• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Birikimin altın anahtarı "İsraftan kaçınma!"

merhaba kızlar
nazah çok geçmiş olsun. çok büyük nazar varmış. o çıkmış baksana..
arkadaş konusuna hiç değinmeyeyim ben. hep derim ya kazıklı voyvodo gibi geziyorum.
_sekerpare_ _sekerpare_ yazdıklarında çokı haklısın.
hele şu oğlanın işi için gittik ya oralara. çok iyi öğrendim insanın kenarda köşede en az 10 bin tl si olacak.
öyle çok masraf yaptık ve içeri girdik ki şimdi nasıl toparlanacağız bilmiyoruz
bu arada az önce ev kreşinin taksidini ödedim ve 12 ay kaldı kızlar
tam 6 yıldır ödüyoruz.

sue canım börek çok güzel olmuş afiyet olsun...kuzucuğa geçmiş olsun burnuna serum fizyolojik verdilermi ?o çok güzel açıyor hem de hiç zararı yok .Allah tez zamnada şifa versin
doktor günde 5 e kadar burnuna serumfizyolojik sıkabilirsin dedi..inanırmısın okadar bile banamısın demedi...sankı sprey daha iyi deldi..ama spreyi sadece 5gun kullancaz..şimdilik biraz daha iyi ..kuuzm ya..

günaydın herkeslere ...kedi gibi mırıldayan göğsüm dışında bugün daha iyiyim.arkadaş komşu muhabbeti dönmüş ...ben bu oturduğum siteye gelin geldim kızlar geldiğimde eşimin ablası kuzenleri abisi filan bisürü kişi oturuyodu.onlar beni bisürü kişiyle tanıştırdılar yalnız kalmiyim diye .İyimi oldu ?Hayır ,çünkü kalabalıklar içinde kaldım.ne evimde özelim ,ne dinlenmeye vaktim oldu .bu şekilde 7 yıl sürdü.sonra taşındığım (aynı sitede ) apartmanda çok akıllı bir komşum oldu ve bana eğer biraz etrafımdaki kuru kalabalığı azaltmazsam ,daha çok hasta olabileceğimden ,insanların merhametsizliğinden,menfaatçiliğinden bahsetti.gözümü açtı benim.düşünüyorum da ne safmışım.önceden benim evimde varya misafir eksik olmazdı .Kimseye hayır diyemezdim.gelip gitmek güzel bişey hala severim ,ama bir sınırı olmalı.baktım kendimi toparlamam gerekiyor yavaş yavaş ayağımı kestim ,haber verme inceliğini gösterenleri kabul etmedim ,çat kapı gelene kapıyı açmadım .Böyle böyle evim yol geçen hanı olmaktan kurtuldu.çünkü insanları çözmek anlamak gerçek niyetini bilebilmek çok zor.Hergün neredeyse evime gelip giden bir kişiye birgün çay içmeye gittim tam başladık ilk bardakata kocasının cimriliğinden çay kavanozuna işaret bile koyduğundan bahsetmeye başladı bana ...o oldu bir daha gitmedim evine..Şimdi burda çok uzattım buna benzer ne kazıklar yedim anlatsam var ya roman olur.eşimle ben şu kredi ödemesi başlayana kadar 3 kuruşun hesabını hiç yapmadık hiç aklımızın ucundan geçmedi yarın çocuğumuz büyücek masraflar artacak diye ...Har vurup harman savurmadık ama örneğin istisnasız gittiğimiz her yere eli kolu dolu giderdik .Bunları normalde dile getirmem zaten de size dökülüyorum.Biz evlendiğimizde esşiimin maaşı asgari ücretin az üstüydü.O halimizle aman görümcemin oğlu ünv. kazandı hayatım harçlığını koy cebine aman evlenecek hayatım ya fırını ya tv sini biz alalım sen dayısın olurmu öyle bir çeyrekle ...Biryere oturmaya gideriz şurdan bir kurupassta alalım ,aa bugün şunun doğumgünü hadi pasta alıp gidelim ...Bu yüzdende yaşımız 40 oldu etrafımızda o incelik gösterdiklerimizin hiçbiri yok.Cebine harçlık koyduğumuz oğlan şimdi evini aldı sultana selam vermiyor.İyi niyetin fazlası zarar arkadaşlar benden size bir öneri bir adım gelene koşmayın siz de bir adım gidin orda bir durun bekleyin karşı taraf bir adım daha atınca siz de bir adım atın .Yoksa benim gibi hastalık, yalnızlık,yoklukla başbaşa kalırsınız.hamdolsun bugünümüze kimseye yarın bigün karşılığı gelir diye iyilik yapmadım ama VEFA da sadece ünlü bir bozacıymış bunu öğrendi,m hayatta ..Sabah sabah hayat dersinizi aldınızmı :KK53::KK53: tamam hadi dağılabilirsiniz kızçeler seviyorum sizi:KK15:

Kek tamamdir ama eve yapmadim sıkıldım kek yapmaktan ben kontes olmak istiyorum artik ya

Oglusa cubuk makarna yaptim

Yine yeni yeniden sutlac yaptim

Camasir asıldı
Markete gittim vanilyam yokmus kostura kostura uctum geldim
Ayyy suraya bi yere az bayılimmm ya ben .

Son zamanlarda yaptigim keklere bisiler oluyo boyle kabariyo az kizariyo sonra birden icinden disina tasiyo catlayip lav gibi
Cözemedim niye boyle oluyo sekli semali kayiyo tatda sıkinti yok

Sevgimi cok mu katiyorum acaba <3

IMG_20150115_132916.webp
Uzeri yine piscek mecbur az daha
Kek de benden sıkildi galiba :(

Tasinan kizlar
İc camasiri,corap gibi ufak tefek ivir zivirlarinizi fermuarli yastik kiliflarina koyun tika basa baya bisiler aliyo sonra cekin fermuarini ohh miss ben oyle yapmistim

Birde oda oda toplayip o oda da birakin
Hepsi tek yerde tikis tikis olmasin hemde uzun bi vakit once toplamaya baslarsiniz

Koliler mutlaka ise cok yariyo
Hurclar ise cok yariyo
Yastik ,yorgan,ortu,nevresim,giysiler hepsini doldurun

Mutfak esyalari mutlaka gazetelenmeli bardaklar tabaklar ben hic bisiyimi kirmadan getirmistim buraya

Kizlar oglani dershaneye biraktim eve geldim kalemligi evde kimsedende istemez simdi cekinir falan diye aldim goturmeye gittim zaten 2adim yer neyse merdivende de annemle karsi komsum elektirik faturalarina.bakiyolardi bana gosterdiler okuyamamislar neyse acelem var bekleyin derken merdivenden bri cikti baktim halamin kizi cat kapi gelmis hemde sozlusuyle bu cocugu 2.gorusum
Tokalastim falan sanirim bana gelmek istedi
Nolur k.b dershaneye kadar gitmem lazim geliyorum hemen dedim
Annem bana.cikariz falan dedi aldi onlari cikti yukari
Eve geldim annemi aradim(tlf bozulmustu ya bnm tum rehberim gitti telf silindi bende)

Anne ben geldim.sıkılırlarsa bana gelsinler dedim
Annemde yemek yiyolar soylerim dedi
Ben yukari cikmiyorum babamla konusmadigimdan babam evde cikmam yani
Feristagi gelse.cikmam
Cocuk yanlis anlamismidir ya
Ya da kuzenim niye gelmedi diye dusunmusudur acaba biliyo babamla bozuk oldugumu
Offf iki arada bi derede kalmak cok berbat bisi

Ansizin geldi ama insan haber verir neticede cocuk ilk defa geliyo evimize musaitmiyiz degilmiyiz

Suan annemlerdeler ben boyle taka taka hasta oluyorum
Artik ne anlarlarsa anlasinlar napim

Aman tr_lelli tr_lelli düşünme boşver. Insan kafayı yer. Ben de böyle herşeyi Kafaya takardım. Ay şu mu ay bu mu. Şimdi takmıyorum. Sanki millet dört dörtlük de.
Netten kolye almıştım. Onlar gelmiş. Onları aldım kargodan. Şimdi bilet almaya geldik. Eşim yarın gidecek. Oğlumun sesi azıcık daha iui geliyor.
Evde tavuk Göğüs çıkarmıştım.
Aman diyorum Şura'da biryerde yiyelim. Sonra da yok eve git yap Yemeğini diyorum. Para harcama şimdi.

Geztapom ve trlelli çok sağolun kızlar, dedim ya taşınmak çok düşündürüyor beni.
Geztapom karşı komşuya niye geliyorsun gelme denmiyor ki, ama çağırmıyorsak da gelmesini istemiyoruz demi anlaması lazım.
4-5 yıldır aynı apartmandayız şu kocası ara yerde sigara içen kişi. Onu da mana edip nerdeyse 1 yıldır sadece merhaba şeklindeydik.
Gelene git diyemem ama eşimin verdiği taktikleri uygulamaya çalışıyorum. Kadın çok soru soruyor ve kendiyle ilgili de çok şeyi de gizliyor.
Ben de saf gibi ufak bişeyimi bile söylememeye çalışıyorum çünkü çok soru soruyor.
Ben de hiç merak etmesem de oğlanların kıbrısta burslu mu okuyor? Ayda ne kadar gönderiyorsunuz? Memlekette evimiz var mı? Kirası ne kadar diye abuk sorular soruyorum susturmak için.
Kadın bana böyle şeyler sorup duruyor inanabiliyor musun

Maaşımı bile sormuşluğu vardır.
Kardeşimi nişanladığımızı araba aldığımızı hiçsöylemedim.
Ama geçen hafta sonu arabadan inerken gördü. Sordu oturmamızda hemen ne kadara aldınız diye.

Geztapom, kkomşularında olsun okuldan arkadaşlarımdan olsun dediğin gibi içirdiği çayın hesabını yapanlarla karşılaşmadım.
Ama dediğin gibi çok onur kırıcı ben de sen gibi arkama bakmadan kaçardım.
Burada şu kadar şuna harcadım buna harcadım diye yazıyoruz ama hesap çıkarma mahiyetinde. Asla misafirin yediğinde içtiğinde gözümüz olmaz ben misafire yaptığım yemek bitince mutlu olurum. ÜÜzüldüğüm sadece israf olan kısmı olur. Sen çay kavonozuna işaret filan dedin aklım çıktı. Gün gelir misafirim olursanız aklınızda olsun diye yazayım didim :)

Maaşımı bile sormuşluğu vardır.
Kardeşimi nişanladığımızı araba aldığımızı hiçsöylemedim.
Ama geçen hafta sonu arabadan inerken gördü. Sordu oturmamızda hemen ne kadara aldınız diye.

Geztapom, kkomşularında olsun okuldan arkadaşlarımdan olsun dediğin gibi içirdiği çayın hesabını yapanlarla karşılaşmadım.
Ama dediğin gibi çok onur kırıcı ben de sen gibi arkama bakmadan kaçardım.
Burada şu kadar şuna harcadım buna harcadım diye yazıyoruz ama hesap çıkarma mahiyetinde. Asla misafirin
yediğinde içtiğinde gözümüz olmaz ben misafire yaptığım yemek bitince mutlu olurum. ÜÜzüldüğüm sadece israf olan kısmı olur. Sen çay kavonozuna işaret filan dedin aklım çıktı. Gün gelir misafirim olursanız aklınızda olsun diye yazayım didim :)
Kesinlikle misafir bereketiyle gelir .burası ekonomiyle alakalı bir topik olduğu için kurusuna kadar yazıyoruz tabii

Gitmis bnm.kuzen.ugramadi giderken
Arasaymis yaa oofff napim.
Cok aman aman gorusmuyoruz yani bayramda seyranda bide evlenince.bize yakin oturcakmis yer ediniyo kendine.sanirim yoksa gelmez oyle bende sasirdim zaten.gorunce
İsi.dusmeden gelmez eve.bakmaya.gelmisler ugramislar gelincede

Gitmis bnm.kuzen.ugramadi giderken
Arasaymis yaa oofff napim.
Cok aman aman gorusmuyoruz yani bayramda seyranda bide evlenince.bize yakin oturcakmis yer ediniyo kendine.sanirim yoksa gelmez oyle bende sasirdim zaten.gorunce
İsi.dusmeden gelmez eve.bakmaya.gelmisler ugramislar gelincede
Salla boşver yaa aman küs olmayalım ama akrabalarla çok yakın olmanın bazı dezavantajları da oluyo o yüzden azıcık aşım kaygısız başım .

Kardeşim geldi istanbuldan aldık geldik havaalanından.
Çok şükür gelebildi havalardan dolayı sürekli uçak ertleniyordu.
Ben bu sabaha kadar uyumasam olur.
Bugün bisürü yazılı yaptım. Kim okuyacak yarın da 2 tane var.

Back