• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Birikimin altın anahtarı "İsraftan kaçınma!"

Oglus dayisini gordu satti anacigini
Esimde dizilerini izliyo pc de (onun sesinden tv de anlamiyorum)
Canim skılıyo
Dolma sarcaktim ablayla diger kizida gelmis bide oglu vardi evde zile bastim oglu acti hepsi kardesim abim gibi ama ben erkek varsa gitmiyorum
Annesini cagirmasini istedim
Amacim gitmekti cunku gelirim dedim ama oglunu gorunce abla cok gec oldu esimde daha yemek yemedi hasta biraz dedim gitmedim.

Yarin kuranına giderim artik napim.
Gittigim evde erkek varsa cok senelerdir tanidigim biri olcak ailece gorustugumuz falan yoksa gitmem.

Tvde de bisi yok
Naapsam bilemedim

Kızlar bugün ne harcadık ne harcadık..
Öğleden sonra dişçiye götürdü eşim.
Dişçiden çıktık bizim mahallede market açılışı vardı.
bazı şeyler gerçekten iyi ucuzdu ama bizde vardı almadık.
mesela doğrular ev merdiveni(internette baktım 60 tl milletin ellerinde ne merdiven vardı görseniz) 19.90
çamaşır askılığı 19.90 dı.

aldıklarımız;
mandalia 0.79 krş
limon 0.89 krş
maylo tuv.kağıdı 32 li 14.95
uzunn zamandır antepfıstığı yiyemiyorduk az bişey de ondan aldık 29.90 tl ye düşmüş kilosu.
bütün tavuk 3.95
İri kestane kilosu 9.45
golda un 10 kg 13.90(ben goldayı çok beğeniyorum)
zaten bi gerçekten indirime girenlerden aldık :)

sonracığıma annem uzun zamandır yemek takımı gözetliyordu. geçenki bimdekini kaçırttı.
bu sefer A101 den almış
annemlerin ilçeye yeni a101 açılmış. güralların tanesi 1.5 a düşmüş.
ama tüm takımı düzememiş eksikler kalmış.
bizim mahalledekinden de ben tamamladım ama bizim mahallede tanesi 2 tl ydi.

a101 i saymıyorum annem koymaz onu ama ilk aldıklarımız 54 tl tuttu.
zaten dünden de 41 tl market 11 tl de pazar alışverişim vardı.
aralık ayını yoğun kapatcam sanırım.
ama bir iyi başarımız var belki de 3 aydır dışarda yemek yemiyoruzdur. kardeşim balığa götürdü ondan olunca onu saymıyorum :)
İyi yapmissin cnm.anneciginde gule gule kullansin
Bizde oglumla yedigim hamburger haric yemedik disarda

Biz de bu akşam ciddi bir kriz çıktı.Gördüğünüz gibi geztapoda herzaman pozitif olamıyor.Allah affetsin .Gerçekten namaz kılcak gücüm bile yok elim kolum kalkmıyo kavga sonrası böyle olurum ben içim çekilmiş gibi...Çok kanaatkar bir insanım gerçekten hayatta tek istediğim ailem sağlıklı osun ben bundan daha kötü olmiyim ve temiz kutu gibi bir evim olsun.yatak odamda ciddi nem ve küf var salonumda da öyle farkında bile değilim dedi eşim.Gayet masumcaydı ama ben çıldırdım.halı altına süpürülenler de ortaya çıktı.gurbetteyim kimsem yok biliyosunuz burda parasız gezilecek biyer yok .Eşim çok iyi bir insan ama ince düşunemiyor.herzamanki gibi ağlama ,ağlama ,ağlama...sonra özürler ,sarılmalar...doğdum doğalı dünyanın hayrını görmedim.rabbim affetsin ahiretim bari iyi olsun.

karanfilce karanfilce güle güle kullansın anneciğin inşallah
tr_lelli tr_lelli kitap oku kuzummmm.... Boş vakit değerlendirmek için bire birdir
_sekerpare_ _sekerpare_ bu erkekler Adam'ı hasta ederler. Kendini yıpratma. Onlar o kadar ince düşünemiyor. Bugün şu kanal d de bir program var ya evleri düzenliyorlar. Evdeki eşyalar 35 yıllıkmış. Kızları sürpriz yapmak için başvurmuş. Kadın bi hevesli. 35 yıllık eşya. Evlendiklerinde almışlar. Adam diyor ki ne gerek var. Bence değişmesin diyor. Heyyyyy dedimmmm...
Var bu erkeklerde bi odunluk
Rabbşm gönlüne göre versin inşallah

Biz de akşam üstü geldik annemlere. Yarın döner miyiz bilmiyorum.

Evet yaaRabbim yaratmış demiyim diyorumda odunlar hakkaten tövbe estağfirurullaaahhh
karanfilce karanfilce güle güle kullansın anneciğin inşallah
tr_lelli tr_lelli kitap oku kuzummmm.... Boş vakit değerlendirmek için bire birdir
_sekerpare_ _sekerpare_ bu erkekler Adam'ı hasta ederler. Kendini yıpratma. Onlar o kadar ince düşünemiyor. Bugün şu kanal d de bir program var ya evleri düzenliyorlar. Evdeki eşyalar 35 yıllıkmış. Kızları sürpriz yapmak için başvurmuş. Kadın bi hevesli. 35 yıllık eşya. Evlendiklerinde almışlar. Adam diyor ki ne gerek var. Bence değişmesin diyor. Heyyyyy dedimmmm...
Var bu erkeklerde bi odunluk
Rabbşm gönlüne göre versin inşallah

Biz de akşam üstü geldik annemlere. Yarın döner miyiz bilmiyorum.

Canım ya kıyamam..
Dün seminerde de bahsedildi kadın erkek farkından.
Kavga olur adam salonda yatmaya gider açar maçını izler o kavga orda bitmiştir ama kadın için öyle mi.
Kavgaya sinirlen, Adamın gidişine geri gelmeyişine sinirlen, üstelik bir de maç izlemesi..
Canım en yakın zamanda Rabbim bi çıkış yolu göstersin size hayırlısıyla

Işten geldikten sonra yemek yiyip uyudum..bayağı uyumuşum..eşimde kıza baktı sagolsun.yarın kursum var sabah erkenden cıkcam..şimdi bu saatte yemek yapıyorum.eşim kıza ancak bakar yarın bari yemekleri hazır olsun..kaçta uyurum bugun bilmem cok işim var:) ayakkabı dünyasında cok güzel borda çanta beğendim ..botum yoktu eşim sagolsun bordo netten cok güzel su geçirmez ozelligi olan bot almış bugun geldi çantada tam ona uygun ama bu aralar cok açıldım ne yapsamki cantadada gozum kaldı:)

Biz de bu akşam ciddi bir kriz çıktı.Gördüğünüz gibi geztapoda herzaman pozitif olamıyor.Allah affetsin .Gerçekten namaz kılcak gücüm bile yok elim kolum kalkmıyo kavga sonrası böyle olurum ben içim çekilmiş gibi...Çok kanaatkar bir insanım gerçekten hayatta tek istediğim ailem sağlıklı osun ben bundan daha kötü olmiyim ve temiz kutu gibi bir evim olsun.yatak odamda ciddi nem ve küf var salonumda da öyle farkında bile değilim dedi eşim.Gayet masumcaydı ama ben çıldırdım.halı altına süpürülenler de ortaya çıktı.gurbetteyim kimsem yok biliyosunuz burda parasız gezilecek biyer yok .Eşim çok iyi bir insan ama ince düşunemiyor.herzamanki gibi ağlama ,ağlama ,ağlama...sonra özürler ,sarılmalar...doğdum doğalı dünyanın hayrını görmedim.rabbim affetsin ahiretim bari iyi olsun.
arasıra olur canım böyle durumlar inş kısa surede atlatırsın..belkide nazara gelmişssindir bol bol oku kendini ve aileni cnm

Hayırlı sabahlar hanımlar.
Bugün sabah erken kalktım.
Çamaşır attım.
Mutfağı bi toparladım bulaşık makinesini çalıştırdım.
Dün aldığım tavuğu böldüm.
Göğüslerinden bi paket, but ve kanatlarından bi paket yaptım attım buzluğa.
Kaburgasını da vurdum ocağa.
Arabası çorbası yapıyım bol karabiberli içireyim adama.
Geçen sigara böreğinden kalma biraz yufka var onlarla da teflon tencerede normal yoğurtla yaptığımız börek yapcam fırındakinden güzel oluyor

günaydın hepinize kızlar dün gecenin sonucu olarak şiş gözlerle kalktım.dün ilaç alıp yatmıştım acayip güzel uyudum .psikiyatr verdi aslında alerji ilacı hafif bşey ama çok güzel uyutur zorda kalınca alırsın demişti.aslında olay benim eşimin aşırı derecede kaderci olması .OLSUN tabii hayırda şerde Allah tan buna benim nasıl bir itirazım olabilir.Ama Allah bize akıl nimetini vermiş biraz basiretli ol adam yaa !!!Benim astımım 5 yıllık bir olay yani bu evdeki nemden ve küften olduğunu düşünüyorum.derdimin üstüne dert eklendi bu evde :KK62:.Bide ben hastalığa asla teslim olmam asla çok çok kötü olmadıkça yatmam .Hayatımız sizler gibi yani normal insanlar gibi sürüyor .Çamaşırları yemekleri zamanında hazır her türlü hizmetleri.Dün akşam ağzıma geleni saydım hem ağladım hem söylendim...:cry:Bir arabamız eksiklti beni dinlemedin otuıracak evin yoktu gittin araba aldın ev almış olsaydık şimdiye 3 sneesi bitecekti bana acımıyosun beni sevmiyosun ...Sonra biara tıkandım camı açtım nefes almaya çalışıyorum bu salaklar atlıycam sandı oğlan bağırıyo ANNNEEEE NAAAPPIYOSUUUNNN !!! saki,n ol oğlum bişey yok dedim.Bizimki ben böyle arızaya bağlayınca susar direk duvar moduna geçer.yani konuşulcaksa da sakinleşince konuşulur .O yüzden ben de haplanıp yattım:KK53:sabah 7 de dersaneye götürüyo babası oğlanı ben hiiçç duymadım kalkmışlar atıştırmışlar beni hiç kaldırmadı anahtarıda almış açıp girmiş.Saat 9 da uyandım bi baktım kıvrılmış yatıyo yanımda ...:63:böyle işte bizim evin halleri...Bakalım bugün affettirme atraksiyonları bekliyorum .İleri derece yalakalık ,her işe koşturmalr cicimler aşkımlar:KK59:

Hayırlı sabahlar hanımlar.
Bugün sabah erken kalktım.
Çamaşır attım.
Mutfağı bi toparladım bulaşık makinesini çalıştırdım.
Dün aldığım tavuğu böldüm.
Göğüslerinden bi paket, but ve kanatlarından bi paket yaptım attım buzluğa.
Kaburgasını da vurdum ocağa.
Arabası çorbası yapıyım bol karabiberli içireyim adama.
Geçen sigara böreğinden kalma biraz yufka var onlarla da teflon tencerede normal yoğurtla yaptığımız börek yapcam fırındakinden güzel oluyor
ohh ne güzel erken kalkınca böyle bisürü iş yapılıyor ne hoş...Ben böyle saatlerce pc başında kalınca müthiş vicdan azabı çekiyorum eğer işim varsa tabii ...Ama bitirp herşeyi çayımıda alıp oturunca sanki arkadaş sohbetine gelmiş gibi oluyor iyi oluyor.Aslında konumuza dönecek olursak burası birikim ve tasarruf topiği ya hani:KK48::KK48: tavuğu bütün almak daha mantıklı aslındaa.daha ucuza gelir ve bir tek tavuktan iki üç çeşit yemek yapılabilir aslında.tava böreği yapınca da elektrik harcamamış oluyoruz o da iyi...arabaşı çorbasını annemde güzel yapar unu da kavurur hafiften esmer böyle hmmm ...Canım memleketimin canım yemekleri ..:kk77:geliyom ben sen benim payımı ayır cicim:KK15:

Ayy bitanem ya ayırmam mı.
Anlattıkların hem güldürdü anlatış tarzına bağlı hem de üzdü beni.
Ayy canım yazık o gözlerine ama napalım arada oluyor öyle. Bi kafamız atıyor.
Hatta belki de normal aile modeli bizimkiler.

Şimdi, bi "yarım şey" varmış biz ona "keloğlan" diyelim de garip olmasın.(nedendir bilmem bazı ayıp şeyler köylerde kullanılır ama garip gelmez kulağa)
eskiden babannem anneannem köyde elektrikler gidince filan anlatırdı.
yazık babannemi zorlardık hadi elektrik gittti masal anlat diye sanki normal zamanda anlatamaz da.

keloğlanla iki arkadaşı ormanda geziye çıkmışlar ancak kaybolmuşlar.
neyse gezerken ilerde bi ışık görmüşler.
ancak gördükleri ışık bir cadı karısının eviymiş.
gitmişler.
cadı bunlar şüphelenmesin diye bunlara iyi davranmış.
ancak keloğlan bu cadının kendilerini yiyeceğini anlamış. (Hızlı anlatıyorum köydekiler ballandıra ballandıra uzatırlar.)
diğer arkadaşları uyumuş keloğlan uyanıkmış.
cadı gelip bunları kontrol etmiş.
-yavrularım söyleyin bakayım kim uyuuuur kim uyanık.(bizim köyün şivesi artı uzatmalar filan)
- herkes uyuuur bi yarımg.. uyanık,demiş
- e yavrum sen niye uyumadın
-benim anam bi tepsi börek yapardı onu yer öyle uyurdum.
-gitmiş cadı bi tepsi börek yapmış bizimki yemiş.
-yavrularım söyleyin bakayım kim uyuuuur kim uyanık.
- e yavrum bu sefer niye uyumadın
-benim anam bi tepsi baklava yapardı onu yer öyle uyurdum.
-gitmiş cadı bi tepsi baklava yapmış bizimki yemiş.
-yavrularım söyleyin bakayım kim uyuuuur kim uyanık.
- e yavrum niye uyumadın
-benim anam bize galbırla su taşırdı biz onu içer öyle uyurduk.
-gitmiş cadı tabi kalburla su taşımaya ama bi türlü getirememiş. her seferinde getirene kadar su bitmiş.
o sırada bizimki arkadaşlarını çağırmış ve cadının evinden kaçmışlar..
İşte böyle bişeylerdi.
belki devamı da vardı tam hatırlayamıyorum.
o yüzden bizde bi türlü uyumayan çocuklarıa bu denir.
mesela tr_lellinin oğlan uyumuyor ya gece.
-oğlum bi yat artık yarımg.. gibi ne uyuman? derler.

Sabah kapali gozlerle bi kahvalti hazirladim
Bi sabahta uykum bolunmesin istiyorum cok mu sey isyiyorum diye de soylendim
Bu aralar canim hep uyumak istiyo
Sonra11gibi kapi caldi ona uyandim
Karsimdakiler tavuk didiyolarmis bana gel dediler
Onlara yardima gittim
Kahvemide ictim

Simdi eve gectim dus abdest Sonra yine oraya geccem hepinize dua edicem kuzular

@geztapom oluyo oyle her yerde merak etme

Bende esime dun ben ilgi bekliyorum ilgilenilsin istoyorum cok mu sey istiyorum romantik bi kocam olsaydi falan diyorum yemek masasindayiz yani mutfakta baktim

_Mahhhmuuttt abiii ben sana oraya mi gitt dedim lafi nerenle dinliyosun diyo

Heygidin heyy ben ona konusuyorum o telefonda laf anlatiyo
Olay mahalini terk ettim.

Ay bitiyo sukurler olsun
Bu ay ugursuz gibi geldi bana hersey ust uste geldi cunku
Dun madame coco'da battaniyeler 25tl idi ve yumusacikti ne kalabalikti oyle
Hic heves etmedim ama kabanlarda gozum kaldi pek guzellerdi
Begendiklerimde 129tl idi

Bugun de kuranla kizlarla gecer yarin pazara giderim oglumu din kulturu sinavina hazirlamam lazim camasirlarin yikanip kutulmasi lazim bana para kocama akil lazim
Amin ecmain.

Merhaba kızlar
_sekerpare_ _sekerpare_ cok tatlısın yaa

Karşı komsumuz vefat etti dün
Biz hastaneye ziyarete gittik aksam güya
Ölüm haberiyle karşılaştık
Etkilendim bayağı
Biz oturdugumuz bu evi satın almak istiyorduk
En büyük nedeni de komsularimizdi
Özellikle bu hacı amca sırtımizi yasladigimiz dagdi.
Güvenilir iyi insandi
Karısı da öyle tabi

Bugün temizlik günüm normalde
Ama saygıdan dolayı süpürgeyi acmadim
Eşim tüm halıları gırgırladi
Ben de fırçaladim
Hali kenarında kalan boşlukları da sildim

Sabah cenaze evine
Patates ve yumurta haslayip salata yaptim
Verdim kahvaltı için
Başka da ne yapsam ki
Lahmacun düşündük
Ama maliyetli olur bize
Zaten belediye lahmacun veriyormus ölü evine
Ben de çay şeker alsam
Hem dışarıdan çok yemek gelir diyorum
Cevreskigeniş
Yazik şimdi kederliler
Cok yiyilmez, ziyan olur üzülürüm
Cay şeker kuru ne de olsa
Yani hem şimdi lazım olur
Gelen giden cok
Hem de kalırsa ziyan olacak bişey degil

Merhaba kızlar
_sekerpare_ _sekerpare_ cok tatlısın yaa

Karşı komsumuz vefat etti dün
Biz hastaneye ziyarete gittik aksam güya
Ölüm haberiyle karşılaştık
Etkilendim bayağı
Biz oturdugumuz bu evi satın almak istiyorduk

En büyük nedeni de komsularimizdi
Özellikle bu hacı amca sırtımizi yasladigimiz dagdi.
Güvenilir iyi insandi

Karısı da öyle tabi

Bugün temizlik günüm normalde
Ama saygıdan dolayı süpürgeyi acmadim

Eşim tüm halıları gırgırladi
Ben de fırçaladim
Hali kenarında kalan boşlukları da sildim

Sabah cenaze evine
Patates ve yumurta haslayip salata yaptim
Verdim kahvaltı için

Başka da ne yapsam ki
Lahmacun düşündük
Ama maliyetli olur bize
Zaten belediye lahmacun veriyormus ölü evine

Ben de çay şeker alsam
Hem dışarıdan çok yemek gelir diyorum
Cevreskigeniş
Yazik şimdi kederliler

Cok yiyilmez, ziyan olur üzülürüm
Cay şeker kuru ne de olsa
Yani hem şimdi lazım olur
Gelen giden cok

Hem de kalırsa ziyan olacak bişey degil
Canım ne ince düşünmüşsün.Bişey yapmak istiyosan kış günü en güzeli koca bir düdüklü mercimek çorbası .Hem ucuz hem de dısardan gelenlere sıcak ikram .Boşver cay şeker daha pahalıya gelir.Hem sen karşı komşusun daha sıcak olur çorba...Başınız sağolsun ...

Back