- 1 Mart 2010
- 44.860
- 114.203
- 798
- Konu Sahibi karanfilce
-
- #3.401
Bizim burda da sabah aksam ot kavurup yiyen et vs almayanlar var adamin son model arabasi arsalari var
Yemisim onun arabasini arsasini
Tutumlu Lazim olani alir, gerektigi kadar alir elindeki 2kurusla ay sonu cikarir mutfak masrafindan ev masrafindan kisar 2 kurus atar kenara
Cimri herseye yok der
Parasi hep yoktur
Herseyi bozuktur,eskidir ama parasi vardir sozde yok yani
Benim anneannem iste cimrinin onde gideni
Evi eski,giysileri eski,et sut vs almaz varsa yoksa pilav makarna pisirsin
Simdi gidip sallasam 50bin tl duser(bankada) altinlari vs saymiyorum
Ama param yok diye aglar uzulur harclik verirsin uzerine
Varken yok diye aglayanlarin da basi dertten kurtulmuyo
Valla 1evim 1 arabam 10bin tl de param var cok sukur
Oturdugum evde var ayrica ama babamda hala tapusu bunu saymiyirum uzerime alirsam 2 evim var derim(burdanda kovuyo nasil alicaksam)
Aslında tam manada o değil. Yani gereksiz olanı kısmak benim söylediğim. Tek şeker diyerek tam ifade edememişim aslında canım ya.peki bu adam iki şekerli çaydan keyif alıyormuş ya mesela ,sırf tutumluluk adına tek şekeremi alısmalı diyosun sen.? Mesela yine bir tanıdık kahvaltıda yazın soslu biber kızartması yesillik bol ekmek çay ,kışın ıspanak kavurmasi kuru biber filan yiyomuş kahvaltılik türü gıdalar pahali diye.Bana bunlar abes geliyor.Bizim gibi memurlar böyle yapmasa mal sahibi olamazmı yanlış olan benmiyim sizce?
zamanında kılığa kıyafete ayakkabıya çizmeye verdiğim paraları düşündükçe içim yanıyor. şu anda evde 10 yıl yetecek kadar kıyafet var ben yaklaşık 5-6 aydır yeni bir şey almıyorum. giydiğimi bir kere daha giyebilmenin keyfini yaşıyorum resmen. ama hala taksit ödemekle meşgulüm. inşallah bitecek ve ben artık çula mümkün olduğunca az para vereceğim.Canım tutumlu olmak cimrilikle savurganlık arasında ince bi çizgi sanırım.
O yüzden çoğumuz tutturamıyor bi o yana bi bu yana kayıyoruz.
Ama bence günümüz insanının kaydığı yer daha çok savurganlık.
Oglusumda 200tl biriktirmis ablalari her aksam sayiyoo oturup yere dokuyo
Suan bi hedefi yok napcana henuz karar vermemis biraz daha birikince karar vericekmis
Cocuguda kendimize benzettik iyi mi
Oglusumda 200tl biriktirmis ablalari her aksam sayiyoo oturup yere dokuyo
Suan bi hedefi yok napcana henuz karar vermemis biraz daha birikince karar vericekmis
Cocuguda kendimize benzettik iyi mi
Benim esim boylebenim kız önce ne alcağina karar veriyo sonra biriktirmeye başliyo ama istikrar yok elli kere fikir değiştiriyo
Benim elim altindan baskasina gitmiyooy maşallahh..küçükten alışmaları çok iyi
benim yeğenler ev alıcaz diye kumbara yapmışlardı..evi aldılar geçen sene..görseniz bizim kumbarayla aldık diye nasıl mutlulardı
sonra kumbara yapmaya devam ettiler,baya birikmiş.ablam kendi birikimiyle bilezik aldı 3 tane,4.için biraz para gerekliydi çocukların kumbarasından almış..yeğenim bunu sonradan bize anlatırken öğrendi. ağlamaklı bir ses tonuyla
"anne bizim biriktirdiğimiz paraları kendine bilezik almak için mi kullandın" dedi yavrum.ne bilsin yavrucak bileziğinde bir yatırım olduğunu
yatırım demişken kızlar ben hiç altına ya da başka birşeye yatırım yapmıyorum.bizim nişan zamanı altınlarımızı alırken 108 tl falandı altın,ondan sonra bir düşmeye başladı bir daha da 108'i görmedi..yani şuan elimdekilerden yeterince zarar ediyorum o yüzden güvenemiyorum.dolar,euro'da da çok oynama olmadığı için yatırmak istemiyorum..hep tl olarak biriktiriyorum,yanlış mı yapıyorum sizce
Benim elim altindan baskasina gitmiyo
Esimde alisti o da hediye alicaksa bilezik aliyo onuda alistirdim
Dolar euromu alsak diyoruz bakiyorum eve altinla donuyorum
TL biriktiremem ben evde ancak bankada harcarim yani o konuda kendime guvenmiyorum altin olunca kiyamiyorum
Altina devam ben.. sadece evde saklama konusunda korkum var okadar
biz de araba için tl tutuyoruz.evet altını evde saklamak sıkıntılı gerçekten..
benim maaşım komple bankada birikiyor,eşimin maaşını evin giderlerine kullanıyoruz.ama mesela benim k.k yok eşimsiz biryere gittiysem birşey beğendiysem banka kartımdan alıyorum,ya da acil markete gidiyorsam banka kartından alıyorum kk gibi kullanıyorum yani.belki hazır para olmasa kıyıda daha dikkatli harcarım ama işte ne bileyim dilim yandı ya birkere alasım gelmiyor..
Benim esim boyle
O da bisiler biriktiriyo saymadik ama henuz ozel sigorta vs de var
Bi ev aliyo icine kiraci koyuyo kirayla borcunu oder diyo, bi servis minubusu alicam her ay 3bin tl gelcek diyo
Bi yazlik aliyo istanbulu terk ediyo
Bu adamin hayalleri bitmez neyin kafasini yasiyo bilmiyorum
Kolaymi ya okadarcik parayla bunlari yapabilmek
Valla bir arabamızdan başka bişeyimiz yok ne para ne altın .Buna da şükür artık ev olayına takmıyorum kafamı o kadar .Allahin vardiğinde de vermediğinde vardır bir hayır
@geztapom birikmisiniz var mi bilmiyorum biz diger evi alirken esimin birikmisi vardi uzerine kredi cektik 1yil odeyerek aldik
Arabamizida boyle aldik eski arabanin parasini pesinata sayip kalanini kredi cektik
Yani biraz birikmis olmadan olmuyo olsada faizi fazla olur hayirlisi olsun canim
Uzme sen tatli canini
Benim babannecim 4 kat cift daire ev yapti calisti cabaladi ne goturdu babam arkasindan catir catir yiyo hemde kari kizla alemlerde
Rabbime havale ettim o kadinin kemikleri sizliyodur
İnsanlar cabalamadan hazira konunca sapitiyolar RAbbim yolundan sasirtmasin
Her namazimin ardindan
Bana esime cocuguma haram lokma yemeyi nasip etme Allahim diye dua ediyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?