Birikimin altın anahtarı "İsraftan kaçınma!"

Kızlar aklıma geldi ben simdi esimin ailesiyle görüsmüyorum ya (ben kaynanamla ilisigimi kestim hepsi bana cephe aldı kimseyle tartismam falan olmadi yani)
Ben eltilerim ve gorumcemin briyle ayni semttyim
Kucuk eltim onun kocasi ve buyuk kaynim ayy nerde karsilascak bön bön bakıyolar ama konusmuyolar
Bugün lcw giderken cok yagmur yagıyodu semsiye vardi bende kulakliklada telf konusuyodum gözüm semsiyenin kenarindan karsi kaldırımda hem yuruyen hemde beni suzen birine takıldı semsiyeyi hafif dikledim baktim kucuk kaynim aramizda cadde var o karsi kaldirimda hem yuruyo kafasini sokmus paltosuna hemde donup bakiyo bu milletin benle derdi ne cözemedim yani konusmayan sizsiniz gözünüzle tahrik eden yine siZ ben 2sn kadar bi oyle semsiye alti kim diye baktim hemen onume baktim hicde donmedim bakmadim

Bunu esime söylesem mi ?

Eltimi söyledim ee senle derdi neymiste konusmuyo dedi
Ne bilim ben dedim naapmisim ki
Bosver onumu dert ettin dedi gecistirdi

Bi de sözde bu kaynim ramazanda iftara davet etmis bizi (karisi beni gorunce konusmuyo kendi bon bon bakiyo) gitmedim tabiki önce insan gibi yolda görunce selamlasmayi ögrensinler dedim bu ne perhiz bu ne lahana tursusu

Yani amaclarini cözemedim

Kaynanam baslarina kaldi rahat edemediler heralde bakıslarıyla bana mı salca oluyolar cözemedim
Gördügum yerde arkami donuyorum bende

insanlar böyle garipler işte,çekemiyorlar ama takip etmekten de geri kalmıyorlar..
eşinle arandaki muhabbete bağlı bence bu,benim eşim olsa söylerim..çünkü kendi ailesini eleştirecek biri benim eşim ama seninki onları savunmaya falan kalkarsa boşuna polemiğe gerek yok bence.onları da çok takma kafana,insanlar genelde çekemediklerine böyle davranırlar cici komşum

@civvenim
@stam

Ben bi kac defa esime soyledim onlari korumuyo ama bi yorumda yapmiyo bosver cok mu dert diyo
Hayirda yani tuhafima gidiyo koca adam yolda herkesin fark edebilecegi bi sekilde beni suzuyo bakamak var bakmak var
Hayirda noluyo acaba bakinca onu anlamak istiyorum esimlede aralari aman aman iyi degil

Adamin kim oldugunu bile anlayamadim bakislarindan rahatsiz olup baktim yani

Benimi korkutcaklar acaba bakislarla ne de korkarim bilemezsiniz karilari analarindan dert yaniyodur kadin gecimsiz ben napim.
Benim basima atip rahat ediyolardi gariplerim onlarida anliyorum

Aksam bi yemek masasinda citlatsam mi yoksa ammman banane ya diyip gecistirsem mi diye bi dusundum

Esim hic birinin adini gecirmiyo evimizde yani bahsetmiyoruZ hicbirinden

Adam nerden bilsin niye bakiyolar gidip yakalarinami yapiscak karima ne bakiyosunuz diye bnimkide kendime dert edinmek

Valla zor isler bunlar bi de istemedigin ot burnunun dibinde bitiyo karsilasiyoruz böyle

selam kizlar,oncelikle tüm öğretmenlerimizin bu guzel gunu kutlu olsun.
Tr-lelli senlen ayni durum bendede var,biriyle konuşmadan,diğerleri bana cephe aliyo:)tuhaf insanlar.birbirine bağlı olsalar gene neyse.cok anlatıp moralimi bozmak Istemiyorum.Degmez böylelerini kafaya takmaya,hayatımda olmadıkları Icin cok mutluyum,içlerinde oldugumdada sevmezlerdi.Benim Icin böylesi Daha Iyi,el diye bildiklerim,onlardan daha iyidir.eşinle paylaş tabi,Icine atma,esinde bilsin.

Aa bi de bugun noldu ben lcw gittim ya su yeni aldigim kazaklarimdan giydim ve etiketini sokmeyi unutmusum

Lcw kazak deniyim dedim kabine girdim kazagimi cikardimm annnaa bise sallaniyo bi de baktim defacto etiketi aiyyyy kıpkırmizi oldum hemen koparip cantama koydum aiyy buyuk rezillik gordulerse ne gulmuslerdir

daha oncede cakma gozluk alip etiketi caminda dolasmisligim var yani cakma takiyosun taam da o etiketinide ne bakin cakma cakma die milletin gozune gozune sokuyosun dimi ama arkadasim soylemeseydi oyle kadikoyu gezcektim

@nazah Allah yardımcın olsun. Ama ben bu sizin işten hiç nir şey anlamadım. Adam ayrılmayı geciktirmek istiyor sanki.
@tr_telli bence söyle ama umursamaz şekilde. Tabi bi de şu var eşin onlara gidip birşey dermi? Derse bunlar kendini birşey sanmasın sonra. Sen anlatınca önemli olduklarını düşinmesinler.

Vallahi oyle canim kardeslik nekadar guzel bisi oysa.
Ben esimlerin kardesleriyle hallerini gordukce cok kardes boylemi olunuyo ki dedim

Dusun esim ablasiyla kustu o donem ben kaynanamla gorusuyodum israr etim esime etme eyleme bayramdir gidelim kusluk olmaz cikolata aldirmistim oglumda 7aylikti kadin evde oldugu halde bize kapiyi acmadi bayram bide
Kustukleri seyde onu dedin bunu dedin

Meger adam ablasinin huyunu biliyomusta gitmiyomus ben ALlahin safi, salagi insan sandim bunlarida ara bulmaya calistim
Abisi yine bi bayram herkesin icinde esime sen hanimkoylusun dedi ssoook! Oldum
Kucuk kaynimla bu buyuk ablalari kustu abilerinin evinde ayri odalarda oturdular birbirlerinin yuzunu gormemek icin

Bunun gibi bi cok sey

Yani aile baglari sifir esimde icinde olaylarin biliyo ondan bana hic israr etmezdi git gorus falan diye
Kendi gorusmuyoki bana desin
Cocuk gibi kusuyolar kocaman 40-50yasindaki adamlar kadinlar enteresan

Ben bunlari cözemedim zaten kim iyi kim kötü hepsimi iyi ben mi kötüyüm

Tek bildigim ben kimsyi cîkarım icin sevmem.
Kıskancligim yoktur

Esim cok görüsmüyo söylemeZ beni kucuk dusurmeZ
O da mesela senle bi alip veremedikleri yokki hakkinda hic biri bise demiyo diyo ama ben inanmiyorum
Esim bayramda koye gidince annesi kim bilir neler söyledi
Ben kafama takarım diye söylemez o
Mevzularini actim bi iki defa kapadi uzerinj haberim yok,bilmiyorum,bizene dedi

Ya cok guzel rol yapiyo yada gercekten haberi yok

Ne çok yazmışınz ...benimde eltimin durup dururken hem iftira atıp hemde kendi kendine küsmesi vardı anlatmıştım size .bunlar büyük eltimde mevlut vardı oraya geldiler.bizde buyuk eltimle yakin oturuyoruz.bunlar geldi içeri girdi ev sahibi eltim kabanları filan alırken Allahıma sığındım uzattım elimi selavatlaşmak için o da uzattı selavatlaştık hoşgeldin dedim yaklaştım yaklaşınca öptü o da.Böylelikle küslük bitti.Eminim demiştir haa haa haa nasıl da dize getirdim nesilda yalakalandı suçu olmasa barışmaya çalısırmi ? Demiştir.Olsun benim Rabbim küslük için üç gün müddet vermiş daha ötesine ruhsatım yok ne yapayım ? Karşımı geleyim? Üstelik ilk barışan herzaman kazanacak buyruluyor.Varsın bu dünyada ben enayi olayım.Ha normalde gidip gelmiyoruz ya da arayıp sormuyoruz ama bayramda düğunde cenazede yazın köyde hep beraberiz .Eşler birbirine çok bağlı benimde elim kolum bağlı.Bende böyle bir insanım işte belkide siz haklısınız bilmiyorum ki.Ama ahretimizi kazanırsak orda yok böyle dertler diye avunuyorum .
Bu arada kızlar palamut ve somonu fırında yaptim.Somonu sevmedim zaten bir dilimdi ama bir daha almam sanırim iyyy...Zaten balığı çok sevmiyorum.önden birde şehriye çorbası yapmıştım bir öğünü savuşturduk.hamd olsun.Annecim harçlık yollamış yarın gidip alcam postaneden.

@civvenim esime sordum su araba ceza isini
4.500tl lik borcu 1.800e indirmisler ama pesin taksitle olursa mebla artiyomus

Yemek yerken esime anlattim kaynimi selam verseydin dedi
Uzaktik ayrica yakinda olsam selam vermem onlar versin ancak bakiyolar bakislariyla bana bise mi demek istiyolar benle dertleri ne bunlarin dedim senle ne dertleri olcak yahu dedi laf degistirdi bende uzerinde durmadim benden uzak dursunlar gitsin karisina baksin 2 cocuguna baksin bana bakmasin dedim

Ohhh icimde kalcana onda kalsin.

Bir yemek , bulasik,ihlamur cayi ve meyve siralamasinin daha sonuna geldik
Darısı yarın aksamin basina

Ankarada hava resmen buz kesti...kızlar işten gelince oyle yorulmusumki eşim kıza bakarken bende uyumusum...şimdide evi toparlıyacam..işlerin arkasını hiç toparlıyamıyorum ya...kızımı işe giderken bırakmak beni cok yoruyor..evim asonorlu degil en ust kat...babanemizin evide oyle indir cıkar nefes nefese kalıyorum...zaman ne kadar bereketsiz..hemen aksam oluyor...cocuk meselesinde Rabbim hayırlı versin ..hayırlı bir evlat hayırsız cok evlattan daha iyidir..ben yıllardır bir çoçuk fikriyle yasadım ama etraf cocukta cocuk..bir tane olurmuymus..zaten ilk yıllar ben istemedim sonrada 9 sene kendiliginden olmadı..doktora felanda gitmedim..tam işin ucunu bırakmısken rabbim birden kızımı verdi..bizde cok sasırdık..dusunsenizya artık olmuyor diye bakarken:)nasıl olcak nasıl çalışcam derken herşey yoluna girdi..bu carsamba bir yasına giriyoruz..oglumun acemilik zamanıma geldigini dusunuyorum..ilk çoçuk bence hep oyle...kızımda herşeyi daha iyi anladım.Allah hiç olmayanlara bu duyguyu tattırsın...

Ayy cok hos ya sanki bi mucize gibi olmus
Ben siz gibi calisan bayanlarin hem ev,hem is,hem cocuk nasil idare edebildiginizi gorunce kendime tembel diyorum

Dun esimle konusurken ucu cocugada geldi
Cok kafana vurcaksin ilerde cok aricaksin pisman olucaksin falan dedi kafam acayip karisti
Esim haklimi acaba ilerde cok pisman olurmuyum yapmazsam.

Günaydın

Bu nasil hava ya bu hava gece gibi yatalim uyuyalim biz sabah olamamis daha

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…