Birikimin altın anahtarı "İsraftan kaçınma!"

Hayırlı geceler ...Arkadaslar yazdıklarınızı biraz okuyabildim..benimde evim cok kucuk ..eşyam oyle cok yok..iki misafir gelse daralıyorum...Ama geçenlerde Suriyeli sığınmacıların bulunduğu bir sokağa gittim..arkadaşlar kıyafet toplamışlar onları goturduk..Aman yarabbim..yıkılmak için boşaltılmış evlere geçici girmişler...camlar yok laylonlu..malum hava artık soğudu...bir gece konduda 20 kişi...kucucuk bebekler kara betonun ustunde incecik minderlerin üzerinde yatıyorlar..hiçbirşey yok..savaştan canlarını zor kurtarmışlar..hangi millet olursa olsun hangı dınden hangi ırktan insan dayanamıyor..hele o çocukları görseniz...aklımdan çıkmıyor..afedersiniz ahır gibi yer..koca koca deliklere cabut tıkamışlar fare çıkmasın diye...genede hamd olsun kurtulduk diyolar...nereye kadar..bu insanlar ne olcak..mutfağa baktım hiçbirşey yok..Hele o bebekler yokmu..ne suçları var onların..okadar kotu oldumki...bir dahada gitmek istemiyorum..dayanamıyorum..içlerinden biri evini gösterdi inanın saray gibi ama bomba ikiye ayırmış..oyle bir yerden böyle bir yere geldiler...Rabbim yardımcıları olsun..o gun bugundur sukur yarabbim sukur yarabbim..sen affet beni sukursuzlugume diye dua ediyorum

tr lelli ben sana sonuna kadar hak veriyorum.
neden olumsuz şeyler yakıştırcakmışsınki kendine...
evi seven insan için evin konforu güzelliği kullanışlığı eşyalar dekorasyon çok çok önemlidir.
bende evde mutlu olan eviyle uğraşmayı seven biriyim çünkü vaktimin çoğu evde geçiyo..

ben 8 sene 2 göz odada oturdum bir odası aydınlığa bakar oldu sonradan ev yapıldı.
başlarda rutubet sorunu vardı.
2 aileyi birarada çaya bile davet edemiyodum.
doğalgaz sobasıyla ısınıyodum.
sobanın üstünde çamaşılar, çocuğun oynayacağı yer yok yerlerde oyuncaklar bascak yer kalmaz.
mutfağa iki kişi giremez.
sonra kız oda istedi. yatak odasında bütün komidinleri gardropun içine koydum .
ütülediklerimi asacak yer kalmadı. 2 gömlek bi pantolon ütüledim bir karış yere astım.
2 günde bir ütü yaptım.
neler neler
o sıralar tek derdim ev problemime bi çözüm bulmaktı.
oturacağımız evler pahalı olduğu için yatırım amaçlı bi başka ev almıştık.
borç vardı, çok sıkışıktık. kiraya verip çıksak üstünü nasıl öderiz, kiracı ödemese yada çıksa naparız sorularıyla kafam allak bullak oluyodu.
evi o kadar ekonomik kullanıyodum ki anlatamam. 1 karış yerin benim için çok önemi vardı

ve ne olduysa oldu borç azaldı gelir biraz düzeldi ve ben şuan hayalimin ötesinde bi evde oturuyorum.o evi kiraya verdim üstünü katıyorum.ben sadece 2 oda bi salon bi apartman dairesi istemiştim ki kızımın bi odası olsun.şimdi ise eşyalarım evim istediğimin ötesinde Allaha çok şükür
olmaz demeyin sakın herşey olur Allah öyle kapılar açar ki bilemeyiz.

sat o evi kötü anılarının olduğu eve geri dönme. yazlık hayalin ertelenebilir. başka ev al. Eşya kolay zaten paran oldukça beğendiğini yavaş yavaş alırsın. bu kadar zorlanıyosan bul bi çözüm mutlu olmaya bak. Eşinle baştan konuş kvalide konusunu. gerekirse annen de konuşsun.
Hakkında hayırlısı olsun. Rabbim gönlüne göre versin seninde benimde herkesinde
Moral oldu canim insallah olur benimde istedigim
Aslinda olmicak bisi degil
Benim istedigim ev 275bin falan
Evmde 200_220bin ediyo(diger ev)
Borc da ivir zivirlar(arabalardan cikanlari) saymazsak 1000tl bi 2016ya kadar taksidimiz var suan kiadaki ev de oduyo sayilir onu
Ama benim diger derdim esimin ailesi
Ya orda yanasmaya calisirlarsa
O korkuyla mecbur oturuyorum burda ben yoksa yaza dahi cikma imkanim olur.

Bekliyorum buraya mutahit girer yada ne bilim bisi olur bi sansim doner diye bu yil 4.senem burda
4yildir soylene soylene oturuyorum
Esimle surekli senin yuzunden ailen yuzunden senin dik duramaman yuzunden burda surunuyorm diye tartisyoruz.

Ben omrumu burda gecirmek istemiyorum
İcini komple kirsam yaptirsam bile tesisati elimde kalir 30 yillik falan ev ve bicimsiz

Bu eve ben milyarlari doksem altin musluk kapida yapsalar sevmiyorum iste otesi yok

Karanfilim kusura bakma yaa valla anlamadım.Akşamları benim kafa duruyor biraz.Trlelli eski konularima bak hep ama hep ev konusu.Hala da olmadi .senin durum farkli tabii olan eve baskalari yuzünden gidemiiyosun.kentsel dönüsumu filan bekleme. Ama yine annene yakin olsun.yanlış anlama eşin de dirayet gösterip tavrını koyacak bir zahmet.Bunlar konuşulur.Açıkçası yuvasının yıkilmasını istemiyorsa seni zorlamaması gerektiğini anlamıştır.Bu konudaki kararlı duruşunu biz bile anladık burdan.Ha sabır en güzelidir ,Ama başıma gelse çekebilirdiyim bilmiyorum.O yüzden ahkam kesmiyorum.
ben ev konusunda haksızsın demiyorum kadının kalesi evidir bu konuda hemfikiriz.Fakat ben bu konu yüzünden eşimin ailesine düşman oldum eşimle ciddi kavgalar kırgınlıklar yaşadım ve gördümki bişeyi çok fazla isteyince olmuyor.Bu konuda bakış açımı değiştirmeye başladım.Ben senin derdin üzerinden derdimi anlatmak istemedim . hakkını helal et canım @trlelli....
çok hayallerim vardı hala da var ama sanırım artık yaşlanmaya başladım sağlık sorunları çok zorladı düşünecek halim kalmadı.Ama sorsan Ankara da emlak olayını bir emlakçı kadar bilirim .Yıllarım ev resimlerine ev ilanlarına bakmakla geçti.
Benim eşim kimseye minnetli olmak istemiyor. 85 bin kredi çekebilirim diyor.Eşimin abileri babası durumları çok iyi Allah daha çok versin.Önceden diyodum bize ev almak zorunda k.p neden diğerlerine almış bizi ayırıyor diyordum.Sonra düşündüm onların işi ortak yani aslında birlikte çalışılarak alınmış.Dedimki ben yanlış düşünüyorum . Bunlar bbizim bir paramız olur da ev almaya kalkarsak bize bir miktar yardım edebilirler belki ama bunlar bize ev alsın yanlış.Hani bizde kendimizce şöyle düşünüyoduk :eek:turduğumuz semtten bize bir ev alsınlar biz bankaya ödeyeceğimize onlara ödeyelim faize girmeyelim di. yoksa alıp da bize bağışlasınlar değildi.Kİ kendileri rezidans gibi evlerde oturuyolar.bizim kendi imkanımızla ancak @civven gibi küçük başka bir semtte ev alıp kiray verme gibi bir durumumuz olabilir ancak yoksa zor.
kısacası bu yaz bizimde durum belli olacak şartlarım zor ama sabretmeye pozitif düşünmeye başka şeylerle oyalanmaya çalışıyorum .Kafayı yememek hastalanmamak için mecburum .

Karanfilim kusura bakma yaa valla anlamadım.Akşamları benim kafa duruyor biraz.Trlelli eski konularima bak hep ama hep ev konusu.Hala da olmadi .senin durum farkli tabii olan eve baskalari yuzünden gidemiiyosun.kentsel dönüsumu filan bekleme. Ama yine annene yakin olsun.yanlış anlama eşin de dirayet gösterip tavrını koyacak bir zahmet.Bunlar konuşulur.Açıkçası yuvasının yıkilmasını istemiyorsa seni zorlamaması gerektiğini anlamıştır.Bu konudaki kararlı duruşunu biz bile anladık burdan.Ha sabır en güzelidir ,Ama başıma gelse çekebilirdiyim bilmiyorum.O yüzden ahkam kesmiyorum.
ben ev konusunda haksızsın demiyorum kadının kalesi evidir bu konuda hemfikiriz.Fakat ben bu konu yüzünden eşimin ailesine düşman oldum eşimle ciddi kavgalar kırgınlıklar yaşadım ve gördümki bişeyi çok fazla isteyince olmuyor.Bu konuda bakış açımı değiştirmeye başladım.Ben senin derdin üzerinden derdimi anlatmak istemedim . hakkını helal et canım @trlelli....
çok hayallerim vardı hala da var ama sanırım artık yaşlanmaya başladım sağlık sorunları çok zorladı düşünecek halim kalmadı.Ama sorsan Ankara da emlak olayını bir emlakçı kadar bilirim .Yıllarım ev resimlerine ev ilanlarına bakmakla geçti.
Benim eşim kimseye minnetli olmak istemiyor. 85 bin kredi çekebilirim diyor.Eşimin abileri babası durumları çok iyi Allah daha çok versin.Önceden diyodum bize ev almak zorunda k.p neden diğerlerine almış bizi ayırıyor diyordum.Sonra düşündüm onların işi ortak yani aslında birlikte çalışılarak alınmış.Dedimki ben yanlış düşünüyorum . Bunlar bbizim bir paramız olur da ev almaya kalkarsak bize bir miktar yardım edebilirler belki ama bunlar bize ev alsın yanlış.Hani bizde kendimizce şöyle düşünüyoduk :eek:turduğumuz semtten bize bir ev alsınlar biz bankaya ödeyeceğimize onlara ödeyelim faize girmeyelim di. yoksa alıp da bize bağışlasınlar değildi.Kİ kendileri rezidans gibi evlerde oturuyolar.bizim kendi imkanımızla ancak @civven gibi küçük başka bir semtte ev alıp kiray verme gibi bir durumumuz olabilir ancak yoksa zor.
kısacası bu yaz bizimde durum belli olacak şartlarım zor ama sabretmeye pozitif düşünmeye başka şeylerle oyalanmaya çalışıyorum .Kafayı yememek hastalanmamak için mecburum .
Kuzum anlat tabiki ben sizden fikir alinca, size sorunca,anlatinca rahatliyorum

Buranin+lari yokmu var tabiki
Hic sıkılmıyorum
Annemle geZiyorum
Cocugu birakabiliyorum
Evde olmasam anneme gidiyo okul cikis saatinde evde olmasamda oluyo yani
700tl kiram geliyo
Ayrica annemde evine ne alirsa ya banada aliyo yada veriyo
Bu taraftan bakincada durum boyle.

Burda huzurum var aslinda ama evi sevmiyorum

Hani bu evin yerinde daha buyuk daha yeni bir ev olsa ben halimden memnunum yani.

Esimle dun konustum
Bekle 3sene daha 60-70.000tl biriktirelim kredi cekip yeni ev alalim diyo
Diger evin kirasina ekler kredi oderiz diyo
Lafta hersey ben burdan cikamicam burda ölucem biliyorum

Bu sabah evdeyim öğleden sonra şejir dışına çıkacağım. Öğleye kadar olan zamanı en iui şekilde değerlendirmeye çalışıyorum. Spor yaptım duş aldım Türk kehvesi içtim. Şimdi de kitap okuyacağım.

Bu sabah evdeyim öğleden sonra şejir dışına çıkacağım. Öğleye kadar olan zamanı en iui şekilde değerlendirmeye çalışıyorum. Spor yaptım duş aldım Türk kehvesi içtim. Şimdi de kitap okuyacağım.
papatya iyi yolculuklar canım sağ salim git ,dön evine ..SEN gidince oğluş ne yapıyor ? Babayla mı kalıyolar ?
@trlelli eşin öbür tarafı satmaya razı olmuyormu ?

karanfilce karanfilce sayfa tam benlikmiş kız valla çok vakit harcattırır.Bu konuda hakim olamıyorum kendime.@papatya face in arama bölümüne ev dekorasyon yazınca çıkıyor.İnsanların ev fotoları filan var .

Ayrica @geztapom ben her gun bakiyorum yeni ev ilanlarina esyalara hayalimdeki ev ve esyalarim bile hazir
Oglumun ve benim odam yeni (odama boy ayna alirim)
L koltuk ve boyle salon takimi falan diye bin tane hayal kuruyorum
bd4e87653a38d3ddeaff77c20fd79a53.jpg

Hayallerde olmasa yasanmazki be geztapom

sizi bırakıp kalkamıyorum yaa .ne olur beni gaza getirirmisiniz .ÇOOOKKK işim var bugün evi temizlemek farz oldu berbat durumda .çamaşır yıkanıyor kışın kurutmak dert .Salonu yakamıyorum astımım var biliyosunuz evin oturulan bölümünde kurutamıyorum .Salonu mecbur yaktım çamaşır askısına asıp salonun kapısını da kapatıcam ki deterjan kokusu eve yayılmasın .Yemek yapıcam mantar var ama nasıl yapsam bilmiyorum.

papatya iyi yolculuklar canım sağ salim git ,dön evine ..SEN gidince oğluş ne yapıyor ? Babayla mı kalıyolar ?
İsrar etsem sattiririm ama.kolay mi hemen ha diyince satilirmi yenisini alalim diyo
Lafta iste icraat yok

sizi bırakıp kalkamıyorum yaa .ne olur beni gaza getirirmisiniz .ÇOOOKKK işim var bugün evi temizlemek farz oldu berbat durumda .çamaşır yıkanıyor kışın kurutmak dert .Salonu yakamıyorum astımım var biliyosunuz evin oturulan bölümünde kurutamıyorum .Salonu mecbur yaktım çamaşır askısına asıp salonun kapısını da kapatıcam ki deterjan kokusu eve yayılmasın .Yemek yapıcam mantar var ama nasıl yapsam bilmiyorum.
Hadiii yoruuu bende gidiyorum oglusu.alip sinava sokucam couklar sinavdayken biZde simitsarayina gidicez kizlarla haydin kolay gelsin.

Evet canım eşimle kalıyor. Ama bugün geçde olsa döneceğim inşallah.
Ben de Kalkıp oğluma yemek hazırlayayım. Beni evde görünce çok şaşıracak.

Guzel bir gununuz olsun kızlar...biz kızımla Aşıdan geldik...3tane birdenyavrum nasılda ağladı..şimdi ateş durucu verdim uyudu..işe gitmeme az kaldı..

Mantarı hafif irice dogruyup kendi suyunu çekene kadar bekliyorum sonra yag ekliyorum kavuruyorum..üzerine sarmısaklı yoğurt azcıkta pul piper yakıyorum nefis oluyor

X