Birikimin altın anahtarı "İsraftan kaçınma!"

karanfilce karanfilce m yaşadın bugün tatil size ohh ense yap bugün iyice .@ Suefsan ütüyü biriktirme arkadaşım birikince altından kalkmak zor oluyor.@ROYEM SİZİN oralara kış gelmedi mi kuzu hala geziyon parklarda hııı :p@nazahcım çok az gelir oldun durumdan haberdar et bizi merak ediyorum seni.kızlar hadi bana eyvallah evi toplayıp çıkcam .hadi selametle...:KK55:

merhaba kızlar
oğlumun denem sınavı sonucu çok kötü. o nedenle canım çok sıkkın.. ilacını kullanmıyoruz. kullanmak istemiyorum. ama başarısız olduğu zaman da çok üzülüyorum. yarın matematik yazılısı var. netten test bulayım çıktı alayım dedim ama bulamadım.
parasal konulara gelirsek. biz hem ev hem de araba ödüyoruz. ikisi 2600 tl kadar. evin 14 arabanın 18 ayı kaldı. 3 yıl önce bana bir eyerden ek olarak aylık 1200 tl geliyorduve biz de arabayı o nedenle aldık. bu yıl eylül ayından beri o parayı almyorum ama bu benim seçimimdi. .çünkü çok yoruluyor ve oğlumla evimle kendimle ilgilenemiyordum. ve biz bu yıl gerçekten zorlanıyoruz. akademisyenlre zam verildi. aralık ayında zamlı alırsak maşlarımızı ancak o zaman rahatlarız.
@tr_telli ben aralık ayının hesabını yapmıyorum bile. sora canım sıkılıyor.
_sekerpare_ _sekerpare_ sıkma canını. yaptıkların çok normal şeyler. sonuçta yuvayı dişi kuş yapar.

merhaba kızlar
oğlumun denem sınavı sonucu çok kötü. o nedenle canım çok sıkkın.. ilacını kullanmıyoruz. kullanmak istemiyorum. ama başarısız olduğu zaman da çok üzülüyorum. yarın matematik yazılısı var. netten test bulayım çıktı alayım dedim ama bulamadım.
parasal konulara gelirsek. biz hem ev hem de araba ödüyoruz. ikisi 2600 tl kadar. evin 14 arabanın 18 ayı kaldı. 3 yıl önce bana bir eyerden ek olarak aylık 1200 tl geliyorduve biz de arabayı o nedenle aldık. bu yıl eylül ayından beri o parayı almyorum ama bu benim seçimimdi. .çünkü çok yoruluyor ve oğlumla evimle kendimle ilgilenemiyordum. ve biz bu yıl gerçekten zorlanıyoruz. akademisyenlre zam verildi. aralık ayında zamlı alırsak maşlarımızı ancak o zaman rahatlarız.
@tr_telli ben aralık ayının hesabını yapmıyorum bile. sora canım sıkılıyor.
_sekerpare_ _sekerpare_ sıkma canını. yaptıkların çok normal şeyler. sonuçta yuvayı dişi kuş yapar.
Papatya benimkide bugun teog sınavına gitti..Haklarında hayırlısı olsun..once saglıkları olsun papatya notları cok kafaya takma..inş herşey duzelir...Ben derslerinden degilde hala su cok konusmasından şikayet alıyor..gecen dersaneye gittim..ordada direk ogretmenleri bunu soyleyince artık sinirlerim tavan yaptı..ne yapsam ne etsem tam olarak duzelmiyor..artık akısına bıraktım

Kızlar iki kişi çalışanlara imrenirdim..oooo derdim...bende calışıyorum inan ne kadar gelir o kadar gider...hala maas yetmiyor..benim eşimin maası dusuk yemek yolda kendine ait...ben her ay ek hesaba yani bir sonraki maasıda yiyyorum..bereket yok zannedersem.

Krew Krew Rabbim yardımcın olsun,eşine de doğru yolu göstersin.Hakkınızda hayırlısı ne isi çok yıpranmadan olsun inşallah.

Maddi olarak sıkıntıda olan arkadaşlar,Rabbim biran önce elinizi ferahlatsın.Kendinizi çok yıpratmayın,daha kötüsünü düşünün ve şükredin. Herşeyin başı sağlık unutmalım..:KK51:

Arksdaslar,Allah hepimizin yardimcisi olsun,hayat cok zor.@gaztapo,canim inan aslan sosis cok saglikli seyler degil.Aslinda saglik icin almamak yememek lazim,Ben kendim yemiyorum,cok nadir oda canim cekerse.Ben hazir kahvaltiliklari cok pahali biliyorum,azicik sey dunya para,birde cocuguma mumkun mertebe ev yapimi seyler yedirmek istiyorum.Ev yapimi degisik kshvaltilik fikirlerinizi bekliyorum hepinizden.
Ben bu ay ilk defa ceyrek aldim.cebimdeki son parayi,bebek gormeye gidicem onun icin harcadim.cumaya dayanalim diyordumki,bebege bet,ufak tefek seyler alinmasi lazim.eksiye dusucez yani,bunada sukur ne yapalım.
Bizim buralar bi acayip gaztapom,bugun Kuru soguk var,gunes gosterip kayboluyor,kar yagarmi hic bilmuyorum.
Evet ev yapimi kahvaltilik tariflerinizi yazmayi unutmayin guzeller :)
M maviduvar1 ,cocuguna cok yuklenme canim,cok bilgide beyini yorar,insallah basarili bi ogrenci olur ve basariyla hayata atiirlar,hepimizin evlatlari insallah.

merhaba kızlar
ben oğluma aslında çok yüklenmemeye çalışıyorum ama hiperaktivite var oğlumda. ilacı kullandık 3 yıl ama artık kullanmak istemiyorum. o da sınavlarda dikkatini toplayamıyor. aslında çok zeki. ıq testinde üstün zekalı çıktı.

Merhaba kızlar
Geztapo imreniyorum sana
Bu pozitif haline...

Bu iki gün teog sınavı olduğu için ders yok okulda
Branşım gereği bu güne görev verilmedi
Yarın var görevim
Ama bugün de okula gittim
Çünkü okula yazı gelmiş
"Teog görevi olmayanlar 9da okulda olacaklar
Eğer ihtiyaç varsa görevlendirilecekler."
Eşimin alarm sesiyle ben de uyandim
Daha da uyuyamadim
Gece oğlan kalkmadi, uykumu da almıştım zaten
Oğlan kalkmadan 5.siniflarin yazililarini hazırladım
Şube öğretmenler toplantı tutanağini okudum biraz
Kendi sınıfıma uyarlamaya çalıştım
Sonra kv.geldi
Hazırlanıp çıktım ben
Okula gittim
Bi görev yoktu
Gitmisken hazırladığım sınavların çıktısını alıp fotokopi çektim
Sonra imzami atıp eve döndüm
Sukrediyorum ki okul eve yakın
Yoksa bi imza için bi sürü yol tepip vakit kaybetcektim

Baktım vakit erken
Oğlana kahvaltı yaptırmış kv.
Kv. çıkınca ben de işe giriştim
Heveslendigim ev hanımları gibi iş yaptım
Hem süpürdum hem sildim
Cekyat altı, arkasi, ünite arkasi
Her şey ortaya çekilip altlari silindi
Yatagimi bile o tarafa bu tarafa cekip sildim altını
Komidinler sifonyer vs.cektim sildim onların da altını
Şu an ayaklarımin alti sızlıyor

Taze fasulye pişirdim
Yanina pirinç pilavı yapcam inşallah
Bi değişiklik yaptık
Annemler bize gelcek bugün :KK53:

Kizlar belki size gore bencilim,dusuncesizim,doyumsuzum adi her neyse ama zoruma gidiyo

Ben daha buyuk daha konforlu bir evde yasiyoken sacma salak bi evde yasiyorum suan eski (esimin ailesi beni rahatsiz etmesin diye annemin binaya gectim oraya oglumun evi diye gelio yerlisiyodu buraya gelmiyolar zaten gorusmuyorum)
Eve tadilat yapmak istemiyorum kentsel donusum kapsaminda
Ama nefret ediyorum evden isinmiyo kucuk eski esyam bile tuhaf duruyo hic bisi almak istemiyorum mutfagim rutubet oldu ve ben rutubetten nefret ederim boyamaktan biktim
Varlik icinde yokluk cekiyorum
Ben burdan ciksam kaynanam ve o yuzsuz cocuklari yine rahatsiz ederler beni diye korkumdan cikamiyorum
Ve bu beni cok etkiliyo bazen gunlerce yatiyorum evden cikmiyorum ve cok guzel oynuyorum disrdan goren anlamiyo

Evime kimseyi davet etmek gelmiyo buyuk genis ev gorunce icim gidiyo

Esim hep cikalim diyo ama ona guvenmiyorum onun ailesi napar eder benim huzurumu kacirir cunku esimi dinlemiyolar

Bu evde mi yasicam hep ben cok bunaliyorum.
Varken yokluk cekmek ne anlatamiyorum
Evim var oturamiyorum otursam huzurum yok
Burda esimle mutluyum ama evi sevmiyorum

Ben napicam
Belki nankorum,belki hic evi olmayanlari dusunmuyorum, belki simarigim, ne derseniz diyin ama mutsuzum

Ben herseyin farkindayim istedigim guzel genis ferah bi ev.
Burda temizlik dahi yaparken yapasim gelmiyo sekilsiZ bicimsiz tuttugum elimde kaliyo

Yikmiyolarda suan mahkemesi devam ediyo bekliyoruz.

Yine yatip uyucam bu evde yaslanmak istemiyorum

O esimin ailesi annesi yuzunden buralarda surundugum icinde hakkim varsa helal etmiyorum

Benim duzenimi bozup bu hale getirdiler.
Allah hesap sorsun bise demiyorum.

Offf icime atmaktan bikmistim iyi geldi
Sanki buraya yazmadimda bi daga cikip bagirdim herkes duydu sesimi icimi.

Trlellim kuzum insanız biz Rabbimin aciz ve zayıf kullarıyız.O yüzden mutsuzda oluruz ağlarız da nefsimiz var.Niye sana ,kendine isnat ettiğin sacma suçları yakıştıralım ki? Daha gençsin canım benim bişeylere heves etmen ,etmemiz çok normal.O gördüğün geniş evlerde oturanlarda bizde En fazla 3 metrelik mezara gireceğiz.Ben de bazen (hani çok pozitifsin diyosunuz ya) depresyona giriyorum ağlıyorum kederleniyorum ama bir gün ....bir günden fazla uzatmıyorum kendimi teslim etmiyorum bunalıma.3 günlük dünya sıkma canını kuzum sıkma ....
Papatya hiperaktivite biliyosunki kontrol altına alınabiliyor.Bence ilacı okul zamanı bırakma derim nacizane.önemli olan öğrenmesi not vasatta olsa problem degil bence.

S Sevimli ne mutlu sana mis gibi olmuştur heryer.Ben sadece üstten süpürebilip silebiliyorum.Ağır kaldırmam yasak.ne güzel güle gule kirlet.Ayrica ben de sana bayılıyorum yavrimu :) Hem çalış hem bebe büyüt hem ev hanımlığı valla hepinize bravo çalışan bayanlar

Trlelli canım ufak tefek hoşluklar yapamazmısın eve dair psikolojine iyi gelicek hem de sana kullanım kolaylığı sağlayacak ?

Trlelli canım ufak tefek hoşluklar yapamazmısın eve dair psikolojine iyi gelicek hem de sana kullanım kolaylığı sağlayacak ?
Naptiysam olmuyo bu eve dair bise almak istemiyorum cunku sevmiyorum
Oglumun odasini yeni aldim halisi tulu
Diger halilari dgistim evin rengini degistim olmuyoo,olmuyo, olmuyo bu ev adam olmuyo
Bisye benzemiyo
Diger evime girdigim an evim evim guzel evim diye.giriyodum burda eve gelmek istemiyorum
Orda rahat vermediler, hayallerim vardi ama artik hvesimde bitti
Burda ölmek istemiyorum
Allah kahretsin ki gidemiyorum da bu lanet evden

Ben ya bosanicaktim(o eve gidemezdim ben o evi terk ettigimde bile kaynanam piskince evimde esyalarimda oturdu)
O eve gitmektense yada burda ailemin yaninda olucaktim baska yol birakmadilar
Ben burayi sevmiyorum dedigimde esim.sen istedin bende kabul ettim buyur otur diyo.

Bu lanet evi sevmiyorum iste ötesi yok.

Resimlerini aticam sana

_sekerpare_ _sekerpare_ esime guvenmiyorum
Esim gorusme diyo ama kaynanam oglum sana gelcem dese acindirsa(yapar yuzsuzdur) esim beni dinlemez alir getirir
Banada laf soyletmez iki ucu b.klu degnek yani

Şimdi niye yapmıyo peki annenlerdenmi çekiniyo
Evet
Annem sart kostu yani kostuk
Annenle kizim yuZyuze gelmicek dedi
Ama suan ailem yanimda yani annem burdan ciktigimda pek dinliceni sanmiyorum
Dinlese bile benim burnumdan getirme ihtimalide var guvenemiyorum iste

selam kızlar..
geztapom bugün zaten boş sayılırdım işletme günümdü :-)
sadece ücretimin kesildiğiyle kalcam :KK45:
ahanda yeni geldi elektrikler eşim bile işe gidemedi. polis hiç bi aracı salmamış. İstanbul yolu kapanmış.
elektrik olmayınca su da yoktu kalorifer de..
kv ler bile yola gitcekti gidemediler..
su ve elektrik ne büyük nimet kızlar yaa..

tr_lelli tr_lelli seni çok iyi Anlıyorum. Çünkü hepimizin nefsi var. Herkes başka birşeylere özeniyor imreniyor. Bu insan olmanın doğasında var.
Evinin kötü olduğundan bahsetmişsin. Çok klişe olacak belki ama önemli olan içindeki huzur. Huzur olmadıktan sonra saray da yaşasan ne fayda.
Belki başka şeylerle yönelsen belki kafandaki bu düşüncelerden uzaklaşabilirsin. Dini konularla aran nasıl bilmiyorum ama yoksa da aran bira ona yönelsen. Ya da kştap okusan. Ya da spor yapsan. Bunlar kafadaki negatif Düşünceleri alıp götürüyor.
Eğer istersen bana da fotoları gönderebilirsin belki evin için bir fikirde bulunabilirim.

_sekerpare_ _sekerpare_ canım ilacı kullanmak istemiyorum. Bu ilaçlarla ilgili doktorama bile hem fikir değil. Ileri de uyuşturucu bağımlısı olma ihtimali var. Ve bazı Avrupa ülkelerinde bu ilaçlar yasak ve üstünde yakalananlar gözaltına alınıyor.

X