Birikimin altın anahtarı "İsraftan kaçınma!"

Ben de eşimi çok seviyorum ama bu sevgi Uğruna bile katlanamam herhalde. Eşime de ondan ayrılabileceğimi söyledim. Bana gelecekleri zaman kalbim yerinden çıkacak gibi oluyor. Onlar burada iken zaman gelmek bilmiyor. Konuşmuyorum. Surat asıyorum. Bir ay sonra bi daha arıyorlar bi size geleceğiz diye. Insan surat asılan yere neden gitmek ister ki

Sende benim gibisin
Ya iyi gibi davranim diyodum.mesela yok yapamiyodum
Yuzum illa dusuyodu
Yasadiklarim geliyodu hep aklima
Onlar alttan alttan laf sokarken nasıl gulebilir ki insan
Aklini yitirmis olmali
Bende o donem tedavi gordum panikatak falan oldum
Hala isimleri gecse yada denk gelsem icimdeki ofke disima vuruyo kaslarim catiliyo falan (biz ayni semtteyiz pazarda markette denk gelebiliyoruz)

Bizim KK yok.
Yedik mi cepten yiyoruz.
Net bi tutar gelmiyor yani elimize.
Ama ben defter tutuyorum.
Ocak ayı hesabını yapamadım.
Defterin yanımda değil çünkü.

Kızlar bizim de eşimin işiyle ilgili bazı değişiklikler nedeniyle yol masrafımız bir miktar düşebilir. İnşallah bereketli olur.
Aylık 350-400 yol masrafımız vardı. 200-250 olabilir. Arabanın yakıtı hariç.

tr_lelli bu konuda benziyoruz gerçekten de. Ben numara yapamıyorum. Sevmiyorsam sevmiyorum. Hani ömürde bi kere göreceğim bi insan olsa belki tamam da bu hafta görmüştüm diyelim. Haftaya bi daha görüşülecek. Sonra ki hafta bi daha. Çünkü eskiden öyle idik. Zırt bırt çıkıp geliyorlardı. Ne haber vermek var ne de zaman mefhumu.

Bakalım ne olacak. Ama bi kıyamet kopacak kesin. Allah hayırlısını versin. 37 yaşındayım ve üzerinde hakkım olmayan insanlar istiyor diye bu kabusu yaşamak zorunda değilim.

Cok haklisin
Hakliyiz yani
Hepimiz ozgur dogmusken kimsenin hayatimi cehenneme cevirmesine izin vermem ben vermedim de
Buyuge saygi lazim sevap lazim diye diye icimden soverek yasayamam
Neticede Allah icini bilmiyomu kimi kandircam

Esimin annesi diye bana hakaret edip,bana laf sokup, bana eziyet edemez hic kimse
Bu gunah degil mi

Ayrintilara takilmiyorum ben artik canim ne isterse oyle yapiyorum
Kimseyi hosnut etmek icin ugrsamam

Gunaydin

Hava sanki kandirikci sabah gibi
Uyaninca tereddutte kaldim yagmur var ve kapalı

Uykumda kacti zaten

benim uykumda o saatlerde kaçsa ne var sanki: )
yok illa gece kaçacak, sabahta gitmek bilmicek
sen hangi şehirdesin canım? birde özel olmazsa burcun nedir?: )
ben koçum.

Kızlar Leli, papatya benim ruh halimde şu an pek farklı değil. Kv, Kp 15 yıl evime gelmişin gitmişin, geldiğinde 1 ay kalırsın. Peki durum neymiş. Koca bir sıfır. Boş bir sıfır. 15 yıl sıfırın içine sığmış. Ben onlardan çok bir şeyde istemedim. Sadece bir telefon "kızım, oğlumuza laf geçirmedik ama bir ihtiyacın olursa ara". Denecek bir kelime bile yok.

Bu arada bugün işe başladım. Aslında 2 hafta almıştım. Ama çocuklar okula giderken de alayım bir hafta dedim. Biraz sonra küçük bir altın bozduracağım. Malum para kalmadı. Çocuklar ilk defa babalarının evine gitti. Gitmek istemediler ama ben gidin kalın dedim. Oğluşum anne ben kalmayacğım diye tutturdu. "Yok" dedim." Ben üzülmem, yalnız da kalmam merka etmeyin. Babanızla özlem giderin.".
Dün gittiklerinde bir tuhaf oldum. Oturdum ağladım.

önemli değil canım benim.
şarküteridende alabilirsin küflü peyniri yeterki güvendiğin bir yer olsun, pazardan alırsan dikkat et ama, pazarda da satılır bizim burada.
bende penisilin olarak duydum zaten, penisilin antibiyotik değilmiydi? ondan antibiyotik demiştim kendim, belki penisilin garip kaçar diye: ))))))
bu arada peynirlere karşı ilgin var heralde, vanın otlu peyniri var, o da çok lezzetli çok beğenirim biraz tuzlu olur ama lezzetli bence ve o otlardan dolayı çokta vitaminliymiş.
bende BEZ tulum peyniri diye bir peynir var onu çok seviyorum: )
kaşar tadında ama kaşardan daha güzel, daha lezzetli...

benim uykumda o saatlerde kaçsa ne var sanki: )
yok illa gece kaçacak, sabahta gitmek bilmicek
sen hangi şehirdesin canım? birde özel olmazsa burcun nedir?: )
ben koçum.
Sabah uykum soyle kaciyo esimi yolluyorum sonra uyuyamiyorum
İstanbulda yasiyorum
Burcum terazi.

Deri tulum yedim
Bez tulum yedim ama kasara benzeyeni hic gormedim gorsem kesin denerdim
Van otlu peynirini sevmedim
Dil,lor bunlarida seviyorum
Eski kasar severim
Sert peynir vardir bez torbaya basarlar kasikla cikarip yerler katik falanda denir bak onuda cok sevmistim.
Peynirle ilgili bisi olunuyosa ben olurum galiba

Malesef insanin fitratiyla alakali bi durum
Arkadasim evli kv. Ve k.p si baska bi ilde yasiyolar
Kizi bi istmeye geldiklerinde bide dugunde gormuslerdir galiba
Cocuk burda yasiyodu calisiyodu kizda bankada calisiyo
Kizin yanina geldiklerinde bile aksam bekar olan baska bi oglunda gidip kaliyolarmis rahatsiz olmasinlar diye
Onlar isteyken evlerini temizleyip gitmsler
Her gelmesinde kiza eli kolu dolu gelirler
Kizin annesine bile hediyeyle hep geliyolar

Simdi bunlar kizi sanki cok mu goruyolar cok mu biliyolar taniyolar oglumuz sevmis almis basimizin uzerinde yeri var diyolarmis
Kadinjn dublex evi varmis gelince kalirlarsa diye bi odayi onlara dosemis
Dugun orda yapildi kizin tum akrabalarina otelde yer tutmuslar rahat etsinler diye

İnsan olan her turlu insandir
Kiza kizim diyolar
Kiz yilda 2-3defa anca goruyodur

Sans olcak anasini satim.

Nazah gerçekten çok acı eeğil mi. El olan ilgileniyor da insanın kendinden olanlar boşveriuor. Insan onlara daha çok kırılıyor. Ben ee ameliyat oldum kv kp ne geldi ne aradı. Aynı yerdeyiz üstelik. 7 kat el olsa insanlar birbirini arar sorar. Hadi beni düşünmedim de ben hastanede iken oğlun torunun ne yapar onu da mı düşünmedin. Şimdi de beni sever havalarında. Geçmiş olsun artık. Geçti borun pazarı.
Rabbim sana SAbır güç kuvvet versin inşallqh.
Telli ben de öyle düşünüyorum. Sonuçta onları çekmemin bi sonu yok. İçim almıyorsa görüşmeyeceğim o kadar.

Papatya, trlelli, Allah yardımcınız olsun.. :-(
Gerçekten hayatta en zor şey insanla uğraşmak...
Allah hepimizi kötü insanların şerrinden korusun..
Ben de nişanlılıkta ve ilk evlilik yıllarında öfkeyle doluydum. İnanın öfkeyle yaşamak da yıpratıyor insanı, kötüyle uğraşmak da yıpratıyor.. Görüşmüyordum ama her an yine gergindim rahat değildim yani.
Umreye gittiğimiz yıl tüm öfkeyi attım içimden ve elhamdülillah Rabbim de yardım etti.
Bi yumuşaklık verdi KV ye.
İnsan unutmuyor olanları ancak unutmasan da sallamamak kafayı boşaltmak da gerçekten iyi geliyor.
İkinizin de oğlu var. Yarın ergen olacaklar bağırcaklar yeri gelecek kızacaklar sınavlara çalışırken tüm streslerini sizden çıkarcaklar. Ama ne küscek ne alıncaksınız.
Hayata da evladın gibi bakınca hayat seni o kadar üzmüyor. Üzuyor da o kadar değil.
Yani ben çözümü bunda buluyorum. Mesela KV ye hizmet ederken içimden küfrederek dışardan da güleryüz göstermiyorum. Öyle yaparsam yine içim alev alev yanıyor. Bana bi faydası olmuyor. İçten yapmaya çalışıyorum zamanla Allah da yardım ediyor.
Zaman zaman geçmişi hatırlayınca içimde bi yerlerin acımıyor değil ama o da insanlara karşı temkinli olmamı sağlıyor. Sen niyetine iyiliği al ama karşındaki de her an her şey yapabilir kendini her duruma hazırla diyorum.
Çok şükür şimdi sıkıntı yok ama Allah daha büyük imtihanlarla karşılaştırmasın kendime hiç güvenim yok.

Son düzenleme:
Trlelli, peynir konusunda ben de ilkokuldan beri hatırlarım ki peynir küfü faydalıdır ekmek küfü zararlıdır(papatya daha iyi bilir ama)
Bizim köyde de çömlek peyniri bi süre sonra küflenir ama yenmeye devam edilir.
Senin dediklerini hiç duymamıştım.

Trlellicim,
Benim en büyük avantajım eşimin ailesinin maddi durumunun iyi olması ve bizden hiç bi beklentilerinin olmaması oldu.
Sizlerin dediği gibi başka kardeşlerine yapıp yaptığı bilezik bilmem neleri de eşimden isteslerdi kötü olurdu.
Bizim sadece onlara yapıp bize yapmadıkları durumlar oldu.
Ama Rabbim bize verdi şükür. Onların da ihtiyaçları var ve yaptıkları yardıma hiç bişey demiyorum.
Sadece işte arada içimi yakan, düğünümün kıyaslarla geçmesi oldu. "Ona yapmadık sana da yapmayız."

: ))))
bez tulumunda çeşitleri vardır belki bilemicem, ama bak işte benim dediğim bez tulum bu, kıvamıda bıçakla aynen kaşar misali dilimlenebilicek kıvamda olur.

torunoğluu marka baya güzel bez tulumda bence.
hadi ben seni peynir güzeli seçiyim ozaman: )

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…