Birikimin altın anahtarı "İsraftan kaçınma!"

Trlelli
Canım yapan pişman olmazsın.
Hem oğlun da yardımcı olur sana.
Ama yapmasan pişman olursun.
Annem oldu.
Keşke bi tane daha olsaymış diyor.
Bunu söyleyen kadın bol hastalık sahibi ve 3. çocuğa yanlışlıkla hamile kaldı diye psikolojisi bozulan bi kadın.
Geçen yıl bu konuda daha serttin.
İnan yumuşamana çok sevindim :)
Papatya ve benim elimden bişey gelmez takdiri ilahi. Ama yapabilen bol bol çocuk yapsın bence.
Benim hayalim de 3 tü.
Kendimiz öyle olunca.
Eşiminki de 4 tü mesela onlar da 4.
benim deşansım olsaydı iki tane olsun isterdim ama papatya gibi aynı şekilde bana da ya sen ölürsün ya karnındaki ölür dediler o yüzden evlatlarımıza Allah sağlık versin . Zaten artık omurgamın heryeri fıtık dolu taşımama imkan yok .artık hevesim de yok .

Karla Karısık Yagmurlu bir gune kızımla saat 5:30 gibi merhaba dedik...bizim pıtırcık erkenci...tam bereket ve nasipler dagıtılırken uyanık olmak istiyor:)şimdi kahfaltı yaptım..cayımı şimdi iççem..ikisini bir arada yapamıyorum kızım yancak diye korkuyorum..içirtmiyor bana:)benki çay kolik biriyim...kızlar topiginizi sımsıcacık buldum..hepinize guzel bir gun olsun..hanenizden muhabbet bereket eksik olmasın..:)

bende kızım küçükken çok zor çay içerdim .

ayy yavrum ya ne tatlıdır o şimdi. öp onu annesi.

Kız istedigimden ılımlı bakmaya basladım
Esim icinde istiyorum adam 40yasina geldi bana dede mi dicek diyo

Bakalim supriz yapabilirim
Dualarimdasın..

tr lelli aynı durumdayız. Eşim 39 oldu. Yaş geçiyo pişman oluruz ama iş işten geçer diyo.
olcakmı olmayacakmı o bile belli değilken neyi bekliyoruz diyo.
biz hep çocukları tek tek büyütelim peşpeşe yapmayalım derdik. e oldu 9 sene.
çocuk yapalımda aradan çıksın dencek bişey değil derdik hep.
suefsan ın ki çok güzel olmuş ama 14 sene aradan sonra çok sevilir çok farklı olur. Maşallah Süphanallah.
Bana etraftanda çok baskı var. Rahata alıştın , niye yapmıyosun ne bekliyosun tembel üşengeç aklına gelebilecek her lafı duyuyorum. Aslında daha cesaretli olurdum ama benim kızın bi hastalık şüphesi elimi eteğimi çektirdi bana. Çok şükür halloldu korktuğumuz olmadı ama o soru işareti yedi bitirdi beni. genede illa istiyorum demiyorum hayırlısı olcaksa olsun diyorum.

sizin orası nasıl biryer bilmiyorum ama eğer kar kalkarsa o zaman çalış derim.kar da çalışırsan korkabilirsin biraz.
Kar çok yağdı canım bırak beni usta şoför bile yapamaz. Kardeşim hafif kaza atlatmış bugün.
Ben sabahkiyle kalır sandım.
Sağolasın Allah razı olsun ihtiyaç olursa söylerim canım.
Zamanında okumuştuk.
İnşallah Rabbim en yakın zamanda kabul eder dualarımızı.

selamlar nasilsiniz guzeller :)bizim burda sis var,sabah buda aksam oldu,sis butun gun gitmedi bu ikidir boyle oluyor.dunde gunluk guneslik cok guzeldi.Bugun gene disarlardaydik,dortte geldim eve,kizum uyuyakaldi arabada,o kadar cok yorulduki sindide uyanmiyor,bunun birde gecesi var,gene uyutmucak beni,uykusunu alirsa,yemegimi yaptim,dinleniyorum.Ben de cok yoruldum bugun.
trleli,senin oglann buyumus,bi bebegin daha olsa zorlanmassin ,ilk cocuk gibi olur.pespese yapinca bi tarafran iyi,diger tsraftanda anne cok yipraniyor,ama senin oglan buyuk oldugu icin zorlanmassin.Ben de kizimin kardesi olsun isterim ama,bi tedaviyi kaldiracak gucum yok,kizim 6-7yasina girene kadar otuzbesime gelmeden,kendiliginden olmazsa,bi daha tedaviyi dusunebilirim belki,olursa cok guzelnolur ,olmazsada allah kizima omur versin.sorunu olmayanlar yapsin bence :)

Ohhh kuzular ısıtmıssınız topigi
Oglan öglen gelince hemen lcw goturdum pantolon degistik
53975895 tane pantolan denettim olmuyo arkadas 12yas aldim pacasini yaptirmaya verdim sonra eve geldim oglusu hazirladim hemen kursa bıraktım
Sonra annemle kartala gectik vergi ytirmaya anaccuumm bi kuyrukk bi kuyruk bekle bekle 1saat surdu

Sonra hadi yagmurlu hava denize karsi bi cay icelim dedik sonra tekrar gel eve gitmeden dershaneye ugadim oglusu aldim geldim odev yaptirdim karnini doyurdum ancak oturdum
Yagmur hala yagiyo hic durmadi izlemesi pek guzel

Yarin okul cikisi oglusu baska bir dershanenin burs sinavina sokucam sonra yine dershanesi var 3.5da
Bu sene iyi sıktım onu meyvelerini toplıcam insallah ilerde anne iyiki boyle yapmissin der umarim iyi bir meslek sahibi olurda.

Simdi ben ev mi toplim
Bulasiklarimi halledim
Ev mi supurim
Bu ev ne ara bukadar dagiliyo yahuu
Ben uzansamm tatya, olga falan toplasa suralari
Sebastian da ordan bi cay ceksin

Yinemi külkedisi oldum ben :KK43:

Alem kızsın yaa :-)

Canım oğlunun biraz hareket etmesi konusunda bişeyer yap. kilo boyun uzamasına da engel oluyormuş. Bizler bile tembellik yapınca nasıl alıveriyoruz.
Sana güveniyorum ders çalışmaya ikna eden sen hareket spor vs şeylere de heveslendirirsin.

Alem kızsın yaa :-)

Canım oğlunun biraz hareket etmesi konusunda bişeyer yap. kilo boyun uzamasına da engel oluyormuş. Bizler bile tembellik yapınca nasıl alıveriyoruz.
Sana güveniyorum ders çalışmaya ikna eden sen hareket spor vs şeylere de heveslendirirsin.
Ayy canim okuldan gelince koca 1 tabak ketcapli makarna yedirdim yaninda 1bardak ayran 10dk gecmedi daha gelmis mutfaga araniyo ne ariyosun evladim dedim yicek bisi arıyorum diyo ben napim yeme desem dert ye desem dert kek aldi gitti simdidee elmaaa diye bagiriyo odasindan ayy napcami sasirdim totosu benimkinden buyuk
Dun esime odasindaki bos paketleri gosterdim gozumle isaret ederek
1 paket sussamli cubuk kreker
1paket kek
1tane kaymakli biskuvi
1tane meyvesuyu
Bunlari yatmadan yemis

Bos posetleri duruyodu esimde guldu mincikliyo ısırıyo
İnsallah boya gidince verir

Canim karete,futbol,basketbol hangisine yazdırım dedim istemiyo spor a üsenir
Israr ettim agladi o sebepden uzerine gitmedim
Yürümüyo zaten sevmiyo
Bakalım napcaz ben yeme diyemem ya kıyamam okula giderken yemek siparisi veriyo kapida ayakkabilarini cikarirken basliyo acım ben demeye
Su son 1yıldir böyle ama daha önce normaldi cocugumun icine akrep nalan kactı eyvahh eyvahh

Allahım ne yorucu bir gundu..hala kendime gelemedim..ve cok usuyorym..Ankara buz kesti:)herke uyudu..ben dinlencekmiyim hayır cunku utu var:KK43: nedir ya bu işler hiç bitmezmi.

Gunaydin

Kizlar bu ayda bitse su ay da bitse rahatlasak derken hep bisi cikiyo
Aralikda 500tl sattigimiz arabanin borclarinın 1.taksiti ödencek(5taksit yaptirmis esim)
1000tl kredi son taksidimiZ(sukur)
400tl diger evin asansoru degismis ona istemis yonetici
Arabanin taksidi var zaten 1000tl
Oglusun kursu,servisi,gida,faturalar aralik gelmeden derdi geldi
Gerginim yaa esime biz ne yicez diyorum
Allah buyuktur diyo
Bakalim nolcak

141tl dogalgaz faturasi geldi
Oglum kitap seti istiyo 30tl.1lira param yok cebimde
Esime soyledim zaten burdaki kirtasiyelerde yok buyuk bi kirtasiyeden almak lazim
O alicam dedi insallah alir 2gunden beri istiyo

Evden disari cikmamayi dusunuyorum
Sirf 3 milyar ona buna gidecek yani
Geriye ne kalcakta neyimize yetcek bakalim

Trlelli sıkma canını kuzum.Bak bana hala yaşıyorum ölmedim:KK59:.Ölmüyosunda kısıtlanıyosun herşeyden.Mesela biz nasıl ölmuyoruz? Eskiden kahvaltıda mutlaka salamdı sucukdu olurdu Son bir yıldır yok onun yerine kavurmalı yumurta yapıyorum patates kızartıyorum omlet filan ....es ki den iki çeşit zeytin olurdu artık tek çesit.Peyniri kaynanam yapıp verdi onu yiyoz .bal yerine tahin pekmez ( pekmezi kaynanamdan) kıyafet almıyoruz.Oğluşun ayakkabısı yırtıldı ayakkabıcıya verdim 2 liraya dikti fıstık gibi oldu.kıyafet bayramda aldık oğlana onları giyor.Babam harçlık olarak para vermişti kendisine harcamadı yavrum onunla kırtasiye masrafını yaptık.Gezmiyoruz yani ben marketmiş avm filan hiç gitmiyorum.Zaten burda gidebileceğin gezme yeri avm ler orlarda insanın beyni uyuşuyo illa ki harcama oluyo.3 tane sevdiğim arkadaşım var onları çağırdım dün bulgur pilavı yaptım yanında yine kaynanamın turşusuylan yedik:KK14:.Bugünde kocam jest yaptı çok sıkıldığımı gördüğü için bana 20 lira verdi:KK70:.evde karnımı sıkıca doyurup arkadaşımla sinemaya gitcem.Eskiden bana bu tarz hareketler cimrilik gelirdi .Esnaf çocuğuyum yokluk görmedim babam çok kızdığım bir yaşamı vardı ama bizden kısmazdı.kocacım:KK68: da elinde olsa kısmaz beni böyle yaşatmak istemez ama ne yapsın.Ben onunla memur olduğunu bilerek evlendim en kötüsüde ona çalışıp destek olamıyorum.O yüzden kanaat ediyorum.Ne demişler "kanaat en büyük zenginliktir"

Son düzenleme:
X