Birikimin altın anahtarı "İsraftan kaçınma!"

Karanfilce semerkantın aylık dergileri nasıl
eşim abone olmak istiyo da

Yok canım fıtık değil.artrit diyorlar benim misafire,onunda has huyu böyle arada azmalar falan

Yok canım fıtık değil.artrit diyorlar benim misafire,onunda has huyu böyle arada azmalar falan
iltihaplı romatizmamı oluyo bu sta
Babamda oldu yıllar önce çok ağrı yapıyodu hala gözümün önünde ama iyi bi tedaviyle atlattı çok şükür.
Geçer seninki de İnşallah ama çok iyi bak kendine.

Öncelikli sorunum alışveriş hastalığım olmamasına rağmen ne para biriktirebiliyorum ne de k. kartı ödmemelerinden kurtulabiliyorum.

karanfilce,dogum gunun kutlu olsun,yeni yasin dilediklerini versin sana insallah :)
sevimsiz cok gecmis olsun,Allah beterinden korusun.zannedersem insanlar hic trafik kurallarina dikkat etmiyor,yada tam ogrenmeden ehliyet aliyorlar.Gecen haberlerde kaldirimfa yuruyen hamile kadina carpan,surucuyu dusununce.nasil bu halde insanlar trafige cikiyor anlamiyorum.

Öncelikli sorunum alışveriş hastalığım olmamasına rağmen ne para biriktirebiliyorum ne de k. kartı ödmemelerinden kurtulabiliyorum.

ben kart kullanımımı azalttım ama faturalarım ve taksitlerim için hala kullanıyorum.
Her ay gidip taksit yatırmak yada fatura ödemek için vakit harcamayalım diye kullanıyorum.
Çok ciddi bi geçim sıkıntısı , ödenmesi gereken bi borç vs. yoksa eğer en doğrusu maaşı aldığın gibi bi miktar birikime ayırmak, yok kabul etmek, unutmak.
Ben başka bi çözümünü bulamadım.
Tabi arada sürpriz giderler , ekstralar çıkıyo onlara da hazırlıklı olmak gerek.

Mutfak giderleri konusunda ben bi türlü ipin ucunu tutamıyorum.
İsraf etmemeye çalışıyorum, ihtiyacım olmayanı zaten almıyorum ama yani mutfaktan kısılmaz mantığıyla hareket ediyorum galiba.
300 400 lira mutfak gideri mümkün değil benim için.
Her hafta sonu eşimle birlikte alış veriş yaparız,hafta içi de eşim gelirken alır eksikleri ama hiç bitmez. Allah bitirmesin.
Her evin düzeni, gideri, harcadığı kalem farklı işte burda bu devreye giriyo.

karanfilce ben de tavuk sevmezdim
Ama kayinvalidem süper pişiriyor
Onunkini seviyorum
Göğüs kısmını yiyorum
Bir de pirzola seviyorum
Benim ailem de pek sevmez
Eşimin ailesi piknikte tavuk yer genelde
Başta bana cok tuhaf geliyordu
Kırmızı ete alışmışız biz
Ayrıca tavuk eti benim kan grubum için zararlı
Cok da yemek istemiyorum

Bizim oğlan kamyon şoförü olcak
Bi görseniz nasıl "ııın ınn" yapıyor
Bisikletini yan yatırıp kendine tuhaf bi araba icat ediyor
Ben okutmayı da cok düşünmüyorum dermişim
Eşim medrese eğitimi almasını hafız olmasını istiyor

tencerekapakmisali demek senin de bağlantın var semerkandla

karanfilce Rabbim hayırlı bi ömür nasip etsin

Kızlar arabada hasar var tabi
Sağ ön kısım göçtü
Kaskomuz yok
Helal değil diye yaptirmadik
Diger taraf hatalı zaten
Eşim gelince konuşcaz bakalım
Üstelik çarpan adam öğretmen arkadaşım çıktı
Eski okulumdan
Çok iyi biridir
Hiiic aksi değildir
Hemen kabul etti zaten
Derse yetişmek için acele ediyormuş
Arabasını birkaç gün önce almış
Onun adına da cok üzüldüm
Ama yine de cana geleceğine mala gelsin
Başım ağrıyor genel olarak
Bir de sag tarafında bi yer şişmiş kafamın
Orası ağrıyor

Oglani dershaneye biraktim arkadasimin annesi ameliyat olmus onun yanina gittim sonra baya oturduk sohbet ettik
Ordan da oglusu alip geldim
Degisiklik oldu ya annesini falan taniyorum zaten baya gulustuk durumuda gayet iyi masallah.

Dimes'in sise meye suyunu.1.95e koymuslar hakmara biz bu siseleri seviyoruz ama cok almiyorum
Bi tane hastaya bi tane eve aldim

F februn hosgeldin

Merhaba kızlar yoğun bi gündü eve geldim geri toplantı için geç vakitte çıktım. Az önce eşimle girdik.
başım allak bullak.

Februn hoşgeldin çok memnun oldum. Hayırlı olsun üyeliğin de.

Hepinize teşekkürler kızlar.
Allah hepimize hayırlı uzun ömürler nasip etsin.

Civvencim dun aklımdan geçtin sen yazdım özletiyosun kendini ha. Ben de aileyi daha çok okuyorum. Semerkand muhtemelen daha yoğun.

Canım cevabın teşekkür ederim. zaten beni bitiren yaptırdığım taksitler. Bir de ergen bir oğlum var. Tam kendimi toparlayayım derken yeni bir masraf çıkarıyor. Kış geldi geçti kendime bir kazak almışlığım yok ama beyefendiye her ay en az 500 tl masraf ediyoruz. Allah uzun ömür versin ama bazen beni sömürüyormu diyorum kendi kendime

Teşekkür edrim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…