Birikimin altın anahtarı "İsraftan kaçınma!"

30yasindayim cnm
Bende kafama taktim cokda imreniyorum
Uni mezunu zannediyolar genelde ama olamamak yada lise mezunuyum derken bazen icim aciyo
Cok fazlacada nerede calisiyosun diyolar
Oyle zannediyolar
Bakalim cnm karaverirsem uygulucam.

Uyuyamadim tv izleyip aylaklik yapiyorum

tr_lelli bence kendin için birşeyler yaparsan amaç edinirsen kv ni eşini hatta babanı bile unutursun. Kafana takmazsın.
Bak dışarıdan da farklı görünüyormuşsun. Yazılarından da belli. Bilgili hatınsun iyi bşr annesin. Enerjinin bir kısmını da kendine harca.
Oğluma ben de ders çalıştırırken hatırlıyorum hep Konuları. Çalışmak için çok Zaman'ın var. Sadece ben bunu yaparım diyip ayağa kalkman önemli. Gerisi zaten kendiliğinden gelir

Sagol cnm.destegin icin
Sorularda takilinca gidip dershane ogretmenlerine soruyorum
Hatta once bana anlatin diyorum ben anliyim ki anlatayim onada
Hepimiz elimizden geleni yapmaya calisiyoruz canim herseyden once anneyiz.
Eskiden olsa birak okul.dusunmeyi bazen niye yasiyorum ki diye bile sorguluyodum sukur.en kotu donemlerimi anlattim

Sen naapcaksin bakim bugun
Ayrica cay makinan hayirli olsun canim gule gule keyifle kullan

Çocuk olunca insanın hayata bakışı Değişiyor.
Inşallah hakkında hayırlısı ama Bırakma ucunu.
Hayatın en güSel şekliyle yaşamak gerekiyor Istiyorsan yap. Içinde kalmasın.
Ben evdeyim. Oğlumu gönderince sporumu yaptım. Duşumu aldım. Şimdi kitap okuyorum. Buraya bakıyorum. 11 gibi de normalde akşama sıkıştırdığım dualarımı falan okuyacağım. Sonra namaz kılarım. Oğlum gelir yemek yeriz. Öğleden sonra da oğlum okuldan gelen kadar bir çarşıya çıkacağım. Sadece biraz dolaşmak istiyorum. Bir yerde tadilatta kotun var. Onu alacağım. Sonra da eve gelirim inşallah
Akşam üzeri de annemlere gideceğiz. Başka şehirde onlar. Pazar geliriz belki. Yada oğlumun pazar antremanına olursa yarın döneriz. Ben den bu kadar.

Kizlar ben haksizligi sevmiyorum
Bizim dershanede sinifta 8kisi cocuklar
3kiz5erkek
Kiz annelerinden ikisini taniyorum
Biri oglumla ayni sinfta ama veliyle bu sene daha cok sohbet ediyorum toplantidan toplantiya goriyodum
diger veliyide okullar basladigindan beri okul cikislarinda falan goruyodum
Oglum servisle gideli gormuyodum dershanede tekrar gorustuk hepsi ayni sinifta dun bana gelende oydu

Diger 2kiz birlikte oturup bu kizi dislamislar yanlarinda istemiyolarmis bilmem niye
Kizda oglumla oturuyo
Enteresan bir sekilde bizim sinifin velisi olan hatunda 3lu konusurken hep beni muhattap aliyo ben farkindayim bunu diger arkadasta fark etmis
-konusurken sanki beni muhattap almiyo diyo
Neticede bu hatunun kiziyla oturan diger kiz derste cok konustuklari icin rehber ogretmen isyan etti
Ogretmene cevap verip sizin dersinize girmek istemiyoruz demisler

Bu iki veli telf tartismis cocuklar yuzunde simdi ayri oturuyolar

Bana simdi diyoki bizim sinifta olan veli aslinda.kizim xle arkadaslik etse daha iyi bi kiz diyo

Yani hic sucu kizinda aramiyo
Kizi yalniz kalinca durum degisiyo

Ve ani cikislari var

Samimide olmaya calisiyo benle bazen gel opim diyo dershaneye gelince
Telefon ediyo sık sık bisiler sormak.icin

O kiz halinden memnun hic sorun eden bi kiz degil ogretmenleriyle surekli iletisimde

Boyle insanlardan haz etmiyorum

Neden kizin yalniz kalinca o kiz kiymetli oluyo
Neticede kizini ya dislasalardi o kiz gibi

Bende bana gelen veliyle bekleyip sohbet ediyorum gayette anlayisli biri
Herseyinde farkinda
Ben notr davranmaya calisiyorum ama empati yapinca cok yanlis buluyorum

Burdan sunu dicem yani insanlar tuhaflar
Akillandigimdan cok.samimi olmayip izliyorum
Sacma sapan komplexlere girip ve kendini bisi sanan insanlar acaba kendilerini ne zannederler.

İnsanlari kucumseyen (ben oyle hissetim dicemde arkadasta bunu hissetmis) insanlarin psikolojilerinin normal olmadigini dusunuyorum

Hayat ne kadar dolu öyle insanlarla...

Papatyacım bi sözüne katılıyorum. İnsanın bi uğraşı olunca etraftakileri pek takmıyor.
Ben evde kafamı taktığım bi şeyin ders anlatırken uçup gittiğini görünce seviniyorum.
Ama dün bi seminer vardı. Bi istatistiği paylaştı inşallah ona girenlerden değilimdir.
İki meslek grubu kendini mesleğinde tükeyiyor ve evine bişey bırakmıyormuş.
Öğretmenler ve emniyet mensupları.
Gerçekten hayatta düzgün bi denge kurabilmek ne zor. Her alanda.

Dogru olabilir
Kuzenim.polis psikiyatriste gidicem diyodu
Zor valla hayat.
İnsanlari anlamak zor.
İnsanlar hayati fazlaca zorlastiriyolar

Bdv de siyasi bir olaya karistim
Beni mimlemezlerse aranizda olacagim aa dostlar simcik hazirlanim yavas yavas penguen izlim biraz 3d imis hemde
Belesel niteliginde bakicimm olaya
Penguende cuk oturdu he

guzel bir gun dilerim arkadaslar :)
@tr-lelli okumaya istegin ve imkanin varsa oku bence de,hic benden gecti diye dusunme.Ben de okumak bir meslek sahibi olmak istiyorum,cok sukur almancam super olmasada herseyin hakkindan geliyorum,yeni yil itibariyle,gece okuluna gitmek istiyorum,meslege basvurmam icin yeterli okul egitimim var ama,buralarda iyi meslek icin okumak lazim.Bakalim meslek icinde basvuruda bulunmak istiyorum.Ama kafam cok dolu,her seyi bir anda yapnak imkansiz maalesef,hem cocugum,hem okul hem is bulup calismakda lazim,nasil yapicam hic bilmiyorum.uniye gitmeyi cok istiyorum,simdi yapamazsam ,ilerde bir gun insallah kizim buyudugunde onlan beraber giderim uniye diye hayal ediyom :)ne olcak bu ulkede onunla beraber uccunki kez dogdum ben,o hayatima girfiginden beri ne cok sey ogrendim ben :)Bakalim insallah,bismillah deyip baslicam bi yerden insallah...

Merhaba hanımlar
Lelli ne için var oralarda. Boşver dolanma ben çok nadir bakarım ama cevap galan yazmam.
Karanfilce öğretmenler mi???
Bizim işte de her basamakta tahtalar eksiliyor. Ben de bayağı eksik var.

Ayy yeni geldim eve
2veli +ogretmen 7cocuk gittik
Ogretmenimiz sagolsun siz girmek istemezseniz gezin ben zaten cocuklarin basinda olcam dedi
Bizde 2veli magza gezdik
Cok kalabalik heryer hic bisi almadim
10tl taksi parasi 19.5tl de bilet+gozluk parasi odedim
Cok eglendi yani arkadaslarini gorunce beni unuttu
Ben kostebekgilleri bekliyorum ona gidicem

Bugunude yedik
Hafta sonu geldi yine
Bizde durumlar boyle

Ayy bu bahsettigim kizin biri o arkadasimin kizini ogretmenin arabasina almak istemedi cok sinirlendim
Bi taxi bi ogrtmenin araciyla gittik
Biz taxiye gecince kizi ben yanima aldim
Donustede ogretmen ben evlerine birakirim siz bi daha urasmayiin dedi 4cocugu aldi kiz bu kizi istemiyo gelmesin diyo ayy cok sinirlendim
Hic aile terbiyesi denen bisi yok

Bi de bunu yetistirmek var iste
Bizimkilerde cocuk hic birinin sesi cikmadi
Olaya cocukdan ziyade simariklik gozuyle bakiyorum
Bazi aileler fazla poh pohluyolar

canım ya bildiğim kadarıyla sizinkiler küçük..hadi desem ki 6.sınıf ve sonrası,ergenliktir,kapristir olur dicem ama bu kadar küçük bir kızın bunu yapması tamamen aile terbiyesinden,daha doğrusu aile terbiyesizliğinden..
bazen dışarda 4-5 yaşındaki çocukların tavırlarını görüyorum, burunları kaf dağında..hep ailelerin suçu bu

2005,dogumlular
Cnm cok uzulum bildigin gibi degil
Bu kizi ozellikle o kizin dislamasi beni sinir ediyo
Zaten 3kizlar sinifta diger kizi yanina cekmis bu kizdan uzak tutuyo
Yanina cektigi kizin annesi de kizim cok.asilesti falan dedi

Benim kendi cocugumda olabilirdi bu kiz
Kiz tesekkur ederim,nasilsiniz ,merhaba diye konusam cok sakin bi kiz
Ailesi biseylerden kisip yolluyo dershaneye cabaliyo kiz surekli ogrtmenlerin pesinde ogrenme cabasinda

Kizin gozunun icine baka baka ogretmenim x bizle gelmesin istemiyorum onlarla gitsin dedi ogrtmen uyardi kizda yanima yanasip xteyze ben sizinle gelim mi dedi
Aldim zten yanima sonra ogrtmen oyle sey olurmu ben birakirim dedi

Nasil bir cocuk yetistirmedir bu ne kiskanclik bencilliktir
Bu yastaki cocuklar bunlari nerden biliyolar yazik.

Ailelerinden canım.
Geçen yıl bi yere gidiyordum çocuklara etüt verilen.
Çocukların ikisi çok kötü kavga ediyor ve çok kötü kelimeler kullanıyorlardı. Üstelik 7-8 yaşındalar.
Bizim kızlar bi türlü başedemediler
Bi gün anneleri gelmiş aynı şekilde kavga etmişler.
Velhasıl anneleri de öyle.
Geçen okula gidiyorum sabahın 7 si.
8. Kattan anne yanımdan giden kızına bağırıyor.
"Parayı unutmuşsun mannnyakkk"

O kizin anneside oyle evet
Fevri bi kadin cok tanimiyorum 2defa gordum ama kizini cok savunan oven bi kadin
Benim cocugumun aklina bile gelmez oyle bisi dusunmek
Tek cocuk olmasina ragmen kiskanclik,ayrimcilik hic bilmez.
Bana tuhaf geldi ki kizda bana emanetti sahip cikarim ogretmen ilimli biri olmasaydi ben kendi elimle taksiyle evine kadar birakcaktim

Kızlar bugün ne harcadık ne harcadık..
Öğleden sonra dişçiye götürdü eşim.
Dişçiden çıktık bizim mahallede market açılışı vardı.
bazı şeyler gerçekten iyi ucuzdu ama bizde vardı almadık.
mesela doğrular ev merdiveni(internette baktım 60 tl milletin ellerinde ne merdiven vardı görseniz) 19.90
çamaşır askılığı 19.90 dı.

aldıklarımız;
mandalia 0.79 krş
limon 0.89 krş
maylo tuv.kağıdı 32 li 14.95
uzunn zamandır antepfıstığı yiyemiyorduk az bişey de ondan aldık 29.90 tl ye düşmüş kilosu.
bütün tavuk 3.95
İri kestane kilosu 9.45
golda un 10 kg 13.90(ben goldayı çok beğeniyorum)
zaten bi gerçekten indirime girenlerden aldık :)

sonracığıma annem uzun zamandır yemek takımı gözetliyordu. geçenki bimdekini kaçırttı.
bu sefer A101 den almış
annemlerin ilçeye yeni a101 açılmış. güralların tanesi 1.5 a düşmüş.
ama tüm takımı düzememiş eksikler kalmış.
bizim mahalledekinden de ben tamamladım ama bizim mahallede tanesi 2 tl ydi.

a101 i saymıyorum annem koymaz onu ama ilk aldıklarımız 54 tl tuttu.
zaten dünden de 41 tl market 11 tl de pazar alışverişim vardı.
aralık ayını yoğun kapatcam sanırım.
ama bir iyi başarımız var belki de 3 aydır dışarda yemek yemiyoruzdur. kardeşim balığa götürdü ondan olunca onu saymıyorum :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…