Birikimin altın anahtarı "İsraftan kaçınma!"

Arkadaşlar para tepdi beni gittim elli liraya iki tane triko aldım.Anacım almiş oldu onun gönderdiğiyle aldım.Yoksa o kadar bile ayıramiyorum çünki.neyse bugünumüze şükür.Ay çok mutlu oldum .dr.tekrar u.s.g istedi iki hafta sonraya gün verdiler bakalim .Kimseye kendinden çok fazla ödün vermeyeceksin.Bir de iletişimsiz kopuk soyutlanmış bir hayat da doğru degil ama bence biraz gaz biraz fren olmali hayatta.Yani sınayarak deneyerek yaşanmali hayat bence .Ne bileyim bugün epey felsefe yaptik haa

Tespitlerine, tarzına bitiyorum ha
Güle güle giyin

bugun foruma geldıgımde uzun uzadıya yazacaktım
sorun su aslında canımı sıkan bısı var
benım annem fakırlıkle evlenmıs ve allaha cok sukur malımız mulkumuz var
evlerımız var bol bol
hıcbır zaman onların paralarının olmadıgını ne duydum ne hıssettım ne bısey
fakat yazın babamlar arsa aldılar yatırım amaclı
hos bızler ıcın
daha sonra abımle cıddı bır kavgamız oldu yazmıstım sanırım

o kavagdan sonra abım( annemler abım evlenırken 2005 te dugun ceyrek altınlarınıa lmıslar o zaman oyle anlamıslar evını dayıcaz dosucez ama ceyreklerını alırım demıs babam) abım onları gerı ıstedı
onlarıda eylul bası gıbı yaptılar abımle bız hala kus ıdık.
annemle babamda habıre bızım aramızdakı surtusmeye sahıt arada kalan kısılerdı.
babam 10 gun sonra zaten kalp krızı gecırdı ve bız abımlerle hastanede konusmaya basladık.

neyse cuma gunu 2. stentı taktılar malum
daha once duymustuk dr 2-3 bın tl alabılır vs gıbılerınden.
cumartesı esım gıttı hastaneye onları cıkarmaya abımle.
2.500 tl cıkmıs hastanee masrafı ve babamda sadece 1 bın tl varmıs
esım odemıs karttan parayı 2 taksıt yaptır demıs babam
kı benım babam ne ayagına 50 tl ayakkabı gıymıs bırı nede kredı kartı faızıne bulasmıs bırı
babam gecen senedır calısmıyor cok 1 sene once amcamı ınsaat kazasında kaybettık
ne kadar evımız arabamız varsa babam ınsaatta calısarak yaptı.

ama 1 sene ara ara ınsaata gıttı cok nadır ama ınsaattada ıyı kazandı neyse
sımdı kırtasıye dukkanı var , aylık ne kadar getırıyor bılmıyorum bzen gunluk 40 bazen 200 bazen 10 tl cıkarıyor
%80 kar ile calısıyor kırtasıyeler bılen bılır.

neyse suanda sadece 1670 tl aylık kıra gelırlerı var cok ucuz oturtuyolar ınsanları neyse bır daıre ben bır daırede abım bır dukkanı abım calısıtıryor benım hakkımıda babam calıstırıyor kırtasıyeyı ıste.
baskada gelır yok
babam emeklı degıl
aylık 250 tl sıgorta parası oduyor.
gecenlerde masa aldılar 300 tl'de onun taksıdı var.
2500 tl'nin yarısını verdı esıme bu vardı 2. taksıdınıde verıcem zamanı gelınce dedı.
yanı aralıga kadar onuda odemesı gerekıyor
ayrıca bına vergılerı var. faturaları var.

abımın durumuda ıyı halı yıkamacı abım yengemde babamın dukkanını ısletıyor ıste.
yanı kendı dukkanları malları fılan.
neyse bende zaten benım durumumda ortada.

bızım cocuklar aylar evvel annemlerın yenı lcd dusurup kırmıslardı( benım kı degıl ama abımınkı aslında ama kavgalarda buradan basladıgı ıcın uzatmak ıstemıyorum kabullendım benımkınınde parmagı var) o zamandan berıde benım tv annemlerde duruyor mutfak tv'ım.
neyse o sebebten annemlere tv alacaktım 700 lıraya
sımdı dıyorum abıme soylıyım cocuklar kırdı ortak alalım ( kavgada bu tv kavgasını soylememıstım allahtan dıyorum ama cok bozulmustum cunku dusuren abımın kızıydı fakat abımın kaynanası ortak odememıızı ıstıyordu 1 sene once, o aman benım bırakın 350 tl 50 lıra verecek duruum yoktu)
neyse ben abımle ortak alırsam annemlerın masa taksıdınıde kapatırım dıyorum

günlerdir bunları dusunuyorum
gunlerdır annemlerın parasının olmamasının sokunu yasıyorum
yazmama sebebım bu

Geçmiş olsun canım.
Baya can sıkıcı durumlar yaşamışsınız.
Ben en çok bir babanın üzüntüsünden kalp krizi geçirmesine üzüldüm.
Sen en iyisini kendin bilirsin
Babanın haberi olmadan güzellikle abinle ikiniz halledin durumu.

Kızlar bende göz ardı edilen içerik gibi bisey yazıyor.
Yani bazi mesajlar görünmüyor
Sonra bu "göz ardı edilen içerik" yazisina tıklıyorum
Açılıyor o mesajlar da
Yani ben bilmeden bişeylere mi tıkladım

Uy ben senin sevimli sevimli telaşlanmanı yiyim.
Birini yanlışlıkla engellemişsindir

@cutecim sıkma canini
S Sevimli bilemedim ben onu nedir
@karanfilcem benimkine yumurta kir menemen ver bayilir ama ben rahatsiz oluyorum sanki boyle gecistirir gibi onemsemiyomusum gibi

Vicdanimi kopekler yiiisinnn

@cutecim sıkma canini
S Sevimli bilemedim ben onu nedir
@karanfilcem benimkine yumurta kir menemen ver bayilir ama ben rahatsiz oluyorum sanki boyle gecistirir gibi onemsemiyomusum gibi

Vicdanimi kopekler yiiisinnn
Makarna ve menemeni ben de çok yiyemem ama aynen eşim çok sever. Heleki makarnanın kıymalısı menemenin yumurtalısı olursa.
"Sen ona 4 yumurta kır ya da 5, nolur çok yumurtalı olsun"

Eşim mesaj atiyor ne yemek var çoka açım diye. Benim cevaba bakın.

Erişteli bol tereyağlı yeşil mercimek yemeği. Ve bol salçalı ve yumurtalı yeşil fasulye kavurması.
(Çorba desem çekici gelmez. İçmez.
Eklerle süslüyom ki zihniyle oynuyom.
Yazık ben adamımı çok kandırım zaten.
Gözü doymadığı durumlarda büyük bardak ya da tabak kullanırım. Kanar garibim :))

CUTE cim durumlara üzüldüm.Ama en çokda babacığın sağlık durumuna üzüldüm.Ne diyceğimi bilemedim.Ama eşinin taburcu işlemlerini halletmesi (borç olarak da olsa ) takdire şayan.Allah insanları bazen mallarından ,bazen evlatlarından eksilterek imtihan eder sabredenleri müjdele .Bu ayettir canim.Belliki sıkışmışlar olur insanoğlunun başına herşey gelir.Yalnız çocuklar kavgada kırmış tv yi abinle konuş paylaşın olsun bitsin.üzülme kuzum.
Gelelim yemek mevzuna.Malum et kolay.Jülyen doğradığım etleri düdüklüde pişirdim .başaka yerde kırmızı salça biberiyle yeşil biberi kavurdum pişen eti ekledim kekik ve pul biber ekledim bir çay bardağı su ekledim biraz daha pişirdim .hafif suluyken söndurdüm.yanına pirinç pilavı ve salata
Sevimli napıyon kuzum acele yazarken engelleme yapmışsın diyor karanfiilce öyledir herhalde ben bilmiyom ki

Yarin senin yemeğinden yapcam inşallah

Oglusu aldim kurstan
Halamla cay ictim
Oglum gozlugunu okulda unutmus nolcak bilmiyorum yarin sabah okula gidicem bulamazsam nolcak bilemedim
Uzagi goremiyo
Persembe gunune doktora randevu aldim gozu icin bi kontrol ettirim
Bir kulagim daha az duyuyo demeye basladi simdide kbb doktoru full dolu ozele goturcem onun icinde
Saglik olsun yeterki bisi cikmaz umarim

Pilavim vardi dunden
Buzlukta da koftem vardi yapip atmistim onu kizartcam bi de salata

Bugun onlar biter yarina Allah kerim artik
Duzgun bise yapmam lazim adami kandirip duruyorum ivir zivirla

Merhaba kızalar
Henüz eve geldim. Öldüm yorgunluktan attım kendimi koltuğa.
Benim evde bugün biber dolma biraz taze fasülye vardı. Eşim ben gelmeden önce kurbanda kavurup dolaba koyduğum kıymadan ısıtmış biraz.
CuteMom bu konuyu abinle aranda halledemez misimiz
Babana da çok geçmiş olsun. Ayrıca eşini de takdir ettim. Parayı ödemesi büyük incelik. O anda zor durumu kurtarmış en azından.

Oyy heryerlerim ağrıyor bugün çok yoruldum .resim nasıl paylaşıyosunuz kızlar.ben de istiyom ondan.yarın kuru fasulye yapcam aşeriyom resmen oyyy.karanfilim mamalar güzel görünüyo afiyet olmuştur herhalde artık

Cevapla kismindaki dosya yukleden hallediyosun kuzu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…