- 1 Mart 2010
- 44.659
- 113.565
-
- Konu Sahibi karanfilce
- #4.521
Arkadaslari memur,ogretmen yani onlarinda hafta sonu var eskiden beri her pazar gorusurler dernekleri var takildiklariMerhaba kızlar
Bugün yine yalnızım evde. Yemeğimi yaptım.
_sekerpare_ ne güzel yazmışsın. Ben de pazara 2 haftada bir gidiyorum. Pazara gittiğim hafta sebze gitmediğim hafta bakliyat ve buzluktan idare ediyorum.
Benim isteğim üzerine bizim ee gelirimiz düşince toparlayamadık bir türlü. Zamanında karta bir sürü taksit yaptırmışız. Şimdi öde öde bitmiyor. Eylül 15 de 4800 tl karta ödedik. Bu ay 2700 civarı gelecek. Inşallah öteki ay 2000 tl ye indirmeyi planlıyoruz.
@tr_telli ne diyeyim canım ya. Valla erkelere bir tuhaf. Herşey kadına bakıyo. Bi hafta gidiyorsa bi hafta gitmese mesela arkadaşlarının yanına. Bu şekilde belki orta yol bulunur.
cnm yazdıklarına bayıldım:)günaydın herkeslereböyle öpüyorum hepinizi kızçelerim ....@poe hoşgeldin arkadaşım okuyup okuyup kaçmak var mı öyle Gel böyle topik şenlensin.@trlelli kuzucum bu ay kıyafet (5 liralık bile olsa ,oğluşa bile ) almıycan mesela hani kart çektiriyoruz nasılsa diyoruz ama o da bizim paramız sonuçta .Sonracıma paso bakliyat pişircen , kullanmadığın ışıkları söndrcen ,suyu boşa akıtmıycan (bunlar zaten yaptığımız şeyler ) ...Abur cubura değinmişsiniz .Şimdi aslında çocuk olsun büyük olsun en sağlıklı abur cubur meyve ve kuruyemiş .Bunun dışında kalanların hepsi yani hamurişi türü ve dışardan aldığımız paketli şeylerin hepsi.Hani uzmanlar ihtilafa düşüyorya bazı konularda ,bu konuda hepsi hemfikir.Bilimsel bir gerçek yani .Ben diyetisyen ,diyabet hemşiresi ,endokrin prof.leri ve diyabet eğitmeninden oluşan bir ekipten bir yıl eğitim aldım halada face üzerinden devam ediyorum . Peki ne yapıcaz hiç mi yemiycez nefsimize zulümmü edicez Hayır.mümkün olduğu kadar çok kalorili şeyleri sabah ve öğle saatlerinde tüketicez.
Ben dışardan paketli şeyleri fazla almıyorum.Ama biliyorum ki okuldan gelen işten gelen bişilere saldırcak .Tambuğday unuyla kek poğaça yapıyorum .Çok aman aman sağlıklı değil belki ama en azından katkı maddeli değil yağını ve şekerini az koyuyorum tarçın havuç h.cevizi fındık gibi şeylerle lezzetini artırmaya çalışıyorum.Tatlı olarak mümkün olduğu kadar sütlü tatlı bulundurmaya çalışıyorum evde ki dışardan çikolata filan almasınlar diye .
Kendim çok yiyemiyorum bunlardan ama onları mahrum etmeye hakkım yok .Böyle daha sağlıklı ve ekonomik oluyo bence .Marketlerde abur cuburlar çok para tutuyor yazık.Kahvaltılığın yanına mutlaka ya yumurta salatası ya yazdan yaptığım menemen türü ya patatesli doyurucu bişey yapıyorum .Böylece peynir zeytin daha uzun dayanıyo.Böyle işte valla bizler burdaki hepimiz helal dairede yaşayan insanlarız .Ne demiş peygamberimiz yiyin ,için israf etmeyin ..Biz israf etmediğimize göre Allah yardım eder çok da takmamak lazım .Biliyoruzki çok fazla tutumluluk cimriliğe girer.Cimriler cennetin kokusunu duyamayacak diyor PEYGAMBERİMİZ .
Dost konusu evet sıkıntılı biraz .Sanırım burda hepimizin insanlardan canı yanmış.Tabii benimde...Ama çok fazla halka karışmak ne kadar dedikoduyu ,gereksiz muhabbetleri getiriyosa insanın canını sıkıyosa ,yalnızlıkta bir o kadar acıtıyo bir süre sonra ...Ben çok severdim insanları ...Evliliğimin ilk yılları misafir ağırlamakla geçti .Yokluk vardı ama Allah yenilen yere veriyodu .Babamın işleri iyiydi destek oluyodu kaynanam herşeyimi alırdı sağolsun işte bir şekilde oluyodu.Ama baktım insanların bir kısmı yeme dostu.Hep sen hazırlar çağırırsan ,evine dökülmüş saçılmış sorun etmezsen senden iyisi yok.Ama varya öyle yıpranıyodum ki sürekli yüksek şekerle geziyodum . öyleki 500 şekerle millet komaya girer ben misafire hizmet ederdim.İyi niyetimin karşılığı hep incinmek acıtılmak oldu hayatta .Vazgeçtim bende ...Şu an hayatımda 3 ü yan binada biri paralelimdeki sokakta olmak üzere 4 tane arkadaşım var .Bana yetiyor aramıyorum artık .
Size takılıyorum,kitap okuyorum, örgü örüyorum,dizilerim var ,oğlumun dersleriyle ilgileniyorum .Geçiyor ömür dedğin ne ki ...Uyudun uyanamadın olacak birgün ...öpüyorum hepinizi ...
Erkekler hep aynı cnmGunaydin
Oglus sinemaya gitmek istiyo fakat sinemadan cikinca gezmez magza falan esimde saat 1de birakirim 5-6gibi alirim diyo okadar saat napicam yahu ben mizirdancak oglum
Bi pazar gunu arkadaslarimi gorebiliyorum
Ben cocuk filminde napicam
Ben alisveria merkezlerini svmiyorum bilmiyomusun bidi bidi etti durdu
Bende gitmiyoruz dedim
Cok dusuncesiz ya benden once onun dusunmesi gerekmiyomu
Bazen bi kasik suda bogasim gelmiyo degil
Sinr oldum sabah sabah
Ehliyetimin olmamasinin cezalarindan birini daha cekiyorum.
Gidecgim mesafede cok yakin degil taxiyle gelsem ne geregi var
Dolmuslarda baya uzak mesafede birakiyolar yagmur yagiyo zaten yurutemem cocugu bu yagmurda okadar
Ben bu adama dirdir etmimde napim
Sonra dirdirci oluyoruz
Birazda 2.cocuk istememe sebebim bunlar acikcasi bu adama bide cocuk mu yapicam
Canım bizler böyle her şeye dikkat ediyoruz ya bu yeni nesil yarın birgün evlenince nasıl idare edecek inan bilmiyorumgünaydın kızlar
ben de abur cubura çok harcıyorym
eşimin sigarası var
bu ikisine giden parayaçok üzülüyorum
onun dışında kombiden,yemekten kısamıyorum
İnsallah cnm pek ruya goren biri degilimdir gorsemde hatirlamam bunun herseyini hatirliyo olmam etkiledi biraztr_lelli para harcanıyor ya. Biz de oğlum istemese evdeki ile idare ederiz. Ama o isteyince insan kıhamıyor.
Ben artık marketten pek ıvır zıvır almıyorum. Evde kendim yapıyorum. A önce browni yaptık oğlumla
2 haftadır eşimle harcadığımız paraları gün gün yazıyoruz. Ilimiz 2 haftada 242 tl harcamışız. Bunun için de 70 tl pazar ve 40 tl oğlanın kurs parası vaIpek r. Bu hesaba göre bize aylık harçlık olarak 1000 tl ye yakın para lazım.
Pek rüya yorumu bilmem ama beya iyidir ferahlıktır. inşallqh güZel günler bekliyor seni.
çok şükür alabiliyoruz ama bizim de birikimimiz yok. Sadece oğlum için her ay aldığım altınlarım var o kadar. Gelirimiz azalınca sudan çıkmış balık gibi olduk.İnsallah cnm pek ruya goren biri degilimdir gorsemde hatirlamam bunun herseyini hatirliyo olmam etkiledi biraz
Bi arkadas gcen gun bizim aylik 8bin giderimiz var dedi
Kendisi calismiyo 2 de cocugu var esi uni mezunu falanda degil ne is yaptigini tam detayli bilmiyorum
Millette sans mi vr bereket mi var bilmiyorum okadar para nasil kazaniyolar
Kenara bise atamamak uzuyo beni sadece
Yoksa yine istediklerimizi aliyoruz sukur.
Bankadan iyidir canım.Borçlanmayınca bişey alınmıyor ki...Ne yapalım Rabbim sağlık versin .Nefsimize hakim olabilmek için güç ve irade versin.Taa iki hafta önce domates almıştım ama artık zamanı geçtiği için lezzeti yoktu pek.Bugün robottan geçirdim.Bir kısmıyla zeytinyaglı pırasa yaptım bir kısmiyla çorba böylece değerlendi ,atmamış oldum.Sabahta azcık dereotu geçen haftadan iki üç yaparak roka iki üç yeşil soğan vardı.İki yumurta haşladım doğradım yeşillikleride doğradım zeytinyag limonla salat yaptım onlarıda atmamış oldum .Çok sevindim ,aferin bana ...tupper faydalı bişey vesselam...Papatyacım aslında borca girerken en kötü ihtimali düşünerek girmemiz gerekiyor.
Sonrasında aksi bi durumla karşılaşmamak için.
Ama yapamıyoruz işte alma isteği yok mu..
Biz arabamızı çok pahalıya almadık aslında 37.5 sıfır bi araba için iyi.
15 bini borç.
Eksta bişey ciksa kıpırdayacak yerimiz yok.
Ama bizim tek avantajımız iki babalara borçlandık.
Allah hepimize ödeme kolaylığı versin.
kolay gelsin cnm