Birikimin altın anahtarı "İsraftan kaçınma!"

bugün kurufasulye yapcam malum pazar yapamadık .Ama unutmuşum ıslamayı hiç yapmadım ıslamadan.ŞİMDİK DÜDÜKLÜYE KOYDUM ayy capslock açık kalmış özür.Az haşlasam o suyu döküp tekrar düdüklüye koysam olur di mi kızlar ?
canım annemler fisler almış internetten.
denemek için ben yaptım kuru fasülyeyi ıslamadan. oldu :-) 10 dk da

geztapocum aynen biz de kalkamıycağımız bi yükün altına girmek istemiyoruz ama mükemmeliyetçiliğe doğru gidiyor ve bunalıyoruz.
pazarlık bilmeyiz bişey bilmeyiz.
bizim bi arkadaş var ticaret ehli adama neler denk geliyor maşallah ya.

kızlar şu sıralar sıfır arabaların faizsiz 20-30 ay vadeli kampanyaları var.
sıfır araba hakkında ne düşünüyorsunuz?

Ayy en sevdigin mamalrdan canim sen keteyi icine un kavurark mi yapiyosun oyleyse tarif isterim

Evet un kavurup koyuyorum içine
Ama bu açma kete değil
Kor kete dediğimiz kolay kete
Açma kete tarifim de var gerci
Onun içine de un kavurup koyuyoruz
Ben onu da severim ama bunu daha cok seviyoruz eşimle

geztapocum aynen biz de kalkamıycağımız bi yükün altına girmek istemiyoruz ama mükemmeliyetçiliğe doğru gidiyor ve bunalıyoruz.

Karanfilce biz arabayi eminotodan aldik
20binligine girmiştik o zaman
Biz piyasayı bilmeyiz pek
O yüzden sıfır aldık
Eşim cok dikkat etmez yani
Iyi bisey düşmese elimize sıkıntı olurdu
Ben de dır dır ederdim :KK53:
Belki elimizdeki parayla daha üst modellerin ikinci eli olurdu
Ama biz sıfır olsun temiz olsun istedik.

Bu arada benim abim mesela cok iyi araştırir.
İnternete falan bakar.
Hem.uygun fiyata hem de temiz olani bulur
Yani işi bilen birinden yardım da alabilirsiniz

Evet un kavurup koyuyorum içine
Ama bu açma kete değil
Kor kete dediğimiz kolay kete
Açma kete tarifim de var gerci
Onun içine de un kavurup koyuyoruz
Ben onu da severim ama bunu daha cok seviyoruz eşimle

Karanfilce biz arabayi eminotodan aldik
20binligine girmiştik o zaman
Biz piyasayı bilmeyiz pek
O yüzden sıfır aldık
Eşim cok dikkat etmez yani
Iyi bisey düşmese elimize sıkıntı olurdu
Ben de dır dır ederdim :KK53:
Belki elimizdeki parayla daha üst modellerin ikinci eli olurdu
Ama biz sıfır olsun temiz olsun istedik.

Bu arada benim abim mesela cok iyi araştırir.
İnternete falan bakar.
Hem.uygun fiyata hem de temiz olani bulur
Yani işi bilen birinden yardım da alabilirsiniz
Canım sizin arabanın marka ve modeli neydi?

Bizim aldigimiz arabalarda 0 canim bu arabamizda 0
Ben bunu seviyorum hem az yakiyo hemde guzel gorunumlu _dacia stepway kirmizi
Ama bizim araba calisiyo yani esim arabasiyla extra calisiyo is icin bu sebepden km yukseliyo satiyoruz
Dizel araba bakin derim dacialar az yakiyo diger arabamizda dacia idi

Bu yaz depoyu fulledik karadenizi gezdik kac saat bitmedi masallah

Geztapo Allah yardımcınız olsun
Cok üzüldüm yazdıklarını okuyunca

Nazah artık ben de çok merak etmeye başladım
Eşin napcak acaa

Aslında var ya iyi ki erkek değilim ben
Çünkü aşırı çıkışlarım var
Birden parlıyorum
Erkek olsam çıkar giderdim evden
Yuvam dağılırdi
Bizim yuvamizi eşim kurtarıyor
Ne diyeyim, Allah beni iyi etsin

Bugün çok yoruldum
Oğlanı sabah amcası gelip götürdü
Ben hic dinlenmeden uğraştım durdum
Hamur mayaladim
O mayalanirken evi Süpürdüm
Sonra ketelerimi yaptım
Tuvalet, banyo, lavobo temizliği yaptım
Elmalı kurabiye yaptım
acayip yorgunum
Ama mutluyum bir şeyler yaptığım için
İşte mamalarim
Eki Görüntüle 1304068
Eki Görüntüle 1304069

Canım bu hafta sonu taşınacak. Ben de taşınmasını istiyorum. Çünkü evde olduğu sürece kafasını toplayamayacak ve temcit pilavı gibi her tartışmada bu sözler duyulacak. VBen de bakacağım durumumuza , hiç konuşmayı düşünmüyorum. evden ayrıldıktan sonra. Şimdilik konuşuyorum. Kahvaltıya falan çağırıyorum. Ama içim yaralarla doldu. Bana söylemesi neyse de anneme va ablama söylemesi çok üzdü. Ama taşındıktan sonra çocuklar için bile konuşmak istemiyorum. Zman herşeyin ilacı ya bu ayrılık bize iyi gelecek yada herkes kendi yoluna gidecek. Hayırlısı.

Canım bu hafta sonu taşınacak. Ben de taşınmasını istiyorum. Çünkü evde olduğu sürece kafasını toplayamayacak ve temcit pilavı gibi her tartışmada bu sözler duyulacak. VBen de bakacağım durumumuza , hiç konuşmayı düşünmüyorum. evden ayrıldıktan sonra. Şimdilik konuşuyorum. Kahvaltıya falan çağırıyorum. Ama içim yaralarla doldu. Bana söylemesi neyse de anneme va ablama söylemesi çok üzdü. Ama taşındıktan sonra çocuklar için bile konuşmak istemiyorum. Zman herşeyin ilacı ya bu ayrılık bize iyi gelecek yada herkes kendi yoluna gidecek. Hayırlısı.
Bisi sorcam annen ve ablan sormuyolar mi? Yani ne bilim onlara bi aciklama yapmiyomu
Nasil bir aciklama yapmis
Ben kizinizdan kardesinizden ayri yasicam falan demis nasil soylemis yani birilerine aciklama yapmak tuhaf.

Kendi ailesi sana bise demiyomu yada cocuklarina yuvani niye yikiyorsun gibi

Ayrilanlari gordumde boylesini hic gormedim ya

Bisi sorcam annen ve ablan sormuyolar mi? Yani ne bilim onlara bi aciklama yapmiyomu
Nasil bir aciklama yapmis
Ben kizinizdan kardesinizden ayri yasicam falan demis nasil soylemis yani birilerine aciklama yapmak tuhaf.

Kendi ailesi sana bise demiyomu yada cocuklarina yuvani niye yikiyorsun gibi

Ayrilanlari gordumde boylesini hic gormedim ya

Canım eşim anneme açıklama yapmış. Açıklama şu bana on yıl önce bunu söyledi, 4 yıl önce şöyle yaptı.Yani dişe dokunur bir neden yok. Annem de oğlum sen de bir çok şey yaptın bunlar geçerli nedenler mi demiş. Yani ortada dişe dokunur bir şey yok. Anasına, babasına gelince onlar aramadılar bile, kızımı hergün arıyor kayınvalidem, Kaynım ve eltim aradı beni.. Kayınvalidem ve kayınbabam herhangi bir sorunum olmadı ve yoktu. Kayınvalidem bir kere aradı o sırada cep şarzı bitti. Kapandı. Ben de aramadım. Her yıl şehr dışından 3-4 kere kalırlar evimde . Kayınvalidem bir işe sürmez elini. Çalıştığım halde. Her türlü hizmtelerini yapardım. YAZIK. ÇOK YAZIK. ALLAHA HAVALE EDİYORUM ONLARI. 16 yıllık emek, 15 yıllık evlilik.

Canım eşim anneme açıklama yapmış. Açıklama şu bana on yıl önce bunu söyledi, 4 yıl önce şöyle yaptı.Yani dişe dokunur bir neden yok. Annem de oğlum sen de bir çok şey yaptın bunlar geçerli nedenler mi demiş. Yani ortada dişe dokunur bir şey yok. Anasına, babasına gelince onlar aramadılar bile, kızımı hergün arıyor kayınvalidem, Kaynım ve eltim aradı beni.. Kayınvalidem ve kayınbabam herhangi bir sorunum olmadı ve yoktu. Kayınvalidem bir kere aradı o sırada cep şarzı bitti. Kapandı. Ben de aramadım. Her yıl şehr dışından 3-4 kere kalırlar evimde . Kayınvalidem bir işe sürmez elini. Çalıştığım halde. Her türlü hizmtelerini yapardım. YAZIK. ÇOK YAZIK. ALLAHA HAVALE EDİYORUM ONLARI. 16 yıllık emek, 15 yıllık evlilik.
Esin fazlaca bencil evlilik fedakarliktir
Sen tum gencligini en guzel yaslarini onla gecir onla ol 2 de evlat ver her derdine kos onu dedi bunu dediyle yuva yik.
Olcak gibi degil yani acikcasi gidebilecegine inanmiyodum basindan beride bloftur diyodum ama bende sasirdim
Aciklamalarida sacma sapan
Sinirlenince kim kime ne demiyoki

Ne bilim ya bunca fedakarligin karsiliginin boyle olmasi insani yorar tabiki
Neticede seneler gecirmissin

Can yakanin caninin yandigi gunlerde gelir elbet.

16 yıl var emeğim. 15 yıl evlilk.
Esin fazlaca bencil evlilik fedakarliktir
Sen tum gencligini en guzel yaslarini onla gecir onla ol 2 de evlat ver her derdine kos onu dedi bunu dediyle yuva yik.
Olcak gibi degil yani acikcasi gidebilecegine inanmiyodum basindan beride bloftur diyodum ama bende sasirdim
Aciklamalarida sacma sapan
Sinirlenince kim kime ne demiyoki

Ne bilim ya bunca fedakarligin karsiliginin boyle olmasi insani yorar tabiki
Neticede seneler gecirmissin

Can yakanin caninin yandigi gunlerde gelir elbet.

Öyle annem bırak gitsin dedi, sonradan çok pişman olur ama benim canım yandıktan sonra. İçim rahat, vicdanım rahat, Kızım 12 yaşında o bile diyor, anne sen yapbileceğin herşeyi yaptın diye, Sadece şu an suskunluğumu koruyorum. İnsanlar kavga anında neler söylemiyor, Komik, trajik. Ya da 45 yaş bunalımında..Etrafımda ki insanlar biliyorlar, evine düşkün bir kadınım, Borç yaptı ödemek için uğraştım, iş kurdu batırdı. İşsiz kaldı aylarca, Eve geç geldi, ilgisiz davrandı, Hep evim dedim.

16 yıl var emeğim. 15 yıl evlilk.

Öyle annem bırak gitsin dedi, sonradan çok pişman olur ama benim canım yandıktan sonra. İçim rahat, vicdanım rahat, Kızım 12 yaşında o bile diyor, anne sen yapbileceğin herşeyi yaptın diye, Sadece şu an suskunluğumu koruyorum. İnsanlar kavga anında neler söylemiyor, Komik, trajik. Ya da 45 yaş bunalımında..Etrafımda ki insanlar biliyorlar, evine düşkün bir kadınım, Borç yaptı ödemek için uğraştım, iş kurdu batırdı. İşsiz kaldı aylarca, Eve geç geldi, ilgisiz davrandı, Hep evim dedim.
Cnm ya sen hic kendinde arama sakın o yansin haline
Bu yastan sonra kendi yaptigindan utansin
Kizinida operim masallah nasil akilli annesine destek saril simsiki onlar guc verir sana canim Rabbim sabrini bol versin keske bisi yapabilsem nezaman anlatmak istersen dinlerim
Bi de guvenmedigin insanlara arkadas gorunumlulere icini acma ben oyle bi hata yapmistim sonra basin agrir kimseye aciklama yapmak zorunda degilsin gidenede zorla kal diyemeyiz sen guclu bi kadinsin ve sinaniyoruz en kotusunu dusunme hic umarim bu uzuntunun mutlulugu daha buyuk olcak.

Cnm ya sen akendinde arama sakın o yansin haline
Bu yastan sonra kendi yaptigindan utansin
Kizinida operim masallah nasil akilli annesine destek saril simsiki onlar guc verir sana canim Rabbim sabrini bol versin keske bisi yapabilsem nezaman anlatmak istersen dinlerim
Bi de guvenmedigin insanlara arkadas gorunumlulere icini acma ben oyle bi hata yapmistim sonra basin agrir kimseye aciklama yapmak zorunda degilsin gidenede zorla kal diyemeyiz sen guclu bi kadinsin ve sinaniyoruz en kotusunu dusunme hic umarim bu uzuntunun mutlulugu daha buyuk olcak.

Ben de kimseye şimdilik bir açıklama yapmak istemiyorum. Ailem ve onun dışında 2 kişi biliyor. Biri üst komşum. onun kocası da bu yaşlarda gitmişti 10 ay gelmedi. Bir ona anlattım. Bir de iş yerinden samimi bir arkadaşıma. Bir de gerekirse amirime anlatacğım izin vs.sorun olmasın diye. Ama üstten ayrıntıya girmeden

Nazahcım, belki böylesi daha iyi olacak. Sen ömrünce bisürü fedakarlık yapmışsın.
İnsanız hangimiz zaman zaman laf söylemiyoruz ki eşimize.
Bunla ilgili 4 halife zamanında örnek bile var bildiğim kadarıyla.
Eşlerin onca ihtiyacını görmesinin yanında yaptıkları söylemenin hoş görülmesi tavsiye ediliyor.
Bizim okulda da bi arkadaş var eşi sorumsuzmuş hep batırırmış.
20 yıldan sonra ayrılmışlar. Kadın mutlu. Evini aldı simdi arabasını alcak.
Demem o ki inşallah eşin kıymetini anlar ve yuvasına daha bağlı bi şekilde geri döner.
Ama sonu ayrılık olursa da üzülme ki hangisi daha hayırlıdır bilemeyiz.

Trlellicim dün stepway de denedik.
%0 18 ay taksit imkanı da var.
Güzel fena değil eşim beğendi. Aklımızds bi kaç seçenek daha vardı. Onları da denedik. İnşallah hayırlısı.
Eşin altınızdaki arabayı kaça satmayı düşünüyor. Yani ikinci elde kayıp ne kadar

Trlellicim dün stepway de denedik.
%0 18 ay taksit imkanı da var.
Güzel fena değil eşim beğendi. Aklımızds bi kaç seçenek daha vardı. Onları da denedik. İnşallah hayırlısı.
Eşin altınızdaki arabayı kaça satmayı düşünüyor. Yani ikinci elde kayıp ne kadar
Cnm biz gecen yil yeni ciktigi zamanlar, sifir 38.000 e almistik
Yani hala oduyoruz
Aksam sorim bakin satsa nekadara satarmis
Bizim km yukseliyo ama araba bos duramiyo zavalli

tr_lellyükselemez.37816622 .!.:
Cnm biz gecen yil yeni ciktigi zamanlar, sifir 38.000 e almistik
Yani hala oduyoruz
Aksam sorim bakin satsa nekadara satarmis
Bizim km yukseliyo ama araba bos duramiyo zavalli
Bizde olsa hiç yükselmez.
Şimdi 42 bin sıfırı

Bugun pazara ciktim gunler sonra oglusun kursunu saymazsak ilk defa disari cikip enine boyuna gezdim
Bayadir pazara carsiya gitmiyodum
Oglusun kursu 2 sokak yukarda cadde de
Donerken evin sokagindaki marketten hallediyodum isimi aksam esime siparis veriyodum

1kilo cinekop 10tl
1 kivircik 2 tl
Sogan 2 tl
Nar 3 tl
Pırasa 2tl
Esime 10 ar tl den 2 tane esofman aldim alt.
İcide pamuklu kalin su cakma GAP lardan
Kendime 2 corap aldim 2 tl

Pazar gayet iyi valla ama param yok
40tl + bozuklar vardi
Hepsi gitti
Ama olsun esofmanlar cikti aradan ben almasam yirtik pirtik giyer evdekileri
Giydiklerinide ben almistim tee 7_8sene once hala giyiyo ama artik eskidiler

Bugunde aksam oldu
Baligi ayikladim bide salata yaparim yeter.

X