Birikimin altın anahtarı "İsraftan kaçınma!"

Günaydın kızlar
bu ara okuyup okuyup kaçıyorum
Allah darda olana yardım etsin . Borçlarımıza ödeme kolaylığı versin İnşallah.

Borç deyince aklıma geldi. Annem birine borç para verdi 1- 2 aya geri ödemek koşuluyla.
1 - 1,5 sene annemin telefonuna çıkmadı , parayı ödemedi.
Sonra bi msj çekti bundan 15 ay önce tlfonumu kaybettim çok zor günler geçirdim, çok mahcubum, evleniyorum 2.kez.
lütfen nikahıma gelin, nikahtan sonra ödeyeceğim zaten diye. Olsun dedi annem düşmez kalkmaz bi Allah hadi gidelim.
tatilden döndüğümüz gecenin sabahı İstanbulun bi ucundan kalktık gittik, bavuların üstünden atladık resmen evden çıkarken. Nikaha katıldık , takımızı taktık geldik. Nikahtan sonra bir telefon daha etti. İyi ki geldiniz zaten annem ve sizden başka kimsem yoktu vs. en yakın zamanda eşimle ziyaretinize gelicez. odur budur ses soluk yoktu.
bende msj çektim annem biraz sıkışık parayı gönderebilir misin diye. msj okundu ama cvp yok. 1,5 ay daha geçti.
çok sinirlendim verdim veriştirdim. tek telefonla yanında olan insanları kaybettin ve telefisi yok dedim. bu para senin ödemeyeceğin bi rakam değil dedim. ödeyemiyosan da ara söyle bayramımızı kandilimizi bari kutla dedim.
Kötü mü etmişim.
Eğer bir borcu ödemek koşuluyla alırsan Allah o borca ödeme kolaylığı veriyo. Alayım da nasılsa ödemem dersen zaten daha beter olmuyo mu.
Niye insanlar hatır gönül bilmiyo . niye hiç utanma duyguları yok çok merak ediyorum
düşünüyorum ama bi cevabı yok. Bi dostluk bi ahbablık bitti işte boşu boşuna.
Ödememesi değil sorun gerçekten, annem olsun önemli değil o parayla kendine bi hediye al benden olsun da derdi eminim.
Sorun tavırda...

ciceklientari ciceklientari gerçekten üzücü bir durum olmuş. ama insanoğlu işte. çiğ süt emmiş. ben işte bu sebeplerden dolayı kimseye borç vermek istemiyoprum. paranı veriyorsun. sonra arkasından sen koşuyorsun.
benim de yakın bir arkadaşım vardı. hala görüşüyoruz. bizim düğünümüzden bir kaç ay önce annemden borç para almıştı. o parayı ödemediği için düğünüme gelmedi. çok mahcup olmuştu. sonra teeee kaç yıl sonra ödedi. şimdi hala görüşüyoruz ama benim içimden çıkmıyor düğünüme gelmemesi.
işte dostluklar arkadaşlık böyle böyle yıkılıyor...kötü olmuş ama herkes kendine yakışanı yapıyor işte.

Çok haklısın canım.
İnan bu insanları anlamak çok zor.
Ne garipler..
Şu an 15 bin borcumuz var ya neleri düşünüyorum bilsen.
Eşime de bana da bişey olsa ölsek gitsek borcumuzu kim öder?
Dedim kendi kendime bize bişey olsa kalanlar zaten onlara kalır borcu alırlar.
Düşünebiliyor musun böyle düşündüm.
Şu an kantine bi çaybi ayran borcum var eşime akşamları genelde söylerim.olur ya ödemeden bişey olur.
Bizden geçen yıl teyzem borç istedi.
Hep eşinin dengesizliği.
Bankadan nasılsa kredi çekerim diye gitmiş 45 bine traktör almış.
Kredi de çıkmamış.
Sinir oluyorum tembel miskin herifin yaptıklarına
Teyzemin ömür boyu Kamburu oldu.
Çalışan hayvan bakan ekip biçen teyzem sefasını süren mahsulleri satıp parayı tasarrufeden eEniştem.
Çok sinir bozucu.
Eşim vermedi parayı.
İşin açığı borç teyzemin olsa verirdik.
Ama bu adam hep birilerinin üzerinden geçinmeye alışmış.
Çok telaşa düşmüş gecen sene sözde. Bilmem akillanır mi hic sanmıyorum.
Dayımın üstünden halletmişler sonra.

Son düzenleme:
Teyzem anne yarımdır.
Ama borç vermedim diye ne küstü ne etti
Zaten kendi çocukları da vermedi aadamın yaptıklarını toplamaktan bıktılar.
Ama yine de en çok üzülen teyzem oldu :KK43:

ciceklientari ciceklientari çok saçma sapan insanlar var İnan
Kimseye borç vermemek en iyisi

Ufak tefekleri saymazsak sadece araba taksiti kalıyo bizim o da 2016. Da bitiyo
Bizim suan düşündüğümüz 2016 da eşimlerin sözleşmeleri bitiyo büyük bir firmayla tekrar sözleşme yenileyemezlerse eşimin maaşı düşecek suan nolur naparızı düşünüyorum (eşim kadercidir kim öle kim kala diyo)

Çamaşır mak. Su akıtıyo
Bulaşık mak. Su akıtıyo(gecen yıl 150tl verdim yaptırdım yine akıtıyo)
TV kablosu bozuldu yaptırdık
Telf bozuldu
Gecen yıl buzd. Bozuldu tamirci çağırdım yapmakla olmaz değiştir dedi yenisini aldım

Ya ben çok büyük sınanıyorum
Binada 8 daire var tv kablosu bnm bozuluyor
Bu eşyalar niye aynı anda böyle oldu

Ev demi var bı uğursuzluk ben de mi çözemedim gitti

Bu evi sevmiyorum ya o daa beni sevmiyo bence

Şimdi servisi çağırsam bakalım ne tutcak çok tutarsa yenisini alıcam 10senelik oldular Eror veriyorlar
Napcamı şaşırmış durumdayım
Bilmiyorum

Artık ciddi hiç bişi bilmiyorum düşünemiyorum çok yoruldum
Mutfak parke ikiside mutfakta biri ordan akıtıyo dığeri ordan bi onu siliyorum bi ötekini oturup ağlayasım geliyo
5kurusta para yok
Alıp basımı gidesim var

Tr lellicim eşyalar artik eskisi gibi kaliteli üretilmiyor.
Belli bi süreyi geçtimi hepsi başlıyor mızıldanmaya..
Bir de bi kaç defa taşındın mı tamam.
Uğursuzluk filan yok öle bişey üzme kendini Allah can sağlığı versin

Tr lellicim eşyalar artik eskisi gibi kaliteli üretilmiyor.
Belli bi süreyi geçtimi hepsi başlıyor mızıldanmaya..
Bir de bi kaç defa taşındın mı tamam.
Uğursuzluk filan yok öle bişey üzme kendini Allah can sağlığı versin
Kuzum hepsi üst üste gelir mi ya
Bi de bukadar sıkıntının icinde
Çok isterse servis yenisini mi alim sence şaştım kaldım

Başka bozulacak ne var çıkın ortaya diyorum artık
Ütüm bozuldu yine yenisini aldım
Mikserim bozuldu yenisini aldım
Kettle bozuldu yenisini aldım
Elektrikli süpürgem bozuldu
Belli aralıklarla hepsi bozuldu
Bunları saymıyorum bile

Ama beyaz eşya önemli çamaşır falan bakalım ne tutcak ne diecekler zaten kac yıllık diye soruyorlar hasar büyükse yenisini al daha iyi diyolar

Kuzum hepsi üst üste gelir mi ya
Bi de bukadar sıkıntının icinde
Çok isterse servis yenisini mi alim sence şaştım kaldım

Başka bozulacak ne var çıkın ortaya diyorum artık
Ütüm bozuldu yine yenisini aldım
Mikserim bozuldu yenisini aldım
Kettle bozuldu yenisini aldım
Elektrikli süpürgem bozuldu
Belli aralıklarla hepsi bozuldu
Bunları saymıyorum bile

Ama beyaz eşya önemli çamaşır falan bakalım ne tutcak ne diecekler zaten kac yıllık diye soruyorlar hasar büyükse yenisini al daha iyi diyolar
servisler yenisini aldırmak için pahalı söylüyor ya da tam olarak yapmıyor olabilirler.
başka bi tamirci çağır yaptır istersen canım.
zaten garantisi geçmiş.
bence yaptırmak mantıklı.
çünkü bizim bozuk diyip attığımız eşyalar bit pazarları sayesinde kaç öğrenci evini dolanıyor :KK45:

tr_lelli tr_lelli uğursuzluk falan da neymiş. olumsuz düşünürsen herşey üstüne gelir. yapma allahaşkına...
neden kendine bu kadar çok yükleniyorsun. zaman zamna benim hayatımda da oluyor. olumsuz herşey üstüste geliyor. allah sınıyor diyorum. az zararla atlatmaya çalışıyorum.
kendini bu kadar üzme lütfen. bu kadar yorma...

ciceklientari ciceklientari çok saçma sapan insanlar var İnan
Kimseye borç vermemek en iyisi

Ufak tefekleri saymazsak sadece araba taksiti kalıyo bizim o da 2016. Da bitiyo
Bizim suan düşündüğümüz 2016 da eşimlerin sözleşmeleri bitiyo büyük bir firmayla tekrar sözleşme yenileyemezlerse eşimin maaşı düşecek suan nolur naparızı düşünüyorum (eşim kadercidir kim öle kim kala diyo)

Çamaşır mak. Su akıtıyo
Bulaşık mak. Su akıtıyo(gecen yıl 150tl verdim yaptırdım yine akıtıyo)
TV kablosu bozuldu yaptırdık
Telf bozuldu
Gecen yıl buzd. Bozuldu tamirci çağırdım yapmakla olmaz değiştir dedi yenisini aldım

Ya ben çok büyük sınanıyorum
Binada 8 daire var tv kablosu bnm bozuluyor
Bu eşyalar niye aynı anda böyle oldu

Ev demi var bı uğursuzluk ben de mi çözemedim gitti

Bu evi sevmiyorum ya o daa beni sevmiyo bence

Şimdi servisi çağırsam bakalım ne tutcak çok tutarsa yenisini alıcam 10senelik oldular Eror veriyorlar
Napcamı şaşırmış durumdayım
Bilmiyorum

Artık ciddi hiç bişi bilmiyorum düşünemiyorum çok yoruldum
Mutfak parke ikiside mutfakta biri ordan akıtıyo dığeri ordan bi onu siliyorum bi ötekini oturup ağlayasım geliyo
5kurusta para yok
Alıp basımı gidesim var

tr lelli cahide jibek in bereket bereketsizlikle ilgili güzel bi yazısı var ben kendimizden çok şey buldum beğendim.
bi oku tavsiye ederim

Benim de hayatımda böyle olumsuzluklar üst üste gelince Allah ım ben anladım tamam diyorum. of puf ettikçe devam ediyo çünkü.

Ben hayatımda sadece ev alırken borç aldım o da babamdan. Allah muhtaç etmesin kimseyi kimselere.
Sonra babama borcum var diye uykularım kaçtı.
Adamcağızın bişey dediği yok borca bile saymamıştı aslında
napim ne edeyim dedim.
gittim düğünde takılan takı setimi sattım. borcumu ödedim.
Ama söylemedim sattığımı zaten takmadığım için kimsede nerde diye sormadı.

geçen gün yolda bi teyzeden su aldım kızıma.
paramı bozamadı dedi ki git dolan gel (alışveriş yapılan bi cadde) dönerken verirsin.
Dönerken kadını bulamıycam diye aklım gitti. Eşim dedi ben gidip vereyim sen burda bekle.
şöyle şöyle bi kadın kızına su almış demin benim eşimdi o yolladı de diyorum.
eşim gitti o arada araya bi araç girdi fellik fellik arıyorum gözümle illa gözüm görcek ödendiğini.
Tabi sonra abarttığımın saçmaladığımın farkına vardım da ordan burdan kafamı uzatmadan sakince bekledim

Kizlar siz hni babanizdan bahsediyosunuz ya borc aldik diye benimbabam okadar kotu okadar vicdansiz okadr hAin bi insan ki
ben dusmanimi uzakta aramiyorum artik
esim esnafken borcu vardi babam kendi teklif etti kartimi kullan yatirirsin diye meger cikari varmis kendi evldi evladinA bile kazik atan biri
esimin karta kazandirdigi puanlari yedi ztn uzerine esime faiz koydu kendi kendine kendi borc faizlerinide esime odetti
Yani 20odicemize 25ôdedik
BEnim sansim olsaydi boyle bir babanin kizi olmazdim
Babamdan cekiyorum
Esimin ailesinden cektim
Esimlede sorunlarim oldu

ALlah benim canimi alsi o babanin evine eline dusurmesin diye du ediyorum

Diceksiniz ki eeee. SEn yine babanlarla ayni binadasin tapusu benim degil evet ama burasi miras kaldi dedecimin babannecimin el emegi babami hic bisi yok bu evde
Ben kiracilar gibiyim kapimi ortuyorum oturuyorum
Evlerinede babam evde yokken cikiyorum bisiolursa annem geliyo

Burdan da kurtulcam ins. BUna duaediyorum

iste size canli ornegim boyle adi baba olanlarda var.

Tabletten yazdim zor yaziliyo yanlis yazmis olabilirim h rfleri

tr_lelli tr_lelli canım buara herşey üstüste gelmiş belli epey canın sıkılmış.

ailevi açıdan yaşadıkların kolay şeyler değil,çok büyük imtihandasın. hadi eşinin ailesine el diyip geçiyorsun ama işte kendi baban bile böyle yapınca ister istemez üzülüyorsun.Ama elden birşey gelmiyor,dua edeceğiz Allah hidayet versin diyeceğiz. Şükret ki aile meselelerine evde oturmana falan karışmıyor,yapacak olsa onları da yapar.

beyaz eşya konusunu da çok takma kafana bak ben 3 senelik evliyim,hem çay makine mi hem blendirimi bozdum.geçenlerde de çamaşır makinesi su akıtmaya başladı bir baktım,lastiğinden minik bir parça kopmuş.kesin ben yapmışımdır yine.ama ne yapayım üzül üzül biryere kadar,dünya mali dünyada kalıyor napalım..

Kızlar küçük şeylere canımızı sıkamamamız lazım. Ben de sıkıyorum/dum gerçi ama. Geçen seneden beri yaşadıklarıma bakın. Karbooksit zehirlenmesinden oğlum , kızım ve ben 4 gün yoğun bakımda yattık. Sonra eve hırsız girdi. Sonra dış gebelikten dolayı acilen hastaneye kaldırıldım, bir ay hastanede yattım, sonra da şimdiki olay.

Benim babamin yaticak yeri yok
Ucan kusa kotulugu var
Kimse sevmiyo ne akrabasi ne cevresi
Herkese zarari dokunan,kimseyi begenmeyen,herkes ona gore adam degil tek adam o
Kriya kiza goz diken , ickici lanet biri

Rbbim beniona muhtac etmesin
Anneme bisi olsa durmam zaten burda
Allahindan bulsun

tr_lelli tr_lelli canım buara herşey üstüste gelmiş belli epey canın sıkılmış.

ailevi açıdan yaşadıkların kolay şeyler değil,çok büyük imtihandasın. hadi eşinin ailesine el diyip geçiyorsun ama işte kendi baban bile böyle yapınca ister istemez üzülüyorsun.Ama elden birşey gelmiyor,dua edeceğiz Allah hidayet versin diyeceğiz. Şükret ki aile meselelerine evde oturmana falan karışmıyor,yapacak olsa onları da yapar.

beyaz eşya konusunu da çok takma kafana bak ben 3 senelik evliyim,hem çay makine mi hem blendirimi bozdum.geçenlerde de çamaşır makinesi su akıtmaya başladı bir baktım,lastiğinden minik bir parça kopmuş.kesin ben yapmışımdır yine.ama ne yapayım üzül üzül biryere kadar,dünya mali dünyada kalıyor napalım..
KUzumkarismaz olurmu kovdu beni gitcektim esime yalvarmis
Kira isticekmis annem agzina geleni symis
Bana dahuzur vermiyo yani rahatim yok

Aynem oyle kendi ailen yapinca dha zor oluyo

akşam kayınpederim dedi ki amatör yazar ve sohbet hocasıdır bu arada.
İnsanın en büyük imtihanı ana babayla olan imtihanıdır.
Çünkü bilirsin ki ana babadır ve saygı göstermek zorundasın, kırmamak zorundasın..
Öyle anne babalar var işte onlar tam imtihan sebebidir..

Canım seninki de gerçekten büyük imtihan..
Neler yapmış ki bu hale gelmişsiniz. durup dururken küscek halin yok ya.
İmtihanlara sabır sonunda şükrü yani nimeti getirir.
Sen de sabret..
ve hidayet için Rabbimize dua et.
Nice Allah dostları var ki kafirken zulmederken imanla şereflenip çoğu müslümanlardan üst mertebelere çıkmışlar..
Günahından, kibrinden, gafletinden dolayı kimseyi kınayamayız.. Son nefesimizde ne olacağını bilmiyoruz.
Rabbim hidayet nasip etsin babana ve bütün yaptıklarına pişman olsun.
Öyle değişsin ve senden özür dilesin ki, sen de affet ve öbür dünyaya sılayı rahimi kesmiş babaya küs olarak gitme.
Dünyada çektiklerimiz bize öyle ağır geliyor ki ahiretteki çetin hesabın yanında hiç bişey olduğuğunu göremiyoruz.

bir kişinin sana yapabileceği kötülüğün sınırı yoktur. ve o sınırı zorlayanlar hele bir de yakınındaysa vay ki vay.. burda herşeyi anlatmıyorum ama çok iyi biliyorum bu duyguyu canım.
Bi insanın yaptıklarını unutamazsın..
Her ikramında, iyiliğinde o bunları haketmiyor da diyebilirsin..
Ama işin içine Rabbinin rızası girmişse.. düşün tr_lelli Rabbinin rızası..
mecbur katlanırsın.
ve mükafatı da güzel olur inşallah... böyle düşün canım.. olmaz olmaz deme bu hayatta herşey olur.
Ve bir gün inşallah babanla barışırsınız.. sen ne kadar istemesen de benim duam bu yönde..
Biliyorum ki kurtuluş Allahın bize emrettiklerinde..

X