Birikimin altın anahtarı "İsraftan kaçınma!"

Teşekkürler. Kafam karışık, duygularım karışık.Yemek yiyemiyorum, uyku uyuyamıyorum. içime kapandım. Sosyal bir insanım ama 2 çift söz etmeye içim elvermiyor. İçim daralıyor..

Teşekkürler. Kafam karışık, duygularım karışık.Yemek yiyemiyorum, uyku uyuyamıyorum. içime kapandım. Sosyal bir insanım ama 2 çift söz etmeye içim elvermiyor. İçim daralıyor..

Allah gönlünü ferahlatsın canım
dün telden girmiştim tam okuyamamıştım.boşanmak bu kadar kolaymıymış canım ya,öyle ufak bir tartışmada ben sana karşı doluyum boşanalım denmez,öyle bitemez..tahminim 30 u geçkin yaşlardasınız,aklı başında insanlarsınız..eşinin de umuyorum ki aklı başına gelecektir.he gelmiyorsa zaten bunun altında başka sebepler yatıyordur,o zaman sende yol ver gitsin..

oo çok güzel gözüküyor..bu sene bende ilk defa deneyeceğim,aşurenin evde pişmesi ayrı bereketmiş..
Helva yapardim kandillerde falan onun kokusunada melekler gelirmis ama asûreye cesaret edemiyodum sevdim tadini
Sadece oyaliyo
Hepsini islat hasla malzemeler falan evde yoksa azicik masraf oluyo

Nohut,fasulye,bugday,fistik,kuru uzum,kus uzumu,findik,kayisi koydum ben cok karisik sevmiyorum

Malzemeleri aşure günü aldım da işte bir cesaret etmesi kaldı..ama yapacağım Allah izin verirse..
ya kızlar size sorayım akşama eşimin teyzesinin oğluyla eşi gelecek,balayından dönüyorlar gece bizde kalacaklar yarın iş çıkışı evlerine götüreceğiz onları..
ben erken gelirler diye düşünüyordum,çamlıcaya yemek yemeye gider,evde de çay içeriz diye plan yapmıştım ama gece 11 gibi geleceklermiş, ne yapsak ki ?
bir de yarın eşimle ikimizde çalışıyoruz,ben istesem izin alırım ama eşim gerek yok diyor.ben de aynı fikirdeyim istedikleri saatte kalksınlar,rahat davransınlar istiyorum..zaten 1 gibi işten çıkıyorum ben.öyle yapsak ayıp olmaz herhalde di mi?

İşten dönüşün erkenmiş zaten geç kalkarlar bi sorun olmaz bence.İş dönüşü ilgilenirsiniz gerektiği şekilde

Sizin calistiginizi biliyolar neticede hos gorurler tabiki

Krew canım ne durumdasın. Var mı bir gelişme.

Normal telefonda çocuklar ile ilgili konuşmaya devam ediyoruz. Ama evi tuttu. evin işlerini hallediyor. Ne zaman taşınır bilmiyorum. Akşam çocukları yemeğe götürdüm. Yenice geldim. Bizim sorunlarımız aslında vardı. İlgisizdi, Bir de iş konusunda hep sıkıntılı zamanlar yaşadık onunla iş kurdu batırdı, 7 sene yürütlemeyn bir iş için uğraştı.. Belli aralıklarla işsiz kaldı, Bu süre toplamda 2 yıl kadar. Son 4 yıldır çalışıyordu. onda da her sene 1 iş değiştirdik. Maaşımız ünv.mezunu olmasına rağmen asgari ücretin biraz üstü oldu vs. Bu arada benim de ona kızgınlığım arttı. Kızlar aslında bizimi iş 1 günlük iş değil. Ama ben hiç bir zaman boşanalım desem bile boşanmayı düşünmedim.

Ama o ciddi. Bunu anladım.2 çocuğu gözü görmüyor. Televizyondaki diziler gibi olacak zannediyor. Medeni. Çocuklar mutlu biz mutlu vs. Ama hayatın gerçeği erkek yada kadın evlenir bir kaç sene sonra.. Dedim bugün sen hiç bir şeyi düşünmüyorsun. BEN HİÇ EVLENMEYECEĞİM diyor. Peki ben evlensem hiç mi etkilenmeyeksin dedim. Etkilenirim diyor. Saçma sapan bir sarmal. Ama bugün karar verdim. çocuklarımın yanında bu konulardan konuşamayacğım. Onları üzmemek için önce kendim üzülmemeya çalışacağım.

Zaten ben yıllardır evin ve çocukların bütün yükünü üstlenmiş gidiyordum. Son bir kaç senedeir bana yardımcı olmaya çalışıyordu. O da ona ağır geldi herhalde. seven adam böyle yapmazdı. Ben şimdi kendime yol haritası çizmeye çalışıyorum. Oturduğum evden ayrılmak istiyorum.

Nazah nasılsın
Dünden beri okumaya çalışıyorum
Ama az önce bitirdim yazılanları
İnşallah hayırlısı olur

Tr lelli demişti sanırım
Hani bazen her şey disaridan güllük Gülistanlik görünüyor
Aa ne güzel aile, ne kadar mutlular
Halbuki içinde neler var
Benimle eşim arasındaki ilişki mesela öyle görünüyor
Şunu söyliyim
Eşim kararli ve yapıcı olmasaydi yuvamiz dagilirdi
Çünkü ben cocuk doğduktan sonra cok ağır depresyona girdim
Hani yuva dağıtılacak ne var diye bakıyorum geriye
Aslında pek de bir şey yok
Psikolojim bozuktu, o işte
O yüzden dikkat etmek lazim
Yani sen diyorsun ki elle tutulur bir neden yok ortada
Ben öyle anladım yani
Rabbim "anlık kararlardan korusun"
İnşallah iyi olur sonunuz

Bu ev bana uğusruz geldi. Biz birbirine deli gibi aşık bir çifttik. 4 yıl ne tartıştık ne de kırıldık. Sonra o işsiz kaldı, bu eve taşındık ve bir çok sorun başladı. Son yıllarda doğalgaz zehirlenmesinden tutun yoğun bakımda 4 gün kaldım, hırsıza kadar. Sırf çocuklarım oynuyor. Çocukluk arakdaşları var diye taşınmadım. Ama kızım 12 yaşında oğlum ama küçük 7 yaşında. Ama buraya dayanamıyorum artık.

Kızlar bu arada ben yeniden aşure yapcam
Yaptığım tencere epey büyüktü
Ama cok dağıttık
Komşularıma, okuldaki arkadaşlara ve uni.ogrencilerine verdik
Ayrica kv ve görümce yapmayı bilmiyor
Bi kısmını da onlara yolladım
Annemler bizdeydi, onlar yedi

Bi kase kadar kaldı
Belki önceki kadar değil de daha az yaparım
Eşimin okuluna da yollayacam çünkü
Ben sadece bu ay içerisinde degil, başka zamanlarda da yapardım
Ama çocuk olunca yapamıyorum artık
Annemlere de iyice yerleştim artık
Sabahlari kv oğlana eve gelip bakıyor
Sonra ben eve gelip oğlanı alip annemlere geçiyorum
Bu hafta orucluyum diye yemegi annem yapti hep
Bana iş yaptirmamaya çalışıyor
Oruc tutuyorum diye babam bile üzülüyor
Zayıf biriyim ben
Oruçla birlikte iyice çöküyorum
Annem fiziksel olarak zayiflamamin psikolojimi de olumsuz etkilediğini düşünüyor
Halbuki ben zayıflıktan memnunum

Krew bilmiyorum ki durumun özeti eşinin aklındakiler
Ne düsündügü,amacı ne

Benim esim bosanmayi hic agzina almaz
Erkeklere zor gelir bu durumlar diye dusunuyodum.

İlgisizlige gelince hangisi aman aman ilgili ki istisnalar vardir
Ama cogu ayni bu modellerin
Cocuklarla sen ilgilenrsin
Yemek alisveris herseyi sen dusunursun

1haftadir ders calisiyoruz esimin sadece dedigi oglum kac aldin?
Bisi dedigimde eee sen evdesin,benim vaktim mi var oluyo

Ben bosamaktan hic korkmuyorum tek derdim evladim
Babamin bakmam demesi
Bosaninca neticede doncek kapin orasi
(Maddiyat olmayinca)

İnsanin basina hersey geliyo basima gelmez demeyin

Eskiden aman millet ne der, aman dul kadin olurum,amann cocugum nolcak diyodum simdi hiiic sallamiyorum

Gidene yol yakisir.
Bizim evin espirisi su ben kizsam bosan ozaman desem esim:

_Tamam topla ozaman esyalarini git
Niyeymiss
_Ee sen bosanmak istiyosun
Benin gitcek yerim mi? Var
_Bulursun isteyen sensin
Bulamam efendim sen git
_Ben bosanmak istemiyorum ki isteyen sensin terk et evi annenin evine git ust kata

Orda kopuyoruz zaten
(Biz annemle altli ustlu oturuyoruz yaa)

Dogru yaa laaa !?!?!?

Yuva kurmak zor yikmak kolay
Umarim esin anlar senin icinde oldugun durumu
Erkek olmak varmis diyorum bazen

Boşanma lafını sık sık gündeme getirmek evliliği yıpratıyo bence.Her iki taraf içinde tehdit unsuru olmuş oluyor.Benim abimle yengem böyle durmadan her yaz boşanıyoruz derler.Yuva yıkmak kolay değil ama boşanmak haram değil.O halde iyice düşünüp tartıp öyle karar vermek lazım.Benim annem hep babaniza sizin için katlandım der.Ama keşke katlanmasaydı.Böyle psikolojisi zayıf bireyler olmazdık abimle ben.Yani demem o ki kesin karar verene kadar dillendirmemeli ama karar verincede dönmemeli .

Evet kızlar katılıyorum. Söylediklerinize bu tür şeyle kolay olmuyor. Ben evine düşkün bir kadınım Allah'a şükür, tutumluyum, temizim, becerikliyim, çocuklarımla da çok ilgiliyim.. Allah nazardan sakınsın herkesin parmakla gösterdiği pırlanta gibi yavrularımız var. Sadece tek kusurum dırdırcıyım, eşimin sorumsuzluklarına karşı. Zaten dün karar verdim. Gidene yol açık. Sadece tek düşüncem çocuklar. Ama çok ileriyi ded düşünmeyecği. Düşün düşün çıldırırım yoksa. Günmü iyi geçirmek şu an için tek isteğim. Gerisini Allah'a bırakıyorum.Allah en iyisini bilir. Bu arada dün akşam eve geldi ,biz dışarıda yemiştik, nereye gittiniz falan diyor. Ne yediniz? Sonra gitti mutafkta bir şeyler yedi. bizimle oturdu sonra yattı.

Cok katiliyorum
Benim annemde zamaninda bosansaydi simdi hala uzuntu icinde olmazdi bzlerde daha saglikli dusunurduk
Ben panikatak oldum.
Kardesim eve gelmiyo dogru duzgun yatmadan yatmaya geliyo cocuk evde huzur yok napim gelip diyo

Sizin icin katlandimin sonucu sagliksiz bireyler

Noldu katlandida cokmu mutlu mesuduz kendiside mutlu degil hala sizin icin katlaniyorum diyo cesaretim yok demiyoda
Artik oglumdan ve kendimden baskasini dusunmuyorum acikcasi
Babami zaten sildim
Elin oglunada guvenmiyorum
Totosuna guvenmiyosa evlenmeseymis

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…