Birikimin altın anahtarı "İsraftan kaçınma!"

Kolay gelsin tr_lelli tr_lelli
ben de dün mercimek Çorbası yapmıştım. Dün ve bu akşam içtik. Yarın öğlen oğlum için ayırdım biraz. Gerisini buzluğa koydum. Çünkü yarın akşam da içilmeZdi artık.
Sagol canım
Ohh afiyet olsun tasarruflu kızlar
Benimde baliklardan cok minnaklar cikti tavayada sigmadi 1tava bize yetiyo
4-5 tane minikleri ayirdim yarin kedilere vericem
Bu sogukta onlarda nasiplerini yesinler

Annem yine 1kiloya yakin tavuk pirzola almis bana demin verdi
Elektrikli izgarada yapiyorum ben bazen degisiklik oluyo
Bu aralar hep aparetif yiyoruz (ben cok cesit yapinca cok yiyomus beyfendi az hafif bisilet yap yiyelim dedi)

Bankadan iyidir canım.Borçlanmayınca bişey alınmıyor ki...Ne yapalım Rabbim sağlık versin .Nefsimize hakim olabilmek için güç ve irade versin.Taa iki hafta önce domates almıştım ama artık zamanı geçtiği için lezzeti yoktu pek.Bugün robottan geçirdim.Bir kısmıyla zeytinyaglı pırasa yaptım bir kısmiyla çorba böylece değerlendi ,atmamış oldum.Sabahta azcık dereotu geçen haftadan iki üç yaparak roka iki üç yeşil soğan vardı.İki yumurta haşladım doğradım yeşillikleride doğradım zeytinyag limonla salat yaptım onlarıda atmamış oldum .Çok sevindim ,aferin bana ...tupper faydalı bişey vesselam...
o domateslerle iyi etliekmek yaptırılırdı :KK53:

poecim sağol canım.:KK52:

Selamlar.:eek: Poe sagol canim,biz iyiyiz sen nasilsin,bebegin ne kadarlik oldu,Allah saglikli guzel bir omur versin inssallah,gene gel,ihmal etme topigimizi :)
Gaztapom ne guzel seyler yazmissin oyle,iste,tecrubeli,ekonomi yapmasini bilen ev hanimi:)boyle bilgiler lazim iste.
Karanfilce,araba surmek pratikle oluyor,ilk zamanlar,esimsiz araba surmez korkadim,yada yanima birini airdim,yanliz surmekten korkuyordum,simdi cok sukur iyi sayilirim yani.diger arkadaslar hepiniz iyisiniz insallah,aklimda kalanlara yazabildim biseyler,bugun birazdaha iyiyim cok sukur,tabi daha tam gecmis degil.
Kizimin burnu tikali,butun acici damla,ve burun pompasiyla cekmeye calistim,kiyameti kopardi,nasil agladi,ic gecirerek,cok krkuyor istemiyor,ne yapicam hic bilmiyorum

Arkadaşlara bebek görmeye gittik. Aslında hiç sevmem pazar Akşamı biryere gitmeyi ama ayarlanmış mecbur kaldık.
Ben paramızın bereketli olmadığını düşünüyorum. Çünkü ülke şartlarına göre iyi para kazanıyoruz. Ama zorlanıyoruz. Milletin gözü çift maaşım diye bizde. Bi de soranlar oluyor. Hani hocalara zam verildi ya sen de alacakmısın diyorlar. Eeee ben hoca değil miyim neden almayayım.
Ben gerçekten çok para değil de paramda bereket istiyorum. Hergün vakıa Suresi okumaya başladım.
Bşr de bu sosyal paylaşım siteleri yüzündn herkes herşeyi görüupr ondan da olabilir mi bu bereketsizlik

Selamlar.:eek: Poe sagol canim,biz iyiyiz sen nasilsin,bebegin ne kadarlik oldu,Allah saglikli guzel bir omur versin inssallah,gene gel,ihmal etme topigimizi :)
Gaztapom ne guzel seyler yazmissin oyle,iste,tecrubeli,ekonomi yapmasini bilen ev hanimi:)boyle bilgiler lazim iste.
Karanfilce,araba surmek pratikle oluyor,ilk zamanlar,esimsiz araba surmez korkadim,yada yanima birini airdim,yanliz surmekten korkuyordum,simdi cok sukur iyi sayilirim yani.diger arkadaslar hepiniz iyisiniz insallah,aklimda kalanlara yazabildim biseyler,bugun birazdaha iyiyim cok sukur,tabi daha tam gecmis degil.
Kizimin burnu tikali,butun acici damla,ve burun pompasiyla cekmeye calistim,kiyameti kopardi,nasil agladi,ic gecirerek,cok krkuyor istemiyor,ne yapicam hic bilmiyorum
cold miks denesen..omzuna damlat.benim bebeişte cok etkili olmustu.

Suefsan,o yok simdi bende :KK43:yarin bakicam eczaneden.
Papatya,ben insanlarin uzerimizde yarattigi kotu enerjiye cok inanmaya basladim.ve senin durumunu bizde yasiyoruz.soyleki bundan bes sene oncesi ne kadar esimin iyi Bi isi yoktu,Bi calisir Bi calismazdi,kizim dogana kadar iki kisi Technik gittik bendecalistim.ama esim simdiki isine girince birden bire Zum gozler ustumuzde oldu,halbuki Binz soyleyenler cift maas ve gelirleri gitsen fazla.Ben az cok birikimimle,bir tup bebek,bir tasinma,bir araba ve bir tatil yaptigim icin dahada kudurdular :)tabi esimin yanliz calismasininda etksi var tabi.araba zaten borclu,tatilide bir miktar bankadan cekip yaptik,yani oyle cok zengin degiliz,elimize geleni iyi kullanmaya calisiyoruz diyelim.
Ama ne zaman hakkimizdaki bu konular konusulsa,evimin paramim beti bereketikaciyor.anlamiyorum insanlari ,yani dertleri onlarami dustu bide bunu yapanlar ailedenler.
Millet parayi pulu,savuruyor disari,disardan yemeler,paha kozmetik urunler,dolap tastigi halde alinan kiyafetler,pahali cep telefonlari,surekli hazir yeme ,on tane parfumu ayakkabisi oldugu halde ,dahada almalar,sigara icmeler .simdi bunlar Isini bilmiyorsa ne yaptim.
Ben ,maas gelince kira,faturalar,banka borcu,sigorta benzin derken,ele kalanla aglayip sizlamiyom sunlara bak hele :)
Bu isin ilaci dua,kac gundur hastayim okuyamadim,okuyunca iyi uyuyor ve telassiz oluyorum,Allah kotu niyetten korusun bizleri.

Bu arada Bugun,biraz disari ciktik.fazla harcamayiz,gezer geliriz dedik,55liradan olduk ya :KK43: oturup hesapladim gorunurde alinan ,yapilan dogru durust birsey yok.yedigimiz yemege 20 verdik ,yani bu yemege bu para verilirmi diye vom haxiflandi sonra.hani soyle kebabli etli birsey yeseydik gene Neyse.diger kalanda ivir zivir,Birde kizima eldiven aldim.Hani arada disarda yemek iyi oluyorda,ama degmeyecegini dudundugun yemegi xiyincede midene oturuyor:) neysee,can sogolsun diyelim.bundan sonra evden alicam vallahi,hep derim hic basarabilirsem ne guzel olur.
Bi yengem var,kardesim anlatir,kadin,surekli,piknite ,Gezme tozmadalar.ve kadin disarda hic bir seye. Para vermezmis ,evden guzelce hazirlayip alirmis,ve sureklide gezerler,aileside gayet mutlu huzurlu bu durumdan.

Kızlar bugun nedense içimden hiç birşey yapmak gelmedi..bilmem sizdede oluyormu..tum negatifligim ustumdeydi:KK43:bu aralar cok yoruluyorum işle alakalıda stresim var.daha dogrusu yetişrtirmem gereken seyler var...Ama bırakın işle alakalı konuları yetiştirmeyi ben ev işlerini yetiştiremiyorum..Bende hastalık var galiba...mesala 3 parca utude olsa utulencek bulasık yıkancak yerleştirilecek..ev işleri tam degilse baska seylere bakamıyorum..Malum birde bir yasında kızım var.Ne biliyim ya kızlar cok yorgun oluyorum...elime kitap alıp okumak istiyorum ama nerde..hep birşeyler cıkıyr..para meselesine gelince guya maasım var ama ben hep ek hesapla kapatıyorum ay sonunu hep birşeyler cıkıyor...Rabbim once huzur ve saglık versin ne diyelim..hep bir kısır dongu..Benim kendi annembile bizde para var zannediyor...biri sıkıssa sizde varmı diyo..yok demeye utanuyırum..

için Günaydın kızlar
suefsan suefsan biz de Eylül'den beri ek hesaptayız hep.
Yaptığım bi çalışmadan gelecek yüklü miktarda param var ekim de bekliyordum aslında ama gelmedi. Inşallah o gelirse rahatlarız biraz.
Kredi masrafları için başvurduk. 3700 tl çıktı. Ne saman yatar bilmiyorum ama inşallah onunla yatak odamı değiştireceğim.

Hayırlı sabahlar kızlar...
Biz de ilk evlendiğimiz yıl acayip sıkışıyorduk.
Her şey öyle üst üste geliyordu ki.
Bir de yeni evliyim yemekle başa çıkamıyordum.
Dışarda çok yiyorduk.
Eşim işe arabayla gidiyordu çok yakıyordu.
Çok kıyafet ve ev aletleri eksiğim vardı.
Her ay en aşağı 100-150 bi arkadaşına borçlanıyorduk
Aynen kısır döngü.
Sonra çok şükür evde yemeyi artırdık. Eşiminiş yerine dolmuş gitmeye başladı.
Çok masraf çıkartan eski arabamızı sattık ve düğünden kalan borçlar bitti.

Size diyeceğim sakın eşya borcuna girmeyin, gereksiz ev aletleri almayın.
İnsanın belini çok büküyor.
Bizimle netdeyse bir evlenip herşeyin en iyisini alan arkadaşlar var hala eşyaların kredi borcunu ödüyorlar.
Bizim hala tv miz yok 37 ekranla idare ediyoruz.
Zaten çok da izlemiyoruz.
Parasını biriktirebilirsek alabiliriz.
Ama hiç bi zaman önceliğimiz olmadı.

Son düzenleme:
teşekkürler cnm,7 aylık olduk
siz ne kadarlık oldunuz,kızına da çok geçmiş olsun

Kızlar bugun nedense içimden hiç birşey yapmak gelmedi..bilmem sizdede oluyormu..tum negatifligim ustumdeydi:KK43:bu aralar cok yoruluyorum işle alakalıda stresim var.daha dogrusu yetişrtirmem gereken seyler var...Ama bırakın işle alakalı konuları yetiştirmeyi ben ev işlerini yetiştiremiyorum..Bende hastalık var galiba...mesala 3 parca utude olsa utulencek bulasık yıkancak yerleştirilecek..ev işleri tam degilse baska seylere bakamıyorum..Malum birde bir yasında kızım var.Ne biliyim ya kızlar cok yorgun oluyorum...elime kitap alıp okumak istiyorum ama nerde..hep birşeyler cıkıyr..para meselesine gelince guya maasım var ama ben hep ek hesapla kapatıyorum ay sonunu hep birşeyler cıkıyor...Rabbim once huzur ve saglık versin ne diyelim..hep bir kısır dongu..Benim kendi annembile bizde para var zannediyor...biri sıkıssa sizde varmı diyo..yok demeye utanuyırum..
suefsncım ben de hiç bir ev işini yetiştiremiyorum
ne olacak bu halimiz bilmiyorum
hele bi de bizim kız da yürümeye başlayınca daha zor olacak biliyorum

günaydınlar bu arada

Papatyacım yatak odan çok mu kötü?
İdare edemez misiniz?
Ne biliyim meblağ iyi,
Kenarda bi birikmişin olur.
Tamam mutlulukla yatabileceğin bi odan olcak ama o yatakta huzur da lazım.
Hani sıkışıyoruz dedin ya..
İnan borca girdik ya benim de huzurum kaçtı.
Şu an eve dair herşeyimi askıya aldım.

Papatyacım yatak odan çok mu kötü?
İdare edemez misiniz?
Ne biliyim meblağ iyi,
Kenarda bi birikmişin olur.
Tamam mutlulukla yatabileceğin bi odan olcak ama o yatakta huzur da lazım.
Hani sıkışıyoruz dedin ya..
İnan borca girdik ya benim de huzurum kaçtı.
Şu an eve dair herşeyimi askıya aldım.
canım 14 yıldır kullanıyrum. artık elimde kalıyor.
benim bir yerden gelecek (bi çalışma yapmıştım) 12 bin tl param var. aralık ayı içinde alırım snırım.
bu paranın 1000-1500 tl sini ek hesaptan falan kurtulmak için kullanıp gerisini döviz altın yapacağım inşallah.
onun içn bu 3700 ü tabi gelirse yatak odaı diye düşündük.
ben görevimi bıakmasaydım bu kadar sıkışmazdık. yine de çok pra harcamıyoruz da o zamanlard karta yapılmış takistler var. onalrı azaltmak hatta yok etmek gerekiyor.

canım 14 yıldır kullanıyrum. artık elimde kalıyor.
benim bir yerden gelecek (bi çalışma yapmıştım) 12 bin tl param var. aralık ayı içinde alırım snırım.
bu paranın 1000-1500 tl sini ek hesaptan falan kurtulmak için kullanıp gerisini döviz altın yapacağım inşallah.
onun içn bu 3700 ü tabi gelirse yatak odaı diye düşündük.
ben görevimi bıakmasaydım bu kadar sıkışmazdık. yine de çok pra harcamıyoruz da o zamanlard karta yapılmış takistler var. onalrı azaltmak hatta yok etmek gerekiyor.
Tabi canım en iyisini sen bilir hesap edersin. Biz burdan sadece okuduğumuz kadarını hesap ederiz. :)
Bereketli olsun.

Az önce de arkadaşlar kot bi bluz almış bayıldım.
Tunik şeklinde olanı da varmış ince kottan.
Çok şık duruyor.
İndirim varmış 250 etiket fiyati varmis 35 e almışlar.
Bayıldım napsam bilemiyorum.
Etiket fiyatına takılmam da geçen sene %50 indirim var dediler gittim eşime baktım o haliyle çok pahalıydı.
Hiç bisey alamadan çıkıştık

Son düzenleme:
X