Birikimin altın anahtarı "İsraftan kaçınma!"

Esim geldi yemek fasli
İhlamur ve kestane yaptim tika basa yemece cumartesisi.

Her cumartesi boyle oluyo birbirimize soyleniyoruzz

-niye aldin yahuu
-niye bukadar cok koydun yahuu

Kizlar bi de bizim diger evin vergileri duruyodu bayada birikmisti af cikmisken esime soyleye soyleye yolladim evin beyani yokmus cok sasirdik alirken satis yapilmis ama satis beyani yapilmamis esim hemen onu halletti ceza cikmis ordanda
1.600,hemde taksitsiz odencek

Yani suan 1.600,ev vergisi
1.800falan satilan araba cezalari(5 taksitle)
1000 Kredi kartinin son taksidi
1000araba taksidi
Oglusun servis,kurs taksitleri
Faturalar,gida

Bakalim kasimda napcaz.
Onun hesabini yaptik icinden cikamadik
Nolcak bakalim

Arkadaslar cok dostluklara bende inanmıyorum ama nadirde olsa var..benim cok samimi olduğum 2 dostum var yıllardır en ufak incinmedik bile...iyi bir dost insana lazım.. ama dediğim gibi sayıları cok azaldı..birkere dostun senin yükselmeni iyiliğini istiyorsa işte gerçek dost odur...insanlar hasedlikte yarışıyor sanki maalesef.

Esim geldi yemek fasli
İhlamur ve kestane yaptim tika basa yemece cumartesisi.

Her cumartesi boyle oluyo birbirimize soyleniyoruzz

-niye aldin yahuu
-niye bukadar cok koydun yahuu

Kizlar bi de bizim diger evin vergileri duruyodu bayada birikmisti af cikmisken esime soyleye soyleye yolladim evin beyani yokmus cok sasirdik alirken satis yapilmis ama satis beyani yapilmamis esim hemen onu halletti ceza cikmis ordanda
1.600,hemde taksitsiz odencek

Yani suan 1.600,ev vergisi
1.800falan satilan araba cezalari(5 taksitle)
1000 Kredi kartinin son taksidi
1000araba taksidi
Oglusun servis,kurs taksitleri
Faturalar,gida

Bakalim kasimda napcaz.
Onun hesabini yaptik icinden cikamadik
Nolcak bakalim

Kızlar size ozel bır sorum olcak..cvp larsanız sevinirim..Dogum kontrol hapı acaba bas ağrısı ve kilo yaparmı..ben cok kilo aldım ya ne yapcam bilmiyorum..kendimi toparlak goruyorum..Papatyacım spora bir yeremi gidiyorsun..acaba ben evde neler yapabilirim.

Kızlar size ozel bır sorum olcak..cvp larsanız sevinirim..Dogum kontrol hapı acaba bas ağrısı ve kilo yaparmı..ben cok kilo aldım ya ne yapcam bilmiyorum..kendimi toparlak goruyorum..Papatyacım spora bir yeremi gidiyorsun..acaba ben evde neler yapabilirim.
Saol cnm bi sekilde odencek
Ben 8ay kullanmstim
Kilo,bas agrisi yapmadi ama reglim cok azalmisti
Ben 5gun olurum regl
Hapla 2 gun surmeye ve cok az gelemeye baslamisti sanirim hormonlari baya etkiliyo
Biraktim.

sgl cnm cvp için.
Rica ederim cnm
Spor icinde gecen yil bayanlarin gittigi bi spor salonuna gittim bende 1.5ay kadar
Ki veremedim ama sıkılastım cm olarak inceldim
Bu yilda kultur merkezine yazildim spor icin spor hocasi gelmemis henuz ordan haber bekliyorum
Ayrica evde pilates topum var yazin yapiyodum ama suan yapmiyorum
Benimde 3kilo fazlam var

Birlikte verelim su fazlaliklari yontem, neler yemeliyiz falan yazalim

Mesela yesilcay metabolizmayi hizlandiriyo(paket kullanmiyorum aktardan aliyorum)
Detox corbasi var 2gun yapiyosun
Yogurt yemekde kilo verdiriyo

karanfilce karanfilce geçmiş olsun canım
suefsan suefsan ben 3 sene kullandım hiç yan etkisini görmedim, daha geçtiğimiz ay bıraktım, bu ay çok ağrılı oldum adet. Herseyimi düzene sokmuş meğer :KK51:@tr_lelli Kültür merkezi nasıl bir yer canım? Bende bayanlara özel biryere gtmek istiyorum artık kiyicam bende paraya bundan sonra ayda 1 hamam ve masaja da gidicem:cool:

Merhaba kızlar
suefsan suefsan ben yıllardır kullanıyorum. Baş ağrısı yapıyor sanırım. Yani alakası var mı bilmiyorum. Başım ağrıyor bazen. Ama kilo almadım ben.
Sporu evde yapıyorum canım ben. Sen fotoğrafları mı gördün. Netten indirdiğim videolarım var. Onlardan yapıyorum. Leslie ile yürüyorum. Öyle yürüyüş bandım bisikletim filan yok.
Benim de 2 tane dostum ara sıra görüştüğüm işten arkadaşlarım var. Hayatıma yeni insan almıyorum. Bu yaştan sonra olmaz zaten arkadaşlık falan.
Bizim işimiz unvan ve yükselme işi olduğundan Mayınlı tarla gibi. Bastığın yer her an patlayabilir yani.

@tr_telli ben Aralık atının Hesabını yapmaya korkuyorum. Bu ayın tek iui tarafı maaşlarımız Zamlı yatacak. Ne kadar maaş alacağımı bilmiyorum.

karanfilce karanfilce geçmiş olsun canım
suefsan suefsan ben 3 sene kullandım hiç yan etkisini görmedim, daha geçtiğimiz ay bıraktım, bu ay çok ağrılı oldum adet. Herseyimi düzene sokmuş meğer :KK51:@tr_lelli Kültür merkezi nasıl bir yer canım? Bende bayanlara özel biryere gtmek istiyorum artık kiyicam bende paraya bundan sonra ayda 1 hamam ve masaja da gidicem:cool:
Kuzu gecen sene gittigim yer ozel bi yerdi 50tl ayligi hafta ici gunde 1saat
Kultur merkezimiz yeni yapildi ve acildi faaliyete yeni geciyo form doldurdum fakat spor hocasi henuz gelmemis burasida bayanlara özel
Git valla iyi geliyo

@tr_telli ben Aralık atının Hesabını yapmaya korkuyorum. Bu ayın tek iui tarafı maaşlarımız Zamlı yatacak. Ne kadar maaş alacağımı bilmiyorum.
İste oturup elime kagit kalem alip hesapliyorum aksamda esime anlatiyorum
O daha olurunda aammmaannn modunda
Ama ben planliyimdir
Cizerim,karalarim,hesaplarim,yazarim.

Kasap reyonuna ugramicam aralikda
Buzluktakilerle idare edicem
Bakliyatida evdekileri bitircem

Faturalara bise yapamam

Dogalgazi kapayamam evim zaten zor isiniyo ben sogugu sevmiyorum
Su 37geldi
Elektrikte 50civari geliyo genelde

Daha nerden kisa bilirim suan onu dusunuyorum.

Bizde en cok meyve,kahvaltilik ve abur-cubur gidiyo
Oglusun harcligi oluyo dershanede de harciyo

Baska da kisilcak bisi yok ki
Disarda bisiler yemeyeli baya oldu
Gezmeye gittigim yok
Oglusun dershanesine gidip eve geliyorum
Baska bi yere ciktigim yok
Genelde hep oglum icin oluyo bu aralar disari cikmalar.

Bakalim 2015 ne getircek ne goturcek.

@tr_telli benim de bir defterim var. Teeee 4-5 yıl önceki aylık gelir gider listeleri bile durur hala. Ben bu aralar Abur cubur almıyorum. Onun yerine evde yapıyorum. Çünkü o Abur cubur oğlumun durumunu daha da kötü yapıyor.
Biz hem ev bem de araba ödüyoruz. Benim bi görevimden dolayı aylık 1100-1500 tl extra gelirim vardı ama gecem gündüzüm belli değildi. Ben bu görevi kendi isteğimle bıraktım. Gelir de azaldı Eylül'den beri. Biz bu paraya göre yaşamaya alışmıştık. Onun için sıkıntı çekiyoruz şu anda. Kartlarımız da taksitte çok. Şimdi onu azaltmaya çalışıyoruz. Maaşlarımızın artması iyi oldu ama yine de cesaret edip henüz hesap yapamadım.

Gunaydin
Oglus sinemaya gitmek istiyo fakat sinemadan cikinca gezmez magza falan esimde saat 1de birakirim 5-6gibi alirim diyo okadar saat napicam yahu ben mizirdancak oglum
Bi pazar gunu arkadaslarimi gorebiliyorum
Ben cocuk filminde napicam
Ben alisveria merkezlerini svmiyorum bilmiyomusun bidi bidi etti durdu
Bende gitmiyoruz dedim

Cok dusuncesiz ya benden once onun dusunmesi gerekmiyomu
Bazen bi kasik suda bogasim gelmiyo degil
Sinr oldum sabah sabah
Ehliyetimin olmamasinin cezalarindan birini daha cekiyorum.
Gidecgim mesafede cok yakin degil taxiyle gelsem ne geregi var
Dolmuslarda baya uzak mesafede birakiyolar yagmur yagiyo zaten yurutemem cocugu bu yagmurda okadar

Ben bu adama dirdir etmimde napim
Sonra dirdirci oluyoruz

Birazda 2.cocuk istememe sebebim bunlar acikcasi bu adama bide cocuk mu yapicam

günaydın herkeslere :KK60: böyle öpüyorum hepinizi kızçelerim ....@poe hoşgeldin arkadaşım okuyup okuyup kaçmak var mı öyle :KK66: Gel böyle topik şenlensin.@trlelli kuzucum bu ay kıyafet (5 liralık bile olsa ,oğluşa bile :KK24:) almıycan mesela hani kart çektiriyoruz nasılsa diyoruz ama o da bizim paramız sonuçta .Sonracıma paso bakliyat pişircen , kullanmadığın ışıkları söndrcen ,suyu boşa akıtmıycan (bunlar zaten yaptığımız şeyler ) ...Abur cubura değinmişsiniz .Şimdi aslında çocuk olsun büyük olsun en sağlıklı abur cubur meyve ve kuruyemiş .Bunun dışında kalanların hepsi yani hamurişi türü ve dışardan aldığımız paketli şeylerin hepsi.Hani uzmanlar ihtilafa düşüyorya bazı konularda ,bu konuda hepsi hemfikir.Bilimsel bir gerçek yani .Ben diyetisyen ,diyabet hemşiresi ,endokrin prof.leri ve diyabet eğitmeninden oluşan bir ekipten bir yıl eğitim aldım halada face üzerinden devam ediyorum . Peki ne yapıcaz hiç mi yemiycez nefsimize zulümmü edicez Hayır.mümkün olduğu kadar çok kalorili şeyleri sabah ve öğle saatlerinde tüketicez.
Ben dışardan paketli şeyleri fazla almıyorum.Ama biliyorum ki okuldan gelen işten gelen bişilere saldırcak .Tambuğday unuyla kek poğaça yapıyorum .Çok aman aman sağlıklı değil belki ama en azından katkı maddeli değil yağını ve şekerini az koyuyorum tarçın havuç h.cevizi fındık gibi şeylerle lezzetini artırmaya çalışıyorum.Tatlı olarak mümkün olduğu kadar sütlü tatlı bulundurmaya çalışıyorum evde ki dışardan çikolata filan almasınlar diye .
Kendim çok yiyemiyorum bunlardan ama onları mahrum etmeye hakkım yok .Böyle daha sağlıklı ve ekonomik oluyo bence .Marketlerde abur cuburlar çok para tutuyor yazık.Kahvaltılığın yanına mutlaka ya yumurta salatası ya yazdan yaptığım menemen türü ya patatesli doyurucu bişey yapıyorum .Böylece peynir zeytin daha uzun dayanıyo.Böyle işte valla bizler burdaki hepimiz helal dairede yaşayan insanlarız .Ne demiş peygamberimiz yiyin ,için israf etmeyin ..Biz israf etmediğimize göre Allah yardım eder çok da takmamak lazım .Biliyoruzki çok fazla tutumluluk cimriliğe girer.Cimriler cennetin kokusunu duyamayacak diyor PEYGAMBERİMİZ .
Dost konusu evet sıkıntılı biraz .Sanırım burda hepimizin insanlardan canı yanmış.Tabii benimde...Ama çok fazla halka karışmak ne kadar dedikoduyu ,gereksiz muhabbetleri getiriyosa insanın canını sıkıyosa ,yalnızlıkta bir o kadar acıtıyo bir süre sonra ...Ben çok severdim insanları ...Evliliğimin ilk yılları misafir ağırlamakla geçti .Yokluk vardı ama Allah yenilen yere veriyodu .Babamın işleri iyiydi destek oluyodu kaynanam herşeyimi alırdı sağolsun işte bir şekilde oluyodu.Ama baktım insanların bir kısmı yeme dostu.Hep sen hazırlar çağırırsan ,evine dökülmüş saçılmış sorun etmezsen senden iyisi yok.:KK62:Ama varya öyle yıpranıyodum ki sürekli yüksek şekerle geziyodum . öyleki 500 şekerle millet komaya girer:KK53: ben misafire hizmet ederdim.İyi niyetimin karşılığı hep incinmek acıtılmak oldu hayatta .Vazgeçtim bende ...Şu an hayatımda 3 ü yan binada biri paralelimdeki sokakta olmak üzere 4 tane arkadaşım var .Bana yetiyor aramıyorum artık .
Size takılıyorum,kitap okuyorum, örgü örüyorum :KK69:,dizilerim var ,oğlumun dersleriyle ilgileniyorum .Geçiyor ömür dedğin ne ki ...Uyudun uyanamadın olacak birgün ...öpüyorum hepinizi ...:KK55:

X