuk gidiyor.Soğukta çıkmak ostemiyorum hele bi sabah olsun da bakalım
Ha okuldan gelirken de soğuk yüzümü yaktı.
Dudaklarım çatladı.yüzünüze atkı sarın dışarı çıkarken.

karanfilce karanfilce çok yoğun geçmiş günün.allah yardımcın olsun. Bi gün dinlensen kendine gelirsin inşallah
Ben de sabah 6 da kalkıyorum namaza. Sonra yatmıyorum. 07:30 da oğlumu kaldırıyorum. Onu 08:15 de servise bindiriyorum. Eve geliyorum. Sonra Kuşluk kılıyorum, saç makyaj tak takıştır yapıyorum ve cqnım ne zaman isterse o zaman gidiyorum okula ama ben genelde 09:30 da okulda oluyorum. ( gitmesem de kimse sormaz).
Ben de bedensel eeğil de zihinsel olarak çok yoruluyorum. Sürekli kafa patlatıyorum.
Sonra da akşam üstü hoppppp evdeyim.

Derslerim hergün erken başlıyor geztapom bi gün işletme gezdigim gün hariç.
Lisacım, anlatsam roman olur.
Köy yerinde hamile kadına yapılan psikolojik eziyetler, yüklenen eziyetler. 9 ay hiç bişey yiyemeyen annemin yaz ayında ekin tarlasında oruç halde dünyanın yükü yüklenmesi, halalarımın annem istifra ederken işi bitirip oturup anneme de hadi bakalım sen de önünü bitir demeleri.
Annem sofraya oturana kadar sofrada bişey kalmaması.
Babamın şehirden getirdiği sabunları babannemin ambara saklaması.
Geceleri beni emzirirken çok ışık yanıyor diye şartelin aşağıdan kapanması.
Sobada sadece tezek yakmana izin verilmesi odunların samanların içine saklanması.
Tezeğin hemen geçip bebeğin sabaha kadar üşümesi.
40 gün ishalden bir deri bir kemik kalan benin doktora götürülmemesi.
Evde KV ve kızların general olup gelinin esir gibi görülmesi...

Derslerim hergün erken başlıyor geztapom bi gün işletme gezdigim gün hariç.
Lisacım, anlatsam roman olur.
Köy yerinde hamile kadına yapılan psikolojik eziyetler, yüklenen eziyetler. 9 ay hiç bişey yiyemeyen annemin yaz ayında ekin tarlasında oruç halde dünyanın yükü yüklenmesi, halalarımın annem istifra ederken işi bitirip oturup anneme de hadi bakalım sen de önünü bitir demeleri.
Annem sofraya oturana kadar sofrada bişey kalmaması.
Babamın şehirden getirdiği sabunları babannemin ambara saklaması.
Geceleri beni emzirirken çok ışık yanıyor diye şartelin aşağıdan kapanması.
Sobada sadece tezek yakmana izin verilmesi odunların samanların içine saklanması.
Tezeğin hemen geçip bebeğin sabaha kadar üşümesi.
40 gün ishalden bir deri bir kemik kalan benin doktora götürülmemesi.
Evde KV ve kızların general olup gelinin esir gibi görülmesi...
ya nedir bu zalimlik insan insana neden bunu yapar. bu düşmanlık niye. inan annemin yaşadıklarını bir başkası anlatsa ben belki inanmazdım. hadi canım sana bunlar yapıldı ve sen ses çıkarmadın derdim. hatta belki abarttığını düşünürdüm ama maalesef bunun gibi olaylar yaşamış insanlar ve nasıl sabretmişler aklım almıyor. Allah annen annem gibi insanların sabrına karşılık evlatlarından yana yüzünü güldürsün umuyorum

karanfilce karanfilce Lisa Simpson Lisa Simpson yazdıklarınızı okudukça yuhhhhh dedim ya...
Nasıl bi zalimliktir bu böyle. Ama nedense hiç şaşırmadım. Bi arkadaşımız var. Eşi Rus. Kv bu bayanı hiç istemedi. Maddi inkansızlıklar nedeniyle 4-5 yıl kadar kv ile beraber yaşadılar. Bu arada biz bu Rus bayanla çok samimi olduk. Hala da sık sık görüşürüz.
Evde kv ve kp in çamaşırları makinede yıkanıyordu. Rus gelin kendinin ve eşinin çamaşıtlatını elinde yıkıyordu. Çünkü kv izin vermiyordu makineyi kullanmasına. Neymiş o evlendiği zaman makine mi varmış. O elinde yıkamış.

ya nedir bu zalimlik insan insana neden bunu yapar. bu düşmanlık niye. inan annemin yaşadıklarını bir başkası anlatsa ben belki inanmazdım. hadi canım sana bunlar yapıldı ve sen ses çıkarmadın derdim. hatta belki abarttığını düşünürdüm ama maalesef bunun gibi olaylar yaşamış insanlar ve nasıl sabretmişler aklım almıyor. Allah annen annem gibi insanların sabrına karşılık evlatlarından yana yüzünü güldürsün umuyorum
İnsAllah
Suna inanıyorum kötunun iyisi olmuyo
Kötü her yerde kötü kötülügünü yapıyo
Oynayamıyo yani bi yerde falso veriyo

İnsanoğlunun insanoğluna bu kinini anlamak asla mümkün değil sadece gelin olması yeterli kin duymaları için.
Ben de çoğunu görmedim küçüktüm ama dahada fazlasıyla yaşandığını biliyorum. Ve kendini ezdirdiği için çok kızıyorum anneme.
Görseniz duruşunda bile var o ezilmişliğin izleri.
Yapılan eziyetleri ilerleyen yıllarda apaçık gördüm.
10 yaşındaydım en küçük amcama başka köyden bi gelin aldılar.
NNarin, çıtkırıldım, içi sevgi dolu bi köy kızıydı. Abi ve ablaları anakarada büyük memurlardı. O zamanlar hayal dahi eedemeyeceğimiz çikolatalar alıp bayramlaşmaya gelmişlerdi. O zaman bekar olan halamın burun kıvırmasını o şekerlere hiç unutmuyorum.
O birun kıvırmada neler yoktu ki kıskançlık çekememezlik...
Sonra bi gün dışarda iş yapıyorlar halam bana dedi ki eve gidin bakın yengeniz annelerini arayıp telefonda konuşurlar kontrol edin diye.
Konuşsa ne olacak zaten elin memleketinde garibim
O geline filan ne eziyetler edildi.
Sonra sırlarla dolu bir şekilde öldü gitti 10 aylık gelin.
Dertten kanser mi oldu ne oldu hiç bilmiyoruz.
Kızın o naif ailesi otopsi bile yaptırtmadılar kızımızı parçalamasınlar diye..

İnsanoğlunun insanoğluna bu kinini anlamak asla mümkün değil sadece gelin olması yeterli kin duymaları için.
Ben de çoğunu görmedim küçüktüm ama dahada fazlasıyla yaşandığını biliyorum. Ve kendini ezdirdiği için çok kızıyorum anneme.
Görseniz duruşunda bile var o ezilmişliğin izleri.
Yapılan eziyetleri ilerleyen yıllarda apaçık gördüm.
10 yaşındaydım en küçük amcama başka köyden bi gelin aldılar.
NNarin, çıtkırıldım, içi sevgi dolu bi köy kızıydı. Abi ve ablaları anakarada büyük memurlardı. O zamanlar hayal dahi eedemeyeceğimiz çikolatalar alıp bayramlaşmaya gelmişlerdi. O zaman bekar olan halamın burun kıvırmasını o şekerlere hiç unutmuyorum.
O birun kıvırmada neler yoktu ki kıskançlık çekememezlik...
Sonra bi gün dışarda iş yapıyorlar halam bana dedi ki eve gidin bakın yengeniz annelerini arayıp telefonda konuşurlar kontrol edin diye.
Konuşsa ne olacak zaten elin memleketinde garibim
O geline filan ne eziyetler edildi.
Sonra sırlarla dolu bir şekilde öldü gitti 10 aylık gelin.
Dertten kanser mi oldu ne oldu hiç bilmiyoruz.
Kızın o naif ailesi otopsi bile yaptırtmadılar kızımızı parçalamasınlar diye..

offf ya çok trajik bir olay :KK43: Allah rahmet eylesin. insanın aklına tuhaf şeyler geliyor. ben de anneme kızıyorum ama benim ona kızmamdan çok o kendine kızıyor ben neden katlanmışım, neden bu kadar ezdirmişim kendimi diye

Back