Birikimin altın anahtarı "İsraftan kaçınma!"

Tabi canım en iyisini sen bilir hesap edersin. Biz burdan sadece okuduğumuz kadarını hesap ederiz. :)
Bereketli olsun.

Az önce de arkadaşlar kot bi bluz almış bayıldım.
Tunik şeklinde olanı da varmış ince kottan.
Çok şık duruyor.
İndirim varmış 250 etiket fiyati varmis 35 e almışlar.
Bayıldım napsam bilemiyorum.
Etiket fiyatına takılmam da geçen sene %50 indirim var dediler gittim eşime baktım o haliyle çok pahalıydı.
O
tabi canım bu evdeki hesap. bakaloım uyacak mı? krdi masrafları hesapta olmayan bi para. yatak odası da dökülüyor artık. bakalım allah nasip edecek mi?
söyledğin tunik nette mi canım. beğendiysen ve ihtiyacın varsa al bence. çok da sıkınca bi zaman sonra patlama yaşıyor insan. o zaman daha çok alıyor.

tabi canım bu evdeki hesap. bakaloım uyacak mı? krdi masrafları hesapta olmayan bi para. yatak odası da dökülüyor artık. bakalım allah nasip edecek mi?
söyledğin tunik nette mi canım. beğendiysen ve ihtiyacın varsa al bence. çok da sıkınca bi zaman sonra patlama yaşıyor insan. o zaman daha çok alıyor.
Şu an ihtiyacım olan bişey değil.
Yani düşününce zaten 3-5 kıyafetten fazlası hep ekstra bizim için.
Ama gün geliyor çıkageliyor.
Zaten çok beğenip sordum öyle söyledi arkadaş.
Yaklasık 2-3 aydır kıyafet almadım.
Bot ve çantayı da seneye erteledim.
Zaten 250 tutuyordu.
Coktu.
Bu 35 ve çok hoş.
Bi gidip bakayım bakalım. Belki bitmiştir bile.
Giyineyim yakışırsa eşime de göndereyim öyle alayım.
Son aylarda corap ve iç camaşır hariç bişey almadım.

Tabi canım en iyisini sen bilir hesap edersin. Biz burdan sadece okuduğumuz kadarını hesap ederiz. :)
Bereketli olsun.

Az önce de arkadaşlar kot bi bluz almış bayıldım.
Tunik şeklinde olanı da varmış ince kottan.
Çok şık duruyor.
İndirim varmış 250 etiket fiyati varmis 35 e almışlar.
Bayıldım napsam bilemiyorum.
Etiket fiyatına takılmam da geçen sene %50 indirim var dediler gittim eşime baktım o haliyle çok pahalıydı.
Hiç bisey alamadan çıkıştık

canım fiyat olarak uygun gözüküyor kaçırma derim ben.
Biz kapalılar olarak uygun kıyafet bulamadığımız için bulduğumuz yerde kaçırmamak lazım.
bizde hafta sonu babamlarla kartepeye ve alşverişe gittik.Babam kendine birşeyler aldı bana da alsana alsana deyip durdu,son dk.Karaca'da pamuk saten gömlek gördüm,uzun zamandır da arıyordum.50 tlydi.bir tane krem bir tane saks mavi beğendim babam sağolsun aldı.
bir de hediye gelen parfümüm bitmek üzere,geçen watsons da gördüm 100 ml 149 tl,kokuya bayıldığım halde o kadar paraya kıyamadım.eşim yurtdışına gitti ona sipariş verdim,uygunsa al diye.dün gece geldi almış aynısını.duty free de indirime girmiş benim parfüm 85 tl ye almış,o kadar mutlu oldum ki anlatamam :KK49::KK49:

Kızlar merheba ben faizden paraların hepsini çektim.Faze bir yıl dışında hiç para yatırmdım.Oda eve hırsız girince şeytan dürttü. 5 yıldır tek kredi kartı bıraktım ve bu ay itibarı ile borçları hemen hemen sıfırladım. 90 Tl sabit kredi harcaması kaldı. Allah'a şükür hayatımda 15 bin tl haricinde hiç kredi çekmedim. . Şükürler olsun aldığımız para çok değil ama 2 evimiz var. Değerleri çok değil. ikisini satsan 250 bin eder ama kirası çocuklara gelir olsun diye evi değiştirmedim. HİÇ KİMSEDEN YARDIM ALMADAN RABBİMİN YARDIMIYLA OLDU. Şükür bu ay iki bin lirayla geçindik, durumuza rağmen. bir de 500 tl birikim yaptım. Sadece doğlagaz çok geldi. 285 tl.ama onu kısamam çocuklarım evde yalnız kalıyorlar. Üşümelerini hiç istemem. Bu arada eşim gitmedi. Gider mi bilmiyorum. Sabır ile dua ediyorum. Hayırlısı kolaylıkla olsun diye. Bu ay bir de hiç bir ödeme yapmadığı halde eşim, geçiniyoruz.

canım fiyat olarak uygun gözüküyor kaçırma derim ben.
Biz kapalılar olarak uygun kıyafet bulamadığımız için bulduğumuz yerde kaçırmamak lazım.
bizde hafta sonu babamlarla kartepeye ve alşverişe gittik.Babam kendine birşeyler aldı bana da alsana alsana deyip durdu,son dk.Karaca'da pamuk saten gömlek gördüm,uzun zamandır da arıyordum.50 tlydi.bir tane krem bir tane saks mavi beğendim babam sağolsun aldı.
bir de hediye gelen parfümüm bitmek üzere,geçen watsons da gördüm 100 ml 149 tl,kokuya bayıldığım halde o kadar paraya kıyamadım.eşim yurtdışına gitti ona sipariş verdim,uygunsa al diye.dün gece geldi almış aynısını.duty free de indirime girmiş benim parfüm 85 tl ye almış,o kadar mutlu oldum ki anlatamam :KK49::KK49:
Güle güle kullan canım. eşin iyi almış.
Gecen sene kp fransadan 50 euroya almış bize ama tr de 50 tl filan.
Ben pek anlamam parfumlerden. dışarda pek kullanmam bitmez de yıllarca durur.

Su bereket konusunda benle asık atan biri var eskiden samimi olup simdı çok görüşmediğim biri
benim bilezik aldığımı biliyordu Bayadır da görüşmedik sonra bi sabah bana geldi halam da bizdeydi uyuyorduk kahvaltıya gelmiş şaşırdım kahvaltı hazırladım bilezıiklerin kac tane oldu getiresen bakim dedi
ki halam bilmiyordu birikimimi herkese söylemem getirmek zorunda kaldım baktı taktı beni gecmisin dedi ay bi şaşırdım
daha da birikmiyor iste çeyrek bile alamıyorum
ki durumu iyi sadece müşrif biri

artık böyle insanları istemiyorum ciddi sıkıldım.

Krew Krew allah yardımcın olsun canım. eşin niye gitmiyor ki. o evin kirasını falan ödüyor mu? çok karışık bir durum.
tr_lelli tr_lelli bereket konusu gerçekten önemli. benm daha fazla kazanayım diye ölüp bitmiyuotum ama bereketli olsun. hem param hem zamanım.
öyle fesat insanlardan da korkarım ben. her zaman derim..yalnızlık iyidir...

Nazahcım Allah bereketini kaçırtmasın daha da artırsın inşallah.
Biz de hiç kredi çekmedik.
Koop. alırken annemlerden 10 bin borç aldık ay ay ödedik.
Trlellicim
Keske paylaşmasaydın arkadaşınla en azından bileziklerinin hepsini göstermeseydin nerden bilcek.
Allah kem göLerden sakınsın.
Evde altın da çok zor.
Geçen yangında biz evde değildik görümcem kilitlemeden inmiş telaşla.
Ben bir cool um sorma.
Alyanslarım hariç sattik koop alırken.

Son düzenleme:
Krew Krew allah yardımcın olsun canım. eşin niye gitmiyor ki. o evin kirasını falan ödüyor mu? çok karışık bir durum.
tr_lelli tr_lelli bereket konusu gerçekten önemli. benm daha fazla kazanayım diye ölüp bitmiyuotum ama bereketli olsun. hem param hem zamanım.
öyle fesat insanlardan da korkarım ben. her zaman derim..yalnızlık iyidir...

Canım kira derken anlamadım. Canım bilmiyorum ben bunalımda olduğunu düşünmeye başladım. Yoksa başka açıklama bulamıyorum.

trlelli para konusunda allah korsun kimseye söylememek gerek. baksanıza bir bilezik için adam öldürüyorlar. Ben de eve hırsız girince çok korkmuştum.

Gittim hiç bana göre bişey yoktu.
Arkadaşın ceketinden bi tane vardı o da büyük bedendi.
Diğerleri de bi işe yaramazdı.
Zaten çok pahalı bi magaza 35 e indirdikleri nasıl olcak da..

Krew Krew sen eşin için ev tuttu demiştin ya. Onu sordum canım kira diye.

Kartın kesilmesini bekliyoruz dört gözle. Oğluma battaniye alacağım.
Kendime de vizon tonlarında bi etek istiyorum. Acaba diktirmek nasıl olur ki.

Ben pek nete bakamadim bugun bunalimdamiyim neyim

Kuru patlican,beyaz-kara lahana dolmasi
Yayla corbasi
Makarna
Kurabiye
Revani
Pogca
Birde uzerine oglum istedi diye doner (hazir paket) porsiyon yaptim(domates ve pilavla) pilavi annemden aldim 1tabak oglus istedi diye

Bi ara kek ve tuzlu kurabiyede yapsam mi acaba dedim durdum sukur

Mutfakdan cikmadim yani canim oyle istedi
Aklimda yoktu hic birini yapmak
Annemde birimi gelcek hayirdir dedi

Kimse de gelmicek estiler bana

Bizde pek ziyan olmuyo hic bisi
Cunku annemede veriyorum yaptiklarimdan boylece hemen bitiyo

Uykumda yok
Evde otura otura bi haaal oldum

Az once esimle aralik ayı hesabini yaptik
Tam 4.700tl yaticak biz ne yicez bilmiyorum artik

Ben pek nete bakamadim bugun bunalimdamiyim neyim

Kuru patlican,beyaz-kara lahana dolmasi
Yayla corbasi
Makarna
Kurabiye
Revani
Pogca
Birde uzerine oglum istedi diye doner (hazir paket) porsiyon yaptim(domates ve pilavla) pilavi annemden aldim 1tabak oglus istedi diye

Bi ara kek ve tuzlu kurabiyede yapsam mi acaba dedim durdum sukur

Mutfakdan cikmadim yani canim oyle istedi
Aklimda yoktu hic birini yapmak
Annemde birimi gelcek hayirdir dedi

Kimse de gelmicek estiler bana cnm ellerine sağlık..bende mutfağa girmeliyim..yani günlük yemeklerimi zor yetiştiriyorum..oğluma pogca yapıp koysam iyi olcak ..okula hiç değilse el yapımı goturur...kantınden alıp duruyor zararlı şeyleri...ben güzel yemek yaparım ama hamur işinde kısıtlıyım...bazen birşeyler güzel olmayınca bırakıyorum..tuzlu kurabıye tarifini alabilirmiyim..ayın 20 sinde misafirlerim var yapıp buzluğa atsam şimdiden.

Bizde pek ziyan olmuyo hic bisi
Cunku annemede veriyorum yaptiklarimdan boylece hemen bitiyo

Uykumda yok
Evde otura otura bi haaal oldum

Az once esimle aralik ayı hesabini yaptik
Tam 4.700tl yaticak biz ne yicez bilmiyorum artik

Günaydın kızlar
tr_lelli tr_lelli döktürmüşsün. Ellerine sağlık.
Ben de yaptım bi hesap ama biz şu anda ek hesaptan yiyoruz. Yani ayın Onbeşine kadar daha ne kadar yeriz bilmiyorum. Bizim aylık ödememiz 7400 tl. O kadar çok ödeme kalemi var ki.
suefsan suefsan ben de seviyorum ama vaz mı geçsem diyorum. Bu Kışı kıyafet almadan geçirmek istiyorum aslında. Dolap yıkılacak Üstüme. O da Olmayıversin diyorum ama bakalım nefsime yenik mi düşeceğim.

Dün akşam KV Lee geldi. Yoldan geldikleri için ben çağırdım yemeğe zaten görümcemi almaya geleceklerdi.
Yahni, pilav, ortaya da pırasa yemeği ve salata yaptım.
Ne zamandır pişiremediğim kabağı tatlı yaptım.
Kalan yemekler bize iki gün yeter.
Geriye kalan bir buçuk haftada pazara gitmicem inşallah.
Bu hafta gittik.
Ispanak var. Onu araya bi yere koyup bakliyat balık et tavuk kuru kombinasyonları yapacam inşallah.

X