Birikimin altın anahtarı "İsraftan kaçınma!"

Canım yaa burası sanal ortam kimse birbirini tanımiyor yani benide arkadaşlar tanïr asla kötü düşünmem yani sakın bana kırılma ...Allahın yarattıği her insanın güzelliklere en iyiye layık olduğunu düşünüyorum ben her zaman.Ama hani bakacağınız ev sıfır olacağına 10 yıllik olsun 160 metrekare olacağına 100 mt.olsun ama daha ucuz olsun.Herkesin beklentisi farklıdır tabii bişey diyemem.Ama evler değerleniyor diyosun küçüğün borcu biter satar yenisini daha büyüğünü alırsınız.Yaşım 40 bir ablan olarak nacizane tavsiyem budur.Ev almayın diyemem aslında en güzeli krediye bulaşmamak ama o konuda bişey diyemiyorum.Her ailenin hassasiyeti bakış açısı farklıdir.Rabbim yardımcınız olsun

Ama o para ya bi yil icinde gelmezse ne olacak bir de bizim birikim yapamama gibi bi durumumuz var yani ben anlamiyorum nereye gidiyor bu maas
canım bırıkım yapmanız lazım. 2600 lıra kalıyor ve 600 mutfak masrafı desek 2000 kalır. 200 yol 1800 kalır. Harclık gezme faturalar desek en az ayda bı 800 bırıkmesı laızm gıbı gelıyo bana. Eger bırıktıremıyorsan maas gelır gelmez bır kısmı yok gıbı dusunup vadelıye yatırabılırsın

Gökçe gerçekten tayisorma ben bilsptırma şansınız yok mu?Yani 210 bin çekince ne kadar faiz ödeyeceksiniz?Bilmediğimden soruyorum oradaki göreviniz bitince ev ne olacak? Bunlar önemli evet maaşa zam gelicek ama 10 yıl uzun süre canım.Ama çocuk yokken ve gençken ne alınırsa kardır.
Kuzum beni bi yere gitme durumum yok biz burada kaliciyiz faizi hiic sorma 300bini geciyor ama inan evler felaket pahali icine girilmiycek evler 200bin dusun yani tokileri bile millet250binden satiyor sen dusun artik gerisini

[QUOTablacim eztapo, post: 38497157, member: 198879"]Canım yaa burası sanal ortam kimse birbirini tanımiyor yani benide arkadaşlar tanïr asla kötü düşünmem yani sakın bana kırılma ...Allahın yarattıği her insanın güzelliklere en iyiye layık olduğunu düşünüyorum ben her zaman.Ama hani bakacağınız ev sıfır olacağına 10 yıllik olsun 160 metrekare olacağına 100 mt.olsun ama daha ucuz olsun.Herkesin beklentisi farklıdır tabii bişey diyemem.Ama evler değerleniyor diyosun küçüğün borcu biter satar yenisini daha büyüğünü alırsınız.Yaşım 40 bir ablan olarak nacizane tavsiyem budur.Ev almayın diyemem aslında en güzeli krediye bulaşmamak ama o konuda bişey diyemiyorum.Her ailenin hassasiyeti bakış açısı farklıdir.Rabbim yardımcınız olsun[/QUOTE]
Amin ablacim tesekkur ederim fikirlerin icin

Allah sizi napsin e mi.
Ne kadar konuşmuşsunuz öyle
Şurda hastayım biliyorsunuz
Nasıl okuycam
Bugün evimin kadını oldum
Yemek yaptım evimde
Taze fasulye
Eşimin isteği üzerine kıyma kavurdum
Makarna yaptım bir de

Sabah doktorumla konuştum
Keşke elimden bir şey gelse dedi
Ama emzirdigin için düşük dozlu ilaclar verdim
3-4 güne etkisini gösterir
Cuma günü cektirebilirsin dedi
Yine ağrı kesiciyle ayaktayim
Ama ağrıyor yine
Ben de durumlar böyle

M maviduvar1 ihmal etme
Bak çok feci bi durum
Görüyorsun

canım bırıkım yapmanız lazım. 2600 lıra kalıyor ve 600 mutfak masrafı desek 2000 kalır. 200 yol 1800 kalır. Harclık gezme faturalar dedisarida ye az ayda bı 800 bırıkmesı laızm gıbı gelıyo bana. Eger bırıktıremıyorsan maas gelır gelmez bır kısmı yok gıbı dusunup vadelıye yatırabılırsın
Sen ne guzel dengeli hesaplar yapiyosun mesela her ay kendime 200tl kiyafet parasi ayiridim ama ev isi olursa eylule kadar hicbisey alamiycam kendime ayni sekilde esim de oyle artik disarida yemek de yok bi sinemaya gideriz o da tek sosyal faaliyetimiz olur yani fuzuli masraflari cikarirsam sanki yetiscek gibi gekiyor bu arada esimin de yol masrafi 200 hem bu arada belki teyinim subatta merkeze cikar ve birden 200tl artiya geceriz yaaaa Allah buyuk nasipte varsa olur

Canım yaa burası sanal ortam kimse birbirini tanımiyor yani benide arkadaşlar tanïr asla kötü düşünmem yani sakın bana kırılma ...Allahın yarattıği her insanın güzelliklere en iyiye layık olduğunu düşünüyorum ben her zaman.Ama hani bakacağınız ev sıfır olacağına 10 yıllik olsun 160 metrekare olacağına 100 mt.olsun ama daha ucuz olsun.Herkesin beklentisi farklıdır tabii bişey diyemem.Ama evler değerleniyor diyosun küçüğün borcu biter satar yenisini daha büyüğünü alırsınız.Yaşım 40 bir ablan olarak nacizane tavsiyem budur.Ev almayın diyemem aslında en güzeli krediye bulaşmamak ama o konuda bişey diyemiyorum.Her ailenin hassasiyeti bakış açısı farklıdir.Rabbim yardımcınız olsun
Tesekkur ederim ablacim zaten isin icinden cikamazsak ev isinden de vazgecicem

Allah sizi napsin e mi.
Nasıl okuycam
Yemek yaptım evimde
Taze fasulye

Makarna yaptım bir de

Canım sen karanfili dene bak pişman olmassın

Ama ağrıyor yine
Ben de durumlar böyle

M maviduvar1 ihmal etme
Bak çok feci bi durum
Görüyorsun
Tesekkur ederim ablacim zaten isin icinden cikamazsak ev isinden de vazgecicem

Gökçe hakkınızda hayırlısı olsun
Ev fiyatlarının bu abartılı yükselişi ürkütüyo beni.
Bana kalırsa siz evsahibi olamayacak gibi durmuyosunuz.
Babanızdan gelecek desteği bi alın, üzerine varsa birikiminizi koyup aileden birilerine borçlanarak ev alın derim.
Daha ufak daha özelliksiz olabilir fiyat düşük olacak sonuçta daha rahat ödersiniz.

Tanıdığım biri bu şekilde al bi müddet otur borcu bitince sat tekniğiyle uzun vadede 3. yada 4. evine taşındı ama ömür boyu oturabileceği bi ev.
Faiz malesef işin bereketini kaçırıyo. Uzun vadeli borç insanın ruhunu sıkıyo. Bulaşmamak en iyisi.
Öncelikle gelir gider tablosu yap. Geliriniz birikim yapamayacak kadar kötü değil.
Düzenli birikim yapmaya başladıktan sonra daha kolay olur bence

Son mesajım çıkmamış. gökce umutsuz olma canım Allah bir kapı açar sadece acele karar verme .Benim söylediklerim moralini bozmasın .

Son mesajım çıkmamış. gökce umutsuz olma cabuna Allah bir kapı açar sadece acele karar verme .Benim söylediklerim moralini bozmasın .
Asla kirilmam bla im o nasil sõz sonucta benim iyiligimi dusunerek fikirlerini paylasiyosun buna kirilmak herine ancak tesekkur edilir Allah razi olsun ablam

Allah sizi napsin e mi.
Nasıl okuycam
Yemek yaptım evimde
Taze fasulye
Makarna yaptım bir de

Ama ağrıyor yine
Ben de durumlar böyle

M maviduvar1 ihmal etme
Bak çok feci bi durum
Görüyorsun

Oooyyy canım yaa
çok geçmiş olsun sık dişini diycektim ama ağrıyo dimi
geztapo nun dediği gibi karanfili dene çok işe yarıyo

Bu arada bende 700 lira kira
140 lira aidat veriyorum

Elektrik 90
su 64
İnternet 80
tel 75 (içinde yardım mesajlarım ve telefonumun taksidi var)
doğalgaz 90 tl geldi.

@sevimsiz gecmis olsun

Dogalgaz faturam geldi 231tl
Bogrumee oturdu kaldi

Yarin ki misafir icin cocuklara hamburger bizede kek,tatli,patates salatasi yapicam

Yemegim yok yani var yok esimin yemice seyler var ona bisiler yapmam icap ediyo

Utopyaya katilip inek sagasim sobanin uzerinde kmek kizartip yiyesim var

İlk defa dogalgaz faturam bukadar cok geldi
35tlsi kdv yuhh be.
Hala atlatamadim acisini icimde yasiyorum
Ben onu 1aylik mutfak masrafi yapardim
Oglum var diye heryeri yakiyorum sabah aksam yoksa yakmam

Gune buruk basladim
Haydi bakalim

trlelli gel bacım gidelim ütopya ya
biz de 4. grubu kurarız:KK5:

Ben mersinli esim muglali canim yaaa burada evler o kadar pahaliki millet agzini 300binden aciyor bizim alacagimiz ev 260bin ve toplamda 60bin birikim var yani arabamizi sattik 210bin kredi cekip alcaz canim 25 yas üstü evler 230 220 civari yani deprem yonetmeligine bile uygun degil bi de ulasim sorunumuz olunca ve ayri yerlerde ogretmenlik yaptigimiz icin mecburen irtada biyerde ev almak zorundayiz
cnm ben de mersinliyim
bizim orada ne kadar uygun
mersin olmuyor muydu tayininiz

Allah sizi napsin e mi.
Nasıl okuycam
Yemek yaptım evimde
Taze fasulye
Makarna yaptım bir de