• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Birikimin altın anahtarı "İsraftan kaçınma!"

Aynen karanfilce karanfilce
Ben de düşünüyorum nasıl olcak diye
Benim ilk evim burasıydi
Yani mağazalardan gelen eşyaları yerleştirdik
Kolay oldu
Küçük olan eşyalarim ceyizim falan kolilerdeydi hep
Gerci güzel tarafı var tabi
Kendi evimize cikacaz
Bir de ev fazlalıklardan kurtulur taşınmayla :)

Merhaba hatunlar...kızım nezle oldu hapşırık burun akıntısı..3 gundur uyku yok..dun acile goturduk...ilaç verdi.bir turlu burnu açılmıyor aktığı halde tıkalı nasıl iş anlamadım..sadece ayağımda sallanarak duruyor...3 gundur uyur gezerim...tek kızım iyileşsinde yavrumun eli yuzu kıpkırmızı oldu..şimdi cay yaptım dinlenim cay içmek istiyorum..yanınada taze cıtır cıtır börek yaptım gelin hem yiyelim hem dertleşelim.

IMG_2428.webp

Merhaba hatunlar...kızım nezle oldu hapşırık burun akıntısı..3 gundur uyku yok..dun acile goturduk...ilaç verdi.bir turlu burnu açılmıyor aktığı halde tıkalı nasıl iş anlamadım..sadece ayağımda sallanarak duruyor...3 gundur uyur gezerim...tek kızım iyileşsinde yavrumun eli yuzu kıpkırmızı oldu..şimdi cay yaptım dinlenim cay içmek istiyorum..yanınada taze cıtır cıtır börek yaptım gelin hem yiyelim hem dertleşelim.
Gecmis olsun.minige
Ayy ne guzel olurdu
Bugun yemek yaparken dedim ki keske binada cat kapi girip cikacagim biri olsa
Ansizin gelse otursak dertlessek ama guvenebilsem,gercek dost olsa,anlasa dinlese
Annemle olmuyo o uzulur die ben bicok seyimi.anlatamiyorum
Karsi dairemdeki ablanin genc cocuklari var gitmem oyle cat kapi cagirirsa gidiyorum o da biliyo erkek varsa gitmem
O bana arada bi geliyo ama yasca baya buyuk torunlari falan var bi de cok cekmis o.anlatiyo ben dinliyorum kendi derdim bende kaliyo yine
Bi ablam vardi 15senelik hemde o da bu yaz tasindi.cok agladim
yurume.mesafesinde gidip geliyorum ama yanimdaki gibi olmuyo
Onla otururduk,gezerdik,yerdik,icerdik cok sir tutar hep akil verirdi
Yoklugu okadar belliki

Doluyorum bazen

Oglumun dershanesi olmasa evden cikmadan gunlerce oturuyorum
Oyalaniyorum bi sekilde halime sukrediyorum ama 1tane olsaydi yeterdi
Olanlarla oyle samimi icten degilim yada uzaktalar
Bin de bir gorusuyorum.

Ben binamdan olsun istiyorum ama yok.

Bi cay bi borekten bak nerelere geldim afiyet olsun.

Benımde komsum yok .ben zaten calıştıgım için cok vaktım olmuyor..helede kızım olduktan sonra işlerim okadar cok oluyorkı sıkılmaya vakit kalmıyor..bir kac iş arkadaşım var onlarla buluşup dertleşiyoruz cok iyi geliyor ınsana.

Trlelli benim öyle bi Komşum var hem de yan Komşum.
Ama film gibi, inanmıycaksınız karşı komşu hep basıyo bizi. Sanırım kapıdan bakıyo ben komşuya çıkıyorum sonra oradayken bi zil çalıyor bakıyoz o da gelmiş.
Gelsin, ama işte herşeyi herkesle konuşamıyorsun.
Zaten o olmayınca da yan komşunun KV si hergün geliyor. Yazık teyzem iyi biri ama yine herşeyi konuşamıyoruz.

günaydın herkeslere ...kedi gibi mırıldayan göğsüm dışında bugün daha iyiyim.arkadaş komşu muhabbeti dönmüş ...ben bu oturduğum siteye gelin geldim kızlar geldiğimde eşimin ablası kuzenleri abisi filan bisürü kişi oturuyodu.onlar beni bisürü kişiyle tanıştırdılar yalnız kalmiyim diye .İyimi oldu ?Hayır ,çünkü kalabalıklar içinde kaldım.ne evimde özelim ,ne dinlenmeye vaktim oldu .bu şekilde 7 yıl sürdü.sonra taşındığım (aynı sitede ) apartmanda çok akıllı bir komşum oldu ve bana eğer biraz etrafımdaki kuru kalabalığı azaltmazsam ,daha çok hasta olabileceğimden ,insanların merhametsizliğinden,menfaatçiliğinden bahsetti.gözümü açtı benim.düşünüyorum da ne safmışım.önceden benim evimde varya misafir eksik olmazdı .Kimseye hayır diyemezdim.gelip gitmek güzel bişey hala severim ,ama bir sınırı olmalı.baktım kendimi toparlamam gerekiyor yavaş yavaş ayağımı kestim ,haber verme inceliğini gösterenleri kabul etmedim ,çat kapı gelene kapıyı açmadım .Böyle böyle evim yol geçen hanı olmaktan kurtuldu.çünkü insanları çözmek anlamak gerçek niyetini bilebilmek çok zor.Hergün neredeyse evime gelip giden bir kişiye birgün çay içmeye gittim tam başladık ilk bardakata kocasının cimriliğinden çay kavanozuna işaret bile koyduğundan bahsetmeye başladı bana ...o oldu bir daha gitmedim evine..Şimdi burda çok uzattım buna benzer ne kazıklar yedim anlatsam var ya roman olur.eşimle ben şu kredi ödemesi başlayana kadar 3 kuruşun hesabını hiç yapmadık hiç aklımızın ucundan geçmedi yarın çocuğumuz büyücek masraflar artacak diye ...Har vurup harman savurmadık ama örneğin istisnasız gittiğimiz her yere eli kolu dolu giderdik .Bunları normalde dile getirmem zaten de size dökülüyorum.Biz evlendiğimizde esşiimin maaşı asgari ücretin az üstüydü.O halimizle aman görümcemin oğlu ünv. kazandı hayatım harçlığını koy cebine aman evlenecek hayatım ya fırını ya tv sini biz alalım sen dayısın olurmu öyle bir çeyrekle ...Biryere oturmaya gideriz şurdan bir kurupassta alalım ,aa bugün şunun doğumgünü hadi pasta alıp gidelim ...Bu yüzdende yaşımız 40 oldu etrafımızda o incelik gösterdiklerimizin hiçbiri yok.Cebine harçlık koyduğumuz oğlan şimdi evini aldı sultana selam vermiyor.İyi niyetin fazlası zarar arkadaşlar benden size bir öneri bir adım gelene koşmayın siz de bir adım gidin orda bir durun bekleyin karşı taraf bir adım daha atınca siz de bir adım atın .Yoksa benim gibi hastalık, yalnızlık,yoklukla başbaşa kalırsınız.hamdolsun bugünümüze kimseye yarın bigün karşılığı gelir diye iyilik yapmadım ama VEFA da sadece ünlü bir bozacıymış bunu öğrendi,m hayatta ..Sabah sabah hayat dersinizi aldınızmı :KK53::KK53: tamam hadi dağılabilirsiniz kızçeler seviyorum sizi:KK15:

Benımde komsum yok .ben zaten calıştıgım için cok vaktım olmuyor..helede kızım olduktan sonra işlerim okadar cok oluyorkı sıkılmaya vakit kalmıyor..bir kac iş arkadaşım var onlarla buluşup dertleşiyoruz cok iyi geliyor ınsana.
sue canım börek çok güzel olmuş afiyet olsun...kuzucuğa geçmiş olsun burnuna serum fizyolojik verdilermi ?o çok güzel açıyor hem de hiç zararı yok .Allah tez zamnada şifa versin

Trlelli benim öyle bi Komşum var hem de yan Komşum.
Ama film gibi, inanmıycaksınız karşı komşu hep basıyo bizi. Sanırım kapıdan bakıyo ben komşuya çıkıyorum sonra oradayken bi zil çalıyor bakıyoz o da gelmiş.
Gelsin, ama işte herşeyi herkesle konuşamıyorsun.
Zaten o olmayınca da yan komşunun KV si hergün geliyor. Yazık teyzem iyi biri ama yine herşeyi konuşamıyoruz.
kesin kıskanıyodur sizin muhabbetinizi tavrınızı koyun siz de gülüm .Bazı insanlarla anladığı dilden konuşmak lazım...

Kızlar ben az bişey dediğim zencefili bilememişim çok almışım napayım ben bunla?? Hadi birazını keke yapcam kalanını??
İlk defa tazesinden görünce bilemedimo_O
Eki Görüntüle 1374695
rendele onu hergün az az üstüne bir tatlı kaşığı bal yada pekmez koy kocanla sen evden çıkmadan hergün bir kaşık yiyin .Ama taze taze hergün azcık rendele bide dolaba koy canım.Müthiş faydaları var antioksidandır giribi önler vücut direncini sağlamlaştırır ..

Bende arkadas arkadas diyorumda kaziklar yedim bende
Ondan zaten yok arkadasim herkesle samimi olmuyorum
Ama 1tane duzgun olsaydi yeterdi bana

Ya dedikodumu yaptilar
Ya kullandilar(pasta yap getir,kek yap getir)
Ya da olmayan akliyla akil vermeye calistilar

Guven sıkıntısı zaten yasiyorum

Ben olsada keske olmasaydi derim
Kendimi biliyorum sıkılırım vick vick seylerden

Kizlar ben simdi oglusun dershanesinede kek yapsam yanlis anlasirmiyim
Sohbetimizi anlatmistim mutfaklari var kadin erkek ayrilar zaten
Caylari her daim oluyo anneme kek yaparken orayada yapsam ama cekiniyorum
Yanlis anlasilirmiyim yada alin kek mi dicem.nasil vercem
İstiyorumda cekiniyorumda

Aynen karanfilce karanfilce
Ben de düşünüyorum nasıl olcak diye
Benim ilk evim burasıydi
Yani mağazalardan gelen eşyaları yerleştirdik
Kolay oldu
Küçük olan eşyalarim ceyizim falan kolilerdeydi hep
Gerci güzel tarafı var tabi
Kendi evimize cikacaz
En yumuşak karnım bu konu ..Sizin adınıza çok seviniyorum bir eviniz olacağı için .Rabbim bana trlelliye sta ya isteyen herkese içinde sağlıkla huzurla oturacağı evler nasip etsin .ÇOK çok çok amiiinnn:KK33: sevimli canım taşınmana bir ay kala sen ve eşin eve gelirken marketlerin semt bakkalının eczanenin önünden geçerken radarları açık tutuyosunuz.Para vermeden koli bulmanın yolu budur.bir aya yakın böyle böyle biriktiriyosunuz.Profesyonel nakliye firmaları var biraz tuzlu oluyor ama hiçbişey kırılmıyor dökülmüyor.Birde eve varınca ç.makinesini ,b.makinesini ocağı bağlıyolar.avizeleri takıyolar gardrobu kuruyolar .büyük eşyayı senin istediğin yere koyuyolar.Onlar giysiler hariç herşeyide topluyolar ama ben elin adamı elini herşeye vurmasın diye toplamıştım .İlk önce salondan başla toplamaya her kolinin üstüne yaz içinde ne olduğunu .DAHA SONRA bazalrın kanepelerin altındakileri topla.yatak yorgan gibi şeyleri ben annemin eski perdeleri vardı onların içine sardım kenarlarınıda diktim yorgan ipiyle en ufak bir leke olmadan gitti.kolilerin üstüne oğlanın odası şifonyerin birinci gözü misal öyle yazdım .en son mesela iki gün sonra kamyon gelicek ya sen yeni eve gidiyosun mutfağını güzelce yerleştiriyosun küçük çocuklusun kolay olur öyle . Kamyon geldiğinde mutfak çoktan gitmiş olur .adamlar yeni eve eşyayı indirirken mutlaka siz başlarında olun büyük eşyaları konması gereken yerleri siz yönlendirin .eşleriniz eski evde siz yeni evde.taşınma esnasında takı para değerli hiçbişey kalmasın önceden annelere teslim edin (bir kolyem bir bilekliğim gitti benim taşınmalardan birinde )adamlarla ilk pazarlık yaparken bir bardağım kırılsa bile zararı tazmin edersiniz ona göre diye de söyleyin .yine o zaman gelince konuşuruz .

Bende arkadas arkadas diyorumda kaziklar yedim bende
Ondan zaten yok arkadasim herkesle samimi olmuyorum
Ama 1tane duzgun olsaydi yeterdi bana

Ya dedikodumu yaptilar
Ya kullandilar(pasta yap getir,kek yap getir)
Ya da olmayan akliyla akil vermeye calistilar

Guven sıkıntısı zaten yasiyorum

Ben olsada keske olmasaydi derim
Kendimi biliyorum sıkılırım vick vick seylerden

Kizlar ben simdi oglusun dershanesinede kek yapsam yanlis anlasirmiyim
Sohbetimizi anlatmistim mutfaklari var kadin erkek ayrilar zaten
Caylari her daim oluyo anneme kek yaparken orayada yapsam ama cekiniyorum
Yanlis anlasilirmiyim yada alin kek mi dicem.nasil vercem
İstiyorumda cekiniyorumda

yapma canım çünkü nasıl karşılanacağını ya da bundan sonra sürekli istenip istenmiyeceğini bilemezsin .öğretmen arkadaşlarla dışarı filan çıkınca birer kahva filan ısmarlarsın .Ama orası kalabalık sadece öğretmenler yok ki ...

yapma canım çünkü nasıl karşılanacağını ya da bundan sonra sürekli istenip istenmiyeceğini bilemezsin .öğretmen arkadaşlarla dışarı filan çıkınca birer kahva filan ısmarlarsın .Ama orası kalabalık sadece öğretmenler yok ki ...
O da dogru vazgectim
Bi de ben tanimadigim birinin yaptigi bisiyi yemezdim onlarin bakis acisindan baktim neticede beni veli olarak taniyolar
Saol kuzucum

Günaydın kızlar ben de arkadaş konusunda seçiciyim. Yapılması gerekeneri yaparım düün, cenze, hastalık vs ama onun dışında 1-2 arkadaşım var onlar 10-15 yıllık herşeyimi anlattığım arkadaşım. Ama genel sosyalim, organizasyonları yaparım. Buna rağmen eşim benim sosyal olmadığımı söyletip durudu ve hala arkamdan öle söylüyor. Evlendiğimizde 2-3 yıl hemen hemen hergün misafir ağırladım. Ama çalışan bir inasan olarak çok yoruluyordum. Eşimin önceliği hep arkadaşları oldu. Ama ben hiçbir zaman öyle düşünmedim. Önce insanın eşi ve çocukları gelmeli derdim. Ben zaten KISITLI OLAN ZAMANIMI çocuklarıma, eşime evime harcayım istedim. Arkadaş çevresi işsiz kalddığında , ogeniş çevredn kimse ona yardım etmedi. Aslında bunu da gördü. Ama yine de sosyallık diye tutturdu. Giderken söylediği nedenlerden biri de buydu. Oysa çevreme göre ben sosyal bir insanım ama eşim fazlasıyla etrafçıydı.

Dün kızlar yatak odamdaki gardolabın üzerindeki ayna gece yarısı 4 gibi kırıldı. Bir gürültüyle uyandık. Çocuklarda ben de korktum. BİR BAKTIK Kİ AYNA TUZLA BUZ. Gece gece büyük parçaları topladım. 1 saat. Sabha olunca da süpürdüm. Ama silmeye vaktim olmadı.

Günaydın kızlar ben de arkadaş konusunda seçiciyim. Yapılması gerekeneri yaparım düün, cenze, hastalık vs ama onun dışında 1-2 arkadaşım var onlar 10-15 yıllık herşeyimi anlattığım arkadaşım. Ama genel sosyalim, organizasyonları yaparım. Buna rağmen eşim benim sosyal olmadığımı söyletip durudu ve hala arkamdan öle söylüyor. Evlendiğimizde 2-3 yıl hemen hemen hergün misafir ağırladım. Ama çalışan bir inasan olarak çok yoruluyordum. Eşimin önceliği hep arkadaşları oldu. Ama ben hiçbir zaman öyle düşünmedim. Önce insanın eşi ve çocukları gelmeli derdim. Ben zaten KISITLI OLAN ZAMANIMI çocuklarıma, eşime evime harcayım istedim. Arkadaş çevresi işsiz kalddığında , ogeniş çevredn kimse ona yardım etmedi. Aslında bunu da gördü. Ama yine de sosyallık diye tutturdu. Giderken söylediği nedenlerden biri de buydu. Oysa çevreme göre ben sosyal bir insanım ama eşim fazlasıyla etrafçıydı.

Dün kızlar yatak odamdaki gardolabın üzerindeki ayna gece yarısı 4 gibi kırıldı. Bir gürültüyle uyandık. Çocuklarda ben de korktum. BİR BAKTIK Kİ AYNA TUZLA BUZ. Gece gece büyük parçaları topladım. 1 saat. Sabha olunca da süpürdüm. Ama silmeye vaktim olmadı.
off geçmiş olsun iyiki çocukların üstüne filan düşmedi canım..Sen artık onun ne dediğine bakma canım kendini biliyosun onu da biliyosun.Senin yanında olmak isteyen olur istemeyene de eyvallahın olmasın .sen geleceğe bak artık .Konuşsun dursun ...

off geçmiş olsun iyiki çocukların üstüne filan düşmedi canım..Sen artık onun ne dediğine bakma canım kendini biliyosun onu da biliyosun.Senin yanında olmak isteyen olur istemeyene de eyvallahın olmasın .sen geleceğe bak artık .Konuşsun dursun ...

Öyle canım ama gösterdiği ndenler bunun gibi şeyler. Saçma sapan ... Allah ona kıl fikir versin ne diyeyim. Evet aynanın gece düşmesi belki de iyi oldu.

Back