merhaba arkadaslar,ne guzel paylasimlar yapmissininiz oyle,tebrik ediyorum sizleri :)
Ben sozde haftalikyemek listesi yaptim ama,cogunlukla ya yerlerini degistiriyorum,yada ayni malzemeden baska bir yemek yapiyorum.
gecen hafta basi 40 lira harcamistik,oda ivir zivir,cikolata seker gibi seyleree gitti,coktandir almiyordum bu sefer sesimi cikarmadim ,esim istedigini aldi bu seferlik.benimde cebimde son kalan 15 liram vardi,dun sadece dolaptaki eksik acill olan seyleri aldim,sut yumurta ,peynir ekmek gibi.yazarak ciktigim icin tam da param yetti :)insalah cumartesiye kadar birsey almamamayi dusunuyorum,hafta boyu dolapta,kilerde olan seylerle idare edicem,cumarteside tamtakir olur cikar alirim birseyler.
Bugun yumurtali,salcali makarna yaptim,canim corba istiyordu ama oyle uzun uzun ugrasmayayim dedim.makarnanin suyuna,yazdan yaptigim domates konservesini ekledim,yagini baharatini kizdiirp doktum ustune ve kaynattim cok lezzetli oldu,yaninada salata yaptim.cok sukur bugunde karnimiz doydu,birseyide atmamis oldum.
Bu sene biraz zorlu gecti bizim icin,tam bu ay rahatladik derken,gecen hafta arabayi carptim,yollar buzluydu,olan oldu maalesef,onun masrafi cikti,neyse bbize birsey olmadi ya,gerisi halleolur insallah.Bu ay uzun bir aradan sonra yonetimi ele aldim,son zamanlarda rahatsizdim ,ilgilenemeiyordum hic birseyle,sagolsun esim her ay bizi eksiye dusuruyordu,bu ay normalde bayagi bir ikramiye almisti,tabiki,gene eksilerde surundugumuz icin ,gelende borce gitti,ee birrde arabanin masrafi cikti.Bende aldimkartini ne yapayim,borclar kapandi,cok sukur bizi ay sonuna kadar goturecek mutfak masrafimm,elimde kaldi,birde bebegin son eksiklerini almistim,kalanida insallah biraz arttirabilirim.Benim ilk onceleigim suanda birikim degil,adagim var ve ayriyetten bir kurban kestirmek istiyorum,boyle eksilerde surunerek onu gerceklestiremeyecegimden cok korkuyorum.onun icin dikkat etmem lazim.Hayirlisi olsun insallah.
bir de su dondurulmus urun konusunda birsey demek istiyorum,hazir alinan dondurulmus urunler sanildigi kadar ucuz degil aslinda,gidip mevsiminde cikan sebzeyi ,meyveyi alirsan daha ucuz ve saglikli diye dusunuyorum ki zaten biz hanimlar zaten ,yazdan cogu seyi dondururuz.ozellikle cocugunu,hazir kek,meyve suyu ve hamburgerle besleyen bir anne,nasil olur aklim almiyor.onlarin icinde hep tat arttirici kimyasallar var,aromalar var.bir cocuk bastan boyle seyler yerse damak tadi asla gelismez,neyin ne oldugunu bilmez.Benim esimin aileside avruva gibi yerde,hep isin gucun pesinden kostuklari icin,hep hazir urunlerle buyutmusler onlari,ilk zamanlar ne zorluk cektim,resmen yaptigim yemkleri yemeiyordu,buzdolabimiz buzlugumuz hazir urunlerle doluydu,en sonunda isyan ettim bu ne diye,o gun bugundur hayatimizdan cogu seyi cikardim,simdi arada birseyler alirsa sesimi cikarmiyorum,onun yerine evde pudingimii,miss gibi turk usulu sutlu tatlilari yapiyorum,yemeklerimide cok sukur alisti,herseyi yemesede cogu seyi yiyor genede.Bu durumlar hep cocuklugundan kaynakli,cunku hazir bir kek ile evde yapilan kek arasinda daglar kadar fark var,hazir olan daha bir arolmali,buram buram aroma kokar,rengi,yumusakligi cok baskadir,ama ev yapimi olan lezzetli olsada yarisamyior iste bu aromali yiyeceklere karsi.ve bir insan bu duruma alisirsa dogalinin tadinin bilmedigi icin ona lezzetsiz ve tatsiz geldigi icin asla yemez.o cocuklara cok yazik gercektende,cok uzuldum.
Benim esimde vaz geciremedigim tek sey,kola,fanta,meyve suyu gibi urunleri cok tuketmesi,kac kere komposto yaptim ,hazirina bin ceker ama yok bir yudum alir birakir maalesef.onuda asariz insallah :)
Birde ev yapimi ekmegi yese tam olacak :)) hazir tost ekmeginden baskasini yemeiyor,ama soyle iyi bir zamanimda yufka ekmek ve pide deenmeyi dusunuyorum,onlari yer cunku.neyse ck uzun oldu, guzel paylasimlar olsun insallah :)