Birikimin altın anahtarı "İsraftan kaçınma!"

Canım burak ünvanı benim yüksek lisans bile yapasım gelmiyor.
Rahat bi insan değilim. Kendimi çok kasarım kafamda bi sıkıntı daha olsun istemiyorum. Zaten yeterince yoğun ve yorgunum.
evet çok zor. Ben de rahat bir insan değilim malesef. Ve çok sıkıntı çektim. Rabbime şükür ki son basamağa geldim artık.

Gunaydin
Biz yogun ders calisiyoruZ
Kurs ve okul odvleri ust uste geliyo
Oglus isyanlarda

Halam bende
Yiyip icip yatiyoruz
Oglum halami cok seviyo dizine yatiyo ayrilmiyo yanindan halam nereye oglus oraya

Bugun oglusun gozu icin dr gidicez
Sonra yine kursu var

Kiymali patates yemegi ve
Pilav var dunden bugun onu bitiririz

Kahvaltiligim kalmadi gibi bise esim 2-3gune vercem karti dedi
PeynirsiZ zeytinsizde olmuyo

100 tl fatura parasi verdi
Oglusun servis parasinida verdi
12tl kirtasiyeicin 15tlde markette harcadim dun

Kursa 2_3 tl goturuyo oglus langirt oynuyolarmis
Her gun gotruyo anneannesi falan veriyo

Kurs parasini langirtlarla iki misline cikarcak
Hadi hayirlisi
İstyerek gidiyo ve yuzu mutlu cikiyo ya yeter bana

kahvaltılık çok önemli benim için sucuk salammış aylarca olmasa aramam.Ama güzel bir peynir ve güzel bir zeytin oldu mu birde güzel çay oooo.En iyi öğünüm kahvaltıdır .En sıkışık zamanımda bile peynir zeytinsiz duramıyorum en kötü evimin altında bakkal var ordan alıp maaş alınca ödüyoruz biz.yarın oğluşun doğumgünü kk ile bişey almak istemiyorum önümüz kış olduğundan ama sanırım bugün english home dan alıcam o istediği yorganı ikiye filan böldürürüm.İşte elde para kalmayınca kk.na yükleniyosun ondan sonra da sıkışıyosun.ne güzel hala teyze muhabbeti .Benimkiler acayip insanlar yaa pek görüşmüyorum halalarım burda yaşıtım kuzenlerim de var ama burunları kafdağında .O yüzden sırf sılai rahim için bayramda düğünde görüşüyorum o kadar yeter .

Bende sucugu salami oglum icin aliorum kizartinca seviyo
Biz esimle hic aramayiz
Kk ile yapiyoruz biz alisverisi cunku esimin maasi da ona yatiyo

Benim halam teyzelerim kuzenler dunya iyisidir ama farkli semtlerde oldugumuz icin sık gorusemiyoruz

Benin tek sanssizligim babam ve esimin ailesi

Halam annemle arkadas gibidir babami atar bizi tutar
Babam onu aramaz sormaz bayramda bile hasta olsa bile ama bizim baglarimiz iyidir sirf bizim icin gelir gider

Babami sevmiyorum

Suan oturdugumuz bina dededen kalma
Ama olmeden babamin uzerine verdiler
Halamin oturgdugu yerde dedemden kalma
Orasi onun dediler ama tapu islemlrini halledemeden oldu babannem

Babam orayi saticam diye soylendi
Dusunun ablasinin hakkina goz dikiyo
Neyseki enistem belediyede calisyo
Hazine yeri gorunuyomus birazi oylelikle almis tapuyu biraz para verip cok sevindim duyunca babam satar yerdi ablammis hakmis hukukmus dusunmez

Allah korkusu olmayan kuldan utanirmi
Cok gunahkar yatcak yeri yok ve ben cok uzuluyorum
Varliklari var ama borc icindeler
Huzurlari bereketleri yok
Herkesin kalbini kiriyo
Bir cok akrabasi kus ona
Arkasindan deli diyolar

Halam agladi dun baya bu adam bu karisina bu cocuklarina nasil bunlari yapar diye

O paralari yer ya bana 1kurus vermez
1kg meyve almaz evine alsada bnm yememi istemeZ
Annem cok gizli vermstr
Ben onun biseyini yemem anne derim
Onun masini yemiyoruz biz kynanamin kyinpederimin bize biraktiklarini yiyoruz der.

Papatyacım, bizde yüksek lisansa +40 hizmet puanı verceklermiş.
Zorla yaptırcaklar insana.
Hayır bizim fakültedekiler adamlık yapsalar, gidilir yapılır da hepsi bi garip.
Ben mezun olduğum yıl 80 ales puanıyla ilk 10 derecemle ve mülakatta doğru cevaplamamla almadılar. Atanınca da canıma minnet oldum bi daha arkasını aramadım.
İnsan gibi bi hoca bulsam ve kendi alanımda değil de eğitim bilimleri alanında yapsam aslında olabilir ama çok yorgunum hayata karşı napsam bilmiyorum. Hizmet puanı çok önemli benim için.
Mühendislik tamamlamaya gircektim bu yı güya hangisini öne alsam ki...
Kafamda deli sorularrrrrrr

kızlar dün eşimle konuştukta sanırım ben krediyle ev almak istemiyorum.Şöyleki :şimdi bu oturduğumuz ev kayınbiraderle kayınpeder ortak almışlar tee eskiden .şimdi biz oturuyoruz.Eğer bacaklarım rahatsız olmasa ve beşinci kat olmasa çok uzun yıllar oturabilirim burda bişey diyen kira isteyen filan yok.Ama rahatsızlıklarım yüzünden günlerce evden çıkamadığım oluyor.Bu ve bunun gibi biçok sebepten bu yaz bu evden çıkmak istiyoruz.Ama şimdiki gibi ayda 1200 kredi ödersek sanırım 90 civarı krediye tekebül ediyor.Bu para zaten yetmeyecek k.p üstünü tamamlayacak ama biz hayatımızı 10 yıl bankaya ipotek etmiş olacağız Rabbin istemediği faiz belasına da yine bulaşmış olacağız.Artı yine onlar yardım etmeden olmayacak bu iş.Şu var ki ilerde eşim emekli olduğunda 12 yıl sonra zaten emekli tazminatı alacak.Artı k.p in malı mülkü çok bu konuda gelecek kaygım yok çok fazla.Şimdi mirasa güveniyo kendini sıkmak istemiyor gibi bir algı oluşmasın arkadaşlarım.Ben ilerde hastalığımın ne boyuta geleceğini bize ne kadar masraf çıkaracağını ekstra ne gibi durumlar zuhur edeceğini bilmediğim için kredi beni korkutuyor.Kayınbiraderimde geçen gün bize oturduğunuz evi satalım üstüne de siz ekleyin biraz bir ev alalım yaza inşallah dedi.Bizde kısmet dedik.Ben şimdi şöyle düşünüyorum bu ev sonuçta kaynımın( tapu onun üstünde ) yeni alınacak olanda onun üstüne olsun biz yine kira vermeden oturalım zaten eklesek 10 bin filan ekleriz .ya da oturduğumuz evi kiraya verip kiraya çıkalım.Şimdi benim yüklü miktarda altınlarım vardı k.p almıştı o yüzden yardım edecek biliyorum .Ama kimseye yük altında kalmak istemiyorum artık yıllardır o altınların parası fazla fazla yaptıklarıyla ödediler zaten .Bundan sonraki hayatımı kafam rahat yaşamak istiyorum.Bir borcum olmazsa rahat rahat birikim yaparım ne biliyim küçük bir arsa alırım 1200 kredi ödüyceme 500 lira taksit öderim falan filan .Kafam çok karışık bu konuda .Konuşulması lazım şahıslarla ama önce bizim bir karar vermemiz gerekiyor .Fazla mı gurur yapıyorum fazla mı ince düşünüyorum bilmiyorum ki.Hepsinin maddi durumu fazla fazla var Allah daha çok versin .Kaynım sanırım kazanıyorum kardeşim dururken niye ele yardım edeyim diye düşünüyor .Bize en ufak üzücü rencide edici bir laf bir ima bir bakış ne eşinden ne kendisinden gelmedi bugüne kadar.Ama işte ne bileyim.Haa bu arada eğer engelli raporum çıkarsa 3 yıl sonra ben de emekli olacağım .Şimdiki duruma göre 1000 lira maaşım olacak .Değerli fikirlerinizi çekinmeden söyleyin hanımlar eleştirinde yani hatalımı düşünüyorum,siz olsanız ne yapardınız ?

canım sana fikir vermek isterdim ama bilgi sahibi olmadığım konuda fikir sahibi olmak istemem.Hakkında ne hayırlıysa o olsun .Ama kendimizi bırakmak yok .N e o öyle yorgunum morgunum daha yaşınız kaç kuzum ben öleyim öyleyse günde bir avuç ilaçla makineyle duracell tavşanı gibi geziyorum :) yorulmak yok yakalıycaz hayatı biyerinden .Bir gün maksimum iki gün depresyona izin veriyorum ben sonra silkeleniyorum. :)

Boşver canım herkes kendi mezarına gircek Allahtan hesap günü var yoksa ne yapardık ?

geztapo ne kadar ince düşünüyorsun,
bence kredi çekmemek konusunda haklısın, zamanın ne getireceği belli değil. bu konu dışında eşine bırak ailesiyle halletsin onlar. dersin kredi çekmeyelim de siz bilirsiniz dersin. ev kımın ustune falan bunlara cok gırme bence, belkı sıze vermek ısteyecek kayınbaban?
hayırlısı olsun, ınsallah da maasın bıran once cıkar

işte evet ince düşünüyorum kaynımın çok iyiliğini gördüm hakka girmek istemiyorum

günaydın herkeze

sonunda esım bugun 15 gunluk odendı
özel sıgorta kesıntım ıle beraber 880 tl aldı , ılk ceyrekte 950 alıyor.
sımdı bı az geldı bu maas sankı bır anda.

neyse ödeneceklere gecıyorum

elektrık, 75
su : 50
doğalgaz : 27
telefonlar : 170 (cok evet cok)
araba kredisi : 780
toplam : 1102 tl ediyor,
222 tl acık eşimden yani.
neyse bende alıcam 2000'lira. 1780 tl kalacak bu mıktarıda düşünce.
neyse 1000 tl'sini kredi kartına yatıracağız. 780 kalacak. ayın 6'da eşim 950 tl aldıgında artık 950+780=1730 tl oluyor yenıden . cocuga 350 tl, bana 350 eşime 350 alışveriş mıktarı ayırırsam eğer : 1050 eder. ıyı fena degıl. zıra 20 ksımda esım 880 tl bır daha alacak.
700 tl 'de 1 aylık bence yeter mutfak pazar fılan.

neyse zaten alısverıs mıktarları bana gore cok aslında ama genıs dusunmek ıstıyorum

canım 700 lira sırf mutfak için çok değil mi anlaşılan sen bime takılmıyon pek takıl bime hayatını yaşa ayrıca doğalgazda bu aydan itibaren kış tarifesine geçer o da çok gelir

canım 700 lira sırf mutfak için çok değil mi anlaşılan sen bime takılmıyon pek takıl bime hayatını yaşa ayrıca doğalgazda bu aydan itibaren kış tarifesine geçer o da çok gelir
700 tl mutfak pazar esımın sıgara parası olarak dusundum 150 tl sıgara desem esıme
150 yol desem ona
400' tl pazar mutfak gıder ama gıtmezmı
bıze yakın bım yok buarada sok ve a101 var
alıyorum aslında oralardan.
annem sımdı bana 3 kg domates almıs 5 tl
1.5 tl patates almıs

ben kuru fasulye ve nohut alayım dıyorum 2'şer kg
hazır maas almışken dursun kenarda sız yapıyormusunuz boyle yoksa lazım oldukca oldukcamı alıyorsunuz?

karanfilce canım neden geç olsun ki. ama yüksek lisansta hoca çok önemli. hocayla geçinemzsen ya da bilimsel biri değilse sıkıntı oluşur.
@tr_telli allah yardımcın olsuncanım.

Geztapocum benim fikrimce en güzeli yine o evde oturup kendinizi bi yere borçluymuş gibipara biriktirmeniz. Aslında seneye borcunuz bitince her ay kenara aynı miktarı koysanız. Sen emekli olursan da baya bereketli olur. Baya bişeyler birikir.
Sonra ne isterseniz yaparsınız artık.
İster yine kaynınız evi satar size borç olarak verir birleştirir bi ev alırsınız ister başka bi birikimde kullanırsınız.
Bence o evi sizin kullanımınıza vermeleri büyük bi nimet.
Peki ya komşuları orgsnize edip hiç mi asansör yapılacak bi boşluğu yok apartmanınızın?
En doğru kararı verirsiniz inşallah.
Bankadan faizle ev almaya gelince Allahın haram kıldığını ben öneremem.

Canım aslında aklın yolu bir en mantıklı olan yerinden kıpırdamayıp birikim yapmak.Ama dar gelirli insanların oturduğu bir yer burası ve asansör olayına kimse yanaşmaz eminim .Geçen sene mantolama lafi dönüyodu herkes isyan etmişti düşünsene.eminevimi söylüyorum eşime güvenemiyor çekimser kalıyor.Bu konu ancak aileyle konuşulunca netleşecek sanırım.Sen olsan böyle bir yardımı kabul edermiydin karanfilce

Merhaba kızlar
Programım henüz değişmedigi için bugün boş günüm
Annem de evde yalnızdi
Bize gel dedim
Kahvaltıya geldi
Aksama bbabam da gelir yemeği beraber yeriz
Arada onların gelmesi iyi olur
Hhep ben gitmiyeyim
Elmalı kurabiye yaptım bugün
Eşim sever, epeydir yapmiyordum
Dün de elma ucuzdu aldim

Kızlar çok stresliyim
Geçen bi sonuç bekliyorum demiştim ya
Bugün yarın belli olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…