• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Birikimin altın anahtarı "İsraftan kaçınma!"

Canım cevabın teşekkür ederim. zaten beni bitiren yaptırdığım taksitler. Bir de ergen bir oğlum var. Tam kendimi toparlayayım derken yeni bir masraf çıkarıyor. Kış geldi geçti kendime bir kazak almışlığım yok ama beyefendiye her ay en az 500 tl masraf ediyoruz. Allah uzun ömür versin ama bazen beni sömürüyormu diyorum kendi kendime
Ayy hepimiz oyleyiz annelik iste

Ama benin esimde kısıyo giysiden
Kac aydir ne gomlek aldi ne ayakkabi
Koca kisi kundurayla cikardi bi bot bisi aldiramadim gerek yok dedi

Oglum henuz bisiler isteme yasinda.degil bakalim ilerde nolcak

Giysi ,kozmetik ciddi para gidiyo
Faturalar,gida,taksitler sıra gelmiyo ki
Alalım

Her kıs cizme vs alirdim bu kis sadce kazak aldim
Birde sonbaharda 2dericeket.
Siyah cantaya ihtiyacim var marka almicam ama orta sekerli bisi istiyorum

günaydın kızlar
sabah oğlanın servis parasını yolladım. yarısını geri gönderiyopruz diye telefon açtılar. sömestr tatili girdiği için yarı verilecekmiş.
bugün bir yerden 70 tl param yatacak.
o da gelince şubat ayının ebv kredisi ödeyeceğim. 1750 tl. kalacak 11 ay inşallah.
şubat ayında ders ücreti almayacağımız için çok sıkışacağız. onun için bu meblayı önden ödersek faydası olur dedik.

Benim oglusun servisinde tam aldilar
Bende onu kafama takmistim bakim subatta yarim alcaklar mi

tr_lelli cim bu ay kendimi bira toparlayaım dedim ama nasıl yapacağım bilmiyorum. Bir akıl verin. Şu an cebimde 160 tl kaldı maaştan ve kredi kart şimdiden 450. Bir daha ki maaşa kadar az harcamam lazımki nakit kalsın ve k. kartına muhtaç olamayayım. Nasıl yapacağım:KK61: bilmiyorum.

tr_lelli cim bu ay kendimi bira toparlayaım dedim ama nasıl yapacağım bilmiyorum. Bir akıl verin. Şu an cebimde 160 tl kaldı maaştan ve kredi kart şimdiden 450. Bir daha ki maaşa kadar az harcamam lazımki nakit kalsın ve k. kartına muhtaç olamayayım. Nasıl yapacağım:KK61: bilmiyorum.
Bende cok aciliyodum en son 2ay once kk bi baktik hep ben harcamisim
Esim sadece cep faturalarini odemis
2aydir giysi almiyorum
Gidayi en aza indirdim
Fuzuli seyler almiyorum
Gezmeye gitmiyoruz
Gecen ay dusurduk biraz
Bu ay sadece 180tl gida harcadim kk dan
Ama iste taksit ve fturalardan kisamiyorum
Kenara 150tl para attim bende bu ay

Mutfak icin her ay liste yap ben oyle yapiyorum
Market gez promosyon vs
Giysi suan hic alma kis bitiyo zaten
Calismiyosan cok magza gezme en azindan bu ay
Ben oglani birakip aliyorum ihtiyacim olanida alip geliyorum eve

Esime bana 14subatta bilezik alsana dedim
Sen benim.sevgilimmisin evlilik yildonumunu bekle dedi ruhh öküzüm
Ama bende ona o bilzegi aldirmazsam ahada yazdim :KK66:

merhaba kızlar
yazamasam da her gün okuyorum
biz de 15 tatile annemlere gitcez,git gel orada gez,ee tabi gezdikçe depara harcıyor insan
1000 liradan aşağı çıkamayız galiba,kara kara düşünüyoruz şimdi eşimle ne yapacağız diye
uzun yol diye,çocuk oto koltuğu aldık 400 tl,lastikleri yenileyeceğiz 670 tl
bayağı masrafımız var,nasıl düze çıkacağız bilmiyorum
gitmesek de omaz,annemler çok ısrar etti,siz gelin dedik,1 ay önce biz geldik dediler,onlar da haklı
2. dönem ben de kağıt kalem elime alcam,tek tek hesap yapcam,ne nereye gidiyor diye

merhaba kızlar
yazamasam da her gün okuyorum
biz de 15 tatile annemlere gitcez,git gel orada gez,ee tabi gezdikçe depara harcıyor insan
1000 liradan aşağı çıkamayız galiba,kara kara düşünüyoruz şimdi eşimle ne yapacağız diye
uzun yol diye,çocuk oto koltuğu aldık 400 tl,lastikleri yenileyeceğiz 670 tl
bayağı masrafımız var,nasıl düze çıkacağız bilmiyorum
gitmesek de omaz,annemler çok ısrar etti,siz gelin dedik,1 ay önce biz geldik dediler,onlar da haklı
2. dönem ben de kağıt kalem elime alcam,tek tek hesap yapcam,ne nereye gidiyor diye
Bende yapiyorum
Hatta esime de soruyorum nereye ne harcadin dokul diyorum hesap yapiyoruz
Kk dokumanlari,faturalar hepsini kirlileri dokuyoruz ortaya

Gel biz senle utopyaya gidelim bosver
İnek sagar gol kenarinda yemek yer strateji yapariz

Günaydın canım

Biz 4 yıldır servisle yolluyorum kızımı.
bu ay tam alıyolar ama şubat ayında yarısını alıyolar
Gecen sene bizden de yarim aldilar
Ama hangi aydi ocak mi subat.mi onu hatirlayamadim
Ozaman subatta alirlar bizde de sagol kuzu

Allahtan benim servis masrafım yok. Aslına bakarsanız ekstra hiç masrafım yok ama olmuyor olduramıyorum.

karta yeni taksit yapmayarak başlayabilirsin işe.
Oğluna da kış bitiyo şurda birkaç ay dişimizi sıkalım de.
1 ay maddi anlamda toparlanmak için kısa bi süre.
3 aylık bi plan yapabilirsin kendine.
bu sürede biten taksitler olur belki

karta yeni taksit yapmayarak başlayabilirsin işe.
Oğluna da kış bitiyo şurda birkaç ay dişimizi sıkalım de.
1 ay maddi anlamda toparlanmak için kısa bi süre.
3 aylık bi plan yapabilirsin kendine.
bu sürede biten taksitler olur belki
İnşallah canım doğrudur bir ay kısa bir süre ama ben başlayamıyorum bile. allah sağlık versin ama ayın 15 inde maaşın püf diye uçtuğunu görünce sinir oluyorum.

Kizlar birikim yapamasam ben yapamazdim
1000tl araba
1500tl kredi
600tl taksitler
100tl gun
Fatura,gida,ihtiyac,esimin sigarasi,arabanin.muayinesi bakimi, 1000 de oyle desen
Baunlarin icinde birikim yaptim ben
Su 2-3aydir alamiyorum o da ev vergisi(cezali)
Birde arabalarin cezasi yuzunden.sıkıstik
Yani aliniyo sadece ufak hesaplar yapin
Gune girin
Cetele tutun
Promosyon takip edin
Biraz giysiden,gezmeden kisin
Esya almayin

Bunlardan kisamam derseniz naparasaniz yapin birikmiyo tecrubeyle sabit

Februncum, kıyafet ve dışarda yemek en çok parayı israf eden şeyler. Hemen arkasında da abur cubur gelir. Bunlardan kısmaya başla bir an evvel.
Bir ergen için 500 TL de çok fazla. Hem psikolojik yönden de kötü etkiler çoğu istediğinin yapılması. Çocukları kıyamayıp kısıtlamamak ilerde çok daha kötü problemlere neden olur.
Sen birazcık daha yok yok sen değil eşin ipleri eline alsın ;)

Trlellicim, bizim de bugün 300 civarı taşıt vergisi ödemiş eşim. Başladık mı arabanın masraflarına...

dün 30 tl ye öyle güzel orjinal bir tunik gördümki hemde kırmızı 10 saniye kuralını uyguladım ihtiyacım varmı diye .. hayır yoktu ama çok güzeldi dünyaya bi kere geliyorum dedim... sonra kendine gel olmaz dedim ve hemen mağazadan çıktım . . kışa girerken aldım çünkü ihtiyacım yoktu..

bu arada 300 tl lik güne girdim iş arkadaşlarımla 11 kişiyiz 3300 tl gelecek 1 sene boyunca iyi bi birikimmi kızlar az mı.. çok çok kasarsam 150 tl daha artırabilirim belki ama çok kasmam lazım o zamanda ne yapsam ki

Trlellicim, bizim de bugün 300 civarı taşıt vergisi ödemiş eşim. Başladık mı arabanın masraflarına...
1ev parasi yiyo canim yaa

Yok bakimi
Yok vergisi
Yok muayinesi
Yok lastigi

Bizimde gecen civi batti lastik degistrdik
Bizim araba calistigindan esim diyoki araba kendi parasinin fazlasini cikardi hic kaybim yok diyo

dün 30 tl ye öyle güzel orjinal bir tunik gördümki hemde kırmızı 10 saniye kuralını uyguladım ihtiyacım varmı diye .. hayır yoktu ama çok güzeldi dünyaya bi kere geliyorum dedim... sonra kendine gel olmaz dedim ve hemen mağazadan çıktım . . kışa girerken aldım çünkü ihtiyacım yoktu..

bu arada 300 tl lik güne girdim iş arkadaşlarımla 11 kişiyiz 3300 tl gelecek 1 sene boyunca iyi bi birikimmi kızlar az mı.. çok çok kasarsam 150 tl daha artırabilirim belki ama çok kasmam lazım o zamanda ne yapsam ki
Cok guzel ya gunler ciddi kurtarici
Benim.gun gecen seneydi bitti
Bu sene gircek kimseyi bulamadim kimse yanasmadi
Giysi konusunda cok guzel bi yaklasim olmus tebrik ederim

Back